Det blir dottern Li som tar över Tommy Hannés tränarrörelse. Hon hoppas kunna kvittera ut proffslicens till hösten.

I fredags avled Tommy Hanné efter sin långa kamp mot cancern. Vem som ska ta över tränarrörelsen är nu klart: den 37-åriga dottern Li Hanné.

Hon har plockat ut amatörlicens och har för närvarande femton av Tommys hästar på sin träningslista. Ytterligare fem tvååringar kommer ansluta under våren.

– Det här var planerat sedan innan och jag kommer även att ta ut proffslicens i höst, det är inget man gör bara så där. Den här lösningen blev bäst just nu, säger Li till trav365.

Li Hanné kommer även fortsättningsvis använda sig av samma träningsupplägg som pappa och personalen är kvar.

– Tills vidare kör vi på precis som vanligt, sedan får vi se om några hästar lämnar stallet eller inte. Jag har pratat med de flesta hästägarna och de kommer ha kvar sina hästar.

Läs även: Tommy Hanné har avlidit

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Traveling Man tog ner Quid Pro Quo

Traveling Man tog ner Quid Pro Quo

Quid Pro Quo gjorde comeback – och blev slagen på målsnöret. Favoriten Traveling Man tog ner Sprintermästaren i en tuff slutstrid.

Fjolårets vinnare av Sprintermästaren samt Derbyfyra Quid Pro Quo gjorde under tisdagskvällen första starten som femåring. Det skedde på Sundbyholm. Svante Båth-stjärnan fick ge sig men minst möjliga marginal.

Erik Adielsson skötte tömföringen, laddade rejält från början och lyckades precis ta sig förbi Traveling Man i spetskampen in mot första kurvan.

Efter 09,0 på halvvarvet kunde Quid Pro Quo lugna ner farten till 15,0 på kilometern. Då lyfte Johan Untersteiner ut Daniel Redén-tränade Traveling Man från vinnarhålet till dödens.

Traveling Man lade successivt press på ledaren över sista bortre och upploppet ned utkämpade de båda en häftig batalj. Quid Pro Quo ville ogärna ge sig, men fick göra precis det då Traveling Man fick nosen först precis över mållinjen.

Nioårige Traveling Man tog andra årssegern på lika många starter och klockades (liksom tvåan) till 1.13,6a över 2140 meter. 35 000 kronor blev belöningen.

Friction avslutade fint och tog tredjepriset före stallkamraten System Performance.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Axevalla

Tisdag: V4-tips till Axevalla

Omgången:
Bra förutsättningar i Axevalla den här onsdagen med knappa tio grader varmt och sol, och banan lär kunna presenteras i bra skick och kunna erbjuda valfri balans. Spelmässigt ser det väldigt lovande ut, och jag provar en flerkupong modell större.

Bästa spiken:
6 Diggers Elias (V4-2)

Prisvärda spiken:
5 Lightning Lohr (V4-4)

Bästa låset:
4 C.Road Rapida (V4-1) & 8 Rise Above (V4-1)

V4-förslag:
V4-1: 4,8 (1-2)
V4-2: 6 Diggers Elias (13-1)
V4-3: 1,2,3,5,6,7,10,11,12,15 (8-13)
V4-4: 5 Lightning Lohr (4-10)
2 x 1 x 10 x 1 (x20) = 800 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 6 Diggers Elias
LD-2: 3,5,6,10,11,12
6 rader x 150 kronor.

Analys V4-1:

Ranking: A: 8-4. B: 1-2-9-10. C: 7-3-6-11-5.

Spetsanalysen:
1 Frau K. kan öppna snabbt och försöker försvara sitt innerspår, men det är alltid tufft att försvara innerspår bakom bilen och jag tror 4 C.Road Rapida är kvickare och håller denne som spetsfavorit.

Loppanalysen:
Ulf Stenströmer-tränade 8 Rise Above blir klar favorit i V4-inledningen och normalt också bra segerchans, han ska testas barfota runt om för första gången idag och det ska givetvis bli intressant att se. Han är bästa hästen i det här sällskapet och hamnar han bara vettigt på det från start blir han tuff att stå emot, och jag tycker det är en motiverad favorit. Han var inte som bäst i comebacken senast, men är lite stor och tung och behövde det loppet i kroppen och vi kan räkna med en betydligt bättre insats idag.

Normalt är Rise Above huvudet högre, framför allt då skorna åker av för första gången. Men, han är inte så snabb från start och riskerar därför att hamna på vingel och jag väljer därför att dubbla lappen.

Jag väljer att dubbla lappen med min spetsfavorit 4 C.Road Rapida, denne ska tävla i jänkarvagn för andra gången i karriären och det tycker jag är intressant. När hon gick i jänkarvagn första gången, näst senast just på Axevalla, snabbstartade hon till spets och vann sedan enkelt via 15,5 sista rundan. Hon gör årsdebut här, men rapporteras träna fint och då hon springer mest på inställning räknar jag med en bra insats direkt. Leder länge.

10 Quantum Striking blir betrodd, men denne återkommer efter paus och är inte vässad inför detta så jag står över honom den här gången. Jag håller istället 1 Frau K. som tidigast för dom som letar bredare gardering, denne bör få fint lopp härifrån och är inte så tokig, Juhani Partanen har också bra snurr på stallet för dagen.

Analys V4-2:

Ranking: A: 6. B: 13-1-15-5-2-3-8. C: 7-10-12-14-9-4.

Spetsanalysen:
1 Nici kan öppna bra och bör försvara sitt innerspår, han leder sedan loppet länge.

Loppanalysen:
6 Diggers Elias tycker jag är omgångens bästa vinstchans, och jag spikar honom på rubbet. Intrycket på honom i comebacken senast var bra, och han vinner det loppet med fritt. Med det loppet i kroppen lär han knappast vara sämre den här gången, och jag tycker han står för klassen. Han är van betydligt tuffare konkurrens än detta, och jag har svårt att se honom förlora. Han är bra den här.

För dom som letar gardering tycker jag att 13 Mr Tånga och 1 Nici är tidigast bakom. Mr Tånga var sämre senast men hade kolikkänning den dagen och ska vara förbättrad idag, och vid seger näst senast på Mantorp var han duktig. Nici är väl inte någon stjärna direkt, men har bra förutsättningar och leder länge.

15 Lunatic Face är bra, men ska köras snällt idag och får nog för långt fram. 5 Timo Sisu avslutade förra säsongen med flera bra insatser, men var dålig i årsdebuten ifjol och bör få svårt att rubba en sådan som Diggers Elias.

Analys V4-3:

Ranking: A: 10-7-1-2. B: 11-15-5-3-6-12. C: 8-13-9-14-4.

Spetsanalysen:
3 Andorra och 6 Invisible Magic om ledningen inledningsvis, men bägge dessa lär vara ute efter rygg över full väg. 7 Wonderful Eclipse kan öppna bra och lär testas framåt, och vettig chans att hon tidigt får överta.

Loppanalysen:
Ett väldigt öppet lopp, utan tvekan omgångens mest öppna, och jag streckar rejält och hoppas på skräll. Jag plockar med tio av 15 ekipage, och de fem jag står över bör få mycket, mycket svårt att vinna. På dubbeltipset står jag över de fyra mest betrodda, och spelar istället med skräll.

1 Hello Kitty ser ut att bli favorit i loppet, och visst kan hon vinna. Hon är dock ingen raket den första biten och bör därmed få svårt att försvara sitt innerspår, och sedan måste det lösa sig. Bara en av flera.

7 Wonderful Eclipse blir också hårt betrodd, och då det ska vara vettig chans att hon tidigt kan köra sig till ledningen här ska hon givetvis räknas tidigt. Hon har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form, men inledningen kan kosta och hon vinner också väldigt, väldigt sällan.

Tipset i loppet väljer jag att ge till 10 Queen Conch, denne är inte så tokig och avslutar bra varje gång och jag gillar första Kenneth Haugstad upp. Dessutom första jänkarvagn idag.

Håller även upp 2 Martina Crown i A-gruppen, denne såg fin ut som fastlåst näst senast och gick bra i ganska tufft sällskap senast. Bra utgångsläge här, och tränare Glenn H Persson är uppåt.

11 Lady Lane Fame tycker jag är underskattad, dessutom lopp i kroppen efter uppehåll. 15 Twins Divigaflinga står iskallt på det, men är stark och tål att göra en hel del själv under slutrundan och med klaff duger hon bra. 5 Hot Princess blandar och ger en del i prestationerna, men gick starkt efter galopp näst senast och har rätt bra fart i sig för ett sådant här typ av lopp.

3 Andorra och 6 Invisible Magic kan bägge öppna raskt och har bra chans på sargen här, därmed bör dom få fina resor och då tycker jag dom är skrälldugliga. 12 Yorkshire har inte varit som bäst på slutet, men kan en del i grunden och Thomas Dalborg får chansen igen.

Analys V4-4:

Ranking: A: 5. B: 4-10-11-12-14-13. C: 1-3-9-2-8-6-7-15.

Spetsanalysen:
5 Lightning Lohr är väldigt kvick första biten och bör ta sig förbi 4 Remember Ny Name här.

Loppanalysen:
Jag väljer att avsluta V4-omgången med en fräck och prisvärd spik, nämligen 5 Lightning Lohr. Jag tyckte nämligen att hon var väldigt positiv efter galopp senast i Eskilstuna och med tanke på att hon hade stått med förkylning inför den starten och var tunt jobbad räknar jag med att hon är ännu bättre idag, och då blir hon intressant.

Lightning Lohr kan öppna väldigt snabbt från start och jag tror ingen kan stå emot henne den första biten, väl i ledningen blir hon sedan inte lätt att tass med. Hon ska testas i jänkarvagn för första gången idag, och sådant gillas på en sådan här typ av häst. Hushåller hon bara någorlunda med sina krafter har jag bra känsla för att hon spårar loppet från start till mål.

4 Remember My Name var duktig vid seger senast och förutom näst senast då han var sjuk har han gjort det bra i regi Håkan K Persson, och framför allt har han sätt väldigt fin ut. Jag tror dock inte att han kan stå emot Lightning Lohr den första biten här, och därmed lär positionen utvändigt om denne vara vikt för favoriten. Han är bra och kan givetvis greja det ändå, men värdet ligger i att försöka fälla honom.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Axevalla: "Jag har en bra känsla"
Nästa nyhet
V4 Axevalla: ”Jag har en bra känsla”

V4 Axevalla: ”Jag har en bra känsla”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han har gjort det bra hos mig och jag har varit nöjd med det han gjort, han har varit dålig i ett lopp men då var han sjuk. Han känns bra inför den här starten och lottades till bra utgångsläge, och jag har bra känsla på förhand. Barfota bak samt öppet huvudlag som vanligt och jag tror på bra segerchans, säger Håkan K Persson om Remember My Name (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 C. Road Rapida – Hon gör årsdebut idag, men det finns ingenting att anmärka på och jag är nöjd med hur hon känns för dagen. Hon har tränat på fint inför detta och fått mycket mängdträning, och hon har varit med i ett provlopp i 20-fart och var fin i det. Hon behöver säkert något lopp i kroppen innan hon är i toppform, men hon springer mest på skallen den här så jag tror på en bra insats. Hon är van att möta tufft motstånd, och jag tycker inte hon ska nonchaleras idag trots att det handlar om årsdebut. Jag tror den vila som hon fått varit nyttig för henne och jag tycker hon känns bättre än tidigare. Barfota fram samt öppet huvudlag som vanligt, och sedan blir det eventuellt jänkarvagn som vid seger på Axevalla näst senast, säger Joakim Sjöberg.

7 Prince F.P. Romsås – Han gör årsdebut men är ordentligt grundtränad och har även gått ett par banjobb. Det här är en rejäl häst som alltid gör sitt men kanske behöver han loppet samtidigt som läget inte blev det allra bästa. Med någorlunda klaff på vägen kan han nog ändå sluta bland de tre främsta. Skor runt om, säger Jan Björkqvist.

8 Rise Above – Han har fått lopp i kroppen och ska vara uppåt för dagen, han är stor av sig och behövde det senaste loppet i kroppen och att spelarna gjorde honom till så stor favorit senast får dom ta på sig. Utgångsläget den här gången blev sämre, men han ska vara bättre idag med lopp i kroppen och troligtvis ska han tävla barfota runt om för första gången. Det handlar om en fin häst med bra löpskalle och normalt ska det vara bra segerchans. Jag tror barfota runt om kommer slå väl ut på den här, och han kommer att värma utan skor i den andra värmningen bakom den korta bilprovstarten för dom som vill hålla koll, säger Ulf Stenströmer.

9 Gustavius – Han har lottats till bra utgångsläge för hans del, och vad jag förstår är Frau K. startsnabb och vill köra i ledningen så jag kommer säga åt Kevin att ta rygg på den och sedan är det bara att hoppas på lucka till slut. Han gick bra i Eskilstuna senast då han blev störd i sista sväng, och efter det tränar han bra. Han tål inte att göra speciellt mycket själv i loppet, men får han ligga vid sargen och sedan få chansen sista 200 så är han kvick i benen och då är han inte golvad. Barfota runt om som vanligt, sedan testades han med helstängt huvudlag för första gången senast och då det slog väl ut blir det samma igen. Kevin ska också plocka med sig en jänkarvagn, och den gick han med på Åby när Kevin körde honom första gången, säger Jörgen Melchior.

10 Quantum Striking – Han gör debut för mig idag och det ska bli kul att se honom, men då han inte startat på tre månader inför detta är känslan att han behöver lopp i kroppen innan han är på topp. Han känns fräsch och fin i träning, men är lite lat av sig och därför är det svårt att veta vart man har honom. Loppet blev tuffare än vad jag trodde det skulle bli, det i kombination med att han gör comeback gör att jag ligger lite lågt och jag är nöjd bara han gör ett bra lopp. Han har gått 1.20 ett varv som snabbast inför detta, och är inte vässad. Skor runt om, helstängt huvudlag samt vanlig vagn och det är så han tävlat tidigare också, säger Erica Carlsson.

Lopp 2, V4-2

1 Nici – Han gick bra senast som tvåa och jag var nöjd med honom, och det är väl en liknande uppgift idag även om motståndet ser något tuffare ut. Vi bör få fint lopp härifrån och jag försöker leda loppet så länge som möjligt. Inga ändringar och bland dom tre främsta ska vi vara, säger Mattias Djuse.

4 Hula Hula Lohr – Hon galopperade i debuten för oss 700 kvar senast, hon tappade i tempoökningen och när hon flyttades ut ett spår blev det tyvärr galopp. Hon hade inför det loppet jobbat bra och jag var uppåt då, men efter det har hon tyvärr åkt på en förkylning och därför har hon stått över en del. Hon jobbar bra igen, men är inte lika vässad som inför debuten för oss senast och jag vet inte riktigt vart jag har henne och hon är lite svårbedömd. Jag är nöjd om hon gör ett bra lopp idag och att vi sedan kan bygga vidare på det. Barfota fram som senast, sedan kan det eventuellt bli halvstängt huvudlag istället för öppet som hon tävlade med senast för att få henne lite mer på bettet, säger Rolf Johansson.

5 Timo Sisu – Han gör årsdebut idag och jag vill ligga lite lågt med honom, han är väl förberedd och det kan gå vägen ändå, men han var dålig i årsdebuten förra året och det har jag med mig i huvudet. Han avslutade annars fjolåret med flera fina insatser och aktuell distans idag är den rätta för honom. Skor runt om, halvstängt huvudlag samt vanlig vagn som vanligt, säger Kent Knutsson.

6 Diggers Elias – Han var väldigt fin i comebacken senast, vi var lite osäkra på vart vi hade honom men han var väldigt fin och hade vunnit det loppet med fritt. Normalt ska han ha fin vinstchans i ett sådant här typ av lopp, och det är ha och Rise Above som jag tror mest på idag. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Ulf Stenströmer.

12 Mr Tånga – Han var väldigt bra vid seger i Mantorp näst senast, han avslutade bra då. Senast var han dock dålig och luften gick ur honom helt 800 kvar, och han hade kolikkänning den dagen och det förklarar den sämre insatsen. Han tränar nu bra igen och jag tycker han är i ordning, och det är en häst som vill tävla så jag räknar med en bra insats. Jag tror han är lika bra som i Mantorp och då han gått bra för Stefan tycker jag att han ska räknas. Det blir skor runt om idag, han har dock gjort bra lopp på den balansen tidigare så det ska inte vara någon skillnad. Helstängt huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger David Källgren.

15 Lunatic Face – Han blev utsvarad i tredjespår tre gånger senast och det är inte varje gång man får så tuffa lopp. Han känns fin på alla sätt annars men nu blir det ett snällare upplägg. Axevalla har aldrig varit han favoritbana men sköter han sig hela vägen bör distansen vara ett plus och det här är en häst med fin styrka i. Inga ändringar, säger Jens Laursen.

Lopp 3, V4-3

1 Hello Kitty – Hon har rätt bra form för dagen och vi är nöjda med henne, och utgångsläget den här gången blev bra. Hon är nog inte snabb nog för att försvara sitt innerspår här, men vi bör få fint lopp vid sargen och jag tycker hon har platschans. Inga ändringar, säger Mattias Djuse.

2 Martina Crown – Hon svarade för ett bra lopp senast och gick i mål med sparat gången innan det, och jag tycker formen är god. Loppet såg ganska ihåligt ut och då vi lottades till bra utgångsläge tycker jag att vi ska vara med där framme. Inga ändringar, säger Glenn H Persson.

7 Wonderful Eclipse – Hon har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt för dagen och jag hoppas hon kommer till, för då ska hon normalt vara med och slåss om det. Hon lottades till otrevligt spår för hennes del, men hon är rätt startsnabb. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Ulf Stenströmer.

10 Queen Conch – Hon stod för en fullt godkänd insats senast som jag tycker var ett fall framåt. Hon kommer mer och mer och denna gång funderar jag på att testa jänkarbike på henne. Jag ska kolla med någon av de kuskar som kört tidigare vad de tycker men jag tror det kommer funka. Hon kommer annat gå med skor runt om och norskt huvudlag och med rätt lopp spurtar hon alltid bra, säger Lars Järpedal.

15 Twins Divigaflinga – Hon gör det bra mest varje gång men har inte riktigt hunnit fram i de två senaste starterna. Läget nu ser inte lätt ut men å andra sidan är motståndet enklare än tidigare. Vi kommer ändra till norskt huvudlag denna gång och stämmer det bara på vägen tror jag hon slutar långt framme. Barfota runt om, säger Roger Jansson.

Lopp 4, V4-4

4 Remember My Name – Han har gjort det bra hos mig och jag har varit nöjd med det han gjort, han har varit dålig i ett lopp men då var han sjuk. Han känns bra inför den här starten och lottades till bra utgångsläge, och jag har bra känsla på förhand. Barfota bak samt öppet huvudlag som vanligt och jag tror på bra segerchans, säger Håkan K Persson.

5 Lightning Lohr – Hon var jättebra i Eskilstuna senast, hon galopperade dubbelt men gick väldigt bra efter det och hon hade också krafter kvar i mål. Hon hade varit förkyld inför senast och var tunt jobbad, därför var hon klart positiv och förhoppningsvis är hon ännu lite bättre idag. Jag tycker uppgiften ser intressant ut på förhand och jag känner mig inte slagen, hon är bra för klassen när hon fungerar. Skor runt om samt öppet huvudlag som vanligt, sedan ska hon tävla i jänkarvagn för första gången, säger Rolf Johansson.

10 Sugar Boy – Han är opererad i ett knä och har därför varit borta länge, och han räckte inte till i comebacken senast då loppet avslutades snabbt och det är inte mycket att säga om. Med senaste loppet i kroppen ska han gå framåt rejält till detta och jag tycker han ser fin ut. Han kan vara en rysare idag. Barfota runt om som vanligt, och sedan blir det eventuellt första halvstängt huvudlag istället för öppet huvudlag, säger Glenn H Persson.

11 Old Faithful – Han väl inte så bra som jag hade hoppats senast och vi får se var han står nu. Han har förvisso fått lopp i kroppen men han känns ändå inte lika bra som förra året och vi får köra lite mer avvaktande. Inga ändringar, säger Magnus Jakobsson.

14 Quadroon – Han behöver lopp i kroppen innan han är i form, och jag ligger därför lite lågt med honom idag. Han har fått dåligt utgångsläge, men det visste vi om när vi anmälde. Han känns fräsch och fin och pigg och glad, men från det här utgångsläget och då han lär behöva loppet för att vara som bäst tror jag det blir tufft att räcka hela vägen. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Ulf Stenströmer.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången:
Jag väljer att spika två ganska klara favoriter den här tisdagen, det hör inte till vanligheten. Jag tycker dock det finns några roliga rensare i övriga lopp, som kan göra sitt gällande utdelningen. Jag väljer dock att spela systemet x2 och som vanligt enbart spel för 6 rätt, det ger oss därför fem ggr 6 rätt om det går vägen.

Förutsättningarna i Eskilstuna är lysande, runt fem grader varmt och sol och vi lär få se en bana som presenteras i bra skick.

Bästa spiken:
2 Traveling Man (V64-1)

Kompletterande spiken:
1 Järvsö Elviz (V64-2)

Dubbelspiken:
13 Steely Knight (V64-6)

V64-förslag:
V64-1: 2 Traveling Man (4-5)
V64-2: 1 Järvsö Elviz (4-7)
V64-3: 1,3,4,8,9,10,12 (5-2)
V64-4: 4,5,6,8,9,12,13,15 (14-3)
V64-5: 1,4,6 (7-5)
V64-6: 2,5,12,13 (8-7)
1 x 1 x 7 x 8 x 3 x 4 (x2) = 1344 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 1,4,6
DD-2: 13 Steely Knight
3 rader x 300 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 2. B: 4-5-3-6. C: 1.

Spetsanalysen:
2 Traveling Man

Loppanalysen:
2 Traveling Man är kusligt snabb från start, jag kan inte tänka mig annat än att han tidigt placeras i ledningen här och väl i den positionen måste han också ses med mycket bra vinstchans. Han ströks inför en tilltänkt start på Solvalla för två veckor sedan på grund av banförhållanden, men med tanke på intrycket i årsdebuten på honom kan jag dock inte tänka mig att det ska påverka honom.

I årsdebuten mötte han visserligen enkelt motstånd, han dansade dock undan på lätta fötter från spets och jag tror Traveling Man kommer få en bra säsong i år också. Det finns kapabla konkurrenter i loppet, men frågan är om man väl ”offra” 4 Friction eller årsdebuterande 5 Quid Pro Quo här? Jag tror knappast det, och då bör Johan få bestämma i tät med Traveling Man och då ska han också rinna undan till slut. Spik.

Friction har sätt fin ut i årets två starter, men körs nog snällt även idag då detta knappast är årets viktigaste lopp för honom. Quid Pro Quo ska bli kul att se i årsdebut och tränare Båth låter nöjd, men något annat än snällt upplägg i årsdebuten skulle förvåna mig. Jag tycker det mesta talar för Traveling Man här.

Analys V64-2:

Ranking: A: 1. B: 4-7. C: 5-3-10-6-9-8-2.

Spetsanalysen:
1 Järvsö Elviz

Loppanalysen:
När Olle Alsén anmälde 1 Järvsö Elviz till det här loppet så var tanken att han skulle få ett lopp bakifrån, och få starta från tillägg. Det blev dock väldigt tunt anmält och inga hästar på start, något som Alsén givetvis är tacksam för. Uppgiften för Järvsö Elviz är i det närmaste perfekt nu, och han blir kompletterande spiken i omgången.

Järvsö Elviz gick i mål med gott om krafter kvar senast bakom Kvickers Kaxe och såg fin ut, han ska dessutom, precis som senast, tävla barfota bak vilket är en klar fördel för honom kontra brodd som han sprungit med i vinter och ändå radat upp segrarna. Han kan öppna raskt från start och jag kan inte tänka mig att han bränner spets härifrån, och väl i ledningen blir han mycket tuff att plocka ned. Även om Alsén skulle missa från start, bör det i det relativt lilla fältet lösa sig och jag tycker han står för klassen i gänget.

7 Snyggfaks är säkerligen värst emot och Kontio upp på honom är en fördel, men då han skulle bli enormt överstreckad om Järvsö Elviz av någon anledning inte skulle komma till start rankar jag 4 Modig först bakom. Modig besegrade Snyggfaks just i Eskilstuna i början av februari.

Analys V64-3:

Ranking: A: 12-3-1-4. B: 9-10-8. C: 5-2-6-7.

Spetsanalysen:
1 Wallner kan öppna bra och håller nog ut dom.

Loppanalysen:
Tino Ärling blir favorit tillsammans med 1 Wallner, och då ekipaget är spetsfavorit i loppet ska dom givetvis räknas. Wallner vann knappt men säkert från spets senast via 1.13 sista 700 och gjorde det bra då han tidigt fick punktering, och får han bestämma tempot någorlunda mitt i loppet är det vettig chans att han rinner undan igen. Men, jag tycker att han är som vassast över kort distans och blir det bara lite tempo på loppet blir det långt hem. Som favorit är han bara en av flera, och jag går emot.

Tipset i loppet väljer jag att ge till 12 Che Boko, trots iskallt utgångsläge. Jag håller honom dock som bästa hästen i sällskapet och skulle det bara klaffa någorlunda under vägen blir han nog tuff att stå emot här. Che Boko har också fått lopp i kroppen efter paus, och är dessutom stark och tål att göra en hel del av jobbet själv i loppet.

3 Flicka Tooma tycker jag har varit positiv i årets två starter och hon står lite på tur för seger, och med någorlunda vettig rygglopp är det mycket möjligt att den kommer här. Tidig.

Håller även upp 4 Ariel Tabac i A-gruppen, det luktar visserligen dödens för hennes del här men hon är bra när hon löper på topp och dessutom är det lillchans på spets. Hon gick i mål med sparat senast och var sig själv igen, efter en väldigt blek insats på Romme näst senast. Skulle hon till och med kunna sno åt sig spets här (Wallner dock klar spetsfavorit), är det klar fördel Ariel Tabac.

9 So Cute Indika avslutade bra efter startgalopp i det lopp som Wallner vann senast, klockan visade 13,5 sista 1200 och hon avslutar alltid fort till slut.

10 Pigtails var klart förbättrad vid seger senast, trots djup köposition avgjorde hon enkelt till slut och det var en bra insats. Hon, samt 8 Hurricane Brodde, som även han var positiv vid seger senast streckas också.

Analys V64-4:

Ranking: A: 4-12-5. B: 9-13-8-15-6. C: 14-3-11-2-1-7.

Spetsanalysen:
4 Jetspirit efter en bit.

Loppanalysen:
I ett ganska öppet lopp ger jag tipset till Håkan Eriksson och 4 Jetspirit, denne ska nämligen ses med bra chans på tidig ledning och bjuder han bara till är det vettig chans att han spårar hela vägen. Han har väl inte visat något extra i de tre starter som han gjort hittills, men jag tyckte ändå han var uppåt senast som trea på Solvalla och med det loppet i kroppen bör han flyttat fram sina positioner ytterligare till detta då han haft en paus inför senast. Ser ut att finnas utveckling i den här.

12 Maya Macau är den häst i sällskapet som hittills visat mest, hon gör det bra mest varje gång och måste givetvis räknas tidigt. I årsdebuten näst senast höll hon bra från spets då det gick fort hela vägen, och senast avslutade hon bra sista rundan från köposition på Solvalla. Stämmer det någorlunda för henne under vägen blir hon tuff till slut.

Jag väljer också att hålla upp skrällen 5 Looking Cool i A-gruppen, av den anledningen att jag tycker han är bortglömd. Han borde vunnit senast, men samtidigt blev loppet konstigt kört. Han kan betydligt bättre än vad han visade senast och även gången innan det på Mantorp, för i grunden är han inte så tokig. Passas på sin låga procent.

9 Joe Rivner såg fin ut i skymundan efter startgalopp i årsdebuten senast, 13 Chip Injection har fått lopp i kroppen efter längre uppehåll och är inte så tokig i grunden. Dessa två är tidiga i det här loppet.

Streck också för 8 Doolin som får Jorma Kontio upp, för 15 Ingo Rivner som tränar positivt enligt Wallin, samt för jätteskrällen 6 Ärlig som faktiskt varit ute i rätt tuffa sällskap och han ska inte vara helt golvad i ett öppet lopp.

Analys V64-5:

Ranking: A: 4-1-6. B: 7-5-3-9. C: 2-10-12-11.

Spetsanalysen:
1 Guanabana kan öppna bra och försvarar nog innerspåret inledningsvis, men får Kihlström bara iväg 4 R.K.Princess någorlunda från fjärdespår i volt är denne väldigt kvick i benen och då tror jag Johan är nöjd med att få rygg på den. 6 Stylish Hanover är intressant från springspår, men hon är ingen raket den första biten och Jorma är heller inte direkt världsmästaren på att pricka från springspår.

Loppanalysen:
6 Stylish Hanover är en häst jag alltid haft ett gott öga till och jag gillar henne, och det ska bli intressant att se henne i årsdebut här. Hon har varit med i provlopp inför detta och såg då väldigt fin ut, och mycket möjligt att hon bara vinner det här loppet då hon är rejäl. Men, jag tycker det luktar dödens lång väg här och därför går jag emot henne som favorit.

Stylish Hanover är ingen blixt den första biten, det är dessutom ett par snabba konkurrenter invändigt om henne och om inte Jorma Kontio prickar perfekt från springspår tror jag hon får svårt att vara före R.K.Princess den första biten och då lär hon få vandra utvändigt om denne. Är bra nog för att greja det ändå och skulle hon få spets är loppet troligtvis över, men jag gör ett försök på min spetsteori.

4 R.K.Princess är ovan voltstart, men jag räknar med att Kihlström grejar att få iväg henne och då ska chansen på tidig ledning vara god då hon är snabb i benen. Man var mycket uppåt på henne från stallet på V75 senast, hon var sämre då men kan betydligt bättre. Hon är van tufft motstånd den här, och är hon bara bättre än senast ska hon slås från spets.

Streckar också 1 Guanabana, denne såg fin ut vid galopp 350 kvar senast och hon är garanterad fin resa härifrån då hon kan öppna snabbt och Johan upp känns kul. Inte alls borta.

Den här trion tycker jag höjer sig något över de övriga i loppet, och jag spelar med dessa. För dom som vill gardera ytterligare, vill jag nämna Calle Lindblom upp på 7 Yaw Damper, men klar vingelrisk från springspår för hennes del så jag står över.

Analys V64-6:

Ranking: A: 13. B: 12-5-2-8-7-6-3. C: 14-15-1-11-10-4-9.

Spetsanalysen:
2 Wind Beauty

Loppanalysen:
13 Steely Knight står visserligen lite byngligt på det med bakspår på tillägg, löser det sig dock bara någorlunda under vägen är jag helt inne på att han vinner det här loppet och jag spikar honom på Dubbeltipset. Han gick starkt efter galopp senast och visade form, och jag tycker han står på tur för seger. Lämpligt emot för hans del idag, och jag har som sagt bra känsla vid någorlunda klaff.

Det kan dock strula med många hästar att runda, och jag väljer därför att gardera Steely Knight på V64-lappen. 12 Eros Tooma höll bra som tvåa senast i årsdebuten och är knappast sämre med det loppet i kroppen, och den här är vass till slut om han får sitt lopp. Tidig.

5 Photoshop var väldigt positiv vid seger senast och det var ett av de bästa lopp jag sätt honom göra, och på den insatsen ska han givetvis räknas tidigt igen. Jag tycker dock att han blir lite väl överstreckad här, och rankar därför ned något. Många stimmar om att han plockade ned en sådan som Satisfied la Marc senast, men man ska inte nonchalera att denne då gjorde årsdebut samt tävlade med träningsbalans.

Streck också för 2 Windy Beauty, hon är normalt lite för kort i rocken för att spåra hela vägen men ändå inte omöjligt att Jörgen Westholm lyckas. Hon var positiv i debuten för Jörgen senast, och ska gå framåt med det loppet i kroppen. Banorna blir allt snabbare, och hon kommer i varje fall leda länge.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Supermötet - Digital Ink mot Mosaique Face

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson