I förra veckan lät Reijo Liljendahl meddela att han sagt upp sig som försteman hos Stig H Johansson. Under onsdagen kommer beskedet att han ämnar fortsätta som egen tränare.

Stor uppståndelse spred sig i trav-Sverige i förra veckan då nyheten kom att Stig H Johanssons ”ständige” försteman Reijo Liljendahl sagt upp sig med omedelbar verkan efter nästan 35 år.

I söndags kom beskedet att Ville Karhulahti ersatt honom hos stall Stig H och i dag låter Reijo själv meddela att han ämnar fortsätta som proffstränare i egen regi. Det på Julmyra Gård, utanför Uppsala.

– Jag har bestämt mig idag, att det blir så att jag ska etablera mig på Julmyra gård norr om Uppsala. Det är en gård med fantastiska träningsmöjligheter, där jag tycker att man kan utnyttja den träningen som jag vill ha. Jag vill stå själv för min rörelse och vill vara ansvarig själv för rörelsen, det är det som är meningen, säger Reijo Lijendahl till travnet.se.

En utförligare intervju kan du läsa i Christoffer Wickmans blogg HÄR.

Om allt går enligt planerna kommer Reijo Liljendahl, som i dag har lärlingslicens, få sin nya licens den 13 mars.

Läs även: Reijo Liljendahl slutar hos Stig H

Läs även: Karhulahti ny försteman hos Stig H

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Statistikanalys: V86 Solvalla

Statistikanalys: V86 Solvalla

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Solvalla.

”Femtespåret visar fullständigt överlägsna resultat i sådana här lopp och genererar en enorm vinst om man spelar det långsiktigt. Efter strykningar är det nu 7 Milton Zet (9%) som vunnit lotten. Hästen har bara vunnit ett lopp senaste halvåret – givetvis då han hade spår 5/1640a… Hästen rankas sist i Travronden och Aftonbladet”.
Det var väl guldkornet ur förra veckans analys. Hästen vann som 7:e-rankad i ett 10-hästarslopp och var omgångens näst största skräll. Den allra största, åttonderankade 7 Lajo Zenit, kom i det lopp (V86-4) där på förhand den största skrällrisken fanns.

I övrigt vann också omgångens spik, dagens största favorit, till 84% och 1,25. Att påstå att raden var lättfunnen är en överdrift, men ett spel med 25 öres radpris gav nära 5 miljoner i utdelning och det är ju fantastiskt i förhållande till svårighetsgraden. V86 är ett överlägset spel helt enkelt!

Man kunde notera det vanliga fenomenet, att folk garderar hårt i början och går tunt på slutet. När storfavoriten vann femte avdelningen var den streckad på 84%, men rensade som en 96%-are! Oerhört underrens eftersom de som var kvar hade slut på strecken.

Sedan skrällde det i sjunde. 6%-aren där var bara streckad på 4% av de kvarvarande systemen. Och i sista där omgångens drag Milton Zet (lägg in fler 1640a-lopp!) var streckad på 14% rensade han som en 11%-are. Överrens på ickefavoriter och underrens på favoriter, så brukar det alltid se ut på slutet. Värt att komma ihåg, och att lägga upp sina egna system tvärtom! Det är så man hittar de överbetalda raderna.

V8-spelarna gick lottlösa för andra veckan i rad. Nu i onsdags omsatte man 834 000 kr, veckan innan 805 000. Det har varit svåra rader. Man vet dock att V8-spelarna överlag är mycket skickligare, så man kan anta att många rader med 6-7 rätt fanns på dessa kuponger. Nu fick de inte vara med att dela på vinstpengarna i dessa pooler. Förekomsten av V8-alternativet hjälper till att hålla utdelningarna uppe på 7 och 6 rätt! Hade alla tvingats att spela V86 hade utdelningarna blivit lite lägre.

Svagfavoriter har det svårt inom V86. Den strecksvagaste favoriten har förlorat 22 omgångar i rad! I onsdags var det spektakulärt överskattade Rebellion som givetvis vart chanslös från 12:e-spår. Faktiskt hart ingen av omgångens två svagaste favoriter segrat i någon av de nio senaste omgångarna – 18 raka favorittorskar alltså. Väldigt svaga favoritchanser i sådana lopp och de är givetvis usla spelobjekt.

V86-1: Autostart, medeldistans, 6-hästarslopp
”Turbos Cherie har formen på topp och är snabbare från start, men… borde vilja släppa. Det logiska är att For Life är den som får överta.”
Den logiken köper inte jag. Släpper man ledningen med favoriten reduceras chansen enormt, med mer än 90%.

Vad gäller 2 For Life, så började han karriären jättebra och gick obesegrad felfri genom hela treåringssäsongen. Tio segrar blev det. Dock stagnerade han redan under fyraåringssäsongen, då blev det bara två segrar, båda i enklare lopp spelad till 18 för 10. Som fem- och sexåring har det inte blivit en enda seger, eller ens någon andraplats. Hårt spelad blir hästen ändå gång på gång, på jättegamla meriter och på väldigt positiva uttalanden från stallet.

Här kan hästen vinna ändå, det finns knappt några motståndare och om man släpper ledningen med favoriten, som AB tror, så blir det svårt att inte vara först i mål. Men en formtoppad favorit vinner givetvis från spets i ett litet fält med fem ickevinnare som motstånd.

V86-2: Autostart, medeldistans, låg klass. Struken: 8. [sidan 35]
5 New York US blir omgångens största favorit fastän han kommer från en svag prestation. Travronden påminner om, att stall Melander/Lundström bara vunnit ett enda lopp på över en månad, trots att man startat mängder av hårt betrodda hästar. Enda segern kom för övrigt med ”nollprocentaren” So Here I Am för två veckor sedan, den näst största skrällen i V86-spelets historia.

Statistiken visar på hög grundchans för storfavoriter i sådana här lopp, den ska ligga i intervallet 50-60%. Därtill är spår 5 idealiskt för favoritinfriande, det ökar infriandemöjligheterna med en faktor 1.2.

Man bör alltså se grundchansen så hög som i intervallet 60-70%. Men det är innan man tagit hänsyn till stallformen, vilket inte är alldeles lätt att sätta siffror på och göra statistik över.

Med tanke på att det finns tre andra streckfavoriter i omgången som kan utgöra bra spikar, kan det vara intressant att trots allt gardera den här. Tredjehandaren 9 Foot on the Gas kommer från samma formsvaga stall, och får man då ”bara” bort andrahandaren 1 Amadeus Star på något sätt så kommer en riktig utdelningshöjare här. Statistiken visar också, att ”vadsomhelst” händer vid de tillfällen då favoriten förlorar. Övriga har ungefär samma chanser.

V86-3: Autostart, medeldistans, stolopp [sidan 42]
De här loppen har en intressant statistikprofil. Favoriten vinner var tredje gång, andrahandaren också, och resterande fältet delar på den återstående tredjedelen vinstchans.

Spår har inte stor betydelse. Spetshästen vinner 41% och den i dödens tar hem 10% av loppen. En knapp minoritet av loppen vinns alltså från positioner längre bak.

V86-4: Lopp med ett tillägg, medeldistans, hög mellanklass. Struken: 9. [sid 83-84]
ATG lägger pricksäkert omgångens öppnaste lopp som avdelning fyra, och triolopp, varje vecka. Favoriten har förlorat denna avdelning nio gånger i rad, och ser man till hela V86-spelets historia har den bara vunnit 12 gånger av 62 – 19%. Övriga avdelningar snittar det dubbla! Och avdelning ett det tredubbla…

Den här aktuella lopptypen levererar 25% favoritsegrar, då favoriten är ”normalstark” som nu. 7 Nora Savage blir favorit på spetschansen – 55% av favoriterna infriar från ledningen.

I spårstatistiken finner man, anmärkningsvärt, att spår 2 är bäst. Spår 2 på tillägg, det är alltså 11 Ragtime FR (3%) som är gynnad här. Tilläggshästarna är överlag en aning gynnade i sådana här lopp, snittar på 8% vinstchans per häst mot 5% för de på start.
V86-5: Autostart, kort distans, lärlingslopp [sid 17-18]
Det statistiska underlaget för lärlingslopp är inte så stort, men precis som i ”vanliga” lopp med samma förutsättningar finner man tydliga plus för spåren 4-5, som båda ger förtjänst vid regelbundet spel.

48% av loppen vinns från ledningen, och det är förstås avgörande om favoriten 1 Disney Tooma lyckas hålla ledningen eller inte. Det är inte så lätt att spetsa från innern och i lärlingslopp visar innerspåret svaga resultat – men startsnabb häst och rutinerad kusk, det kan gå. Hästen har nått placeringarna 1-1-2 de tre gånger han körts i ledningen. Här är moståndet så pass enkelt, att han bör vinna om spetsen nås.

V86-6: Lopp med ett tillägg, medeldistans, låg mellanklass. Strukna: 6, 15. [sid 80-81]
Här ligger favoritens grundchans på 18% under rådande förutsättningar. Andrahandaren vinner 25%. Det är helt jämna chanser mellan start- och tilläggshästar.

3 Lunatic Face är intressant här och kan nog bli andrahandare till slut också. Senast tog han första segern i 20:e starten (jo, han har två segrar i statistiken, men första gången var han inte först i mål) och var som en helt ny häst, förkrossande överlägsen motståndet. Det är förstås tuffare här, men fortfarande ett dåligt lopp. Är det samma häst en gång till ska han vinna med många meter igen.

V86-7: Autostart, kort distans, mellanklass. Strukna: 4, 8. [sid 13-14]
Ett snarlikt lopp är det senaste avgjorda på V86 – Milton Zet vann efter att haft turen att bli nedstruken till spår 5. Spår 5 visar helt överlägsna resultat i sådana här lopp och man tjänar mycket pengar på att spela det varje gång.

Den här gången är det 6 Motivated Hanover som haft turen att bli nedstruken till det fördelaktiga läget. Den vinner förstås också, men tråkigt nog är hon favorit. Milton Zet var 7:e-handare och mycket mer spelintressant.

Andrahandaren har spår 9, därifrån vinns 1% av loppen.

V86-8: Autostart, medeldistans, stolopp [sidan 42]
I spelformens början var det hög favoritfrekvens i det avslutande loppet. ATG har nog noterat att god favoritchans i sista leder till låga utdelningar, och det ger inte bra reklam. Nu har man börjat placera ett öppnare lopp sist. Favoriten har inte avslutat någon V86:a de senaste 19 gångerna! 10 gånger de 19 senaste har raden avslutats med en skräll rankad 5-12.

Men den här gången bör det vara 20:e gången gillt. Det här loppet har vi redan sett. 2 Twigs Tiffany hade senast en närmast identisk uppgift. Det var ett V86-lopp öppet för hästar upp till 865’, här är det öppet till 850’ och bara för ston, så uppgiften är marginellt lättare. Hon tog ledningen och vann lätt. Statistiken visar att spår 2, som hon har nu, är lite lättare att infria favoritskap från än spår 3, som hon hade senast.

/Jens Sjödén
Mejl: mailajens@yahoo.se 
Jens Sjödén
 ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franske avelsmatadoren död
Nästa nyhet
Franske avelsmatadoren död

Franske avelsmatadoren död

En av den franska travavelns mest betydelsefulla hästar har lämnat jordelivet. Avelshingsten Workaholic är död.

USA-födde Speedy Crown-sonen Workaholic tillhörde sin kulls främsta som tävlingshäst. Hingsten, som föddes 1982 vann bland annat Breeders Crown som tvååring, det med Berndt Lindstedt i sulkyn. Hästen noterades även för segrar i Matron Stakes och American-National, en andraplats i Breeders Crown (bakom Prakas) som treåring samt deltagande i Hambletonian.

1988 köptes Workaholic av den franska staten under uppmärksammade förhållanden och för stora summor för att verka i den franska aveln och tillföra amerikanskt blod.

Workaholic blev högst betydelsefull för den franska aveln och lämnade mer än två tusen avkommor. Bland hästens alla avkommor märks bland andra Cygnus d’Odyssee som travade in cirka sju miljoner kronor, världsrekordstravaren Premiere Steed och Passion Lavec. Den främsta svenskfödda är Baron Karsk som bland annat vann Kungapokalen 1993.

Han blev också den mest framgångsrika morfadern i Frankrike i rak följd under åren 2006 till 2011.

Under tisdagen avled Workaholic på stuteriet Haras du Pin i Normandie. Han blev 31 år gammal.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppstrean i årsdebut
Nästa nyhet
Elitloppstrean i årsdebut

Elitloppstrean i årsdebut

Små vårtecken börjar smyga sig fram i travvärlden. På söndag gör fjolårets Elitloppstrea Classic Grand Cru årsdebut.

En av Danmarks absolut bästa travare gör årsdebut på söndag. Det handlar om Steen Juul-tränade Classic Grand Cru som i fjol hade en strålande säsong som bland annat innefattade en tredjeplats i Elitloppet och en andraplats i Copenhagen Cup. Totalt sprang hästen in cirka 1,6 miljoner danska kronor.

Den rutinerade, numera tioårige Classic Grand Cru, som gjort 115 lopp i karriären, är alltså redo för en ny säsong. Han inleder med söndagens snabblopp på Charlottenlund som har fått följande startlista:

1600 auto

1 Nick Nock – Kasper K. Andersen
2 Min Narkissos – Per Damberg
3 Västerbo Paradise – Jeppe Juel
4 Tapper Kelly – Mikael Dahlqvist
5 Classic Grand Cru – Steen Juul
6 Poppy Hills – Morten Friis

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Var jättefin i jobb nyligen"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Var jättefin i jobb nyligen”

V4 Bergsåker: ”Var jättefin i jobb nyligen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var duktig på nytt senast. Han la ner rörelsen något då Witasps häst kopplat grepp men utan det hästen hade nog Maro Kahn vunnit loppet. Han var jättefin i jobb nyligen och nu provar vi med helstängt huvudlag och odövat. Taktiken är upp till Uffe men han blir kanske sugen att prova i spets med den utrustningen. Hästen är bäst barfota och utan skydd men vi har haft kallt och banan lär nog vara för hård för den balansen, säger Anders Wallin om Maro Khan i V4-3.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

3 Makemedance Rivner – Hon känns svårbedömd för dagen, jag vet inte riktigt vart jag har henne. Senast i comebacken blev det helt fel för henne med trötta ryggar och en hel del strul och jag fick därför inget riktigt kvitto på vart hon står. Hon känns pigg och fin hemma i jobb men var borta länge på grund av virus, så det känns bäst att ligga lågt. Inga ändringar, säger Jan Schön.

4 Victor Caprese – Han är bra förberedd inför årsdebuten med bland annat ett 16,5-jobb full väg som snabbast. Han är bra för klassen men är speciell av sig och kan bli het. Vi får se hur han agerar nu efter uppehåll men kapacitetsmässigt duger han bra och ledningen vore bra. Skor runt om, säger Stefan Johansson.

5 Quatro Langdel – Han gör det godkänt i varje start men har liksom ingen speed i benen ännu. Det gör honom aningen begränsad och jag tycker dessutom att hans psyke verkar aningen vekt. Han kommer säkert att göra en hyfsad insats men någon vinnare ser jag honom inte som. Skor runt om, säger Lars Wikström.

7 Sparkler – Det är en ganska enkel häst med bra inställning och fin form. Spåret är inget vidare och det blir nog tufft att vinna. Skor runt om, säger Anders Wallin.

8 On Track Tic Tac – Jag ligger lite lågt idag då spåret år så svårt och motståndet tufft. Senast strulade det en del men annars hade han varit hyggligt långt fram och han känns jättefin i jobben. Kusken får prova lite från start. Skor runt om och öppet huvudlag igen. Han kan rekordsänka en bit men det lär också behövas, säger Brage Hansen.

9 Quaffable – Hon var jätteduktig senast vid seger och ska dessutom gå framåt med det loppet i kroppen, hon ser pigg och fin ut i lugna jobb efter senast och jag tycker det ser bra ut. Jag kommer att smyga med i ryggar och löser det sig samtidigt som hon löper som senast ska det vara bra segerchans. Inga ändringar, säger Peter Eriksson.

10 Exciter – Vi har ändrat huvudlag på honom hit och dit och senast med norskt huvudlag blev det rätt. Vi kör med samma huvudlag nu och åter med skor runt om. Han känns som han ska i jobben men det är lite chansartat med läget. Med klaff kan han säkert duga rätt bra, säger Thomas Lönn.

12 Hankypanky Gianna – Hon gör debut för oss idag och det ska bli kul att se henne, givetvis. Hon har varit hos oss i drygt en månad inför den här starten och hon har tränat på bra, jag tycker hon känns fin. Idag lottades hon dock tyvärr till iskallt utgångsläge och jag är glad bara hon gör ett bra lopp och grejar en hygglig slant. Tillåter banan kommer hon eventuellt att tävla barfota runt om, säger hästens skötare Ann-Catrin Larsson.

Lopp 2, V4-2

1Roxanne Trot – Hon har gjort det bra i de senaste starterna och jag har varit nöjd med henne, senast pullade hon hela loppet men gick trots det i mål med gott om krafter kvar. Hon blir bättre och bättre hela tiden och jag tycker det ser bra ut idag. Utgångsläget blev passande och även om hon inte ska gå i ledningen bör hon kunna få ett fint lopp härifrån och då tycker jag att hon ska räknas bland dom tre främsta. Skor runt om samt ett öppet huvudlag som vanligt, säger Jennifer Ohlson.

4 Michelle Ruda – Hon borde ha hållit bättre senast och formen är inte på topp. Hon får smyga med och försöka greja en hyggligt bra placering. Vi kör henne med skor och brodd runt om, säger Pär Ländin.

7 Ima Lamore – Hon var bra senast vid segern men motståndet höll kanske inte den bästa klassen. Nu har vi lottats till ett lurigt läge samtidigt som det här loppet såg tuffare ut men med lite tur på vägen kan hon vara ett platsbud. Skor runt om, säger Per-Åke Holmsten.

10 Delicious Avista – Hon har haft problem med en kota och hon är inte vässad. Hon har fått ett 20-jobb full väg som snabbast och då travade hon bra och sträckte på sig fint till slut. Det är svårt att trimma ordentligt på hårda banor och vi börjar här. Orken är inte den bästa än och hon får smyga. Hon är bra i grunden men nu ligger jag lågt. Vi spar barfotakörningen på henne, säger Daniel Wikberg.

11 Barbora Bob – Hon avslutade bra efter sen lucka senast och var positiv, jag var klart nöjd med henne den gången. Efter senast jobbar hon dessutom bra så jag tycker att hon känns allmänt uppåt för dagen. Den här gången blev tyvärr utgångsläget dåligt och härifrån behöver hon en del tur under vägen, att vinna härifrån blir nog tufft då hon är den typ som behöver lite hjälp under vägen men bland dom tre-fyra främsta kan hon säkert vara. Inga ändringar, säger Jan Schön.

12 Payola – Hon känns faktiskt uppåt i jobb och blir allt bättre, vi kan räkna med en betydligt bättre insats idag jämfört med senast. Tyvärr lottades hon till iskallt utgångsläge och härifrån blir det givetvis tufft, hade hon haft framspår hade hon varit en av dom som skulle vara med och göra upp om det men härifrån får jag vara nöjd om hon kan vara trea-fyra. Inga ändringar, säger Richard Smith.

Lopp 3, V4-3

3 Maro Khan – Han var duktig på nytt senast. Han la ner rörelsen något då Witasps häst kopplat grepp men utan det hästen hade nog Maro Kahn vunnit loppet. Han var jättefin i jobb nyligen och nu provar vi med helstängt huvudlag och odövat. Taktiken är upp till Uffe men han blir kanske sugen att prova i spets med den utrustningen. Hästen är bäst barfota och utan skydd men vi har haft kallt och banan lär nog vara för hård för den balansen, säger Anders Wallin.

5 Smoking Hotrott – Han gjorde sig illa lite lätt i ett ben i samband med en tilltänkt start och han fick stanna hemma då även spåret då var så dåligt. Han stod över en dag så det ska inte vara nggon fara med formen. Han känns fin och jag tror att formen är intakt. Han har mött betydligt tuffare hästar än dessa och jag är optimist. Han brukade spetsa med framspår förr i tiden men det är tuffare nu då han kommit upp i klasserna mer. Han bör dock kunna nå spets här och den korta distansen är ett stort plus. Han blir aldrig trött men det kan vara olika med humöret ibland. Barfota fram och han har vunnit många lopp med den distansen. Ingen ändring av huvudlag, säger Daniel Berglund.

6 Pascal Laser – Han verkar hålla fin form och kan nog greja en bra placering även om det säkert blir tufft att vinna. Han lär inte kunna ta någon ledning här utifrån och sådana försök lär nog kosta för mycket. Vi får se hur banan är men mest troligt blir det skor runt om och ingen ändring av huvudlag, säger Anders Öberg.

9 Energy Sign – Hon har galopperat i tre raka starter men samtliga finns det vettiga förklaringar till och det har inte varit nåt fel på henne. Senast blev hon till exempel överkörd och gången innan det passade Solvallas bana henne inte alls. Utgångsläget är bra och hon är klart bättre än vad hon fått visa. Jag tycker att hon mött tuffare hästar än så här och behöver inte alls vara borta. Skor runt, säger Lena Fritz.

10 Jaguar Ruda – Han blev störd vid ett tillfälle och sedan har han uppträtt osäkert. Han har ingen toppform han heller och det är felfritt lopp och en hygglig slant som gäller. Han är beroende av att kunna tävla barfota fram. Skor bak med brodd, säger Pär Ländin.

Lopp 4, V4-4

4 Emotion Ås – Hon kom väl aldrig in i matchen senast men agerade ändå bara sådär och kan bättre. Så tokig är hon inte men jag har inte läst på motståndet så hårt och det känns svårbedömt. Barfota fram, säger Per-Åke Holmsten.

9 Kronprinsen – Han har varit borta länge inför den här starten då han opererats i halsen och jag ligger lågt, placeringen kommer inte i första hand idag. Jag har varit inne på banan och kört med honom en gång och han kändes fin i det jobbet, det är därför jag plockar ut honom. Han är dock inte vässad inför den här uppgiften och sköter han sig och fungerar kommer jag vara nöjd med det, sedan får vi helt enkelt se hur långt det räcker och jag kommer att köra snällt med honom. Skor runt om, säger Patrick Wickman.

12 Bengt Eme – Han gick i mål med krafter kvar senast och var hygglig, han var pigg då och känns också pigg efter i jobb. Idag blev dock utgångsläget lite lurigt, han är inte speciellt snabb ut och vi riskerar att hamna på vingel. Hittar vi ned i en vettig position från start kan vi säkert vara trea-fyra, men jag tror vi får svårt att vinna loppet. Inga ändringar, säger Marcus Öhman.

14 Noblige Degato – Vi fick syn på henne via lopparkivet och tyckte att hon var intressant och köpte upp henne. Hon har tränat mycket bra och känns fin. Ryggresa är nog bra för henne och i ett lopp som detta lär många stanna till slut samtidigt som vi tror att vår häst håller farten. Skor runt om och det är en intressant uppgift som väntar, säger Stefan Johansson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för kallbloden i Paris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson