Efter att tillståndet varit kritiskt för kallblodsstjärnan Gylden Balder för en vecka sedan, går rapporterna nu betydligt mer i dur.

Det var förra söndagen som den norska kallblodsfantomen Gylden Balder insjuknade i kolik och fick strykas ur Unionskampen på Färjestad.

Under måndagen försämrades läget för stjärnan och tillståndet beskrevs som kritiskt.

Men efter en akut operation förbättrades hingsten och under måndagen rapporterar tränaren Pål Sem att det värsta nu är över för den tillfrisknande Gylden Balder.

– Han äter själv nu och är ute och luftar sig dagligen. Hästen är inte friskförklarad ännu men det värsta är över och det ser bra ut. Han blir kvar på Veterinärhögskolan några dagar till. Förhoppningsvis kan vi få hem honom igen i början av nästa vecka, säger Sem till tgn.no.

Läs även: Tillståndet lite bättre för Gylden Balder

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tio kallblod till avelsvärdering

Tio kallblod till avelsvärdering

Totalt tio kallblodiga hingstar har anmälts till höstens avelsvärdering som avhålls i Östersund i början av oktober.

Under två dagar, den 3 till 4 oktober, kommer höstens avelsvärdering för kallblodiga hingstar hållas på Östersundstravet. I samband med det, under fredagen, avgörs även V64-tävlingar på banan.

Sammanlagt tio hingstar har känt sig kallade till höstens värdering. De som godkänns får därefter fritt fram att verka som avelshingstar i såväl Sverige som Norge.

De tio anmälda är:

Björs Frei
Bro Viking
Ekke Ålj
Faksen J:r
Järvsögutten
Lex Lotus
Monster Monsun
Pondus
Rubin
Voje Nido

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången:
Ingen jätteomgång på Eskilstuna den här tisdagen, då SMHI dessutom meddelar dryga tio grader varmt och regn så rycker det inte direkt i speltarmen. Men, med två starka singelstreck där det är uträknat och klart samt spel endast för 6 rätt gör vi ändå ett allvarligt försök.

Bästa spiken:
4 Rascal Zet (V64-3)

Kompletterande spiken:
6 Rigatoni (V64-2)

Dubbelspiken:
6 Tia Maria Lascaux (V64-6)

V64-förslag:
V64-1: 1,3,4,6 (2-7)
V64-2: 6 Rigatoni (7-2)
V64-3: 4 Rascal Zet (10-6)
V64-4: 1,3,4,5,8,10,11,12,13,14,15 (6-2)
V64-5: 1,3,4,8,9,10 (6-11)
V64-6: 1,5,6,10,14 (4-9)
4 x 1 x 1 x 11 x 6 x 5 = 1320 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 10 Tyko Marje
DD-2: 6 Tia Maria Lascaux
1 rad x 250 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 1,3,4,8,9
DD-2: 6 Tia Maria Lascaux
5 rader x 150 kronor.

V64-1:

Ranking: A: 3. B: 6-1-4. C: 2-7-8-5.

Spetsanalysen:
3 Disco A.E. ska ses med bra chans på tidig ledning. Utmanar gör främst 4 Premier League och 6 Rakas, men dessa bägge ska ta en längd på Disco A.E. vilket jag är helt inne på att dom får svårt att göra.

Loppanalysen:
3 Disco A.E. har inte vunnit något lopp i år på tio försök, trots det blir han klar favorit i V64-inledningen. Han hade ett toppår ifjol, men har inte riktigt levt upp till förväntningarna den här säsongen. Uppgiften idag ser normalt skräddarsydd ut för hans del, jag läser tidig ledning och över korta häcken och mot lämpligt motstånd blir han normalt svårtuggad. Men, han har trots allt inte vunnit lopp ännu i år och han har också haft en tendens till att bli lite väl varm i kläderna under vägen. Given förstahäst, men ingen spik i mina ögon.

Jag väljer att gardera Disco A.E. med tre streck och låser på så vis V64-inledningen, jag skulle bli väldigt överraskad om det gick utanför dessa fyra. 1 Leader of the Gang har inte tänt till som tränare Daniel Redén önskat, men förutsättningarna den här gången perfekta för hans del och han är garanterad en fin resa härifrån och idag blir det dessutom barfota runt om. 4 Premier League har blivit till åren och är inte lika vass längre, men han är ändå van tuff konkurrens och då han är startsnabb och lättplacerad är han garanterad fin löpning. 6 Rakas tycker jag är tidigast bakom Disco A.E., Per Lennartssons grundkapabla travare börjar äntligen hitta lite form igen och senast gick han starkt upploppet ned. Intressant idag och bra rapporter från stallet.

V64-2:

Ranking: A: 6. B: 7-2-1-4-3-5. C: 12-10-9-8-11.

Spetsanalysen:
Tipset bygger helt och hållet på att Örjan Kihlström tidigt placerar 6 Rigatoni i ledningen.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning för 6 Rigatoni, av den enkla anledningen att jag är helt inne på tidig ledning och i den positionen tror jag inte att hon förlorar loppet. Det bör vara dags för henne ikväll.

Rigatoni är en häst man håller rätt högt i stallet och hon inledde också lovande med två insatser som gav mersmak, därför trodde jag en hel del på henne senast i Gävle då rapporterna inför den starten dessutom var vassa. Senast hamnade hon dock utvändigt ledaren efter en tung inledning och sedan visade hon inget extra och jag blev ärligt besviken på henne. Efter senast har hon fått vara ifrån ett tag, men nu är det dags igen och rapporterna återigen bra från stallet. Var senaste insatsen bara en tillfällighet, vilket jag är helt inne på, är vi garanterade en förbättrad insats ikväll och då ska det vara dags nu istället. Det gäller att körsven Örjan Kihlström får iväg Rigatoni snabbare än värsta motbudet 7 Laurentius Cavallo från springspår, och efter loppkoll har jag bra känsla för att han lyckas med det.

Jag tycker, trots den sämre insatsen senast, att Rigatoni ska vara favorit i loppet och då hon inte är det väljer jag att spika. Bra chans satt tidigt kunna placeras i ledningen, löper hon sedan upp till det som både jag och stallet tror om henne förlorar hon inte det här. Det såg nog lite sämre ut än vad det egentligen var senast, då Örjan knappast begärde något av henne efter det tuffa loppet.

V64-3:

Ranking: A: 4. B: 10-6-2-11-1. C: 5-8-12-3-7-9.

Spetsanalysen:
4 Rascal Zet körs offensivt med sikte inställt på tidig ledning.

Loppanalysen:
4 Rascal Zet är tillsammans med tränare Daniel Redén kvällens bästa vinstchans, och därmed också kvällens bästa singelstreck. Rapporterna på hingsten är mycket vassa inför den här starten, och förutsättningarna passar honom också bra. Från vettigt utgångsläge bakom startbilens vingar lär han köras offensivt per omgående, konkurrenterna lär sedan inte bråka med honom och han bör tidigt få överta ledningen, väl där ska han inte förlora loppet.

Rascal Zet var något sämre senast, men behövde samtidigt det loppet i kroppen efter tre månaders vila och vi kan räkna med en betydligt vassare insats ikväll. Toppchans, och den här gillar jag.

V64-4:

Ranking: A: 1. B: 5-4-15-11-12-14-3-8-10-13. C: 6-2-9-7. 

Spetsanalysen:
Magnus Jakobsson lär göra allt vad han kan för att försvara innerspåret med 1 Old Faithful och jag håller honom som knapp favorit till att lyckas. Men, samtliga på startvolten har visat att dom kan öppna raskt och givet är det inte.

Loppanalysen:
1 Old Faithful har gått starkt en längre tid och står inför en passande uppgift den här gången, normalt. Lyckas Magnus Jakobsson försvara innerspåret med honom från start tror jag inte att han förlorar loppet, men då samtliga på startvolten visat att dom kan öppna raskt är det inte helt givet och jag garderar därför brett. I spets tror jag inte Old Faithful lägger detta, men bränner Jakobsson spets är han illa ute och då är loppet vidöppet.

Bakom Old Faithful ser det väldigt öppet ut, ingen ser egentligen helt chanslös ut och jag streckar totalt elva av 15 ekipage och hoppas komma undan med det. Betrodda duon 5 Kimbee Star och 4 Prince de Mai där Kimbee Star såg fin ut som fastlåst senast och Prince de Mai levererar varje gång numer måste givetvis räknas tidigt, men det finns också potentiella skrällar i loppet.

3 Brightman ska kunna få ett fint lopp härifrån och är inte chanslös, han blixtrar till emellanåt och duger med klaff. 11 Rayon Lascaux och 12 Veloz kan bägge avsluta vasst, och 3% på 8 Derby Lady betalar jag gärna för. Som ni märker, öppet och intressant värre bakom Old Faithful.

V64-5:

Ranking: A: 10. B: 8-9-1-3-4. C: 6-11-12-2-5-7.

Spetsanalysen:
3 Staro Family och 4 Joline Eld om tät, där jag håller Staro Family som spetsfavorit i och med att Joline Eld ska ta en längd sida vid sida.

Loppanalysen:
Jag väljer att ge tipset till 10 Tyko Marje, det här är en typ jag gillar skarpt. Magnus Jakobssons travare har utvecklats rätt rejält, och levererar nu varje gång och tål dessutom tuffa upplägg. Bakspår över kort distans givetvis inte optimalt, men vid minsta klaff under vägen sänker han det här gänget till slut. Jag är svag för Tyko Marje och givet tips i loppet.

8 Highspeed Call är en högkapabel häst i grund och botten som haft en hel del problem, nu har han kommit tillbaka och tagit två lätta segrar efter uppehåll och vi kan dessutom räkna med att han blir bättre och bättre. Jobbiga förutsättningar den här gången och det luktar tung resa lång väg, men det är en riktig tuffing när han löper på topp och han kan greja det.

9 Royal Fighter behöver utgångsläget inte vara helt fel för, med rätt resa flyger han lågt till slut. Han gör det bra mest varje gång, och trivs dessutom ypperligt tillsammans med Jennifer Tillman.

3 Staro Family har inte levererat på ett tag, men har fått lopp i kroppen efter paus och förutsättningarna för hennes del perfekta den här gången. Hon bör spetsa då hon kan öppna väldigt kvick, över korta häcken lär hon sedan provas i tät och har hon tagit comebacken på rätt sätt leder hon länge. Hon stretar alltid emot bra i spets då hon är på topp.

Streck också för 1 Gone Juliane och 4 Joline Eld. Gone Juliane hade med ett annat utgångsläge varit mycket intressant, då jag gillat intrycket på henne på slutet. Men, hon riskerar att bli över härifrån då hon är långsam från start och därmed behöver hon också klaff. Joline Eld är startsnabb och bör som sämst få rygg på ledaren, med klaff är hon inte sedan helt borta trots orutinerad kusk.

V64-6:

Ranking: A. 6. B: 1-10-14-5-4-9. C: 11-7-12-2-3-15-8-13.

Spetsanalysen:
Björn Goop bör spetsa med 1 Lady Beyonce med dessa förutsättningar.

Loppanalysen:
Tipset är ingen tvekan, det går till 6 Tia Maria Lascaux som jag länge var inne på att lämna ensam på rubbet, men då förutsättningarna trots allt är något chansartade nöjer jag mig med att lämna henne ensam på Dubbeltipset. Löser det sig dock bara någorlunda från chansartat utgångsläge och Mattias Djuse tidigt kan hitta ut i andraspår, räknar jag med seger. Hon har svarat för riktigt bra insatser på slutet, och motståndet den här gången skrämmer inte. Jag tycker i ärlighetens namn att motståndet är billigt, och jag tycker hon är huvudet högre än sina konkurrenter.

Chansartat utgångsläge kan dock ställa till det, jag vill inte sitta med henne spik på allt om hon hamnar i maskin. Jag väljer att gardera på V6-lappen och jag gör det med fyra streck. 1 Lady Beyonce visar inget extra enligt mig, men hon är ändå klar spetsfavorit med dessa förutsättningar och Björn Goop har bankat in sämre hästar än henne från tät i billiga lopp. Leder länge. 10 Thai Katie är inte helt enkel och kräver sitt lopp, får hon dock sitt lopp är hon väldigt kvick en bit och då kan hon runda samtliga.

Streck också för 14 Exclusive Zon som visserligen står iskallt på det men som tillhör de bättre hästarna i loppet, samt för 5 Odysse d´Inverne även om jag ska erkänna att det mest är på Örjan hon platsar på kupongen för hon måste rycka upp sig och visa bättring för att kännas hetare.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

GILLA TRAVNET.SE PÅ FACEBOOK!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Visby
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Visby

Tisdag: V4-tips till Visby

Omgången:
Visby kör sin näst sista tävlingsdag för året och i princip känns det som samma hästar som vanligt.
Den här gången ser inledningen av streckspelet aningen favoritbetonad ut men jag försöker dräpa draken i första och roffa åt mig streckprocenten där bakom.

Spiken:
1 Capri F.M. (V4-2)

Dragen:
10 Canal Skater (V4-1)
8 First Jewel (V4-4)

V4-förslaget (x4)
V4-1: 2,4,5,10 (res 6-3)
V4-2: 1 Capri F.M. (res 9-10)
V4-3: 1,2,6,8,9,10 (res 3-4)
V4-4: 4,7,8,11,12 (res 2-13)
4x1x6x5 = 120 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
1 – 9,10 x 400

800 kronor 

V4-1

RANKING A: 2 B: 5-10-4-6-3-1-11 C: 9-7

Spetsanalys:
Bolt Boko skulle egentligen inte ha några större problem att svara täten första biten men Erik Lindegren höjer ett varningens finger att hästen skulle kunna bli het på kuppen. Därför kommer det inte bli full laddning idag och då ligger vägen öppen för övriga, bland annat Fazob Goj.

Loppanalys:
Medeldistanslopp med en given favorit som kommer från seger. 2 Bolt Boko hade inga större problem att runda konkurrenterna senast trots dåligt utgångsläge och med den insatsen på näthinnan får femåringen finna sig i att bli hårt betrodd igen. Nu är Erik Lindegrens travare nog bäst över korta häcken och dessutom aviserar Gävletränaren både skor på hovarna samt lugn avgång. Det gör favoriten värd att gardera och jag målar på med ett par intressanta motbud.

5 Fazob Goj lotsades snyggt fram av Eva Lundahl senast och hästen hade mest krafter kvar när det drog ihop sig. Hästen hade så gott som stått på tur för seger inför det och jag tycker att sjuåringen får ses som värste utmanare till favoriten trots att det nu blivit aningen långt mellan loppen.

10 Canal Skater är en mycket kapabel häst som verkar börja komma i form efter sitt uppehåll. Mitt intryck av valacken är att han är klart kapablare än t.ex. Bolt Boko och han ska ingalunda nonchaleras här.

4 Siksika Girl har är mött tuffa hästar på sistone men har löpt fina tider och nött på bra. Nu har hon fått ett passande utgångsläge och hon kan sluta långt framme.

6 Emidso L.N. spurtade bra senast och skulle de mer betrodda komma bort i loppet kan sjuåringen vara en riktig stjärnsmäll.

V4-2

RANKING A: 1 B: 9-10-2-7-4-8-13-15 C: 14-5-3-6-12

Spetsanalys:
Capri F.M. gled till front senast från innerspår i volten och måste ses som spetsfavorit igen.

Loppanalys:
1 Capri F.M. spetsade från samma utgångsläge senast och hade sedan lugna gatan hela vägen till mållinjen. Det var fyraåringens tredje seger för året och mycket talar för en repris denna gång. Ska man leta efter faktorer som kan fälla fyraåringen är det väl att han står aningen tufft inne men i ärlighetens namn tycker jag inte att motståndet såg så blodigt ut och de mest namnkunniga konkurrenterna ska dessutom plocka 20 meter. Tränare Johnny Lehrberg säger dessutom i tränarintervjun att hästen var helt okörd senast att han aldrig känts så fin. Spik!

Precis som senast för Capri F.M. som kommer värsta hotet från tränare Sten O Jansson. Den gången var det Oki I Can och nu ska istället 9 Romeo Amok försöka hinna i fatt. Fyraåringen är klart kapabel i det här gänget och har dessutom varit ute i tuffare gäng.

V4-3

RANKING A: 9-10 B: 1-6-8-2-3-4-15-5-13 C: 11-7-12-14

Spetsanalys:
Zaga Zojvide har idealiska förutsättningar för att dundra till ledningen. Utmanas dock av ett koppel hästar. Pleiades har öppnat bra från nästan samtliga spår i voltstart utom just bricka fem där det istället blivit två galopper. (den ena efter en bit) Skulle Neng Wanlayaphol pricka med Laniki Thrust är stoet främste utmanare.

Loppanalys:
Stolopp över sprinterdistans med tillägg för de mer meriterade hästarna. Alltid svårt att plocka längder från kön på Visby och över 1640 ska det där lilla extra till.

9 Alvena Goldinia kommer allt närmare en triumf och den kan mycket väl komma nu. Stoet har radat upp fina insatser utan att hinna först till mållinjen men det har också varit många att runda. Det är det förvisso nu också men nu möter hon bara ston och dessutom känns detta sällskap något enklare än vad åttaåringen mött på sistone.

10 Woody Bisa har kapacitet nog att hävda sig bland dessa konkurrenter och hästen visade dessutom uppåttakter senast vid seger i ett billigare lopp.

1 Zaga Zojvide står på hundralappen perfekt inne på framvolten och får ses som hetast på start. Från det här utgångsläget kan det bli ledningen och från den positionen säljer sig Running Sea-dottern dyrt.

6 Laniki Thrust är bättre resultatraden och har ett intressant utgångsläge.

Till slut streckas också 8 Nelly Burge som kan bättre än vad hon visat hittills under 2013 samt 2 Faye som har två segrar i år.

V4-4

RANKING A: 7-8 B: 4-11-12-2-13-6-9-10 C: 15-5-3-1-14

Spetsanalys:
Enbart fem hästar på start och sammanlagt antal som någon av dessa hästar spetsat går att räkna på ena handens tumme. Allt talar för att Brave Zing tillsammans med Kim Eriksson tar kommandot från början.

Loppanalys:
Ett mycket svårtippat lopp på förhand där klassen lyser med sin frånvaro. Fem ekipage på start öppnar upp något mer för hästarna på tillägg men hårt betrodd blir 4 Brave Zing som gjort två riktigt bra lopp den senaste tiden som renderat i en seger samt en andraplats. Från ledningen är fyraåringen hästen att slå men han ska i allra högsta grad garderas.

7 Dooleys är en segervan herre som kommer med två raka triumfer i bagaget. Dessa båda har tagits på övertygande sett men man ska också ha i åtanke att klassen inte varit den bästa. Valacken är dock rejäl av sig och kan göra en hel del själv i loppet vilket är utslagsgivande.

Hack i hål på Dooleys har 8 First Jewel varit i de två senaste och snart måste han få bokföra årets första viktoria på kontot. Femåringens insatser har varit klart uppåt och han utmanar.

Ytterligare två på tillägg platsar på min lapp och det är 12 Streetdance Girl som var mycket bra vid segern senast samt 11 Goldseeker som snart kommer vinna lopp.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Visby: "Då ser det lovande ut"
Nästa nyhet
V4 Visby: ”Då ser det lovande ut”

V4 Visby: ”Då ser det lovande ut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har lottats till jättebra utgångsläge och står också helt rätt inne i loppet, normalt hade jag trott på bra segerchans. Hon var dock sämre senast och även om hon känns fin i träningen inför den här starten, vill jag lämna en liten brasklapp kring senaste starten. Är hon som i somras ser det lovande ut. Inga ändringar, säger Johanna Olofsson om Zaga Zojvide (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Visbytravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Bolt Boko – Han vann lätt senast och var i princip helt med all utrustning oryckt. Det var ett starkt formbesked och nu har vi fått fint utgångsläge. Ledningen är inget måste för honom och jag kommer inte trycka av honom idag då han riskerar att bli vass. Över medeldistans skulle det då bli långt hem och vi får se vart han hamnar då förmodligen Fazob Goj kommer snuva oss på täten. Ändå måste han ses med segerchans då formen är på topp. Det är risk för regn här idag och vi kommer köra med skor runt om, säger Erik Lindegren.

3 Temperament – Han fick öppna alldeles för fort senast och fick mjölksyra till slut och galopperade, det var väldigt snöpligt då jag tyckte att det var klart när galoppen kom. Aktuell distans ska passa honom bra, men idag kommer jag köra snällare med honom och jag har stor respekt för Bolt Boko. Skor runt om som vanligt, däremot byter jag från helstängt till norskt huvudlag, säger Torbjörn Östergren.

4 Siksika Girl – Hon är behandlad efter senast och har inte startat på ett tag, hon är fräsch och fin men lite tjock och saknar nog lopp i kroppen. Trots att hon är lite rund om magen tycker jag hon för ett sådant här sällskap är bra nog för att räcka långt ändå. Inga ändringar, säger Jan Hellstedt.

9 Simb Spira – Hon svarar för jämna insatser men har aldrig vunnit lopp och det är inget bra tecken. Det blir nog svårt att ändra på detta här men från ett bra smygläge jagar vi en slant. Hon är bäst barfota runt om men nu blir det skor bak, säger Henrik Hoffman.

10 Canal Skater – Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll men då han stod på penicillin rätt länge och är stor och tung är jag helt inne på att han behöver fler lopp i kroppen innan han gör sig gällande. Skor runt om som senast, säger Jan-Åke Hoas.

Lopp 2, V4-2

1 Capri F.M. – Han var jätteduktig senast vid vinsten och var knappt tagen i mål. Jag har nog aldrig känt honom som fin som han är efter det loppet och förutsättningarna nu ser bra ut igen. Jag måste fortsätta tro på honom med tanke på senast och vi ändrar inget, säger Johnny Lehrberg.

2 Scarlett Streamline – Han känns pigg och fin för dagen och jag tycker han är på väg uppåt. Jag tror på en bra insats och han ska räknas bland dom tre främsta. Inga ändringar, säger Thomas Johansson.

4 Simb Thea – Vi har haft förväntningar på henne men hon har inte visat det i lopp. Senast var hon klart förbättrad då hon avslutade sylvasst och var nära vinnaren. Hon hade då ett värdelöst spår då hon är bäst i spets. Nu är det inget bra startspår men hon är rätt förnuftig. Ettan är dock snabb ut men platschans kan det vara. Senast var det första barfota runt om och vi kör så igen, säger Henrik Hoffman.

10 Gigant Sånna – Han var inte rankad bland dom fyra i programmet och jag förstår ingenting, det här är en bra häst. Näst senast kördes han illa och senast blev det galopp, innan det har han bara gjort bra lopp och han känns minst lika fin inför den här starten som då. Det är klart jag blir besviken om vi inte är med och slåss om det. Inga ändringar, säger Jan Hellstedt.

12 Simb Laurel – Hon är jämn och säker men vinner inte så ofta och det blir nog tufft här. En hygglig slant kan det bli och det blir barfota fram, säger Henrik Hoffman.

15 King Sir Douglas – Det blir svårt att kunna segerstrida från det här läget och vi får vara nöjda med en hygglig bra placering. Han tävlar med skor runt om, säger Henrik Hoffman.

Lopp 3, V4-3

1 Zaga Zojvide – Hon har lottats till jättebra utgångsläge och står också helt rätt inne i loppet, normalt hade jag trott på bra segerchans. Hon var dock sämre senast och även om hon känns fin i träningen inför den här starten, vill jag lämna en liten brasklapp kring senaste starten. Är hon som i somras ser det lovande ut. Inga ändringar, säger Johanna Olofsson.

3 Simb Rhonda – Hon avslutade vasst senast och formen är bra på henne. Hon har dock lite svårt att vinna lopp men en platsplacering kan det bli. Hon tävlar barfota runt om, säger Henrik Hoffman.

4 Billabong – Hon har lottats till svårt utgångsläge och jag hoppas bara hon sköter sig. Hon var duktig näst senast, men bara dålig senast och hon har problem med halsen. Jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Jan-Åke Hoas.

6 Laniki Thrust – Hon har bättre form än Billabong och ska räknas bland dom tre främsta. Hon känns jättefin för dagen och har också lottats till bra utgångsläge för hennes del. Inga ändringar, säger Jan-Åke Hoas.

9 Alvena Goldinia – Hon svarade för ett mycket bra lopp senast och känns också fortsatt pigg och fin i träningen efter det loppet, formen ska vara på topp. Tillägg är aldrig optimalt på Visby, men med tanke på insatsen senast måste hon duga en bra bit bara det löser sig någorlunda under vägen. Hon kommer att lättas från järnskor till aluminiumskor den här gången, säger Frank Widerström.

10 Woody Bisa – Hon var duktig senast och börjar hitta rätt mer och mer. Nu är vi väldigt beroende av vad som händer på vägen då det brukar vara många ute i spåren och då man dessutom måste ha draghjälp. Skulle det klaffa är hon såklart inte chanslös. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger Dan Beier.

Lopp 4, V4-4

2 Delphis Star – Han är inte helt enkel från start och jag har fått köra hem med honom två gånger tidigare från spår två i volt, men jag hoppas vi lyckas bättre idag. Jag ska testa honom utan check idag så får vi se om det ger effekt. Kliver han iväg är han rätt kapabel den här hästen och då räcker han långt, senast gick han i mål med rubbet kvar och vinner det loppet med lucka. Inga ändringar, säger Jan-Åke Hoas.

4 Brave Zing – Han är inte så tokig den här hästen och det är en rätt hygglig travare, det stod dock några tuffa konkurrenter på tillägg. Han hade inför senast inte startat på ett tag och ska därför gå framåt med det loppet i kroppen, han är lite skör och går därför inte att tränas så hårt. Han är pigg och glad för dagen och kliver han bara iväg måste han vara med och slåss om det, trots tuffa hästar på tillägg. Han står bra inne i loppet. Skor runt om samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Ingela Malmqvist.

6 Strawberry Fields – Han står med tillägg och dessutom chansartat utgångsläge, jag ligger lågt gällande honom idag. Kan vi smyga med och greja en slant är jag nöjd och han är inget för spelarna. Inga ändringar, säger Torbjörn Östergren.

7 Dooleys – Vi har varit jättenöjda med vår häst och han känns fortsatt jättefin. Motståndet är inte tuffare nu än på slutet men voltstart kan vara ett bekymmer då han inte har någon rygg att gå på. Han har dock mognat. Inga ändringar är planerade och vi trixar och fxar och hoppas på det bästa, säger Susanne Gustafsson.

9 Bearzanzi – Han var bättre än någonsin senast på det vis att det gick att köra på honom hela vägen, han sköt också till bra till slut. Jag hoppas han fortsätter på samma linje från senast, men jag är ändå nöjd med en hygglig slant gällande honom då han inte brukar sig för fullt i loppen ännu. Inga ändringar, säger Jan Hellstedt.

11 Goldseeker – Han går hyggligt för dagen och gör det bra varje gång, han känns också fortsatt pigg och fin efter senast och formen är bibehållen. Jag tror på en bra insats och normalt slåss han bland dom tre främsta. Inga ändringar, säger Thomas Johansson.

12 Streetdance Girl – Hon är humörbetonad men senast visade hon sitta rätta jag. Hon öppnade då snabbt trots ett spår som gjorde att jag var orolig för galopp. Nu lär det blir laddning och visar hon samma fina humör så lär hon svara för en bra insats. Hon är stark och har bättre läge nu. Skor runt om, säger Henrik Hoffman.

15 Nick I Can – Han står tyvärr iskallt till den här gången och jag ligger lågt, grejar han en hygglig slant härifrån får jag vara nöjd med det. Inga ändringar, säger Jan-Åke Hoas.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gaffelbandsskada för Stig H:s stjärna

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson