Tidigare i somras skickades unghäststjärnan Rolling Stones till Frankrike för operation. Nu är hästen hemma igen – och allt ser bra ut.

Viking Kronos-sonen Rolling Stones inledde oerhört lovande som treåring i fjol hos Stefan Hultman och efter åtta raka segrar från debuten klev hästen fram som kullens kung.

Men efter att ha galopperat bort sig i försöken till Kriteriet har det mest gått emot jättetalangen. I år har det blivit blott två starter, vid båda tillfällena har Rolling Stones varit oplacerad.

Tidigare i somras upptäcktes det att allt inte stod rätt till med hästens hals. Ett beslut att sända Rolling Stones till Frankrike och den välrenommerade veterinären Fabrice Rossignol togs.

– Fabrice har utvecklat en ny operationsteknik för krånglande hästhalsar som har varit mycket lyckad. Tyvärr är det ännu ingen i Sverige som behärskar den tekniken och därför fick vår häst göra resan ner till Grosbois där Fabrice har sin klinik, skriver travkompaniet.se och fortsätter:

– Det blev en lyckad halsoperation på ” Rulle” där Fabrice nu ger hästen goda chanser att komma tillbaka till tävlingsbanan.

Rolling Stones är nu sedan en tid åter hemma igen på träningscampen i Yttersta. Fyraåringen ska nu försiktigt tränas upp igen inför den förhoppningsvis stundande comebacken.

– Något svar på om operationen har lyckats fullt ut, vet vi först när han är uppe i full tävlingsform igen.

Rolling Stones har vunnit 8 av sina 14 lopp och står med 1,4 miljon kronor på kontot.

Läs även: Rolling Stones till veterinär – i Frankrike

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Skandinavisk trio klar för Åby Stora Pris

Skandinavisk trio klar för Åby Stora Pris

Startfältet till Åby Stora Pris börjar ta form. Det sedan fem av de åtta hästarna nu är spikade. En svensk, en norsk och en dansk har anslutit.

Nästa lördag, den 16 augusti, avgörs Åby Stora Pris. Som bekant ett heatlopp där vinnaren kan avgå med en miljon kronor.

På tisdagen meddelar Åbytravet att tre nya namn blivit klara. En skandinavisk trio har anslutit till loppet. Från svenskt håll är det Svante Båths Sprintermästare från i fjol, Quid Pro Quo, som kommer till Åby.

Två spännande namn från Danmark, respektive Norge är också klara. Flemming Jensen har tackat ja till loppet med Obi-Wan som nyligen tog en fin seger under Åbergs-kvällen.

Från Norge kommer Elitloppsdeltagaren Juliano Rags som tävlat i flera av de största loppen under året. Senast knappt slagen tvåa i Norskt Mästerskap.

Ytterligare tre hästar ska tillkomma innan startfältet i Åby Stora Pris fastställs på söndag eftermiddag.

Klara för Åby Stora är:

Juliano Rags
Obi-Wan
Quid Pro Quo
Reven d’Amour
Surprise Lord

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Jägersro
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Jägersro

Tisdag: V64-tips till Jägersro

Omgången:
Bra förutsättningar i Skåne, Malmö, den här tisdagen med drygt 20 grader och sol. Vi kan vänta oss en lätt, snabb och fin bana och spets är som alltid på Jägersro guld värd. Min spik i afton är dock inte tänkt att leda runt om, men med lite tempo på tillställningen spurtar han till seger till klart godkända spelprocent.

Prisvärda spiken:
9 Tax Free (V64-3) håller jag högt. Rapporteras träna starkt inför detta, och dessutom första barfota runt om. Blir tung att stå emot.

Bästa låset:
6 Global Paranoia (V64-4) och 9 Daisy Boko (V64-4). Global Paranoia var läcker vid seger senast och ses med bra segerchans, prickar Örjan starten och sätter henne i spets är loppet över. Hon har dock haft problem att accelerera från start i volt, och som omgångens största favorit dubblar jag därför med det enda ”hotet” i form av Daisy Boko som närmar sig toppform.

V64-förslag:
V64-1: 1,2,3,7,9 (5-8)
V64-2: 1,2,4,6,7,8,9,10 (12-11)
V64-3: 9 Tax Free (4-2)
V64-4: 6,9 (4-5)
V64-5: 1,4,6,10 (11-3)
V64-6: 2,4,6,8,12 (10-3)
5 x 8 x 1 x 2 x 4 x 5 = 1600 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 1,4,6,10
DD-2: 2 Indian Nalan
4 rader x 200 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 1,4,6,10
DD-2: 4 Taipan Diablo
4 rader x 50 kronor.

Analys Jägersro V64-1:

Ranking: A: 1. B: 2-7-9-3. C: 5-8-6-4.

Spetsanalysen:
1 Zinedine Bob är väldigt kvick från start och normalt tar ingen en längd på honom från start.

Loppanalysen:
2 Art on Line blir klar favorit i V64-inledningen och visst ska han räknas tidigt. Jag tycker dock att han blir lite väl stor favorit i loppet, trots det faktum att han kliver ned i klass, och jag väljer därför att gardera honom. Förutsättningarna för hans del är normalt idealiska, men han har varit sämre i de två senaste starterna och riskerar dessutom få göra grovjobbet här. Illa ute som klar favorit.

Jag var länge inne på att ta ställning för 1 Zinedine Bob, men då formen är lite tveksam då han haft problem med halsen efter senast fegade jag till slut ur och jag nöjer mig med att placera honom ensam i A-gruppen. Han kan öppna raskt från start och missar normalt inte ledningen med dessa förutsättningar, är han sedan i någorlunda form så tror jag att han blir svår att nå. Han var grymt läcker vid seger på Jägersro 11 juni från tät tillsammans med Stefan Söderkvist och det kan mycket väl bli repris i dag. Det faktum att han varit ifrån efter senast, samt att han kan få utstå massiv press av Mikko Aho, som kan köra med huvudet under armen ibland, väljer jag att gardera vidare.

Med Zinedine Bob i spets och Art on Line utvändigt finns risken för alldeles för högt tempo, det skulle i så fall bjuda in övriga i matchen och jag plockar med en trio till på V64-lappen.

7 Jitanes provade Peter i ledningen senast över full väg men hon visade igen att det inte är hennes melodi. I dag ska hon köras i ryggar och då blir hon farlig i spurten.

9 Nesmil Hanover trivs normalt över längre distanser, men är stark och högt tempo gör att han kommer in i matchen.

3 Marquis Ås har hittills ingen seger på årets tio starter, och normalt är han nog lite för kort i rocken för att slå de bästa här. Men Tomas Malmqvist har bra form på stallet för dagen och Örjan Kihlström upp känns också lockande. Är snabb i benen och kan avsluta med rätt lopp.

Fem hästar i V64-inledningen känns mycket starkt.

Analys Jägersro V64-2:

Ranking: A: 4-10. B: 1-2-8-7-9-6. C: 12-11-5.

Spetsanalysen:
4 Antonio America kan normalt öppna raskt bakom bilen och håller han sig på benen får han gälla som klar spetsfavorit.

Loppanalysen:
Ett väldigt öppet lopp där det krävs åtta streck av elva möjliga för att jag ska känna mig trygg. Tipset väljer jag att ge till Lutfi Kolgjini och 4 Antonio America, som jag felfri tycker ska ses med vettig segerchans i det här loppet. Han var totalt överlägsen från ledningen på Åby i mitten på februari tidigare i år, men fungerade inte i två starter efter det och har pausat inför detta. Formen är efter lång vila svårbedömd, men ”Ludde” brukar ha sina hästar i bra ordning när de kommer ut och jag väntar mig en bra insats direkt. Han är inte helt enkel och inget man litar på, men att Lutfi själv kör i kväll ser jag som ett plus och håller han sig på benen blir han inte lätt att rubba från tät.

Jag dubblar dock A-gruppen med den knappa favoriten 10 Frida Montana, hon var väldigt fin vid seger från ledningen senast via 1.13 sista 500 och hon har även visat att hon går bra bakifrån. Kihlström upp i dag är knappast något minus, och hon är given.

Betrodda 1 Budets Ragnhild var duktig vid enkel seger senast och måste räknas tidigt, även om hon riskerar att bli över från start här och måste förlita sig till turen. Men Flemming brukar lösa sådana problem.

2 Blue Lane har gjort bort sig med galopp två gånger om på slutet, men är normalt inte så osäker som resultatraden visar och sköter han sig har han både fart, form och utgångsläge för att vara med och slåss om det.

8 Stoneface har lottats till iskallt utgångsläge, men känns ändå tidig på sin låga spelprocent. Han var väldigt fin via skarp avslutning senast och har toppform. 7 New Revolution riskerar visserligen att hamna på vingel härifrån, men trillar han ned i vettig position från start gör han inte bort sig. De gånger han håller sig på benen levererar han alltid bra insatser, och senast spurtade han till enkel seger via 13,5 sista 800.

Streck också för 9 Snip som jag tyckte avslutade positivt i Sverige i slutet på maj och Peter Ingves upp är knappast något minus, samt för 6 Silent Night som gör debut i Sverige och som jag inte tror gör bort sig. Var fin vid seger på Charlottenlund senast.

Analys Jägersro V64-3:

Ranking: A: 9. B: 4-2-5-10-3-8-7-6. C: 12-1-11.

Spetsanalysen:
2 Victorious Victory och 5 Navigator Face om ledningen, där jag håller den förstnämnde som spetsfavorit dessa emellan. Senast släppte man tät med Victorious Victory över full väg, men över aktuell distans i kväll tror jag man provar honom i front.

Loppanalysen:
I ett öppet och jämnspelat Lärlingslopp väljer jag att ta ställning för min idé 9 Tax Free, det här är nämligen en modell som jag är svag för och jag tycker uppgiften den här gången är tilltalande för hans del. Han återkommer visserligen efter paus, men rapporteras träna väldigt fint inför kvällens uppgift och körsven Jan Hansen står sig dessutom väl i dessa sammanhang.

Tax Free har på svensk mark tidigare visat bra kunnande för klassen, och motståndet i kväll skrämmer varken honom eller mig. I början av året höll han jämna steg som tvåa med en sådan häst som Fossens Bonus, gången efter det gick han undan på rappa ben till slut från ledningen på Jägersro och senast räckte han inte riktigt till i ett lopp som vanns av Jarl af Solnäs, men hade också virus den dagen och kunde inte göra sig själv rättvisa.

I kväll ska Tax Free återigen vara frisk, och då han dessutom ska testas barfota runt om för första gången i karriären har jag bra känsla för att han bara blåser ned det här gänget till slut. Det brukar bli tempo på Lärlingsloppen, och jag tycker det är en prisvärd spik.

Värst emot min spik tycker jag 4 Lizette Sisu är, hon är rejäl och tål att göra en hel del själv i loppet. Även spetsfavoriten 2 Victorious Victory är tidig vid gardering, då han leder länge.

Analys Jägersro V64-4:

Ranking: A: 6-9. B: 4-5-1-12-8. C: 3-2-11-10-7.

Spetsanalysen:
Prickar bara Örjan Kihlström någorlunda från springspår med jättefavoriten 6 Global Paranoia är det toppchans att ekipaget i tidigt skede av loppet placeras i ledningen.

Loppanalysen:
Michael Lönborg-tränare 6 Global Paranoia blir omgångens största favorit, och på intrycket senast vid seger då hon klev runt sina konkurrenter från tredje par utvändigt via en vass avslutning så är det av förstårliga skäl. Hon är bra för klassen den här, och Kihlström upp för första gången är heller inget minus.

Prickar Kihlström någorlunda från springspår är det toppchans på tidig ledning för favoriten, och därifrån förlorar hon normalt inte loppet. Som omgångens största favorit lockar det ändå till gardering, och jag väljer att dubbla henne med loppets egentliga enda motbud. Global Paranoia har tidigare haft svårt för att accelerera när det handlar om volt och springspår kan därför ställa till det. Får hon en tung inledning fram till spets, kan det bli långt hem.

Jag väljer därför att dubbla lappen med Peter Untersteiners 9 Daisy Boko. Hon har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och kommer mer och mer för varje start. Senast fick hon hårt tryck i ledningen och orkade inte hela vägen hem, hon höll dock bra som tvåa och lär vara ännu bättre med det loppet i kroppen. Strular det bara någorlunda för favoriten tycker jag att Daisy Boko är bra nog för att bjuda upp till dans.

Analys Jägersro V64-5:

Ranking: A: 6. B: 10-4-1. C: 11-3-9-8-12-7-5-2.

Spetsanalysen:
4 Jolene af Solnäs är inte så dum från start, och tillsammans med Johan Untersteiner har jag förhoppning om att få henne till tät.

Loppanalysen:
Flemming Jensen blir jättefavorit tillsammans med egentränade 6 Seronera, och visst är det normalt vettig segerchans för henne i det här loppet. Hon har gjort det väldigt bra i två raka segrar, och håller toppform för dagen. Näst senast hade jag 11,5 sista 700 på henne vid seger från femte par utvändigt, och senast fick hon visserligen ett bra lopp men hon avgjorde också lätt till slut med sparat. I dag lär hon tvingas till en del grovjobb själv, men är tuff nog att stå pall för det och hon är given tipsetta i loppet.

Jag tycker dock att Seronera blir lite väl stor favorit i loppet, och jag väljer därför att gardera henne. Det finns några intressanta bakom, som är väl tappade på förhand.

10 Paisley galopperade direkt från start senast, men gick stark som tvåa efter det och då hon hade varit ifrån inför det loppet på grund av hosta lär hon knappast vara sämre i dag. Örjan Kihlström upp ses också som ett plus, och kunnandet finns i henne.

4 Jolene af Solnäs tycker jag känns spännande, och henne vill jag varna för som helt bortglömd. Hon är inte så tokig från start och mina förhoppningar är att få henne till tät här, får jag det blir jag inte ett dugg överraskad om det håller hela vägen. Johan Untersteiner upp gillas, och hon är inte så tokig i grunden den här. Spännande.

Streck också för 1 Prince Orlando, han lär bli över från start härifrån men kommer han ut i tid levererar han alltid starka avslutningar och då duger han gott.

Analys Jägersro V64-6:

Ranking: A: 2. B: 6-12-4-8-7-10-3-11. C: 1-5-9.

Spetsanalysen:
2 Indian Nalan och 3 Perfection Pellini om tät, där jag håller Indian Nalan som favorit dessa emellan.

Loppanalysen:
Favoriten 7 Martini Akema tycker jag är illa ute i V64-avslutningen och jag står som favorit över honom helt, visst har han bra kunnande för klassen men jag tycker det finns mycket som talar emot honom i kväll. Han återkommer dels efter uppehåll, och även om han brukar gå bra efter vila lär det knappast handla om någon toppform. Han är dessutom inte jättekvick i väg från start och han riskerar därför att hamna på vingel härifrån, och då tror jag han får svårt att räcka till seger.

Betydligt mer tror jag på min spetsfavorit i loppet, 2 Indian Nalan, som inte trivdes med de snäva kurvorna i Karlshamn senast men som ändå troligen vinner utan galopp i sista sväng. Han öppnade väldigt bra på Jägersro för några starter sedan, och kan han från tilltalande utgångsläge sno åt sig ledningen blir han mycket intressant. Han har gått starkt en längre tid den här och blir inte lätt att plocka ned. Jag spelar klart mest med honom på Dubbeltipset.

6 Sander Esterel och 12 Spik Party ska bägge räknas tidigt. Sander Esterel hade jag 09,5 sista 700 på senast från femte par utvändigt och den här gången hoppar dessutom Johnny Takter upp i jollen. Spik Party har lottats till iskallt utgångsläge, men gynnas av aktuell distans då han är stark och jag tycker han står sig väl i klassen.

Skrällstreck på V64 och skrällspel på Dubbeltipset även med 4 Taipan Diablo som jag tycker känns underskattad här, och ni vet väl vad jag tycker om Johan Untersteiner upp? Passas.

Sista strecket i loppet får 8 Let It Happen som är värd en fullträff, och klaffar det någorlunda under vägen kan det vara dags i kväll. Han är bra den här, tycker jag.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björkroth flyttar till Finland
Nästa nyhet
Björkroth flyttar till Finland

Björkroth flyttar till Finland

I fjol flyttade Rainer Björkroth från Solvalla till Umåker. Nu är det dags för en ny flytt – till Finland.

Den professionella travtränaren Rainer Björkroth företog under våren 2013 en flytt av sin tränarrörelse från Solvalla till Umåker.

Redan då hade han också stall i finska Vasa och nu efter knappt ett och ett halvt år som Umåkerstränare, flyttar Björkroth hela sin rörelse till Finland. Det från och med den 1 september.

– Efter 1,5 år på Umåker och drygt 13 år i Sverige väljer nu Rainer att flytta hem hela sin träningsrörelse till Finland. Ett jättestort tack Rainer och vi passar även på att hälsa honom välkommen tillbaka för att starta de finsktränade hästarna här på våra tävlingsdagar, skriver Umåkers hemsida.

Rainer Björkroth har för närvarande 17 hästar på sin träningslista. Hittills i år har stallet vunnit 5 av 10 lopp och kört in 308 829 kronor.

Läs även: Proffset byter Solvalla mot Umåker

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Lindesberg
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Lindesberg

Tisdag: V4-tips till Lindesberg

Omgången: Lindesberg kör dagens lunchtrav. Jag tycker omgången känns smålurig och kanske kan det med lite tur och någon kantboll bli hygglig utdelning. Jag har inte hittat någon spik som jag vill gå på rakt ut men har en duo i V4-avslutningen som jag tror räcker ganska långt.

Låset:  I V4-4 nr 9 Queen Conch som floppade i Wången Cup-finalen senast men som kan bättre tillsammans med nr 13 Fruitcake som kommer med visad form och jagar första årssegern.

V4-förslaget – max 1 C-häst får vinna:
3,5,6,7,9,10 C: 4,8,11 (res 1-2)
3,9,15  C: 1,8,10,13 (res 11-4)
4,5,7,10  C: 3,6,12 (res 9-1)
9,13 (res 7-3)
Kup 1: 6 x 3 x 7 x 2 = 252 rader/504 kr
Kup 2: 6 x 4 x 4 x 2 = 192 rader/384 kr
Kup 3: 3 x 3 x 4 x 2 = 72 rader/144 kr

Lunch Dubbelförslag:
3 – 5,7  x  100 kr
3 – 3,4,6,7,10  x  40 kr
9,15 – 3,4,6  x  100 kr
Totalt 1000 kr

V4-1:
RANKING A: – B: 9-5-7-10-6-3-8-11-4 C: 1-2

Spetsanalys:
Sundby Gidde är mycket startsnabb och kanske en ännu hetare spetskandidat första biten är nog Ekets Patrik. Sedan hänger det på hur kuskarna tänker taktiskt och det har jag inte klart för mig riktigt, Magnus Jakobsson är i alla fall sugen köra till sig taktpinnen med Princess Wine men är troligen beroende av att bli släppt dit.

Loppanalys:
Ett mycket öppet lopp där ingen känns helt chanslös och enormt svårrankat. Jag ger i alla fall tipset till 9 Allaballakaitoz och Calle Lindblom, ett ekipage som kommer från seger tillsammans.
Bakom tipsettan kan jag inte alls ranka övriga B-hästar men känslan är att spelvärdet ligger i lågprocentarna.

V4-2:
RANKING A: 15-9 B: 3-8-1-13-10-11 C: 4-6-7-2-12-14

Spetsanalys:
A Perfect Trip är min klara spetsfavorit från ett perfekt läge även om kusken på sin hemsida inte säger sig ha bestämt det taktiska upplägget.

Loppanalys:
15 Palermo Ceasar har gjort det mycket bra i regi Ville Nisonen på slutet för tipset även om uppgiften med tre tillägg inte är enkel. Hästen var senast ute i ett tufft V75-lopp som vanns av Eketorpets Tess.
9 Uppy Smiling har hög grundkapacitet och var finfin i debuten för Westholm  näst senast även om det var i ett dåligt gäng. Senast var dock inte Uppy Smiling alls som bäst även om hästen fick ett tufft lopp. Åter efter en dryg månads vila och svårbedömd men en hygglig chans om sexåringen skulle löpa på topp.
3 Ring My Bell provade ett kval till StoChampionatet senast och räckte inte riktigt till men svarade för en godkänd insats. Skrällduglig här.
8 Rurik Krax stumnade över upploppet efter att ha försökt i fjärdespår genom sista sväng senast. Femåringen har gjort det ganska bra några gånger innan i år och inte borta.
1 A Perfect Trip har läge för att välja position här, spets eller rygg på ledaren och hästen står fint inne i loppet. Dyker troligen upp där framme men första starten på lång distans ger ett ?
13 Guanabana var trea i ett uttagningslopp till Dam-SM senast. Kan runda till seger här med klaff.
  

V4-3:
RANKING A: 7 B: 4-5-10-6-3-12-2-9-1 C: 11-8

Spetsanalys:
Huckleberry Finn har öppnat bra från innern förut men jag tror inte han kan ta emot Rutger Gigant. Sedan är frågan i så fall hur Leif Berggren tänker taktiskt med Rutger, en felfri Tyko Marje är i alla fall sugen på att köra till sig spetsen.

Loppanalys:
7 Tyko Marje återkommer efter behandling och en dryg månads vila och tränaren Magnus Jakobsson låter uppåt och då det är bästa hästen så känns tipset givet då det även är lite spetschans. Men hästen blir klar favorit och har vid några tillfällen klippt i galopp direkt bakom bilen och på minussidan finns även en viss risk för dödens varför spelvärdet är ganska lågt. Troligen omgångens enskilt bästa vinstchans.
4 Rutger Gigant är spetsfavorit inledningsvis och sedan är frågan om hästen ska köras i den positionen idag. Sexåringen debuterade för Leif Berggren näst senast och gick då bra i skymundan men var sämre senast. På spetsläge och troligen bättre distans idag kan det hålla hela vägen i ett dåligt lopp.
5 Hamras Pirat har ett fint spår och dyker säkert upp i segerstriden i ett passande gäng.
10 Silvinho Bob var chanslös från kön senast men den här uppgiften är lite lättare. Chans med lite klaff från bakspåret.
6 K.A.Online skrällvann ett klass II-lopp ifjol på barfota-balans. Kanske samma balans idag igen ? och det tillsammans med ny kusk kan ge lillvarning för ny skräll. Hästen vinner dock väldigt sällan.
Vinner väldigt sällan gör också 3 Dreamcatcher E.P. som dock höll väldigt positivt från utvändigt ledaren näst senast med dagens kusk.  

V4-4:
RANKING A: 13-9 B: 7-3-10-12-8-6 C: 5-14-11-2-4-15

Spetsanalys:
Texas Flickan är snabb ut och loppets spetsfavorit. Chanel Boko har chans att överta spetsen eventuellt även om Göran Lång tidigare deklarerat att han gärna kör stoet i ryggar.  

Loppanalys:
13 Fruitcake galopperade i ett V86-lopp på Visby senast men fullföljde fullt godkänt i skymundan. Gången innan det var Fruitcake femma i ett riktigt rövargäng på Tingsryd. Ett Diamantsto-lopp som var mycket tuffare än dagens uppgift. Visst – det är inte enkelt stå tillägg på Lindesberg men det är ändå svårt att gå ifrån sexårsstoet i tipset här.
9 Queen Conch var efter två raka segrar ute i en Wången Cup-final på V75 senast men packade ihop helt i ledningen. Tränaren skyller på allergiproblem och om hästen löper upp till sin fulla förmåga idag en hygglig vinstchans i ett dåligt gäng.
Jag tror att det är en ganska bra chans att vinnaren återfinns i A-gruppen.

Spelredaktör:  Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Lindesberg: "Inte omöjligt vi grejar det"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson