Nu har Atle Hamre gett upp. Efter det senaste bakslaget i domstolen överger den tidigare stortränaren kampen mot DNT, det norska travförbundet.

Tidigare i veckan föll domen i Lagmansretten, Norges motsvarighet till Hovrätten och även där gav man DNT rätt i samtliga punkter beträffande det beslut man tog redan 2009.

DNT:s dom från 2009 innebär att Atle Hamre är livstidsavstängd från att verka som travtränare och från att beträda en travbana i Norge. Det sedan man anser att Hamre, genom sina utpressningsdomar och påföljande fängelsestraff, allvarligt skadat den norska travsportens rykte.

Efter att ha överklagat beslutet i flera rättsinstanser fann alltså Lagmansretten att domen stod fast.

Tidigare i våras uttalade sig den 55-årige Atle Hamre för trav365 att, om domen gick hans väg, möjligen etablera sig som tränare i Sverige, men nu väljer norrmannen att inte fortsätta driva ärendet. Han tycks därmed också ge upp möjligheten att återkomma som travtränare.

– Jag inser att jag kört mitt sista lopp. Min kamp mot DNT är över och jag måste acceptera mitt nederlag. Jag ger mig nu, säger Atle Hamre i en intervju med Trav- og Galoppnytt.

2007 körde Atle Hamre sitt senaste lopp vilket nu också tycks ha blivit hans sista. De senaste åren har han hjälpt till i sin bror Frode Hamre stall.

Läs även: Nytt bakslag i rätten för Atle Hamre 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro

Torsdag: V64-tips till Örebro

Omgången:
Min hemmabana Örebro den här torsdagen och som alltid intressant när det gäller Örebro, för min del. I kväll är inget undantag, och omgången håller också bra klass. Jag känner mycket för mina två spikar i omgången, och det finns dessutom gott med fynd som kan skjuta värdet i höjden.

Bästa spiken:
4 Prawns (V64-5) satt fast med krafter kvar i skarp konkurrens senast. Bra läge för tidig ledning i kväll, och sedan mycket svårslagen över kort distans på spetsgynnade Örebro.

Kompletterande spiken:
5 Love Dancer (V64-6) gillar jag skarpt, och i kväll är det bra chans att ta betalt på honom. Örjan Kihlström upp i vagnen känns kittlande, och dessutom lillchans på tidig ledning. Den här är bra och jag tror på toppchans oavsett.

Spelvärda drag:
10 Kan Ha (V64-1)
har haft all tänkbar otur i de senaste starterna. Bättre än vad resultatraden ger sken av, och lär gynnas av den troligtvis tuffa inledning på loppet. Intressant som bortglömd.

3 Origo Tilly (V64-3) tycker jag är given mot omgångens största favorit Al Dente, bra chans på tidig ledning i kväll och i den positionen var det länge sedan han gick. Växer i front och Al Dente får inte ha en dålig dag.

3 Ipod (V64-4) har inte riktigt fått till det i regi Kolgjini ännu, men han kan bättre än visat och normalt bra förutsättningar för honom i kväll.

V64-förslag:
V64-1: 2,4,5,9,10 (6-7)
V64-2: 2,5,7,9,10 (8-3)
V64-3: 1,3,9,10 (4-8)
V64-4: 2,3,5,7,9,12,13,14,15 (10-11)
V64-5: 4 Prawns (9-2)
V64-6: 5 Love Dancer (9-1)
5 x 5 x 4 x 9 x 1 x 1 = 900 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 4 Prawns
DD-2: 5 Love Dancer
1 rad x 1000 kronor.

Analys Örebro V64-1:

Ranking: A: 10. B: 5-2-9-4-7-6. C: 1-3-8.

Spetsanalysen:
2 Walk A Mile och 5 Trixarn om ledningen, där jag håller Trixarn som knapp spetsfavorit dessa två emellan. Trixarn är väldigt kvick, och blir tuff att stå emot i spetsstriden.

Loppanalysen:
Jorma Kontio blir favorit i V64-inledningen tillsammans med 5 Trixarn, och man måste imponeras av tränare Bo V Öman som håller Trixarn i sådant skick som han gör för dagen – trots att Trixarn hunnit bli elva år gammal. Trixarn har gått bra en längre tid och har dessutom visat sig tåla de flesta upplägg, och visst ska han räknas i loppet. Jag håller honom som spetsfavorit, men det kan kosta att komma dit då Tony Wallin lär göra ett allvarligt försök med Walk A Mile och då kan det bli långt hem, även om upploppet på Örebro är kort och gynnas spetshästarna.

Tipset i loppet väljer jag faktiskt att ge till en skräll i form av 10 Kan Ha, denne är betydligt bättre än vad resultatraden visar och har haft all tänkbar otur i de senaste starterna. Den troligtvis tuffa inledningen på loppet lär gynna honom, och jag tycker han är intressant som bortglömd. Idé.

2 Walk A Mile har fått tre lopp i kroppen efter längre uppehåll och närmar sig toppformen, senast avslutade hon bra från fjärde par utvändigt med vida spår runt sista sväng och hon duger bra här. Hon kan öppna bra från start och från tilltalande utgångsläge lär körsven Tony Wallin göra vad som står i hans makt för att nå ledningen här, och skulle ekipaget lyckas hålla ut Trixarn från start är det fördel Walk A Mile.

9 Pepe di Jesolo blev kanske inte så bra som jag trodde han skulle bli när jag såg honom i de inledande starterna på svensk mark. Han är dock van ganska tuffa konkurrenter och ska inte nonchaleras här. Utgångsläget med rygg på en startsnabb konkurrent i Walk A Mile passar honom bra, likaså den troligtvis tuffa inledningen på loppet.

Streck också för 4 Quiteanotherstory. Denne travade illa senast och var inte som bäst, men hon är uppfräschad till den här starten och en bättre insats är att vänta.

För de som letar bredare gardering kan grundkapabla 7 Re Doc vara aktuell. Men det var länge sedan han visade sig från sin bästa sida, och innan han rycker upp sig och visar bättring står jag över.

Analys Örebro V64-2:

Ranking: A: 2. B: 9-7-10-5. C: 8-3-1-4-6.

Spetsanalysen:
2 R.P.Princess kan öppna kvickt och missar normalt inte ledningen med dessa förutsättningar.

Loppanalysen:
Favoriten 2 R.K.Princess står normalt inför en passande uppgift, från tilltalande utgångsläge bakom startbilens vingar ska hon ses med bra chans på tidig ledning då hon kan öppna bra och i tät är det hästen att slå i loppet. Hon är van tuffare konkurrens än detta och på spetsgynnade Örebro leder hon normalt från start till mål. Jag tycker dock att hon vikt ned sig från spets lite väl många gånger, för att jag ska önska spika henne som jättefavorit.

9 Chase Dreamcatcher tycker jag ständigt är lite underskattad, efter en bra avslutning bakom Quirire och Room to Go på Solvalla näst senast hade jag lite skrällkänsla för honom senast. Han hamnade från sitt åttondespår bakom bilen senast dåligt på det, men fullföljde återigen starkt som tvåa. Konkurrensen den här gången är enklare, och det kan vara dags för seger nu.

7 Headhunter har lottats till spår lite väl långt ut bakom startbilens vingar och det gäller att han kommer till härifrån och ramlar ned i vettig position, då han kan öppna bra från start har jag dock förhoppning om att han gör det. Magnus Jakobssons travare går enligt mitt tyckte klart bäst över kort distans, och det är första gången på länge han går ut över korta häcken. Passas.

10 Steve Fourty har verkligen hittat toppformen och streckas, han har gått starkt varje gång i de senaste starterna och kan få fin rygg i Chase Dreamcatcher under slutrundan här.

Streck också för helt ospelade 5 On the Dot. Jag är fullt medveten om att det är ett långskott, men spelprocenten ligger också därefter. I grund och botten är han faktiskt inte så tokig den här, och jag tyckte han var positiv senast och även som fastlåst efter galopp för tre starter sedan. Tänkbar jätteskräll.

8 Baroness Boko är en stark spurtare om hon får sitt lopp, men hamnar utanför lappen då utgångsläget är iskallt och jag har svårt att se henne komma till härifrån.

Analys Örebro V64-3:

Ranking: A: 10. B: 3-1-9-4-8-5. C: 7-2-6.

Spetsanalysen:
2 Ronato spetsar inledningsvis, men jag tror inte att Kevin önskar köra honom i ledningen och 3 Origo Tilly bör i tidigt skede av loppet få överta taktpinnen.

Loppanalysen:
Kullens kung så här långt, 10 Al Dente, blir jättefavorit i loppet och mångas val av spik i omgången. Med tanke på hur han sätt ut i de senaste starterna och med tanke på den utveckling han haft är det givetvis tufft att spekulera i förlust. Han ställs den här gången, mot vad han mött på slutet, relativt lämpligt motstånd och förmodligen rundar han det här gänget till seger. Men…

Al Dente blir omgångens största favorit och därför lockar gardering, fallet blir stort om han förlorar och jag provar att gardera. Bakspår, första gången över lång distans, och det faktum att han hade ganska hög puls efter loppet senast gör att jag letar vidare.

3 Origo Tilly tycker jag känns intressant, denne gick bra bakom Al Dente senast via 12,5 sista rundan och när han sköter sig tycker jag han gör bra lopp mest varje gång. Det här är en häst som växer en klass i ledningen, en position han inte nått hittills i år. Nu är det dock dags för att trycka av mot tät, och strular det för Al Dente från bakspår har jag bra känsla för att Origo Tilly blir svår att nå. Se upp.

1 Västerbo Eclair är en fin modell som är svår att inte gilla, och trots att han med största sannolikhet blir över från sitt innerspår i kväll väljer jag att strecka honom. Han var riktigt bra vid seger näst senast via 1.11 sista 600 och löser det sig under vägen är han stark nog.

Streck också för Robert Berghs 9 Baron d’Urzy, denne är under stadig utveckling och ska bli intressant att se med Björn Goop upp i kväll. Aktuell distans tror jag kommer passa honom utmärkt då han är stark, och har Al Dente en sämre dag kan det gå vägen.

4 Cash Gamble tycker jag utvecklats positivt, 5 Bullyoung var riktigt bra senast, och 8 Soonerorlater är högkapabel i grunden. För de som letar kantbollar mot omgångens största favorit kan de vara tänkbara.

Analys Örebro V64-4:

Ranking: A: 3-7-2. B: 15-14-9-13-5-12. C: 10-11-1-4.

Spetsanalysen:
1 Aktris Amok spetsar inledningsvis då hon står ensam på start, men hon lär knappast köras i front. 7 Sundsholms Keynote är kvick och från springspår på tillägg är det bra chans att offensive Klaus Kern i tidigt skede av loppet får överta taktpinnen.

Loppanalysen:
Ett lopp över stayerdistans och omgångens mest öppnaste lopp, anser jag. Jag streckar nio av 13 ekipage och hoppas klara mig undan på det. Favoriten 7 Sundsholms Keynote har bra chans på tidig ledning från sitt springspår på tillägg, och håller han sig sedan lugn över den dryga distansen kan han spåra runt om. Han är dock inte helt enkel den här och kan lätt bli lite varm, därför är det inget att lita på.

Tipset i loppet väljer jag att ge till 3 Ipod som spelmässigt är intressant, han har hittills inte fått till det fullt ut i regi Kolgjini men kunnandet finns där och snart kommer första segern för Ludde. Aktuell distans ska passa honom bra då han är stark.

Håller även upp 2 Ronja Röverdatter i A-gruppen, hon bör få fint lopp med dessa förutsättningar och dansade undan på bra vis från tät via 1.12 sista 800 senast. Hon gör alltid sitt i loppen, och har visat att hon tacklar längre distanser tidigare.

15 Such A Feeling går ned i klass till den här starten och räknas, likaså 14 Banker’s Garcon som jag tyckte hängde med positivt i tuff konkurrens senast. 9 Charles Boko står på tur för seger och vinner snart lopp, och 13 Uno de Joflo kan så mycket mer än vad han får ut på tävlingsbanan.

5 Causton har inte levererat på länge, men är grundkapabel och duger normalt gott här. 12 Felix Vingboons tycker jag varit småpositiv på slutet och grundkapaciteten i den här hästen är bra. Calle upp igen.

Analys Örebro V64-5:

Ranking: A: 4. B: 9-2-8-3-6. C: 1-5-7-11.

Spetsanalysen:
2 Global Offshore kan öppna raskt och tar ledningen inledningsvis, men då Magnus Jakobsson meddelar passivt upplägg med honom i dag kan jag inte tänka mig att han svarar när 4 Prawns kommer ångandes.

Loppanalysen:
4 Prawns gick i mål med krafter kvar i tuff konkurrens senast i Lindesberg och har betydligt bättre form än vad resultatraden visar, och jag tycker han står inför en väldigt passande uppgift i dag. Han kan öppna väldigt snabbt från start och bör i tidigt skede av loppet få överta från 2 Global Offshore och i spets över kort distans på spetsgynnade Örebro ska det vara toppchans. Jag tycker det är omgångens bästa vinstchans och spikar.

Närmast bakom väljer jag att ranka 9 Thai Goldie, av den enkla anledningen att skulle Prawns av någon anledning inte komma till start lär Global Offshore bli överstreckad något enormt och då är spelvärdet med honom mycket lågt.

Analys Örebro V64-6:

Ranking: A: 5. B: 9-1-3-4-11. C: 6-10-12-2-8-7.

Spetsanalysen:
Favoriten 1 Tokio Hotel Hall lär Björn Goop göra ett allvarligt försök att försvara innerspåret med, men jag tror han får svårt att stå emot 2 Vikens Man. 3 Tenzing och 4 Ron Jeremy kan också öppna bra, och favoriten är illa ute.

Loppanalysen:
Favoriten 1 Tokio Hotel Hall är bra och levererar alltid bra insatser, senast satt han långt bak i kön på Vaggeryd men avgjorde enkelt via en stark avslutning och gången innan det gick han tugga i spåren sista 800 och gick bra som trea. Det här är en häst som kretsen kring håller högt, och Björn Goop brukar normalt sätta sådana här uppgifter.

Innerspår för Tokio Hotel Hall blev dock sämsta tänkbara, han kan öppna snabbt från start men jag tror inte han är kvick nog för att hålla ut konkurrenterna från sitt innerspår och sedan är han utlämnad. Jag går emot.

Ni som hänger med i tipsen här på travnet.se vet att jag gillar 5 Love Dancer, och jag väljer att ta ställning för honom i kväll då jag har bra känsla för att det är dags för seger. Fredrik B Larssons travare kan massor, och jag hoppas och tror att han snart börjar visa det. Jag tycker att de senaste insatserna gällande Love Dancer varit positiva, och han är helt klart på rätt väg.

I dag hoppar Örjan Kihlström upp i sulkyn och det känns som ett klart plus, och trycker Kihlström bara av honom från start kan det till och med bli tidig ledning för Love Dancer och då måste han vara sjuk för att förlora. Han har dock bra segerchans oavsett som det känns, och det är omgångens kompletterande spik.

Närmast bakom väljer jag att ranka stallkamraten till Love Dancer 9 Reims Gasti närmast, av samma anledning som i föregående lopp. Reims Gasti är en talang, och ska bli kul att se med Jorma Kontio och skulle Love Dancer inte komma till start är det betydligt bättre värde att sitta med Reims Gasti än Tokio Hotel Hall.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt - vinner även med passgångare
Nästa nyhet
Svanstedt – vinner även med passgångare

Svanstedt – vinner även med passgångare

Att Åke Svanstedt skördar stora framgångar i USA är ingen nyhet. Nu har han även tagit sin första seger med en passgångare.

Åke Svanstedt gästade åter Pocono Downs när banan tävlade under onsdagen. Det resulterade i svenskens första seger med en passgångare.

”Svanen” slog till med egentränade Blixtra. Ett treårigt sto efter Rock’n Roll Hanover som ägs av Courant och här som favorit kunde notera årets första fullträff.

Blixtra inledde som trea, vreds ut i dödens över sista bortre långsidan och kom snart fram mot ledaren och satte elak press. In över upploppet var seger redan i hamn och hästen försvann ifrån till mycket enkel seger.

Vinnartiden skrevs till 1.09,5a över 1609 meter och förstapriset var 6 500 dollar.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Montgomery Hill snabbast i Tingsryd
Nästa nyhet
Montgomery Hill snabbast i Tingsryd

Montgomery Hill snabbast i Tingsryd

En rejäl insats och en snabb tid – men inget världsrekord. Danske Montgomery Hill tog hem världsrekordsförsöket på Tingsrydstravet.

När Tingsryd, som bekant landets enda milebana, hade hand om V86-tävlingarna på onsdagskvällen var ett världsrekordsförsök kvällens clou.

Men tidigt stod det klart att i närheten av något världsrekord skulle man inte komma. Dock levererade tioårige Montgomery Hill en riktigt fin insats när han plockade ned storfavoriten Truculent.

Just Truculent gasade för Johnny Takter genom första kurvan och kunde ta sig till ledningen och öppna första fjärdedelen på 1.07,5. Men halva distansen fick dämpas till runt 1.11 och Flemming Jensen styrde fram sin Montgomery Hill som första häst utvändigt.

Genom sista kurvan kom Montgomery Hill allt närmare favoriten och en bit in över upploppet fick Truculent ge sig och den danske gästen kunde relativt enkelt koppla greppet och gå ifrån.

Segertiden skrevs slutligen till 1.10,2a över 1609 meter, vilket var tre tiondelar från det banrekord som Obi-Wan satte i samma lopp förra året.

Förstapriset blev nu 100 000 kronor.

Truculent slutade således tvåa, medan I Won’t Dance lade beslag på tredjeplatsen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Solänget: "Inte förvånad om han vinner direkt"
Nästa nyhet
V4 Solänget: ”Inte förvånad om han vinner direkt”

V4 Solänget: ”Inte förvånad om han vinner direkt”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har inte startat sedan han åkte på en fraktur i Eskilstuna i fjol, och vi är egentligen bara glada att han är tillbaka. Andersson är väldigt nöjd med hur han känns i träningen och han har jobbat 1.19 full väg som snabbast inför detta, och ingen av oss skulle väl bli förvånade om han vinner direkt. Vi är dock som sagt bara glada att han är tillbaka, och vi kommer inte ställa några krav på honom i dag. I fjol sprang han mest på talang och det finns mycket i honom, men frågan är hur många lopp i kroppen han behöver för att vara som bäst igen, säger Rikard N Skoglund om Lucky Luke Zenz (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Solänget. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Nordbjörn – Han kämpar alltid och han håller bra form för dagen, men kan vi vara bland de fem främsta i dag kommer jag vara nöjd med det. Han kommer tävla med skor bak i dag och det är ett litet minus, och sedan är aktuell distans i kortaste laget då han är mer stark än snabb, säger Anton Eriksson.

3 Åse – Hon har varit en besvikelse och hon kan bättre än visat för i träningen känns det som en bra häst. Hon blev tjurig av det helstängda huvudlaget så nu får det bli öppet igen. Hon kan en 27-28-tid felfri men det är ett tufft lopp och vi ligger lågt, säger Gunnar Melander.

4 Järvsö Brun – Han har visat mycket fin form och måste givetvis räknas tidigt på nytt. Nu är det andra förutsättningar med kort distans men öppningen senast var inte så dålig så det kan gå. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.

12 Guli Gry – Hon hamnade helt fel på det senast, men svarade för ett jättelopp som trea. Hon håller fin form, men utgångsläget i dag blev iskallt och härifrån får hon svårt att vinna, säger Robert Dunder.

Lopp 2, V4-2

1 Thermal – Hon satt fast med gott om krafter kvar senast och jag tycker att hon kommer mer och mer för varje start. Jag kan inte klaga på något och med tanke på att hon öppnade bra senast finns täten inom räckhåll. Det är inte omöjligt att Uffe provar där och en bra platschans borde det åtminstone vara. Skor runt om, säger Stefan Arvidsson.

2 Ava the Diva – Hon vann knappt senast, och i dag ställs hon mot lite bättre hästar och hon måste vara bättre än senast om hon ska kunna vinna. Jag brukar köra lite snällt med henne, det är då hon gör sina bästa lopp. Jag kommer inte kunna ta mig till spets, och jag tycker det känns som platschans i första hand. Hon kan vinna igen om hon får sitt lopp, men som sagt, platschans i första hand säger känslan, säger Robert Dunder.

4 Apollonia – Hon är en diva som springer och tramsar i loppen men på sikt kan det bli bra. Hon är under utbildning fortfarande. Senast var hon inte som bäst i en avslutning som inte var alltför snabb men hon verkar ok och visst kan hon duga här. Det kan vara lättare att möta äldre och rutinerade hästar än årgångshästar. Inga ändringar, säger Marcus Savin.

10 Kenedisa Rollax – Hon har gått upp lite i klass, men samtidigt har hon haft otur tidigare så jag tycker att hon är där hon ska vara. Allting rapporteras vara väl med henne efter segerloppet senast, och jag tycker hon går framåt för varje start. Jag känner inte till motståndet, men räknar med en bra insats, säger Olle Carlsson.

11 Red Deer – Hon har haft bekymmer med fräschören hittills i år och har inte kunnat tävla förrän nu. Hon har tränat bra och vi har kört ett par banjobb i 19-farter som snabbast. Jag tror att hon kan behöva loppet i kroppen och när läget dessutom blev som det blev måste jag ligga lågt. Barfota runt om, säger Thomas Lönn.

12 Prada Bi – Hon var väldigt bra senast som tvåa, hon sprang 1.14 sista varvet ute i spåren och fick endast stryk av en häst som fick bestämma i ledningen. Hon har haft form länge nu och gör alltid bra lopp, men utgångsläget i dag blev iskallt och härifrån blir det svårt att vinna, säger Rikard N Skoglund.

Lopp 3, V4-3

1 Yarrah S. Hornline – Jag köpte hasten då jag gillade honom och trots åldern tror jag på fortsatt utveckling i honom. Hann vann senast på en bana som inte var alltför lättsprungen och jag siktar på spets igen. Nu blir det första gången med jänkarvagn som enda ändring, säger Marcus Savin.

2 Godspeed – Han har gjort det bra en längre tid och formen ska vara intakt, jag har ingenting att anmärka på. I dag är han dock lite hårdare anmält än vad han varit på slutet, därför är jag nöjd om han gör ett bra lopp och grejar en hygglig slant. Skor bak i dag, säger Dennis Westberg.

4 Lucky Luke Zenz – Han har inte startat sedan han åkte på en fraktur i Eskilstuna i fjol, och vi är egentligen bara glada att han är tillbaka. Andersson är väldigt nöjd med hur han känns i träningen och han har jobbat 1.19 full väg som snabbast inför detta, och ingen av oss skulle väl bli förvånade om han vinner direkt. Vi är dock som sagt bara glada att han är tillbaka, och vi kommer inte ställa några krav på honom i dag. I fjol sprang han mest på talang och det finns mycket i honom, men frågan är hur många lopp i kroppen han behöver för att vara som bäst igen, säger Rikard N Skoglund.

8 Lohman – Han galopperade i en trång situation på upploppet senast men känns annars fint i ordning. Han är inte så tokig men jag vill se honom göra en riktigt bra lopp innan jag vågar hoppas på honom. Jag skulle bli förvånad om han vinner, särskilt med tanke på läget, men ett platsbud kan han vara. Skor runt om, säger Sören Lennartson.

9 Stall Warning – Han är uppfräschad efter senast och tränar på bra inför detta, men han tränas inte så tufft längre utan får tävla sig i form. Han svarade för en bra debut vid seger näst senast, och senast svarade han för ett bra lopp efter galopp men blev påkörd över upploppet. Loppet i dag såg jämnt ut, men jag tror på min häst. Jag åker till Solänget för att tävla och för att vinna, men kommer försöka ge honom ett snällt lopp. Barfota bak i dag, säger Patrick Wickman.

Lopp 4, V4-4

2 Staro’s Fortune – Han var seg mest hela vägen senast, men behövde det loppet i kroppen och är förhoppningsvis bättre i dag. Kort distans ska passa honom optimalt, men kan vi vara trea-fyra så kommer jag vara nöjd med det. Det blir nog svårt att vinna, säger Robert Dunder.

3 Royal Apanage – Han har nu fått ett lopp i kroppen efter behandling och han kom väl inte riktigt in i matchen från ett dåligt läge den gången. På förhand ser allt bra ut men han är ojämnt startsnabb och blir sårbar om han inte kommer till ledningen eftersom han hatar att springa i ryggar. Vi får se lite vart han hamnar men i normala fall duger han. Skor runt om, säger Lars Wikström.

7 Saved From Above – Hon fungerade inte riktigt senast, och fick dessutom dåliga ryggar i slutsvängen, men på det hela taget var hon inte sig själv. Nu har hon tränat på ett tag och gått 21-jobb som snabbast. Läget är inte bra men kommer hon bara till slutar hon säkert där framme. Skor runt, säger Krister Jakobsson.

8 Saxo Holmsminde – Senast kördes han upp i vagn och hasten är ju betydligt bättre än raden ger sken av. Han känns bra och jag är inte orolig för formen. Trots läget kör jag offensivt och jag tror mest på honom av mina tre i omgången. Nu blir det helstängt huvudlag och rycktussar. Barfota fram denna gång. Barfota runt om är det allra bästa men det gör ingen större skillnad. Han bör duga fint, säger Marcus Savin.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Härlig travfest i norska Jarlsberg

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson