Smärre folkstorm har utbrutit efter det att Olle Goop inte ges dispens för deltagande i ”Legends”-loppet på Solvalla. En ersättare är dock klar – Erik Berglöf kommer.

Stora delar av trav-Sverige har rasat mot Svensk Travsports beslut att inte bevilja Olle Goop dispens för att delta i ”Legends”-loppet som ska köras i samband med Jubileumspokalen på Solvalla den 14 augusti.

Goop drog tidigare i veckan på sig en femdagars avstängning som infaller under just den aktuella tävlingsdagen.

Men Svensk Travsport säger nej. Någon dispens för att köra i loppet mot bland andra Stig H Johansson, beviljas inte.

– Visst kan man tycka att detta är speciella omständigheter och att vi skulle se mellan fingrarna. Men efter mycket funderande fram och tillbaka enades vi om att inte ge dispens för Olle i det här loppet. Det handlar i grunden om de aktivas och omvärldens förtroende för oss, att regelverket ska behandla alla lika, och att vi ska vara så konsekventa som möjligt, säger ST:s sportchef Per Wetterholm på travsport.se.

Många röster har höjts gällande Svensk Travsport skulle kunna kringgå avstängning i just detta specifika lopp som både är unikt och där flera av de andra kuskarna tävlar med bara tillfälliga körlicenser. Wetterholm svarar:

– Ja, det var som sagt inget enkelt beslut, det här loppet är ju speciellt där till exempel några av kuskarna får tillfälliga körlicenser för dagen. Men när det gäller dispenser för avstängda kuskar, som således har brutit mot tävlingsreglerna på ett eller annat sätt, så har vi försökt vara konsekventa i dispensfrågan genom åren. Vi lämnar inga sådana dispenser i andra lopp än de som finns listade i reglementets 72 §. Det kommer in en handfull dispensansökningar per år i just det här ämnet, men vi följer alltid reglementet. Stelbent, ja. Men konsekvent.

Någon Goop blir det alltså inte i ”Legends”. Men väl en Erik Berglöf. Den dubble Elitloppet- och Derbyvinnaren har tackat ja till att köra i loppet.

– Är det något lopp man vill vara med i så är det detta, säger Berglöf i ett pressmeddelande från Solvalla.

De åtta kuskar som är klara för loppet är: Stig H Johansson, Erik Berglöf, Heinz Wewering, Giancarlo Baldi, Thomas Nilsson, Berndt Lindstedt, Jean-Pierre Dubois och Helen A Johansson.

Läs även: Olle Goop avstängd – får inte köra legendloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kontio kung på Fornaboda

Kontio kung på Fornaboda

Fornaboda i Lindesberg avrundande årets säsong med lunchtrav under torsdagen. Champion på banan blev Jorma Kontio.

I och med Lindesbergs tävlingar under torsdagslunchen avslutades den natursköna sommarbanans säsong. Överlägsen champion på banan blev Jorma Kontio.

Jorma hade ett klart grepp om händelserna redan före den avslutande omgången och ledde före regerande champion Carl-Erik Lindblom, men såg ändå till att avsluta i stort stil genom att vinna tre av de tio loppen. Segerhästarna var Cartier Boko, Ayar Boko och Eldpilen.

Därmed samlade Kontio ihop total 15 segrar på Lindesberg under året och blir kuskchampion. Något som han varit även 2011.

Carl-Erik Lindblom tvåa med 8 segrar medan Sören Eriksson slutade trea med 5 triumfer.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Viola Silas fick reaktion efter comebacken
Nästa nyhet
Viola Silas fick reaktion efter comebacken

Viola Silas fick reaktion efter comebacken

Det går inte som en dans på rosor för Viola Silas. Efter att nyligen gjort efterlängtad comeback måste stjärnstoet ta det lugnt en stund igen.

Efter nästan tio månaders tävlingsfrånvaro återkom Viola Silas på banan i förra veckan. Då travade hon 13,4/2180 meter som sexa i ett lopp hemma på Kalmartravet.

Efter loppet har den sexfaldiga miljonärskan drabbats av ett nytt, om än mindre bakslag. Sjuåringen får ta det lugnt ett litet tag framöver.

– Viola Silas har visat reaktion efter loppet. Det visade sig att det inte är helt stabilt kring hovbenet. Troligtvis måste hoven skyddas med en hårdare sula vid hårdare ansträngningar. Kommer att få skritträning i fjorton dagar innan vi kör jobb igen, skrivs på tränaren Fredrik Perssons hemsida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V4-intervjuer Vaggeryd
Nästa nyhet
Fredag: V4-intervjuer Vaggeryd

Fredag: V4-intervjuer Vaggeryd

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har gjort allting rätt hittills och vi är såklart oerhört nöjda med henne. Det känns som att hon tar varje lopp på rätt sätt och utvecklas undan för undan. Nu kan läget ställa till det men jag tycker ändå att hon är så pass bra att hon ska kunna lösa uppgiften ändå. Jag tror att det här är en V75-häst framöver och jag tror det blir ett offensivt upplägg. Barfota runt om, säger Thomas Madsen i Fredrik Perssons stall om Britt Palema i V4-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Oviken. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag.

 

Lopp 1 BLUE STAR MYTHICAL
– Hon känns fin i träningen efter senast och allting är väl med henne. Vi lottades till bra läge med springspår på tillägg och kan förhoppningsvis hamna bra på det direkt. Jag tycker hon är en av dom som ska räknas. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Håkan K Persson.

Lopp 1 BRITT PALEMA
– Hon har gjort allting rätt hittills och vi är såklart oerhört nöjda med henne. Det känns som att hon tar varje lopp på rätt sätt och utvecklas undan för undan. Nu kan läget ställa till det men jag tycker ändå att hon är så pass bra att hon ska kunna lösa uppgiften ändå. Jag tror att det här är en V75-häst framöver och jag tror det blir ett offensivt upplägg. Barfota runt om, säger Thomas Madsen i Fredrik Perssons stall.

Lopp 1 DESIGNLIGHT
– Hon gjorde det bra senast som trea på Axevalla i sin comeback, hon gjorde ett bra lopp och ska förhoppningsvis gå framåt med det loppet i kroppen. Spår fem i volt är chansartat och viss galopprisk finns, men kliver hon iväg ska hon vara med långt fram i ett sådant här lopp. Skor runt om idag, säger Stefan Persson.

Lopp 1 UXA HÅLERYD
– Hon klarade inte av att gå barfota senast, det blir därför skor runt om den här gången. Formen är god och hon gör säkert ett bra lopp idag, men bakspår på tillägg är aldrig optimalt, säger Peter Untersteiner.

Lopp  1  GUINNESS ROUSSE
– Hon är lite nervig i volt, men hon har kapacitet och kliver hon iväg ska vi vara med och slåss bland dom fem främsta. Hon känns jättefin i träningen. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Roger Pettersson.

Lopp 2 ENCORE ZON
– Han gjorde det bra senast på V75 men hängde på en tom enligt Oscar som körde. Hästen är åtgärdad och känns fin på alla sätt men sätt men stöter på några bra hästar här. Vi var visst nedstrukna till spår sju nu och hamnar han bara vettigt på det kan han var tre-fyra. Barfota runt om, säger Thomas Madsen i stallet.

Lopp 2 SAARI IN ACTION
– Hon är nog så bra hon kan vara för dagen, hon känns jättepigg och fin i träningen och gick så bra hon kunde mot hingstarna senast. Hon går framåt hela tiden och blir bara bättre och bättre och hon är under utveckling. Det här loppet blev tuffare än vad jag trodde när jag anmälde, men hon ska absolut ha chans att vara bland dom tre främsta och strular det för dom bättre hästarna ska hon vara med och slåss om det. Hon är jämn och säker nu och går säkert en låg 1.14-tid igen. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Anders Berglund.

Lopp 2 SIKSIKA GIRL
– Hon känns bra för dagen och jag har varit nöjd med henne en längre tid. Hon har inte gjort bort sig i V75-konkurrens på slutet och gör det säkert inte här heller. Utgångsläget blev passande och jag hoppas vi ska hamna vettigt på det härifrån. Inga ändringar och bland dom tre främsta ska vi vara, säger Jan Hellstedt.

Lopp 2 STRICKER
– Han gick helt okey i skymundan senast på Axevalla, vi kom aldrig in i matchen. Allting är väl med honom för dagen och det är en rätt bra fyraåring det här, men idag tror jag vi möter övermakten i Västerboonthenews. Inga ändringar i balans eller utrustning och jag håller honom som andrahäst i loppet, säger Peter Untersteiner.

Lopp 2 VÄSTERBOONTHENEWS
– Han gick riktigt bra i Visby senast och jag tycker det ser bra ut på förhand idag också, jag tror det är en riktigt bra häst det här och han blir svårslagen idag. Han har alltid varit lovande men det har strulat en del för honom, nu börjar det dock släppa lite för honom. Barfota runt om igen, säger Peter Ingves.

Lopp 3 COLDPLAY PELLINI
– Han gick bra efter galopp senast och kändes fin, men idag var det tufft emot och jag tror han får svårt att duga. Vi jagar en hygglig slant, säger Håkan K Persson.

Lopp 3 CONRADS SPOTLITE
– Han går jämnt och bra mest hela tiden utan att han håller den rätta toppformen. Han gör säkert ett bra lopp även idag, men det var tufft emot och utgångsläget blev dåligt. Inga ändringar i balans eller utrustning och kan vi vara trea-fyra är jag nöjd med det, säger Roger Pettersson.

Lopp 3 JEANS N.OVERHALLS
– Hon har varit ifrån ett tag då hon inte var helt på topp i sina sista framträdanden och hon är åtgärdad nu. Jag tycker att detta gjort henne gott och jag var mycket nöjd med hur hon kändes i senaste jobbet. Förutsättningarna ser helt perfekta ut och hon bör räknas ändå trots att formen kanske inte är på topp. Barfota runt om, säger Dan-Åke Olsson.

Lopp 3 ONLINE D´AMOUR
– Han har fått ett trist läge och med tanke på senaste insatsen får man väl säga att formen är diffus. Han tränar bra som vanligt men få sällan till det i loppen utan att jag vet varför. Det här är en bra häst i grunden men jag ligger lågt den här gången. Skor runt om, säger Mats Rånlund.

Lopp 3 PRADA SECRET
– Han har betydligt bättre form än vad raden ger sken av och han galopperade av ren friskhet senast. Kort distans den här gången är väl ingen fördel för honom då han är mer stark, men han har varit ute i tuffare gäng än detta och gjort det bra. Inga ändringar i balans eller utrustning och helt borta ska vi inte vara, säger Stefan Persson.

Lopp 3  TORALF JUBB
– Han har varit borta ett tag för lite småskavanker inför den här starten, han känns helt okey i träningen och gör säkert ett bra lopp direkt. Han känns inte som ett segerbud, men ett platsbud ska det vara. Alla mina tre på lunchen idag känns som dom ska och gör säkert bra lopp, men på förhand ser jag inte ut att ha någon het segerchans. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

Lopp 4 BUICK BRODDE
– Han har varit ifrån ett tag efter senast, men han känns fin i träningen och jag tror inte att han ska ha tappat någon form. Jag tycker det ser bra ut på förhand idag, han borde vara med och slåss om det. Det är bara fem hästar på start, jag vill inte se honom utvändigt om ledaren men Stefan kommer säkert göra ett försök för att tidigt nå ledningen. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Håkan Danielsson.

Lopp 4 VIKTOR FREI
– Han har varit hos mig en dryg månad nu och känns fin på alla sätt. Det här verkar vara en häst med snabba fötter och därmed borde läget vara en fördel. Hur långt det kan räcka är dock svårbedömt men jag tror inte att han kommer göra bort sig. Barfota fram, säger Carl-Otto Göransson.

Lopp 4 BRINOVAS JACKPOT
– Han har inte startat på länge inför den här starten och från dåligt utgångsläge ligger jag givetvis lågt. Han känns fin i träningen och har så gjort en längre tid, för en vecka sedan jobbade han 1.15/1600 meter och jag var jättenöjd med honom i det jobbet. Han har bra skalle och gör alltid sitt, men såhär i comebacken är jag nöjd bara han fungerar och får ett lopp i kroppen. Barfota runt om samt öppet huvudlag som vanligt, säger Christell Andersson-Bruse.

Lopp 4 PRICKEN
– Han står med 20 meter tillägg, men det är inga tillägg för honom och jag kommer att köra framåt direkt. Han borde gå framåt med senaste loppet i kroppen och jag siktar på att vara bland dom tre främsta. Han känns fin i träningen och brukar lägga ned sig i grejerna när det är lopp. Han ställs mot bra hästar idag och Buick Brodde jag har respekt för, men jag är så nöjd jag kan vara med min häst. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Jörgen S Wallin.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Boden
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Boden

Torsdag: V64-tips till Boden

Omgången:
Spelintressant omgång i Boden den här torsdagen, dessutom kryddas omgången av Jackpot. Jag tycker mig hittat två starka singelstreck, som hjälper oss i jakt på full pott.

Väderrapporten är oroande och regnet hänger i luften över Boden, men den senaste rapporten säger inget regn och jag hoppas den stämmer.

Bästa spiken:
10 Krypton Eye (V64-5)

Kompletterande spiken:
8 Sarpsfoss (V64-2)

DD-spiken:
5 Youpie (V64-6)

V64-förslag:
V64-1: 1,3,6,7,9 (10-2)
V64-2: 8 Sarpsfoss (6-9)
V64-3: 6,7,10,11 (3-8)
V64-4: 3,7,9,12,13,14 (1-4)
V64-5: 10 Krypton Eye (11-7)
V64-6: Alla 9 (5-6)
5 x 1 x 4 x 6 x 1 x 9 = 1080 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 10 Krypton Eye
DD-2: 5 Youpie
1 rad x 1000 kronor.

V64-intervjuen:

14 Vincennes (V64-4)
Allting känns bra med henne, förutom att vi fick åtgärda henne för en kota för fyra veckor sedan har hon tränat precis som jag önskat under uppehållet. Hon har som snabbast inför detta jobbat 1.17 full väg på bra vis, och hon är i bra ordning. Men, samtidigt vill jag inte dräpa henne och detta lopp är mer för att hon ska komma igång och det är alltid svårt att stå med 40 meter tillägg. Jag hoppas det inte blir allt för mycket ute i spåren. Jag hoppas givetvis att hon vinner loppet, men blir inte knäckt om hon inte gör det. Hon kommer att tävla med skor runt om samt öppet huvudlag och fast huva, den balansen har hon tjänat 2,2 miljoner kronor med. Hon har en gång tidigare tävlat med helstängt, och haft ryckhuva tre gånger, säger Sören Lennartson. 

V64-1:

Ranking: A: 6-9-3. B: 7-1-10-2. C: 4-5-11-8-12.

Spetsanalysen:
3 In Smart Action kan öppna kvickt och är min spetsfavorit i loppet, utmanar gör främst 4 Tapperlou och 7 Victory va Bene som kan öppna kvickt. Men, jag har bra känsla för att både Tapperlou och Victory va Bene får svårt att att ta en längd på In Smart Action. In Smart Action ska tävla barfota runt om ikväll, vilket gör honom klart snabbare första biten.

Loppanalysen:
Favoriten 6 The Jackpot var duktig vid överlägsen seger senast och har bra kapacitet för klassen, normalt är det vettig segerchans för honom igen. Han riskerar dock ett tufft lopp och han gör samtidigt debut på kort distans, vilket jag inte ser som en fördel för honom. Jag garderar.

9 Höwings Rambo vill jag lyfta fram, jag vill varna för honom. Han är klart på gång och har intressant smygläge ikväll, får han spara sin speed kan han mycket väl skrälla och jag tycker han är lite väl tappad i strecklistan. Han, samt min spetsfavorit i loppet 3 In Smart Action, är givna motbud till favoriten The Jackpot.

Streck också för lägesgynnade 1 Dark Viper som kan få fint lopp härifrån, samt 7 Victory va Bene som får Ulf Ohlsson i vagnen och det finns en viss chans att denne tar sig förbi In Smart Action från start då han är väldigt kvick vid laddning och i tätposition duger han i detta lopp.

V64-2:

Ranking: A: 8. B: 6-9-10-1-7-4. C: 3-11-2-5.

Spetsanalysen:
1 Påls Erlin tar hand om ledningen och lär köras där.

Loppanalysen:
8 Sarpsfoss trodde jag skulle bli klar favorit i det här loppet men då han inte är det är det bara att tacka och ta emot, jag väljer att lämna honom ensam på kupongen. Enligt mitt tyckte är han huvudet högre än sina konkurrenter i det här sällskapet och sköter han sig har jag svårt att se honom förlora. Han är inte helt enkel och galopperade bort sig senast, enligt tränare Laestander berodde det dock på ett utrustningsfel och det bör inte upprepa sig.

Bland motbuden vill jag främst nämna 6 Blijerven som börjar hitta toppformen igen, samt 9 Idenors Peter som närmar sig toppform. Blijerven missgynnas dock av voltstart, och Idenors Peter kunde inte stå emot Sarpsfoss då dessa möttes näst senast och jag tror han får svårt att göra det även den här gången.

V64-3:

Ranking: A: 7-6. B: 10-11-3-8. C: 2-1-9-5.

Spetsanalysen:
3 Marie Sisu är kvick från start och spetsar, men lär knappast köras i front och den som är först fram av 6 Elegance Brodde och 7 Count Response bör få överta taktpinnen.

Loppanalysen:
7 Count Response gillade jag intrycket på vid seger i Boden näst senast och det finns väldigt mycket fart i honom, skulle han sköta sig och komma till ledningen tror jag inte att han förlorar loppet. Han är dock inte helt enkel och även om han öppnade snabbt näst senast är han ingen blixt från start, det finns därför viss risk att han blir hängande den första biten och jag väljer därför att gardera honom. Galoppen senast berodde på att han blev lite ivrig, normalt stabil men viss tendens till osäkerhet har han visat.

6 Elegance Brodde har inte startat på länge och gör årsdebut, han lär knappast vara på topp direkt. Jag tycker dock att han trots det känns spännande. Det här handlar om en kapabel häst i grund och botten och han gör ikväll också debut för Robert Bergh. Bergh låter nöjd med honom inför den här starten, och lyckas Bergh hålla ut Count Response från start bör vägen mot tidig ledning ligga öppen och då är det klar fördel Elegance Brodde.

Jag var ett tag inne på att låsa loppet på Elegance Brodde och Count Response då jag tror att den av dessa som hittar ledningen vinner loppet. Men, jag väljer att även strecka 10 Jailhouse Diablo och 11 Global Ocean, trots jobbiga tillägg. Jailhouse Diablo är knappast gynnad av medeldistans då han gör sina bästa lopp på kort, men jag har verkligen gillat intrycket på honom i årets starter och han kan avsluta vasst. Global Ocean är klart på gång, och får Ulf Ohlsson upp i vagnen ikväll.

Dessa fyra, känns mycket starkt i loppet.

V64-4:

Ranking: A: 14. B: 3-9-7-13-12. 1-4-2-5-11-6-8-10.

Spetsanalysen:
3 Magic Tilly visade senast att hon kan öppna snabbt, och hon är given spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
14 Vincennes är ett toppsto i årsdebut och det ska givetvis bli väldigt intressant att se henne, normalt vinner hon också såklart loppet och att hon är huvudet högre än sina konkurrenter förstår alla. Men, årsdebut är alltid årsdebut och jag väljer att gardera henne. Hon blir jättefavorit och det rensar friskt om hon förlorar.

Vincennes har som snabbast jobbat 1.17 full väg på bra vis inför detta enligt tränare Sören Lennartson och hon är väl förberedd, men detta är knappast hennes viktigaste lopp i karriären och precis som Sören meddelar i intervjuen ska hon inte ut i spåren och harva. Löser det sig någorlunda för henne under vägen blåser hon till dom, men det luktar snällt upplägg och då kan det bli långt fram med dubbla tillägg och många ”löss” att runda.

3 Magic Tilly visade senast att hon kan öppna kvickt och hon är min spetsfavorit i loppet, får hon bestämma någorlunda kan hon rinna undan. 9 Västerbo Collect flög fram till slut senast, och är vass med rätt resa. 7 Sembs Ourador är inte så tokig, och ska kunna hamna bra på det från sitt springspår. Dessa tre är givna, i jakt på att försöka fälla den stora favoriten.

Jag skrällspelar även med 12 Zusandy Hornline och 13 Suntory Royal som är tänkbara jätterensare, om Vincennes kommer bort.

V64-5:

Ranking: A: 10. B: 11-7-9-4-5. C: 6-12-1.

Spetsanalysen:
7 Remember My Name är kick, och då denne nu är nedstruken två spår håller jag honom som spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
Favoriten 11 Ciusepsin har gjort allting rätt så här långt och vet fortfarande inte hur det känns att förlora, efter sju starter. Att fortfarande vara obesegrad efter sju starter inger såklart respekt, men jag väljer trots detta att spika emot honom ikväll. Motståndet för Ciusepsin blir allt tuffare, och trots sju raka segrar får jag inte den där rätta ”wow” känslan kring honom.

Jag tror betydligt mer på 10 Krypton Eye och spikar honom på rubbet ikväll, det här är en intressant häst som fått två starter i regi Robert Bergh och vi kan räkna med att han blir bättre och bättre för varje lopp. Det handlar om en rätt kapabel häst i grund och botten, och han värmde riktigt vasst inför Östersund senast. Han har inte riktigt fått det att stämma i regi Bergh så här långt, i debuten näst senast spurtade han bara hyggligt som trea och senast gjorde han bort sig med galopp. Enligt tränare Bergh blev han dock lite för lätt senast, och det blir därför skor fram den här gången.

Jag gillade intrycket på Krypton Eye i värmningen senast och tror han har en del att hämta framöver, det låter också riktigt bra på honom inför kvällens uppgift och jag är helt inne på att vi kommer få se en vass prestation ikväll. Bergh har nu fått lite tid med honom, och jag känner starkt för Krypton Eye.

V64-6:

Ranking: A: 5. B: 6-9-12-1-2-4-7-8. C: –

Spetsanalysen:
5 Youpie ska tävla med helstängt huvudlag ikväll och blir betydligt rappare från start med den balansen, då värsta hotet i spetsstriden finns utvändigt om honom i form av 6 Face the Evil har jag bra känsla för att Jan Norberg tidigt placerar honom i ledningen.

Loppanalysen:
5 Youpie ska tävla med helstängt huvudlag ikväll vilket gör att han är min spetsfavorit i loppet, han blir mer fokuserad och betydligt rappare med helstängt huvudlag och i ledningen tycker jag att han ska slås. Han har varit svår att få i riktig form den här säsongen, men han var förbättrad senast och verkar klart på gång. Hittar han ledningen och löper upp till sitt kunnande, får konkurrenterna svårt att besegra honom.

Jag spikar Youpie på DD-tipset då jag tror han vinner loppet från tät, men streckar alla bakom. Det var trots allt ett tag sedan Youpie vann, och når han inte ledningen känns han sårbar. Bakom Youpie är loppet öppet, och då känns det tryggt att sitta med alla. Det brukar också kunna rensa duktigt i avslutningsloppen.

6 Face the Evil vann i lätt stil från ledningen senast och ser helfin ut för dagen, trots att han blivit till åren. Han är given. Duon 1 Diego di Maggio och 2 Chiara Sisu kan bägge få bra lopp härifrån, den förstnämnde är kvick från start och kan få hålet härifrån och Chiara Sisu kan avsluta visslande med rätt resa.

9 Sundsvik Saigon gillar jag och har alltid gjort, denne är kapabel när han fungerar men riskerar tungt lopp härifrån. Kan gå ändå, då han som sagt är bra när han löper på topp. 12 Trotteur var duktig i Sverigecomebacken senast och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop och Svanstedt i topp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson