I förra veckan kom beskedet att Reijo Liljendahl lämnade Stig H Johanssons stall efter nästan 35 år. Under söndagen presenterades ersättaren: Ville Karhulahti.

Det var med stor förvåning som trav-Sverige mottog beskedet om att Reijo Liljendahl sagt upp sig och slutat som försteman hos Stig H Johansson, det efter att ha jobbat i samma stall i nära 35 år.

Under söndagseftermiddagen presenterades emellertid vem som ersätter Reijo. Det blir 31-årige Ville Karhulahti.

– Det här blir spännande. Jag är jätteglad att få den här chansen, säger han på stigh.se efter att klartecknet lämnats.

Ville Karhulahti, född och uppvuxen i Finland, kom till Sverige 2001 och har mestadels arbetat hos Kari Lähdekorpi. Men han har även hunnit med en sejour hos Rainer Björkroth och arbetar för närvarande, sedan 1,5 år tillbaka, hos Boden-tränaren Petri Salmelas filial i Märsta, norr om Stockholm.

– Det har gått mycket snabbare än jag trott. Ett tiotal har sökt jobbet och jag är säker på att Ville Karhulahti har alla kvaliteter som jag behöver. Jag har fått väldigt bra info om honom och valet känns helt rätt, säger Stig H om valet av ny försteman på sin hemsida.

Karhulahti är dessutom en skicklig kusk med 200-tal kusksegrar, i år har de redan blivit 6 vinster på 29 starter. 2005 nominerades han till Årets Komet i Sverige. Men när han inom en månad tar vid som ny försteman hos Stig H på Stora Alby väntar andra uppgifter.

– Men jag ser inte löpkörningen som det viktigaste. Jag är van att syssla med många varierande uppgifter och är beredd att ta på mig ett stort ansvar hos Stig H.

Läs även: Reijo Liljendahl slutar hos Stig H

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Romme

Måndag: V4-tips till Romme

Omgången: En ny travvecka inleds med lunchtrav på Romme och omgången i sig ser spelvärd ut. I mitt tycke finns det rum för skrällar i tre av avdelningarna och att hitta en spik var inte lätt. Det kan bli fina pengar idag och mitt system byggs på ett singelstreck i inledningen.

Spiken: 3 Indra Gigant (V4-1)

LD-draget: 4 Exclusive Pointer (V4-2)

Skrällen: 6 Free To Dance (V4-3)

V4-förslaget:
V4-1: 3 Indra Gigant (res 5-10)
V4-2: 1,3,4,6,10 (res 5-2)
V4-3: 3,6,8,11,12,13 (res 2-9)
V4-4: 4,6,7,8,9,10,11,12,13,14 (res 2-1)

1x5x6x10 = 300 rader

600 kr

Dubbelsystemet
4 – 6,11,12 x 300

900 kr

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

V4-1
Tar ställning direkt

A: 3 B: 5-10-8-6-4-7-11-2-12 C: 1-9

Spetsanalys: Inga riktiga snabbstartare på de innersta spåren och vi får blicka mot nummer 5 Rambling Sue och 6 My Gemma för att finna mina hetaste kandidater. Förvisso har ingen av dem någon stor vana av startbilen men både har visat kvicka tendenser i voltstart och körs av kuskar som inte brukar blyga från start. Håll utkik i bilprovstarten!

Loppanalys: Ett stolopp inleder omgången och jag tycker det mest talar för 3 Indra Gigant har både formen och utgångsläget för att vara med i segerstriden. Björn Röcklinger har hittat en fin uppgift åt sitt sto som står fint inne på pengarna och den här femåringen gör sällan ett dåligt lopp. Motståndet avskräcker inte heller och jag tar ställning direkt. Spik!

5 Rambling Sue ledde runt om senast man besökte Romme och har fin form. Stoet har enbart startat bakom bilen en gång och hade då bricka tolv men Jimmi Ehlers lär sin vana trogen ladda vad som går. Adams Hall-dottern står lite tufft inne i loppet men min feeling är att det finns mer att hämta hos henne.

10 Ice Cream Girl är bra de dagar som hon håller sig på benen men senast ville hon inte alls vara med och galopperade innan starten. I starten innan det blev det seger och femåringen ska ses som en utmanare.

8 Twigs Unique har tråkigt läge men är känslig i starten enligt tränare Elfving och måste tas lugnt från början. Stoet lär hamna långt bak men har alltid en stark slutrunda på lager.

6 My Gemma gör det stabilt varje gång och bör hamna vettigt på det med tanke på att hon kan öppna bra från start.

4 So Cute Indika kan vara en kantboll att ha i åtanke då hon inte alls är så tokig i grund och botten.

 

V4-2
Goalkeeper kan vara i fara

A: 4-3 B: 1-6-10-5-2-7-8 C: 11-9-12

Spetsanalys: 1 Goalkeeper har smaskiga förutsättningar och Juha Siirtonen måste göra att allvarligt försök från innern. Tror också att han lyckades med det men det kosta på.

Loppanalys: Trevligt sprinterlopp med ett par intressanta namn på startlistan. Bland annat 3 Fagerö som jag alltid gillat och nu när Yngve Gustafsson ibland överlåtit styrningarna till Kajsa Frick har också resultaten kommit. Senaste segern får man kanske mer tillskriven hästen då han avgjorde den tunga vägen och valacken är i toppslag för närvarande. Från ett perfekt startspår är man definitivt med i segerdiskussionerna men jag tycker det finns ett intressantare ekipage.

Nämligen 4 Exclusive Pointer som vann på V75 i mitten på december och i senaste starten var det dags att besöka vinnarcirkeln igen. Båda dessa har tagits efter rappa slutspurter och att hästen har toppform råder ingen tvekan om. Med Torbjörn Jansson i sulkyn hade jag nog övervägt att singla men nu kör mindre rutinerade Roger J Eriksson vilket får ses som det största minuset. Ändå måste hästen ses med bra segerchans och får tipset samt förtroendet som prisvärd Dubbelspik.

Favoriten 1 Goalkeeper var bra vid segern senast och har ett tilltalande läge. Åttaåringen är en het kandidat på ledningen men det bli dyrt att hitta dit med ett par startsnabba konkurrenter utvändigt. På det som Björn Röcklinger travare visat på sistone får han ändå en given plats på mitt system.

Även 6 Arnie Ken platsar på min kupong då han härdades i tuffa gäng i höstas. Med årsdebuten avklarad och ett välbehövligt lopp innanför maskineriet kan han utmana.

10 Such A Feeling är inte borta om det blir överpace.

V4-3
Free To Dance riskerar att bli bortglömd

A: 12-11-6 B: 3-13-8-2-9-5-7-1 C: 15-14-4-10

Spetsanalys: Fyra hästar på främre volten och jag misstänker att Torbjörn Jansson med 3 Herr Jäger är kvickast ur startgroparna.

Loppanalys: 12 Ross Laday gör sällan ett dåligt lopp och att han äntligen fick vinna senast var välförtjänt. Valacken ska dock göras på chans och då är det inte alltid det klaffar på vägen men i dagsläget har Kadabra-sonen åtminstone tillräckligt god form för att upprepa senaste bedriften.

11 Ridgehead Emil kommer från en fin triumf från ledningen trots 20 meters tillägg i starten. Hästen har också gjort sina bästa lopp framme i täten och det är inte omöjligt att Leif Witasp lotsar sin travare till fronten från sitt springspår på tillägg. Sjuåringen är inte helt att lita på men felfri ska han vara med in på linjen.

6 Free To Dance gjorde en hedervärd insats utvändigt om ledaren näst senast och räckte inte riktigt till gången efter mot tuffare motstånd på Solvalla. Nu är sjuåringen tillbaka i normal klass och jag är inte alls främmande för att han kan dyka upp där framme.

3 Herr Jäger har en etta i segerkolumnen och den togs från ledningen med Torbjörn Jansson i sulkyn. Ekipager aspirerar på att upprepa den bedriften och med hästen senaste insats på näthinnan är det inte helt omöjligt.

13 Opal Simoni gör debut i ny regi och återkommer dessutom efter skada. Ändå ska inte hingsten nonchaleras helt och hållet då det här är en rätt så kapabel sort som kan flytta på sig.

8 Knight Indika återkommer efter vila men är kapabel nog att hamna i hetluften direkt.

 

V4-4
Många om budet – strecka på!

A: 8-9-14 B: 4-11-12-13-10-7-6 C: 1-15-5-3

Spetsanalys: Av de två startande på grunddistansen känns det som att en felfri 1 Smens Balder tar kommandot i inledningen.

Loppanalys: 15 kallblodiga hästar på två volter och det är en blandad kompott som gör upp i V4-epilogen. Hittills har jag inte slösat alltför många streck på mitt system men här kommer den stora garderingen i hopp om en smällkaramell.

8 Hustvet Elding har gjort det sedan han kom till Sverige och att Jorma Kontio sitter upp bakom femåringen är ju ingen nackdel. Hästen ska smygas i ryggar och i ett öppet lopp kan han en tänkbar vinnare.

9 Mickel Njord är jämn och säker och senast kördes styrdes han på tidigt från sina dubbla tillägg men hade trots det inga större problem att avgöra. Femåringen blir allt bättre och ska streckas tidigt.

14 Moe Blixten kunde aldrig slå klorna i ledande Mitt Hjärtas Lilja senast men hästen fullföljde bra som tvåa och verkar vara på gång. Utgångsläget den här gången försämrar chanserna men helt omöjligt är det inte.

4 Eng Stegg verkar trivas ihop med Ulf Ohlsson och senast kunde ekipaget vinna efter en fin smygresa i vinnarhålet.

11 Stena Best, 12 Faks Nils och 13 Tjasse har samtliga bakspår på tillägg men ska räknas tidigt när man garderar upp loppet.

10 Olsbo Tana kan öppna och har springspår på tillägg samt en kusk som våga ladda. Stoet bör hamna vettigt på det och har visat stabil form.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "Måste tro på bra segerchans"
Nästa nyhet
V4 Romme: ”Måste tro på bra segerchans”

V4 Romme: ”Måste tro på bra segerchans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han trivdes inte med voltstart senast och gjorde bort sig med galopp, vi tar dock inte så hårt på den biten och det är ingenting som oroar oss, samtidigt som autostart den här gången ska vara en fördel för honom. Det känns som att hästen snart måste få utdelning på sin fina form, han har haft fin form en längre tid utan att riktigt få sitta där. Bakspår idag och några hyggliga hästar emot, men jag måste trots det tro på bra segerchans. Han är bra för klassen och ska duga bra i ett vanligt lunchlopp, jag är heller inte främmande för att vara offensiv om det går för sakta i täten. Skor runt om, däremot kommer han att lättas fram idag jämfört med tidigare i vinter och det tror jag kommer vara en fördel för honom, säger Oskar J Andersson om Such A Feeling i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

3 Indra Gigant – Hon var fullt bra senast och hon känns fin i träningen. Hon håller bra form. Hon har ett vettigt läge men är inte så jättesnabb iväg. Vi kör henne med skor runt om, säger Björn Röcklinger.

4 So Cute Indika – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet och jag vet inte riktigt vart jag har henne, det är möjligt att hon behöver lopp i kroppen innan hon är på topp. Utgångsläget blev passande och hon känns pigg och glad hemma i träningen, däremot har jag med tanke på uppehållet svårt att sätta in henne i loppet. Skor runt om som vanligt, säger Kåre Axelsson.

5 Rambling Sue – Hon var duktig senast vid segern från ledningen och är ju mycket snabb ut i voltstart. Jag tror dock inte att hon kan öppna lika bra bakom bilen men vi ska testa innan loppet. Det är lite tuffare den här gången men skulle vi lyckas ta oss till täten är hon inte helt borta. Inga ändringar, säger Jimmi Ehlers.

6 My Gemma – Hon har gjort det bra på slutet och jag har varit nöjd med henne, hon är lite spänd och nervig av sig men det har känts bra på slutet och hon håller fin form. Hon är fortfarande inget att lita på då hon är lite lurig, men det känns som hon springer med avslappnat i loppen nu och håller hon sig lugn tycker jag att hon är en av dom som ska räknas. Inga ändringar och hon kan öppna snabbt från start om kusken väljer den taktiken, säger Christer Videll.

7 Scarlet Darban – Det verkar bra med henne men hon står lite illa till och det är någon ingen vidare bra idé att lägga krutet från början här. Ingen laddning och sedan behöver vi lite tur. Vi får vara nöjda med en hyggligt bra placering och vi kör henne med skor runt om, säger Leif Witasp.

8 Twigs Unique – Hon har gjort två starka framträdanden på sistone och är säker och stabil. Utgångsläget är såklart inte bra men hon är känslig i starten och ett lugnt upplägg därifrån är att föredra. Vi behöver lite tur med tempot och positionerna men med rätt lopp är hon inte helt avsågad. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.

10 Ice Cream Girl – Hon gick över i passgång innan start senast och galopperade, hon är lite nervig av sig den här hästen och det är inte mycket att säga om. Vid seger på Solvalla näst senast var hon bra och hon ska hålla minst lika bra form den här gången, får hon fjärde-femte par utvändigt och får gå med i ryggar så duger hon bra i klassen. Det är inte säkert att hon sköter sig då hon är lite speciell, men felfri duger hon som sagt bra i klassen då hon galopperat bort en del pengar. Inga ändringar, säger Magnus Lillieborg.

Lopp 2, V4-2

1 Goalkeeper – Han bör ta ledningen från detta startspår och sedan får kusken bestämma det taktiska upplägget. Formen är bra och vi siktar på barfota fram på honom. Han kan nog vara min bästa möjlighet inom V4-spelet, säger Björn Röcklinger.

2 Turbolines – Hon värmde bra inför sin V75-start men trampade sig och hon har av den anledningen står över några jobb. Hon tränar fint och känns bra men jag tror att det blir tufft att kunna vinna. Det var några bra hästar emot. Vi får sikta in oss på en platsplacering med henne. Vi kör henne med skor runt om, säger Leif Witasp.

5 Face Facts – Han hamnade tråkigt på det senast men gjorde det ändå rätt så bra. Han såg finare ut och blir allt bättre men nu möter han ett par konkurrenter som jag inte tror att han rår på. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.

6 Arnie Ken – Han var ganska bra senast trots en nolla i resultatraden och han hade varit längre fram om vi fått fritt. Han tränar bra men möter nu ett par tuffa hästar som jag ändå tror att han ska kunna ge en match. Skor runt om, säger Torbjörn Jansson.

7 Cool Caviar – Han håller bra form för dagen, utan att den för den skull är på topp. Jag både tror och hoppas dock på en fin insats idag och allting är väl med honom i jobb. Jag ligger dock halvlågt gällande segerchansen, utgångsläget blev lite väl långt ut bakom startbilens vingar och det finns en stor risk att han hamnar alldeles för dåligt till härifrån. Inga ändringar och jag är nöjd med en hygglig slant, jag tycker inte att han visat det där lilla extra i de senaste starterna, säger Bengt R Karlsson.

8 Fantastic Ås – Han var jättefin senast och gick i mål med gott om krafter kvar, formen är god för dagen. Den här gången blev dock utgångsläget tråkigt och härifrån blir det givetvis svårt att vinna. Hästen duger i klassen men är beroende av att få sitt lopp och från spår längst ut bakom startbilens vingar blir det tufft, säger Peter Eriksson.

10 Such A Feeling – Han trivdes inte med voltstart senast och gjorde bort sig med galopp, vi tar dock inte så hårt på den biten och det är ingenting som oroar oss, samtidigt som autostart den här gången ska vara en fördel för honom. Det känns som att hästen snart måste få utdelning på sin fina form, han har haft fin form en längre tid utan att riktigt få sitta där. Bakspår idag och några hyggliga hästar emot, men jag måste trots det tro på bra segerchans. Han är bra för klassen och ska duga bra i ett vanligt lunchlopp, jag är heller inte främmande för att vara offensiv om det går för sakta i täten. Skor runt om, däremot kommer han att lättas fram idag jämfört med tidigare i vinter och det tror jag kommer vara en fördel för honom, säger Oskar J Andersson.

Lopp 3, V4-3

3 Herr Jäger – Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll och jag både tror och hoppas att han kommer vara bättre idag, det känns i varje fall i träningen som han har gått framåt. Jag hoppas att han kommer till ledningen här, i den positionen gör han bra insatser och han kan duga rätt bra därifrån. Inga ändringar, säger Lars Hindrikes.

6 Free To Dance – Han håller mycket fin form för dagen och jag är jättenöjd med honom. Senast på Solvalla blev han tempotorsk och den starten är bara att glömma, näst senast höll han dock starkt som tvåa från utvändigt ledaren och jag väntar mig en liknande insats här då han känns pigg och fin i träningen. Det är en häst som alltid gör sitt och som dessutom tål att göra jobb under vägen, då motståndet heller inte såg speciellt blodigt ut tycker jag att han är en av dom som ska räknas tidigt. Jag kommer att lätta honom i balansen till den här starten, eventuellt blir det barfota bak idag, säger Claes Eskilsson.

8 Knight Indika – Han har inte startat på ett tag inför den här starten och det är möjligt att han precis som So Cute Indika behöver lopp i kroppen innan han är som bäst, träningsförhållandena har väl inte direkt varit optimala i vinter. Han känns dock inför dagens uppgift väldigt fin i jobb, kapacitetmässigt är han dessutom mycket bra för klassen och hade jag vetat att formen hade suttit där hade jag tror på toppchans med honom i ett sådant här lopp. Nu får vi helt enkelt se vart han står, jag vet inte riktigt vart jag har honom även om han som sagt tränar bra. Skor runt om, säger Kåre Axelsson.

9 Leif Light – Han var inte så bra senast och från det här startspåret så föreligger det galopprisk. Han får försöka jaga nya startpoäng och jag ligger lågt om chanserna. Det blir skor runt om, säger Leif Witasp.

11 Ridgehead Emil – Han var positiv senast och han känns fortsatt bra i jobben. Utgångsläget är också bra och han ska ses med chans att kunna segerstrida. Min bästa chans i omgången och vi siktar på barfota fram, säger Leif Witasp.

12 Ross Laday – Han var duktig senast som han fram till seger och allt verkar bara fint med honom efter den insatsen. Härifrån måste vi köra på chans men det ärt också då han verkar trivas som bäst. Skulle det klaffa på vägen är han säkert med dem där framme. Skor runt om, säger Joakim Elfving.

13 Opal Simoni – Han gör första starten för mig och känns fin på alla sätt. Vi har kört honom i ett provlopp där han travade 19,5/2140 men det är trots allt fyra månader sedan han startade. Den gaffelbandsskada han haft verkar inte spöka och även det blir svårt att vinna skulle jag inte bli helt överraskad om han gjorde de. Det här verkar vara en klart duglig häst. Fyra aluminumskor, säger Magnus Nilsson.

Lopp 4, V4-4

7 Gärdsjö Aragon – Han känns som han ska göra i träningen för dagen och jag är nöjd med honom, han har även gjort det bra på slutet och formen är det inga fel på. Utgångsläget den här gången blev lite bökigt, men jag tror att han klarar det och kliver iväg. På förhand såg loppet jämnt och öppet ut och har vi lite flyt med positioner under vägen tycker jag vi ska vara med bland dom tre främsta och slåss. Inga ändringar, säger Hans Brunlöf.

8 Hustvet Elding – Han har gjort fina insatser på sistone och känns fin hemma i jobben. Det finns inget att klaga på men jag tycker väl att motståndet såg aningen tuffare ut den här gången. Det vore eingen nackdel om vi slapp broddarna idag och Jorma upp i vagnen känns intressant. Hästen är beroende av ryggar för att göra sig själv rättvisa och med tur på vägen är han med i matchen, säger Emma Bjerkås.

9 Mickel Njord – Han står lite hårt inne i det här loppet tycker jag, det fanns inget lopp åt honom så han fick vara med här. Han håller fin form för dagen och har verkligen gjort det bra, men idag tror jag att han får svårt att vinna och jag skulle bli överraskad om han gjorde det. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp och är med och slåss om en plats idag, ska han vinna loppet måste han förbättra sig med 1,5 sekund och jag tror inte han är mogen för den redan nu. Inga ändringar, säger Lasse Mickelsson.

12 Faks Nils – Han var överlägsen näst senast och visade fina takter men senast blev det för tufft och han kroknade. Han känns klart fin i jobben och jag räknar med en bra insats men det blev ingen helt uppgift här. Vi kör honom med skor runt om, säger Jan-Olov Persson.

13 Tjasse – Han var ganska loj i loppet och hängde mest med senast. Jag tror att det blir svårt att kunna segerstrida och jag ligger lågt angående chanserna med honom. Vi kör honom med skor runt om, säger Leif Witasp.

14 Moe Blixten – Han blev aningen störd senast och Daniel trodde nog att hästen hunnit fram utan det så han var lite förbaskat efteråt. Allt känns kanon med honom efteråt och han verkar vara riktigt på tårna för dagen. Det är bara läget som kan ställa till det men jag tror vi kan ta dem idag. Inga ändringar, säger Katarina Lekander.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag - V64-tips Mantorp
Nästa nyhet
Söndag – V64-tips Mantorp

Söndag – V64-tips Mantorp

V64 på Mantorp denna söndag och vi kan räkna med en temperatur runt nollstrecket. De tre första avdelningarna har inte lockat fulla fält, vilket är lite synd. Jag tycker mig ha hittat en bra bank i omgången som dock kräver barfota runt om. Troligt att det blir optimal balans men värt att kolla om man tänkt spika.

Spiken:
Avd 3 nr 9 Comeonhill som jag räknar med går barfota runt om idag och på den balansen har hästen gjort två riktigt bra lopp på slutet. Bra chans med lite klaff även om jag är lite rädd att Che Boko kan få bestämma i spets och slinka undan till slut.

En-av-två-utgångarna:
Avd 1 nr 4 Charlie Sisu som har toppchans köra till spets och stanna där hela vägen om inte Jorma Kontio svarar med Geting Sånna som troligen är snabbast första biten.
Avd 5 nr 1 Scarlet Tabac som med ett lopp i kroppen också har chans spåra hela vägen men hästen går även bra bakifrån.

V64 – System 1:
1,6,7,8 (res 3-2)
1,2,3,6 (res 5-4)
9 Comeonhill (res 1-5)
7,8,9,12,13,14 (res 1-6)
1 Scarlet Tabac (res 10-12)
1,2,3,5,6,7,8,10,11,15 (res 9-14)
960 rader/kronor

V64 – System 2:
4 Charlie Sisu (res 6-7)
1,2,3,6 (res 5-4)
9 Comeonhill (res 1-5)
7,8,9,12,13,14 (res 1-6)
1,4,6,10,12 (res 3-2)
1,2,3,5,6,7,8,10,11,15 (res 9-14)
1200 rader/kronor

Dubbelförslaget:
1 / 1,2,3,7,8,9,10,11,15 – 100 kr
Totalt 900 kronor

Tipsredaktör: Per-Arne Corell


V64-1:

A: 4 B: 6-7-1-8-3  C: 2-5

Spetsanalys:
Gäller räkna ut hur Jorma Kontio tänker. Jorma körde Geting Sånna från innerspår i ett klass I-försök på Åby i september och det blev enkelt spets. Geting Sånna gav senast upp helt från ledningen och med ett stort ? för formen kan man tycka det givet att släppa till spelfavoriten(?) men jag är inte säker. Jorma Kontio vann lopp från spets med Geting Sånna i somras och även ett klass II-försök över lång distans på Axevalla. Som ganska hårt streckad finns chansen att Jorma trots allt provar i spets även om mitt troligaste scenario är att Charlie Sisu får överta.

Loppanalys:
Om 4 Charlie Sisu släpps till spets är troligen loppet över. Från ledningen gör femåringen sina bästa lopp och klart svårpasserad. Troligen får man överta från Geting Sånna men jag vågar inte lita helt på att Jorma Kontio släpper ifrån sig taktpinnen. Visste jag att Jorma var inne på att släppa skulle jag spika Charlie Sisu rakt ut.
6 Fisher King verkar ha stabiliserat sig lite på äldre dagar och gjorde det bra utvändigt ledaren senast. Gynnas av ett litet fält och kan gå runt allt.
7 Cloria Victis återkom efter Frankrikevistelse och fastnade med krafter kvar i ett Silverförsök på Jägersro senast. Valacken såg fin ut men det är också som fastlåst hästen kanske ser som allra bäst ut, det där riktiga tigerhjärtat saknas nämligen. Ändå rätt gäng nu och visst kan Cloria Victis mycket väl spurta ner allt, speciellt om Charlie Sisu skulle få mothugg i spetskörningen.
Något tigerhjärta har inte heller 1 Geting Sånna, dock ett riktigt bra läge. Frågetecken dock för formen då Geting Sånna gav upp helt i spets senast. Hästen vann annars ett klass II-försök på Axevalla på lång distans i somras när Getingen snyggt plockade ner Uranium till slut.

V64-2:
A: 6-1-2-3  B: 5-4-8  C: 7

Spetsanalys:
Svårbedömd spetsstrid. Landers Power, Obama Gel, Rehn Sisu, Red Chili Leaf är alla snabba ut men kanske är det ändå troligast att Björn Goop ”gungar” sig till spets efter en bit med Middle East. Men stall Selin har två snabba hästar innanför Björn så…

Loppanalys:
6 Middle East inledde med två raka i regi Kari Lähdekorpi men var senast chanslös i V75. Det var dock inget fel på insatsen, det blev bara en omöjlig uppgift från kön. Hästen får tipset men med flera startsnabba innanför finns det en strulrisk om svar.
1 Landers Power har ett intressant läge och kan vinna med klaff. Galopp i samma V75-lopp som Middle East var med i senast.
2 Obama Gel har fart för vinst men ? för formen.
3 Prince Elliot har form och Erik Svensson låter uppåt. Bra insats i V75-senast bakom O´Malley´s Tös även om det löste sig perfekt.

V64-3
A: 9 B: 1-5-8-3  C: 4-6-2-7  

Spetsanalys:
Che Boko har haft innerspår bakom bilen två gånger förut och spetsat bägge. Toppchans att Che Boko håller upp innerspåret även här.

Loppanalys:
Tyskimporten 9 Comeonhill ser ut som en riktig häst och har gjort tre Sverige-starter. Två riktigt bra prestationer barfota runt om, samt en sämre insats med skor. Om barfota runt om idag, som är det troliga, så är det en riktigt bra vinstchans.
1 Che Boko har en jättechans sitta i spets och kommer säkerligen leda länge. Hästen var med i ett Kriteriekval i höstas. Har gått med skor de två senaste men lättas kanske idag?
Jag tror att någon av nämna duo tar hem det här fyraåringsloppet.

V64-4:
A: 13-8-14  B: 9-12-7-1-6-2 C: 10-15-11-3-4   

Spetsanalys:  Ganska jämnt skägg mellan innerspårets Zlatan C.K. samt The Smoking King och Västerbo Mugger. Hur ”kuskarna” sköter sig för dagen avgör. Kanske ändå störst chans att Thomas Jonsson får till det från innerspåret med Zlatan C.K.

Loppanalys:
Ett ganska öppet lopp eftersom det inte låter helt optimalt på favoriten 13 Come Back som annars var kanonbra vid segern senast. Tips men skor idag och halvlågt från stallhåll.
8 Erwin Ale har fart för seger men är komplicerad och galoppen ligger alltid nära. Fullt godkänd från spets senast efter bra tempo och en hygglig vinstchans om han skulle klara sig runt hela vägen.
14 Hamras Pirat gör det bra och har chans gå runt allt med lite klaff.
9 Celebrity Marke är inte så tokig och får Jorma Kontio i jollen idag, Jorma som vunnit med hästen förut.
12 Falke As löper jämnt och bra och dyker troligen upp där framme idag också.
7 Västerbo Mugger kommer från formstall och kan öppna bra.

V64-5:
A: 1-10-12  B: 4-6-3-2-9-11  C: 7-8-5

Spetsstriden:
Delmonica Sund är nog startsnabbast i gänget men sida vid sida hoppas jag på att Scarlet Tabac kan försvara sitt innerspår.

Loppanalys:
1 Scarlet Tabac har ett helintressant läge och lyckas Johan Untersteiner svara ut Delmonica Sund tror jag på en hygglig chans till spets och slut men även bakifrån finns chansen. Scarlet Knight-dottern galopperade i årsdebuten nyligen men fick i alla fall en genomkörare utan att tömmas helt.
10 Denco´s Queenkilab har kapacitet för seger. Skor senast men troligen barfota runt om idag. Kuskändrad till Tony Wallin. Chans.
12 Divine Razz har gjort allt rätt på slutet och kontrade till sig segern på V75 senast. Dock – tolftespår idag och med ”bara” 40 lax i första kanske stoet får ett snällt lopp och då kan det bli svårt vinna.
4 Save The Earth har kapacitet för seger och 6 Catchee Town löper jämnt och bra.

V64-6:
A: – B: 5-11-7-6-10-3-1-15-8-2-9  C: 14-13-4

Spetsanalys:
Aloxe öppnar bra från innern men spetsfavorit är ändå Starfirefinnfemfel från sitt sjättespår med Björn Goop i vagnen.

Loppanalys:
Dagens öppnaste lopp och bästa spelvärdet tror jag ligger på lågstreckade hästar i B-gruppen.
Lite tveksam dagsstatus på favoriten 5 Scoot To Score. Efter att ha imponerat på Eskils så vann hästen ett DD-lopp på Solvalla näst senast. Dock – Scoot To Score fick då ett perfekt lopp och jag trodde att det bara skulle smälla till över upploppet. Fyraåringen vann säkert, dock hade jag väntat mig lite mer. Och senast vek Scoot To Score ner sig enkelt i ett V75-lopp på Åby. Känns alltså som helt fel lutning på formkurvan men i ett öppet lopp ger jag ändå hästen tipsnicken på grundkapacitet även om spelvärdet är dåligt.
Loppet är galet öppet och det är bara att strecka på men 11 Liss Liberte är i alla fall en formhäst.
Om man vänder på det – en trio tror jag får svårt; 4 Scarlet Mack, 13 Rocky Composite samt 14 Crazy In Love.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fin fredagsvinst för travnets tips!
Nästa nyhet
Fin fredagsvinst för travnets tips!

Fin fredagsvinst för travnets tips!

Grattis till er som följde travnets tips till V65-tävlingarna på Bergsåker! För er blev det ett förstklassigt fredagsmys.

Ulf Nilsson lämnade som så ofta förr klara besked inför fredagskvällens V65-omgång på Bergsåker. Och de som följde systemförslaget blev rikligt belönade.

V65-systemet byggdes kring spiken Ajlexes Daylight som inte gjorde någon besviken och övriga avdelningar satt även de klockrent.

Härliga 22 326 kronor blev nettoförtjänsten för de som följde förslaget.

Travnet bjuder på gratis systemförslag alla veckans dagar. Missa inte de senaste och hetaste analyserna till V4 och V65 på vardagarna och V64 på söndagarna. Och givetvis Daniel Berglunds initierade spelkrönikor inför varje V75- och V86-omgång!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Hårt i mål då Strong Boy DE höll undan

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson