Sebastian K. föll i natt i The Centaur Trotting Classic på banan Hoosier Park i Indiana. Segern istället till Jimmy Takter med fyraårige Master of Law.

Sebastian öppnade bra även om Creatine var allra vassast första biten för Trace Tetrick men ut ur första sväng kunde Åke Svanstedt överta ledningen med Archangel på utsidan.

Efter en bit kröp dock Archangel ner i rygg på Sebastian och då återfanns Natural Herbie på utsidan med Takters Master of Law i andra par utvändigt. Genom slutsvängen satte Natural Herbie press på Sebastian som dock lyckades svara och även ha grepp om loppet en bra bit in på  Hoosier Parks långa upplopp.

Inne på upploppet hade också Jimmy Takter lossat Master of Law för ett avgörande och cirka 175 kvar var Sebastian K. infångad och Master of Law stegade bara undan på 1.11,1a/1609 meter. När väl Sebastian var passerad gav hästen upp rejält sista biten och blev stort slagen. Andraplatsen till Creatine medan Natural Herbie höll bra som trea.

– Vi kom iväg hyggligt och banan var lite kladdig men sedan stämde allt för oss. Banan gynnade min häst men missgynnade min andra häst (Uncle Peter) i fältet. Det här är en fin häst. Han utvecklas hela tiden och han räcker i de här sällskapen, sa Jimmy Takter enligt ustrotting.com.  

Och kanske var det just den kladdiga banan som fällde Sebastian K.? Åttaåringen har i alla fall flera gånger tidigare visat att han inte gillar det. Nu kommer hästen att kollas upp efter loppet och sedan återstår att se om planerna på en start i Lexington 5 oktober står fast.

Se loppet på youtube.com här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Årjäng

Söndag: V64-tips till Årjäng

Omgången:
Det ser favoritbetonat ut på förhand i Årjäng i dag, och jag väljer att spela en flerkupong. Vill det sig väl kan det bli 12,5 stycken V6:or. Jag använder mig av två spikar, där två är troliga och en rolig.

Förutsättningarna i Årjäng är väl inte de bästa med regn hängande i luften, men enligt SMHI ska det bara falla några millimeter under dagen och då hoppas jag att banan presenteras i bra skick.

Bästa spiken:
7 Noras Bean (V64-1)

Kompletterande spiken:
8 Jetset (V64-6)

Roliga spiken:
1 Melker (V64-4)

V64-förslag:
V64-1: 7 Noras Bean (5-1)
V64-2: 1,6,9 (8-4)
V64-3: 1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12 (7-1)
V64-4: 1 Melker (3-10)
V64-5: 1,2,3,4,6 (10-5)
V64-6: 8 Jetset (12-9)
1 x 3 x 11 x 1 x 5 x 1 (x5) = 825 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 2 Next To None Sib
DD-2: 8 Jetset
1 rad x 500 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 1,6
DD-2: 8 Jetset
2 rader x 250 kronor.

Analys Årjäng V64-1:

Ranking: A: 7. B: 5-1-6-8. C: 3-4.

Spetsanalysen:
1 Elstar Pride och 4 Zizou Limburgia om ledningen, där jag håller den förstnämnde som spetsfavorit.

Loppanalysen:
Ulf Stenströmers nioårige 7 Noras Bean i comeback, och tränare Stenströmer har hittat en mycket passande uppgift åt sin stjärnhäst. Han har visserligen inte startat sedan början av april, men han glänste i ett banjobb inne på Axevalla för drygt en vecka sedan och han ställs mot väldigt lämpligt motstånd i dag. Han ska vara mogen en bra insats direkt, och jag tror han vinner. Omgångens bästa spik.

Bakom Noras Bean finns det egentligen inte så mycket att ”hurra” över, 1 Elstar Pride är formstark värre och kan säkert leda länge, men bör inte kunna stå emot Noras Bean till slut. 5 Goldomaster gillar jag, men han återkommer efter långt uppehåll och får svårt att freda sig mot Noras Bean redan nu.

Nej, Ulf Stenströmers häst ska bara vara bäst.

Analys V64-2:

Ranking: A: 1-6-9. B: 8-4. C: 2-7.

Spetsanalysen:
Favoriten 1 Mino är bara hygglig från start, men med bara tre hästar på startvolten tror jag Jakobsson och Mino håller ut konkurrenterna.

Loppanalysen:
Favoriten 1 Mino har gjort det bra varje gång en längre tid och står bra inne i det här loppet, jag tror att han håller upp sitt innerspår från start och väl i ledningen blir han sedan inte lätt att plocka ned. Det står dock några bra hästar på tillägg, och jag väljer att strecka ytterligare två hästar.

6 Art Kjarvald har gjort det bra hemma i Norge hela sommaren och kommer till start med toppform, och jag tycker han ska räknas tidigt. Han har visat sig stark och oöm för positioner och han lär köras offensivt.

9 Fetter’n T.G. gynnas av de aktuella strykningarna i loppet och måste tas på fullaste allvar, han har gjort det bra i två raka segrar och är van att ställas mot tufft motstånd. Han kan flytta på sig till slut, och gynnas nog mest av alla av det lilla fältet.

Dessa tre hästar tycker jag är huvudet högre än övriga i loppet.

Analys Årjäng V64-3:

Ranking: A: 7-1-11-12. B: 10-2-5-4-3-6-9. C: -.

Spetsanalysen:
7 Law Laday kan öppna väldigt snabbt från start och trots spår långt ut bakom startbilens vingar håller jag honom som klar spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
Ett väldigt öppet och jämnstreckat lopp väntar och jag väljer faktiskt att strecka samtliga elva hästar i loppet, jag tycker det ser öppet ut på förhand och ingen känns chanslös.

Tipset väljer jag att ge till 7 Law Laday, han kan öppna väldigt snabbt från start och är trots spår långt ut bakom startbilens vingar spetsfavorit i loppet och kostar inte inledningen allt för mycket är det vettig chans att han rinner undan. Det är dock inget jag litar på, och garderingen givetvis given.

1 Macbeth Broline blir favorit i loppet och löser det sig någorlunda för honom under vägen ska han duga bra, han höll farten fint som tvåa senast i Karlstad och Söderkvist känner honom väl sedan tidigare. Jag tror dock han blir över från start, och sedan får han lita till turen.

Duon 11 Luckyline Betonme och 12 Stella Rhode har bägge lottats till tråkiga utgångslägen, trots det håller jag upp dom i A-gruppen. Luckyline Betonme tycker jag har höjt sig i ny regi, och Stella Rhode är van tuffare konkurrens och är faktiskt inte så tokig för klassen.

10 Juliano Hall trodde jag en del på senast, men det blev fel för honom den gången. Med lite klaff på loppet kan det vara dags i dag istället.

2 Manfred Broline har varit struken efter senast, och vissa frågetecken för formen finns. Utgångsläget blev dock passande och löper han som vid seger näst senast duger han mycket bra.

Som sagt, öppet värre, och jag har inget emot skräll.

Analys Årjäng V64-4:

Ranking: A: 1. B: 3-10-6-9-7. C: 4-5-2-11-12-8.

Spetsanalysen:
1 Melker kan öppna snabbt, och tipset bygger på att han försvarar sitt innerspår.

Loppanalysen:
För att kunna få kraft i en flerkupong i denna favoritbetonad omgång väljer jag att ta ställning för 1 Melker, jag tycker nämligen att förutsättningarna för hans del är passande i dag och det bör vara bra chans på spets och slut. Melker ser inte så mycket ut för världen, men har en inställning av guld och jag tycker han ställs mot lämpligt motstånd i dag.

Melker kan öppna snabbt från start och jag tror ingen av konkurrenterna lyckas ta en längd på honom från start, väl i ledningen ser det sedan bra ut. Han gör alltid sitt i loppen, är van tuff konkurrens, och jag håller honom rätt högt. Prisvärd.

Tom Horpestads 3 Monfalcone är en fin häst och han är bra för klassen, men som favorit tycker jag det känns rätt att gå emot honom i dag. Han var inte som bäst senast och Horpestad låter inte helt tillfreds med honom inför detta. Anders Svanstedts 10 Lasken Palema är i bra slag för dagen, men lär från sitt bakspår tvingas till grovjobbet på egen hand i loppet och då blir det tufft att rubba Melker.

Analys Årjäng V64-5:

Ranking: A: 2-1. B: 4-3-6. C: 10-5-11-8-7-12-9.

Spetsanalysen:
2 Next To None Sib kan öppna raskt och missar inte ledningen här.

Loppanalysen:
Björn Goops 2 Next To None Sib kan öppna väldigt snabbt från start och ska från tilltalande utgångsläge inte missa ledningen, väl i spets över kort distans tycker jag att han ska slås. Björn Goop upp i dag är ett plus, dessutom ska han tävla i jänkarvagn för första gången och det tycker jag är intressant. Han vinner oerhört sällan den här, men motståndet i dag är lämpligt och jag tycker det ska vara vettig chans att det är dags nu. I Karlstad näst senast höll han bra från spets med Mimmi i jollen över full väg och fick ge sig mot Radysin America till slut, någon sådan konkurrent finns inte med i dag och dessutom är Björn och kort distans plusfaktorer.

Jag väljer att dubbla A-gruppen med 1 Greve E. som jag tycker är bättre än vad de senaste resultaten visar. Han kan öppna snabbt från start och ska kunna få rygg på ledande Next To None Sib här, och får han chansen till slut blir han tuff att stå emot. Han är som bäst över kort distans, som är fallet i dag.

Favoriten 4 Kickstart My Heart var mycket bra vid seger senast och han är bra den här, men han lär tvingas till grovjobbet utvändigt ledaren i dag och det kan bli tufft även för honom. Får dock inte nonchaleras.

3 French Destiny kan få fint lopp bakom Kickstart My Heart och är inte golvad, det är heller inte kuskförstärkta 6 Energitj som även skrällspelas på DD som bortglömd.

Fem streck känns mycket starkt.

Analys Årjäng V64-6:

Ranking: A: 8. B: 12-9-6-10-11-2-3. C: 1-7-15-13-5-4.

Spetsanalysen:
1 Vikens Hot Lips och 2 Eternity of Joy kan öppna bra, men jag tror de får svårt att stå emot springspårets 6 Jennie Lovecroft och framför allt 7 Liberty F.H. som kan öppna kvickt.

Loppanalysen:
8 Jetset är en häst som jag alltid haft ett gott öga till, och trots att hon blir favorit och att jag inte gillar att spika favoriten i avslutningsloppen så väljer jag att göra ett undantag i dag. Hon gjorde senast debut för Flemming Jensen och övertygade direkt vid seger, med det loppet i kroppen lär hon knappast vara sämre till den här starten och Björn Goop upp i jollen är dessutom tilltalande.

Jag tror Björn Goop vrider i högertömmen direkt från start och sedan är offensiv med Jetset, vägen mot tidig ledning ska sedan ligga öppen och vem ska sedan plocka ned henne? Hon är bra den här, och det ser mycket lämpligt ut för hennes del i dag.

12 Fruitcake håller toppform för dagen och är tidigast vid gardering, men hon är fortsatt utan seger i år och jag står fast vid att det inte är en tillfällighet.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75 Solänget: Kung Bergh och Nahar i Silverörnen
Nästa nyhet
V75 Solänget: Kung Bergh och Nahar i Silverörnen

V75 Solänget: Kung Bergh och Nahar i Silverörnen

Silverörnen (V75-3) på Solänget blev en tämligen odramatisk historia. Detta sedan Robert Bergh – som så många gånger förr – tidigt gjort slag i saken. Efter en hygglig start sände Bergh framåt med Nahar redan på första bortre och kort senare var ledningen övertagen av Disco A.E. Därmed var övriga schack och matt.

Andrahandaren Claes Boko försökte 800 kvar från fjärde par utvändigt men i det läget grillade Bergh övriga med så hårt tempo i täten att attacken snart ebbade ut.  Nahar skaffade sig ett par längder i sista sväng och vann till slut närmast överlägset på 1.12,4a/2148 meter;   

– Han har inte haft något bra spår på länge men jag har känt att han kan öppna. Men sedan ”safetade” jag ändå lite. När jag sedan kom till spets ville jag lägga ett bra tempo på det och han vann på ett bra sätt, berömde Robert Bergh.

Segern är värd 150.000 kronor. Fortsatt formintryck på Bon Frecia som efter en kort startgalopp och köresa gick ett vasst upplopp och hann fram till andraplatsen på linjen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Djali Boko comebackar för Souloy
Nästa nyhet
Vincennes: Djali Boko comebackar för Souloy

Vincennes: Djali Boko comebackar för Souloy

I somras lämnade Djali Boko Per Nordström för att gå till Frankrike och Fabrice Souloys träning. Och på söndag är det dags för comeback i ett fyraåringslopp över 2.700 meter.

Frank Nivard kommer att köra Ready Cash-sonen som vann ett genrep till SprinterMästaren på 1.10,7a/1609 meter i slutet av  juni.

Förstapriset i Grand Prix du Portugal är 36.900 euro. Anders Lindqvist har Anette du Mirel till start i loppet och Eric Raffin sitter upp bakom dottern till Laetenter Diem.  

Startlista, Vincennes, 21 september, 2.700 meter:
1. Rember Mail
2. Radio Wise
3. Regio
4. Djali Boko
5. Agora
6. A Nous Trois
7. Antara Buissonay
8. Africaine de Fleur
9. Alto de Viette
10. Accordeon
11. Alisma du Corta
12. Alberic
13. Anette du Mirel
14. Alceste du Goutier
15. Duke of Greenwood
16. Artiste de Joudes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
AS Totalisaator tar ATG till tvist i skiljedomstol
Nästa nyhet
AS Totalisaator tar ATG till tvist i skiljedomstol

AS Totalisaator tar ATG till tvist i skiljedomstol

Under robotspelsdebatten hos ATG ifjol gick en stor del av potten vid Axevallas V75-omgång 28 december till Estland. Sex vinnande system hos AS Totalisaator gav då totalt 22,8 miljoner kronor i utdelning, vilket resulterade i en avstängning av det estniska spelbolaget.

Det rörde sig dock inte om något s.k. robotspel;
– Jag vill understryka att de vinnande spelen höll sig inom de maxgränser som finns för antal inlämnade system och reglerna för så kallat robotspel, sa ATG:s vd Hans Skarplöth då.

ATG stängde dock av bolaget i början av januari under fortsatt utredning;

– Vi har ett antal frågor kring huruvida AS Totalisaator har följt vårt avtal som måste utredas. Vilka dessa är kan jag av utredningsskäl tyvärr inte kommentera, sa Skarplöth i en januari-pressrelease.

Sedan dess har AS Totalisaator varit avstängt av ATG och igår skickade det estniska spelbolaget ut en pressrelease där man säger att man anser att avstängningen saknar laglig grund. Därför avser man att ta ärendet till skiljedomstol för ett avgörande.

–  Jag kan bekräfta att AS Totalisaator vill dra oss inför skiljedomstol och att vi kommer mötas där. Vad gäller själva fallet har jag inga kommentarer annat än att vi kommer stå på oss, säger Skarplöth till SportExpressen.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson