Norske kallblodsstjärnan Gylden Balder fick ju strykas ur lördagens V75-lopp – Unionskampen – på Färjestad sedan hästen fått kolik i söndags kväll och i samband med det smärtstillande medel.

På måndagen sedan försämrades läget snabbt och man tvingades akutoperera Gylden Balder där man såg att blindtarmen var snevriden och tillståndet var länge kritiskt. Idag onsdag har dock tillståndet ljusnat något;

– Veterinärerna säger att Gylden Balder nu kommit över den mest kritiska fasen. Läget är fortsatt allvarligt, men han visar framsteg och skall för första gången sedan i söndags få fast föda, säger tränaren Pål Sem till tgn.no.

Tränaren utesluter i alla lägen någon comeback för Gylden Balder i år;

– Det är hälsan som är viktigast, och allt görs för hästens bästa, säger Sem till tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
The Best Madrik klar för Åby Stora Pris

The Best Madrik klar för Åby Stora Pris

Franske The Best Madrik är femte hästen som är klar för Åby Stora Pris som körs nästa lördag.

The Best Madrik avslutade starkt bakom Commander Crowe i Hugo Åbergs Memorial i slutet av juli. Så sent som i lördags var The Best Madrik trea i Trotting Masters-finalen på Vincennes bakom suveräne Ready Cash.  

– Hästen kommer till Åby med toppform och det ska bli spännande att följa honom för första gången på Åbytravet, meddelar banans sportchef Jon W Pedersen i ett pressmeddelande.

De fem klara i Åby Stora Pris 21 september:
Commander Crowe
Sebastian K.
Save the Quick
Traveling Man
The Best Madrik

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-intervjuer Solänget
Nästa nyhet
Tisdag: V4-intervjuer Solänget

Tisdag: V4-intervjuer Solänget

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han kändes bättre än på länge senast så det var bra. Nu har han ett bättre läge än tidigare och vi gör ett försök att nå spets. Det var positivt med skor senast så det blir samma nu. Formen verkar bra, säger Henrik Svensson om favoriten Lönshults Birgitta i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Solänget. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.


Lopp 1 Nr 1 BRENNE BRAGD

– Han är faktiskt är i riktigt bra slag för dagen och jag har inget att klaga på. Han insatser har varit rejäla på sistone och några gånger tycker jag faktiskt att han blivit bortstyrd. Han går från alla positioner utom just ledningen vilket försvårar det idag. Han kan säkert ta spets men vi släpper gärna och hoppas sedan på luckan. Järbo Harry lär komma tidigt och rygg på den vore inte helt fel. Inga ändringar, säger Roger Norrby. 

Lopp 1 Nr 5 RIMAGGAN
– Hon var lite seg mest hela vägen senast och ibland känns det som att hon tappat lite gnista men det kan även vara andra orsaker. Hon var duktig när hon gästade Solänget senaste gången där så vi kan väl hoppas hon presterar fint där på nytt. Hemma känns hon som vanligt och vi lättar henne lite i balansen nu. Ingen ändring av huvudlag. Jag har ingen segerkänsla, säger Stig Engstrand. 

Lopp 1 Nr 6 GRANLI NICOLAI
– Han kändes bra senast. Det blir tätt nu och han har inte fått något tuffare jobb efter senast. Det blir bra intervall mellan loppen nu. Inga ändringar och vi hoppas på en fin ryggresa. Då duger han fint, säger Carl-Ivar Larsson. 

Lopp 1 Nr 8 JÄRBO HARRY
– Han känns som han ska för dagen och ställs väl mot lite enklare motstånd än normalt idag. Jag tycker det ser bra ut på förhand och han ska vara med och slåss om det. Inga ändringar, säger Jan Norberg. 

Lopp 2 Nr 1 HAZARD BRODDE
– Han gjorde en ganska intetsägande insats senast och har väl haft bättre dagar. Han har inte riktigt fungerat fullt ut på sistone men har ett fint utgångsläge nu då han kan öppna. Jag måste ändå ligga lågt och hoppas på en peng främst, säger kusken Susanne H Osterling. 

Lopp 2 Nr 5 ABANO SUIT
– Han känns pigg och fin för dagen och håller god form, är han sedan lika duktig som senast så ska han räcka långt. Han är normalt travsäker och spår fem i volt oroar inte och jag tror han kliver iväg bra. Han har känts fin en längre tid och tävlar med samma balans och utrustning som senast, säger Krister Strömberg. 

Lopp 2 Nr 7 LÖNSHULTS LEFFE
– Han kändes bättre än på länge senast så det var bra. Nu har han ett bättre läge än tidigare och vi gör ett försök att nå spets. Det var positivt med skor senast så det blir samma nu. Formen verkar bra, säger Henrik Svensson. 

Lopp 2 Nr 9 SO GÅ DIEGO
– Han var duktig senast vid segern och har faktiskt gått bra nu en längre tid. Det finns inget att klaga på direkt då distansen nu är hans bästa och jag dessutom tycker att går bäst bakifrån. Rickard har bra facit med honom och med rätt resa är de säkert med i slutstriden. Skor runt om, Kennet Häggström. 

Lopp 2 Nr 10 ASTERIX TOOMA
– Han har visat uppåtform i de senaste starterna och faktiskt gått riktigt bra, då jag sedan tycker att det är enklare emot idag kan han vara en riktig kantboll. Han vinner inte direkt ihjäl sig och det är väl platschans i första hand, men för de som letar jätteskräll är han aktuell, säger Jan Norberg. 

Lopp 2 Nr 11 ZAKEUS
– Han känns helt ok men jag känner mig osäker på hästens form då han presterat lite sämre. Han får smyga med och jag tror inte det är något för spelarna. Han blev kanske lite hovöm senast så det bir nog skor runt om, säger Anton Eriksson. 

Lopp 3 Nr  1 LÖNSHULTS BIRGITTA
– Hon känns stark och bör klara distansen fint och räknas tidigt. Hon öppnade bra från start senast så jag tror hon kan öppna rätt bra från detta läge. Barfota runt om igen. Hon var duktig senast och på det fina läget så kan det nog vara min bästa chans i omgången, säger Henrik Svensson. 

Lopp 3 Nr 4 MR WISEMAN
– Han har varit hos oss i två månader och verkar trivas. Han har fått några intervaller. Han var i mycket skick men är mycket svårbedömd för mig. Detta blir en test men jag har hört att han ska vara bättre över kortare distanser men den här proppen passade så bra så vi får prova. Aluminiumskor runt om, säger Helena Granholm. 

Lopp 3 Nr 12 MR VOX
– Han har inte fått till det på sistone och jag måste sätta ett frågetecken för formen. Dessutom blev ju utgångsläget som det blev och härifrån får vi svårt. Motståndet ser väl aningen enklare ut än vad han stött på i sina senaste framträdanden men vi får vara nöjda med en bra insats. Skor runt om, säger Krister Jakobsson. 

Lopp 4 Nr 1 MELLBY BRUNELLO
– Han har lottats till intressant utgångsläge den här gången och min känsla är bra på förhand. Han känns pigg och glad för dagen och idag ska vi prova honom med norskt huvudlag för första gången. Taktiken avgörs när starten går, men min känsla är som sagt god på förhand. Skor runt om som vanligt, säger Jimmy H Andersson. 

Lopp 4 Nr 2 QUEEN CONSORT
– Hon var visserligen förbättrad vid seger senast och blir bättre och bättre, men det är tuffare emot den här gången och då jag tycker att hon är lite blöt har jag svårt att se henne vinna igen. Är vi med och slåss om en plats är jag nöjd med det, säger Håkan Skoglund. 

Lopp 4 Nr 5 ÅBNER HORNLINE
– Han överforcerades senast därav galoppen och man måste vara försiktig med honom. Jag chansade lite eftersom jag vet hur man måste hantera honom men det gick alltså inte den här gången. Annars har han fin form men jag tyckte det här loppet såg tufft ut och vi smyger med. Det blir nog skor runt om den här gången, säger Stefan Johansson. 

Lopp 4 Nr 6 BASTIAN BUX
– Han var duktig vid seger senast och känns faktiskt ännu bättre efter det loppet, han håller mycket fin form för dagen. Den här gången är det dock tuffare emot och jag har faktiskt svårt att sätta in honom i loppet. Inga ändringar, säger Patrik Sjöberg. 

Lopp 4 Nr 8 FEELDEALER
– Han har varit duktig senast och har varit bra en längre tid nu. Allt är som det ska med honom men jag tyckte att loppet såg ganska tufft ut. Dessutom bedömer jag att galopprisken är 50/50 så redan från start är det ett stort osäkerhetsmoment. Skor runt om, säger Susanne H Osterling. 

Lopp 4 Nr 9 S.B.ARON
– Han började bra i år men var sedan sämre men blev sjuk. Han var klart bra senast och bör vara ännu vassare nu. Han kan öppna snabbt men kan vara lite stökig från start och vi provar med en automatkäk för att hjälpa honom. Det blir mest troligt barfota runt om och grejar han starten bra så ska han räknas tidigt, säger Rainer Björkroth. 

Lopp 4 Nr 10 CAPAC BOKO
– Han är bra i ordning och senast hade det blivit seger bara luckan hade uppenbarat sig. Han får väl vinna nu i stället. Hur som helst bör det vara fin segerchans denna gång. Inga ändringar är planerade, säger Jan Ove Olsen i stallet. 

Lopp 4 Nr 14 QUALITY OF LIFE
– Han har varit positiv barfota runt om på slutet och vi kör så igen. han verkar hålla fortsatt prima form och ska räknas med chans även här, säger Henrik Svensson. 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Harry mot Yarrah Boko i Guld
Nästa nyhet
Harry mot Yarrah Boko i Guld

Harry mot Yarrah Boko i Guld

På lördag på Färjestad är det dags igen – V75-start för Harry Haythrow. Harry har fått ett perfekt femtespår i Unionsloppet med 150.000 kronor i förstapris och sjuåringen kommer ju närmast från seger i Birger Bengtssons Minne under derbyhelgen.

Motståndet i guldloppet på lördag är dock tuffare än på Jägersro senast. Bland de blågula motståndarna kan tex nämnas You Bet Hornline, Friction samt Caballion som återigen får Erik Adielsson i vagnen. Från vårt västra grannland skickar Trond Andersen Yarrah Boko som närmar sig 10 miljoner insprunget. Ulf Ohlsson brukar köra Yarrah Boko vid sverigestarter men då det är unionstrav kommer Kai Johansen köra hästen på lördag.
            
Startlista, Färjestad 14 september, 2140 auto:
1  BLUE ROCK – Per  Lennartsson 
2  HITCHCOCK – Frode Hamre
3  YOU BET HORNLINE – Robert Bergh 
4  PACTOLE DE L’ITON – Erlend Rennesvik
5  HARRY HAYTHROW – Peter Untersteiner 
6  ROCKY WINNER – Åke Svanstedt  
7  MR X.F.ROYAL – Lars Anvar Kolle 
8  ROYAL NEO – Daniel Olsson 
9  YARRAH BOKO – Kai Johansen 
10  FRICTION – Stefan Melander 
11  DAVID SISU – Ulf Ohlsson 
12  CABALLION – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Unionskampen: Månprinsen A.M. vs Tekno Odin
Nästa nyhet
Unionskampen: Månprinsen A.M. vs Tekno Odin

Unionskampen: Månprinsen A.M. vs Tekno Odin

När Färjestad kör V75 på lördag möts kallblodseliten i Unionskampen med 300.000 kronor till segraren. Norrmännen toppar med Bork Odin och kallblodsfantomen Tekno Odin som vann lopp senast igår söndag på Bjerkes V64-dag. 

Hallsta Lotus från ett fint innerspår, Raggmunken med Björn Goop i sulkyn samt inte minst svenske mästaren Månprinsen A.M. känns hetast av svenskhästarna sedan Faksen J:R dragit ett bakspår.

Norske stjärnan Gylden Balder finns med i startlistan men kommer tyvärr inte till start;

– Gylden Balder fick kolik sent i går kväll. Jag körde honom till veterinärhögskolan och vi var där klockan 24. Han fick dropp och veterinärerna har kontroll på det nu men Gylden Balder har fått smärtstillande. Det gör att han blir struken på lördag, säger hästens tränare Pål Sem till tgn.no.

Startlista, Färjestad 14 september, 2140 auto:
1  HALLSTA LOTUS
– Ulf Ohlsson
2  GYLDEN BALDER – Kai Johansen
3  RAGGMUNKEN – Björn  Goop 
4  BORK ODIN – Vida Hop
5  JOKER ELDEN – Lars Anvar Kolle
6  MÅNPRINSEN A.M. – Gunnar Melander   
7  HIBOGUBBEN – Bo Landgren
8  TEKNO ODIN – Öystein Tjomsland
9  FAKSEN J:R – Jan Ove Olsen
10  SÄRPEFANTEN – Ole Johan Östre

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips Visby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson