Sebastian K. föll oväntat på Hoosier Park i helgen. Nu tror man att vätskebrist kan ha varit orsaken. Svensken laddas mot att återuppta segerraden.

Svenske succétravaren och världsrekordshållaren Sebastian K. gick överraskande på pumpen i lördagens Centaur Trotting Classic på banan Hoosier Park. Jättefavoriten slutade först på sjunde plats efter att ha stannat helt sista biten i ledningen. Det var Jimmy Takters Master of Law som tog segern.

Men några större fel har inte hittats på ”Sebbe” som ska ha orsakat hästens platta fall i Indiana. Vid hästens dittills enda förlust i Nordamerika, Maple Leaf Trot i mitten av juli, hade långresan satt ner Sebastian K. Nu spekulerar stallet i att samma sak kan ha hänt i lördags.

– Jag har förstås funderat en hel del på varför Sebastian inte var sig lik i går. I värmningen brukar han vara väldigt pigg och i första bakvarven brukar man få stoppa in handleden i handstropparna. Men nu satt jag med slaka tömmar i värmningen och det har aldrig hänt tidigare. Banan blev visserligen lite blöt av regnet som kom men den höll bra och underlaget var det inget fel på. Jag tror det berodde på vätskebrist efter en lång resa på över 14 timmar, säger Åke Svanstedt på sin hemsida.

Enligt ägarna Knutsson Trottings twitter rapporteras att inga fel eller infektioner har upptäckts i de blodprov som tagits på hästen. Därför fortskrider nu planerna för Sebastian K.

Nu väntar en tur till Lexington, Kentucky för superstjärnan (en resa på 3-4 timmar) där han får ladda upp i två veckor innan det är dags för Allerage Farms Open på The Red Mile.

– Jag är rätt säker på att han kommer att prestera bra den 5 oktober, säger Svanstedt.

Läs även: När Sebastian K. föll klev Takter fram 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svensk guldvittring i Amatör-EM

Svensk guldvittring i Amatör-EM

Halvvägs in i tävlingen är det blågult i topp vid Amatör-EM. Håkan B Johansson toppar och kan vara på väg mot guldet.

Europeiskt Mästerskap för amatörkuskar pågår för fullt och de två första loppen kördes under måndagen på Halmstadtravet. Det resulterade i svensk ledning – genom hemmakusken Håkan B Johansson.

Efter att ha varit trea i det första loppet med Si Potero klev Johansson ut i det andra och vann överlägset med Rosnay. Det ger honom sammanlagt 25 poäng inför tisdagens tävlingar.

Bakom skuggar dock den regerande mästaren, italienaren Maurizio Biasuzzi som med en seger och ett delat tredjepris har skramlat ihop 23 poäng. Tredjeplatsen delas mellan Norges Bernt Öksnevad och Belgiens Piet van Pollaert som båda har 16 poäng.

Ungerns representant Tamas Kelemen fick flygförhinder och ersattes under första dagen av Sveriges Roger Allercrantz som fick ihop 10 poäng.

Amatör-EM avslutas med två lopp vid tävlingarna på Jägersro i kväll, tisdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: "Tycker han borde vinna"
Nästa nyhet
V4 Skellefteå: ”Tycker han borde vinna”

V4 Skellefteå: ”Tycker han borde vinna”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han känns väldigt bra för dagen och jag tycker han borde vinna det här loppet med tanke på hur han känns för dagen. Jag tror han kommer springa riktigt fort i det här loppet och jag är optimistisk. Barfota bak nu, det var länge sedan senast, säger Thomas Lundsten om Blijerven (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Skelleftetravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 Forssaga – Hon har varit sjuk efter senast och även om jag inte har någon direkt jättekoll på dagsformen så tror jag hon får svårt att räcka till seger. Vi jagar en hygglig slant, säger Patrik Nygren.

7 Guli Rask – Han räknas tidigt över en distans som passar honom bra men jag har ingen bra förklaring till galoppen senast. Det oroar något. Vi kör honom åter barfota bak, sager Jan-Olov Persson.

8 Stilig – Han håller fin form och håller han ihop så kan vi få en rolig vinter som det känns. Nu är nog de två Guli-hästarna lite för bra men bakom dessa är han tidig. Skor runt om, säger Leif Eriksson.

9 Blijerven – Han känns väldigt bra för dagen och jag tycker han borde vinna det här loppet med tanke på hur han känns för dagen. Jag tror han kommer springa riktigt fort i det här loppet och jag är optimistisk. Barfota bak nu, det var länge sedan senast, säger Thomas Lundsten.

10 Guli Storm – Han har väl inte samma knallform som i somras men allt verkar bra. Han får köras lite på chans från detta läge då han inte ska ut i spåren och vingla men han har en bra speed. Inga ändringar är planerade, säger Gustav Andersson

Lopp 2, V4-2

5 Frille Palema – Han är nog inte på topp direkt nu då han varit lite skadad och jag är mycket nöjd om han skulle vara bland de tre. Jag har inte pratat med Ove det gör vi inne på banan idag så någon taktik är inte bestämd men hästen kan öppna bra även om spår fem inte är bra. Balansen är inte heller bestämd, det gör jag när jag pratat med Ove men det finns en liten chans till barfota idag och det skulle i så fall vara ett plus. Vore det som i våras när hästen var i form tror jag nog det skulle gjort en sekund. Inga andra ändringar och motståndet kändes annars inte så tufft, säger Jan Lindström.

6 Bislet – Han var duktig vid segern senast och avgjorde lätt efter vilsam resa. Formen är klart bra men han är inte så våldsamt startsnabb så vi får se vart vi hamnar. Jag måste ändå ladda för att hitta vettig position och han får väl ses med rimlig platschans främst. Skulle det sedan stämma på vägen kan han givetvis sluta ännu längre fram. Jag tycker loppet såg öppet ut, säger kusken Susanne H Osterling.

7 Delphia Advance – Hon har varit skadad och borta länge, och hon är inte alls förberedd för att vinna. Jag hoppas i första hand hon gör bättre ifrån sig än vad hon gjort i de två starter hon gått efter uppehåll, och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Petter Lundberg.

8 Gold Case – Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll och formen är stigande, och min känsla för dagen är att han felfri ska vara med i den främre träffen. Han tränar fint efter senast och trivs när det nu börjar bli kallare i luften, då han har lite problem med allergi. Inga ändringar, säger Per A Lennartsson.

10 Garant Sund – Han var ute i tufft gäng senast, och förvisso gick det fort till slut, men jag tycker ändå att han blev lite för stum sista biten. Han har heller inte varit som bäst i jobben efter det och vi har tagit prover på honom. Jag misstänker muskelvärdena och även om det blir start vill jag mest se att han fungerar som han ska. Inga ändringar, säger Sören Lennartson.

11 Hereforcomissionf – Han var fin i ett provlopp förra veckan i en snabbare avslutning. Det inleddes då med galopp men han bör klara spåret. Han är pigg för dagen. Vi kör med skor runt om och helstängt huvudlag på nytt och han är inte borta, säger Gabriella Laestander.

Lopp 3, V4-3

3 Västerbo Shirley – Hon hade nog vunnit senast om hon inte fått en hjälm i huvudet med galopp som följd. Jag tycker att hon har fullt form och känns som den klart hetare av mina två hästar i loppet. Det är lite tuffare motstånd nu men helt borta är hon inte. Skor runt om, säger Christian Månsson.

5 New York Broline – Hon var väl godkänd senast men har ett läge denna gång som kommer innebära att vi tappar från start. Sen får man se hur långt det räcker men Västerbo Shirley känns hetare än denna. Skor runt om, säger Christian Månsson.

7 Main Offender – Vi har haft henne en kort tid och inte gjort några underverk mer än kanske humörmässigt. Han får bedömas på gamla meriter och hon går ner i klass ordentligt och ska räknas om hon hittar loss. Ettan ska väl vara bra. Mest troligt blir det skor runt om så här i vår debut samt öppet huvudlag, säger Gabriella Laestander.

8 M.T. Gogogirl – Hon håller riktigt bra form och med klaff är hon inte borta i ett lopp som detta. Min andra häst är väl något bättre men den här håller nog vassare form. Inga ändringar, säger Leif Eriksson.

9 Provence Gel – Det verkar bra med henne och hon ska räknas även om hon är något vassare med tätkänning. Hon tävlar åter barfota bak, säger Leif Eriksson.

15 Suntory Royal – Hon är i skapligt slag för dagen men får ofta tuffa lopp från den bakre regionen. För att hon ska hinna fram här måste det väl gå 13-14 första varvet annars är vi chanslösa. Hon var lite öm i hovarna senast men vi siktar på barfota fram, säger Lars Marklund.

Lopp 4, V4-4

5 Peppe Lavec – Han känns bra för dagen, men han brukar inte duga när det är sommarbana och jag ligger lågt. Han får starta på och vänta på vintern, det är då han är som bäst. Inga ändringar, säger Patrik Nygren.

9 Vemas Eagle Eye – Han har väl inte rosat marknaden tidigare och vi har ofta fått behandla honom men nu verkar formen sitta där efter att vi minskat på träningen. Han var duktig senast och allt är bra efteråt. Senast tävlade han barfota bak och det fungerade jättebra men nu åker nog skorna på igen, säger Towe Andresen.

10 Fakir Håleryd – Han var fin i debuten för mig och vann tämligen enkelt efter en inte helt lätt resa. Det var förvisso i ett billigare lopp men han gjorde det bra och med rätt lopp bör han vara med där framme igen. Barfota runt om, säger Christian Månsson.

11 Made of Honor Ås – Han var duktig när Örjan körde honom näst senast och hästen hade krafter kvar i mål. Sen var han inte alls bra och jag har kommit underfund med att man inte kan ladda med honom från början för då orkar han helt enkelt inte. Därför är läget inte så tokigt den här gången, och då jag tycker motståndet såg enklare ut, är han väl inte helt borta. Det blir skor på idag vilket inte är optimalt, säger Stefan Johansson.

13 Conrads Voldemort – Han var jättefin vid seger under sadel senast och han värmde också bra den dagen, hästen är i bra slag. Det är många att runda den här gången och han är väl som bäst då han är med en bit fram, men klaffar det någorlunda för oss under vägen är han med dom. Vi hade inför senast ändrat en del i huvudlaget på honom och även om han är mer lugn och harmonisk under sadel så kör vi samma den här gången. Skor runt om, säger Hanna Olofsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Innan USA - start i Italien för Commander?
Nästa nyhet
Innan USA – start i Italien för Commander?

Innan USA – start i Italien för Commander?

Starten i Trotting Masters-finalen var kanske inte den sista i Europa för Commander Crowe ändå? Nu aviseras ett framträdande i Italien – före avfärd till USA.

Efter segern i Åby Stora Pris deklarerades att starten i Trotting Masters-finalen på Lunden skulle bli den sista i Europa för Commander Crowe. Karriären ska avslutas med ett äventyr till Nordamerika.

Men kanske blir det ännu en show på europeisk mark för den trettiotvåfaldige miljonären. Commander Crowe är i vilket fall anmäld till det italienska storloppet Gran Premio Gaetano Turilli (187 000 €) som avgörs i Rom den 5 oktober, under samma tävlingsdag som det italienska Derbyt.

Enligt franska Paris-Turf har tränaren Fabrice Souloy för avsikt att starta Commander Crowe i loppet som körs över 1640 meter med bilstart och har definitiv anmälan på måndag.

Bland de övriga preliminäranmälda finns Prussia, Owen Cr, Napoleon Bar Oscaco di Ruggi.

Enligt tidigare uppgifter är tanken att Commmander Crowe ska åka till USA den 15 oktober och att den första starten på andra sidan Atlanten ska vara på Yonkers Raceway den 25 oktober.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Startlistorna spikade - till Kriteriet och Oaks
Nästa nyhet
Startlistorna spikade – till Kriteriet och Oaks

Startlistorna spikade – till Kriteriet och Oaks

Årets största treåringsuppgörelser stundar på söndag. Nu är startlistorna helt spikade till Kriteriet och Oaks – på Solvalla.

Det är förstapris på 2 miljoner, respektive, 1,4 miljon (vilka dubblas för Premiechansare) som väntar söndagens vinnare i landets största treåringslopp.

Medan Oaks på förhand är öppet lär Kriteriet se en jättefavorit i Al Dente, som inte oväntat kommer köras av Örjan Kihlström. Så här ser de klara startlistorna ut till loppen:

Svenskt Trav-Kriterium, 2640 auto

1 Stay Alert – Peter Untersteiner
2 Al Dente – Örjan Kihlström
3 Gross Weight – Ulf Ohlsson
4 Dupont – Bo Eklöf
5 Digital Frame – Per Lennartsson
6 Psycho – Peter Ingves
7 From Dust to Dawn – Johnny Takter
8 Buddha – Björn Goop
9 Conlight Ås – Stefan Söderkvist
10 Wingait Holger – Stefan Persson
11 Global Revolver – Erik Adielsson
12 Je t’Aime Express – Johan Untersteiner

Svenskt Trav-Oaks, 2140 auto

1 Souchong – Örjan Kihlström
2 Evasion Boko – Kajsa Frick
3 Face’Em – Peter G Norman
4 Borntobesomebody – Peter G Norman
5 Somersault Sally – Torbjörn Jansson
6 My Sign Brizard – Tony Wallin
7 Oklahoma Broline – Per Lennartsson
8 Florida Queen – André Eklundh
9 Secret Service – Jorma Kontio
10 Differenceadaymade – Björn Goop
11 Olympia Gold – Ulf Ohlsson
12 OP’s First Girl – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är Lotteriinspektionens krav på ATG

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson