Högkapbale men knepige Caballion opererades i december. Nu är hästen friskförklarad och kan påbörja uppträningen.

Henrik Larsson-tränade Caballion gjorde sin senaste start på Solvalla i mitten av november då han diskades som tvåa för målgalopp i Silverhästen.

Därefter har fuxen fått genomgå en ordentlig undersökning för att få bukt på sina problem, något som resulterade i en operation av de så kallade karpaltunnlarna i början av december.

Nu är emellertid sjuårige Caballion åter friskförklarad och kan börja uppträningen inför årets säsong.

– Caballion har varit på återbesök hos veterinär Jonas Tornell och det var positiva besked och han är nu redo för att börja sin uppträning, skriver Stall Larssons hemsida.

Caballion har total i sin karriär travat in drygt fyra miljoner kronor och vunnit 19 av sina 52 lopp. Rekordet härrör sig från Hugo Åbergs i år där han som trea travade 1.09,2 över engelska milen.

Läs även: Caballion har opererats

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Romme

Tisdag: V4-tips till Romme

Omgången: Riktigt svår omgång idag på Rommetravet med bland annat tre 15-hästarslopp varav ett för enbart ston och ett för kallblod. Alla lopp körs över medeldistans och att hitta rätt i sitt systemkomponerande idag är inte alls lätt.

Spiken: 3 Glory Dream (V4-2)

Skrällen: Viktor På Knecken (V4-4)

V4-förslaget
V4-1: 1,4,5,6,7,10,11,12 (res 9-2)
V4-2: 3 Glory Dream (res 6-14)
V4-3: 1,2,3,4,8,9,10,11,12,13,14 (res 7-6)
V4-4: 1,8,10,11,12 (res 6-4)

8x1x11x5 = 440 rader

880 kr 

Dubbelsystemet
3 – 8,10,12 x 300

900 kr

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

V4-1
Oviss inledning – strecka på!

A: 6-7 B: 1-12-10-5-11-4 C: 9-2-8

Spetsanalys: 5 You To Gordeus och 6 Onedin Zet har siktet inställt på fina positioner i den främre träffen eller till och med ledningen. Något säger mig att Redén gungar sig till front tidigt i loppet.

Loppanalys: Halvklurigt lopp där de två mest betrodda brottas med utgångslägen som kan minska deras chanser och jag förordar gardering modell medium…kanske till och med large.

7 Kricken C.D. har nu fått två lopp i kroppen efter kortare uppehåll och senast på Solvalla visade han att formen är på uppåtgående. Utgångsläget ser ut att vara valackens största motståndare och härifrån kan det bli vingel. Annars står han perfekt inne i loppet men som favorit tycker jag att han är värd att gardera.

Min vinnare är istället 6 Onedin Zet som stod för en riktigt mersmakande insats senaste efter lång frånvaro från tävlingsbanan. Daniel Redén sände iväg sexåringen från kön på sista bortre långsidan och väl framme i dödens hade ekipaget inga större problem att avgöra. Det här är en kapabel travare som bara borde vara bättre med det loppet i kroppen. Tippas – men ändå inte helt given!

Bakom dessa tre finns en rad streckvärda konkurrenter och Leif Witasp har en duo som kan duga. 1 Simb Laurel har perfekt utgångsläge och skaplig form medan stallkamraten 12 Atomic Raida brottas med ett dåligt spår.

10 Pasco Frontline har stått för två fullt godkända insatser efter kortare paus och ska med på lappen trots bakspår.

Jag plockar även med outsidern 5 You To Gordeus som inte alls är så tokig i grunden och kanske är den som sitter i vinnarhålet.

Inte heller 11 Chippen Bob och 4 Babsans Ferrari behöver vara helt borta.

V4-2
Bra chans på spets och slut felfri

A: 3 B: 6-14-8-15-7-13-5-10-11-2 C: 12-1-4

Spetsanalys: Bara fem hästar på startvolten och även denna gång ser Daniel Redén med 3 Glory Dream ut att vara främsta aspiranten på att ta hand om taktpinnen redan från början. Det är också vad jag bygger mitt tips på.

Loppanalys: Stolopp med många potentiella vinnarkandidater som först orsakade stort huvudbry. Efter mycket analyserande kom jag dock fram till slutsatsen att fältet faktiskt innehåller ett spikförslag i form av 3 Glory Dream. Stoet gjorde det bra trots dubbla galopper på juldagen vilket följdes upp med en fin avslutning senast på Solvalla. Segern i karriären är tagen från ledningen och hon hade samma spår då som nu. Tränare Daniel Redén varnar för att hon kan vara aningen vass innan loppen men håller hon bara huvudet kallt borde hon vara huvudet högre än sina konkurrenter med tanke på försprånget till de allra bästa. Det kan mycket väl bli ledningen direkt och i min värld leder hon detta lopp runt om. Nästan bara galopp emot och jag lämnar henne helt ensam på alla kuponger.

6 Petite Love stod för en rapp spurt senast från en hopplös position i kön klart intressantast bakom mitt singelstreck. Nu måste stoet jaga ikapp 20 meter men förstärkt med Jorma Kontio i jollen är det inte alls omöjligt.

14 Scarlet Darban vann tre lopp förra året och ska inte nonchaleras helt. Spåret är inte optimalt och det  kommer krävas en hel del tur på vägen.

Björn Röcklingers duo 8 Oops Trot och 15 Jenna E. kommer båda från fina insatser och är tänkbara vid gardering.

V4-3
Alla kan vinna – jag målar på rejält!

A: 8-10-12 B: 11-14-1-2-4-13-9-3 C: 7-6-15-5

Spetsanalys: Sex hästar gör upp om täten och både 2 Skogsbo Stella och 3 Hyndla kan öppna. Den sistnämnda har dock inte startat på nio månader medan Skogsbo Stella spårade runt om senast och får agera spetsfavorit.

Loppanalys: Lurigt kallblodslopp med många formstarka hästar och här kommer man behöva många streck. Min förstaröst faller dock på 8 Gärdsjö Aragon som inte hade några problem att hålla undan från ledningen senast. Den positionen lär han inte hitta till nu i första taget men han har tidigare visat att han tål tuffa upplägg.

10 Olsbo Tana galopperade i fint slag läge senast men insatsen får ändå ses som ett steg i rätt riktning med tanke på att stoet inte startat sedan i maj månad förra året. Lopp i kroppen och Jorma Kontio som driver igen gör sjuåringen till en tidig utmanare.

12 Moe Blixten var duktig vid segern i början av december men galopperade senast. Han visade dock att formen sitter där efter en fullgod upphämtning och på sin kapacitet är han given. Utgångsläget kan dock vara lurigt eftersom han både visat startsnabbhet och viss tvekan i startögonblicket.

11 Höstbo Krabat är duktig de dagar som han håller sig på benen och felfri är han absolut med i matchen.

14 Eng Stegg gjorde två riktigt bra lopp vid segrarna i nov-dec och visar han samma takter nu är han inte borta trots bakspår på tillägg.

Här streckas dock både A- och B-gruppen.

V4-4
Många osäkerhetsfaktorer kring favoriten

A: 10-12-11 B: 8-1-6-4-3-9-2-14. C: 15-13-5

Spetsanalys: Detta står kanske inte så mycket mellan just 1 Valet Forge och 6 Star Cross utan mer kuskarna där Kaj Widell kommer göra vad som krävs för att ta ledningen. Linda Artursson kan nog svara om hon vill men jag misstänker att hon släpper.

Loppanalys: Återigen ett lopp med 15 hästar över två volter och inte heller detta ser helt lätt ut. 6 Star Cross blir förmodligen favorit och vann två lopp förra året. Båda segrarna togs från ledningen och förutom det så stod hästen för ett par mersmakande insatser. Kaj Widell bakom spakarna och springspår kan innebära att spets är inom räckhåll men dunkel form efter lång frånvaro samt icke optimal balans är minusfaktorer. Hästen har dessutom en svag punkt efter 100 meter och är inte helt säker på benen så jag chansar helt enkelt bort femåringen från mitt system.

Jag letar vidare efter tipsettan men finner den inte heller i hårt betrodde 12 Milou Zet som förvisso gjorde en bra insats utvändigt om ledande Rutger Gigant senast på Eskilstuna. Trots en tung löpning höll nioåringen starkt hela vägen men från det här läget lär det bli grovjobb igen. Kan gå, och han ska streckas med senaste prestationen på näthinnan, men jag har en roligare idé…

..i form av 10 Viktor På Knecken. Hästen felade senast och mötte övermäktigt motstånd innan det på två gånger om på V75. De insatserna tillsammans med en hel del galopper i raden gör att sexåringen kommer bli aningen bortglömd på strecken. Valacken är dock en riktigt rejäl travare i grunden och lyckas bara körsven Göran Hedman hålla hästen på sitt bästa humör kan segern vara ett faktum.

11 Ocean Turbo räckte inte till senast på Solvalla i ett tuffare gäng men har stått för solida insatser innan det. Det här är en herre som går från alla positioner och han tål en rejäl repa i spåren. Formen är det inte som helst fel på och med minst klaff fäller han många på slutrundan.

8 Hurricane Ås jagade jag ett tag innan jul och jag tänker inte ge upp. Hästen återkommer efter vila men är så pass bra i grunden att han kan göra sig gällande ändå om det skulle stämma med positionerna på vägen.

1 Valet Forge har spetsläge men frågan är om Linda Artursson väljer att svara. Oavsett upplägg bör stoet få en bra löpning och är inte helt avsågad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "Han kändes riktigt på tårna"
Nästa nyhet
V4 Romme: ”Han kändes riktigt på tårna”

V4 Romme: ”Han kändes riktigt på tårna”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han galopperade senast men kändes fin efteråt enligt Daniel som körde. Hästen blir lite spänd i bogen ibland och då kan felsteget komma men allt är bra med honom inför detta. I senaste jobbet kändes han riktig på tårna och han duger i detta sällskap. Inga ändringar, säger Katarina Lekander.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Simb Laurel – Hon tävlade bra för Linda senast och läget passar mycket bra. Hon kan ha lite platschans i denna omgivning. I dag blir det skor runt om med brodd på hästarna och det bör fungera bra på våra hästar, säger Kajsa Frick.

2 Night Rider E. – Han har väl sett sina bästa dagar och tävlar utan gnista nu för tiden. Han glimtar dock till ibland och det känns fortfarande som att han gillar att träna så vi kör vidare. Läget är bra men vi jagar bra pengar. Skor runt om, säger Anders Ahlneby.

6 Onedin Zet – Han hade kvalat på bra sätt inför senast och var klart positiv i loppet. Normalt bör han vara ännu något vassare nu men det är också tuffare emot. Han räknas utan positionsstrul och då han kan öppna bra så får vi ladda. Skor runt om, säger Daniel Redén.

7 Kricken C.D. – Han var duktig senast och verkar hålla fin form för dagen. Jag har inte mycket att klaga på förutom utgångsläget som kan ställa till det från början. Han står dockm helrätt inne i loppet och utan strul är han med där framme. Skor runt om, säger Hans R Strömberg.

9 Oh Yeah – Han har inte visat rätt inställning på sistone och måste upp ett par snäpp för att jag ska kunna tro på honom. Nu har det dessutom blivit lite för lång tid mellan starterna och han han behöva loppet. Skor runt om, säger Peter Eriksson.

10 Pasco Frontline – Han gick rätt så bra senast och borde vara i fin form med lopp i kroppen. Han ska räknas om det klaffar även om det var några bra emot. Mina hästar är vana skor med brodd och det bör fungera bra, säger Tomas Pettersson.

11 Chippen Bob – Han vann ett billigare lopp från ledningen senast men nu blir det tuffare. Formen är klart bra och med hårt tempo så vet man aldrig. Skor och brodd fungerar bra, säger Thomas Lönn.

12 Atomic Rapida – Det är väl den bättre av våra två hästar i loppet men från det här läget kan jag inte vara överdrivet optimistisk och vi behöver mycket tur. Skor runt om med brodd, säger Kajsa Frick.

Lopp 2, V4-2

2 Olzons Mirakel – Hon är nästan hopplöst osäker och måste sköta sig i första hand. Alt pekar på att formen är helt okej och spåret är bra men jag måste ändå ligga lågt. Skor runt om, säger Peter Eriksson.

3 Glory Dream – Hon har bra fart i kroppern och felfri är det nog min bästa chans i omgången då det verkar bra med henne. Hon är dock mycket osäker av sig. Det blir skor runt om, säger Daniel Redén.

6 Petite Love – Det är bara bra med henne och hon har varit hemma och tagit det mest lugnt sedan sist i och med att det blivit rätt så täta starter. Nu har vi Jorma Kontio i sulkyn och det är såklart bra; jag tror hon ska duga rätt så långt här. Så som hon varit på senaste tiden tycker jag att hon ska ha viss vinstchans här. Inga ändringar planerade, säger Åsa Axéll.

7 Peak Frontline – Hon gick rätt bra senast och verkar uppåt i form. Hon är stor och svår och det föreligger galopprisk men felfri ska hon ses med chans då formen är som den är. Skor med brodd, säger Tomas Pettersson.

10 Emotion Ås – Hon har fått ta det lite lugnt ett tag och inte fått något snabbare jobb på slutet, men hästen känns pigg och fin och är uppåt. Hon har som sagt varit ifrån ett tag och jag får nog vara nöjd om hon kan få en bra placering här. Barfota fram är nästan ett måste för den här hästen och jag hoppas kunna köra så igen, säger Per-Åke Holmsten.

14 Scarlet Darban – Hon kvävde sig senast och vi utrustar henne med en pullburk denna gång. Hon ska ha en resa i ryggar och det bör hon få härifrån. Blir det bra tempo på loppet så bör hon duga fint och det kan nog vara vår bästa chans inom V4-spelet. Skor med brodd, sgäer Kajsa Frick.

Lopp 3, V4-3

3 Hyndla – Hon är ju lite svår att bedöma här då hon inte varit ute i lopp sedan i mars förra året. Hon var ute i ett kvallopp och fick springa lite i ingenmansland och blev lite trött men har varit rätt så fin i provlopp efter det. Jag tycker hon står rätt så bra inne i det här loppet så hon får prova men hon lär behöva det här loppet i kroppen så vi kan inte ha allt för stora förhoppningar. Hästen är startsnabb så det kan bli så att hon kanske sitter i ledningen men därefter får Claes avgöra hur han vill göra. Hon har tidigare haft lite problem med hjärtat och blivit trött till slut men vi hoppas att det här långa uppehållet ska köra att hon känner sig lite bättre. Det blir inga ändringar, säger Gunnel Palmqvist.

8 Gärdsjö Aragon – Jag var nöjd med hästen senast och det verkar bra efteråt. Nu är det en annorlunda uppgift än senast då han vann från ledningen då men han är snarast bättre bakifrån. Med klaff med loppet så kan det gå vägen på nytt. Skor runt om med brodd på nytt samt åter öppet huvudlag med urryckare, säger Hans Brunlöf.

10 Olsbo Tana – Hon var duktig senast trots att hon inte hade startat på väldigt länge. Det blev förvisso galopp men hon kändes fin på alla sätt och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Hon gör alltid det hon ska i loppen och även om det kanske inte räcker till seger denna gång så tror jag att hon slutar långt framme. Inga ändringar, säger Mikael Hedström.

11 Höstbo Krabat – Han var ganska bra i skymundan senast men han är humörbetonad och ojämn. Man vet aldrig hur han ska uppföra sig. Han har lite chans om han visar sitt rätta jag. Han äe dock vaccinerad och kan ha tappat lite i form. Skor med brodd, säger Tomas Pettersson.

12 Moe Blixten – Han galopperade senast men kändes fin efteråt enligt Daniel som körde. Hästen blir lite spänd i bogen ibland och då kan felsteget komma men allt är bra med honom inför detta. I senaste jobbet kändes han riktig på tårna och han duger i detta sällskap. Inga ändringar, säger Katarina Lekander.

Lopp 4, V4-4

1 Valet Forge – Det är inte någon pjåkig häst och hon hänger med i de flesta tempon. Det blir ett smyglopp från detta läge. Vi kör henne med skor runt om och med brodd, säger Kajsa Frick.

3 Chicago Max – Han har varit trög och seg på slutet och jag har varit lite besviken på honom. Det är ingen klassig häst och vintern borde passa fint. Nu har vi tränat på rätt så bra och allt är bra. Vi lägger på ett helstängt huvudlag och läget är bra. På Bollnäs var han positiv och han har lite chans även han. Skor runt om med brodd, säger Tomas Pettersson.

6 Star Cross – Han har varit borta länge men tränar bra. Vi har gett honom tre stycken banjobb och han har gått 1.20 full väg som snabbast. Nu kan han behöva loppet i kroppen och utgångsläget är bra. Kaj får såklart gärna hitta till ledningen men hästen har en kritisk punkt efter 100 meter som har kostat ett par galopper. Jag vill heller inte att han synar dödens så här efter vila men med rätt lopp är han med i striden. Skor runt om, säger Anders Ahlneby.

8 Hurricane Ås – Han har varit ifrån lite då han har problem med vinterbanorna. Hästen är lugnt tagen och jag får börja starta igång honom lite. Han är i behov av ett lopp i kroppen och ska få ett snällt lopp här så läget tycker jag passar bra åt honom här. Det är annars en rätt så hygglig sort i grunden som jag tror kommer duga mer framöver. Mina två hästar i omgången har väl jämbördiga chanser. Han är nog bäst barfota fram men det är osäkert om vi kan köra så denna gången, säger Per-Åke Holmsten.

12 Milou Zet – Han löper bra och gör det bra mest varje gång. Han står dock lite byngligt till och vi får vara nöjda om han grejar en placering bland de tre främsta denna gång. Skor runt om, säger Daniel Redén.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kolgjinis Ouch tvåa på Vincennes
Nästa nyhet
Kolgjinis Ouch tvåa på Vincennes

Kolgjinis Ouch tvåa på Vincennes

Lutfi Kolgjinis hästar fortsätter att gå bra på Vincennes. Ouch tog en snygg andraplats i ett montélopp under måndagen.

Lutfi Kolgjinis Ouch gjorde en riktigt fin insats då han slutade tvåa i montéloppet Prix de Roubaix på Vincennes under måndagseftermiddagen. Dock kunde det gått ännu bättre för Kolgjini; det då Kaffir Face gick i mål som tvåa men flyttades ner i resultatlistan.

Vann loppet gjorde favoriten Torre Crepin som tidigt gick till ledningen och sedan drog iväg med många längder. Kaffir Face jobbade sig fram som tvåa i andraspår och närmade sig ordentligt över upploppet, dock maktlös att kunna hota om segern. Mellan hästar levererade även Ouch, med Antoine Lhérété en fin avslutning och inkom som trea. En placering som således blev till en andraplats då Kaffir Face diskades.

Vinnaren Torre Crepin noterades för 1.14,2 över 2850 meter på Vincennes lilla bana. En seger som var värd 42 500 euro. Ouch klockades till en halv sekund långsammare tid.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Yarrah Boko skadad - missar Prix d'Amerique
Nästa nyhet
Yarrah Boko skadad – missar Prix d’Amerique

Yarrah Boko skadad – missar Prix d’Amerique

Det blir ingen start i Prix d’Amerique för Yarrah Boko. Det tråkiga beskedet lämnas dagen efter triumfen i Prix de Belgique. Hästen har åter skadats i ett gaffelband.

Yarrah Boko segrade för Pierre Vercruysse i söndagens Prix de Belgique på Vincennes och allt såg mycket bra ut för det norsktränade hoppet inför Prix d’Amerique om två veckor. Men det blir ingen start i storloppet. Yarrah Boko har åter slagit upp sin gaffelbandsskada.

Yarrah drabbades av skada i gaffelbandet på vänster framben efter Elitloppet i fjol. Efter det har hästen kommit fint tillbaka och laddades för fullt mot en start i Prix d’Amerique. Men vid den rutinkontroll som gjordes av veterinären efter söndagens snygga seger i Prix de Belgique har det konstaterats att hästen åter drabbats av en blödning på samma gaffelband.

– Yarrah Boko fick konstaterat en blödning på det vänstra frambenet, det är samma ben som han hade en skada på i fjol. Det är bara en liten blödning och hästen är inte halt men självklart blir det ingen start i Prix d’Amerique. Nu måste vi i stället åka hem igen. Det är såklart väldigt olyckligt för alla inblandade, säger tränaren Trond Anderssen till tgn.no som också skriver att det är möjligt att Yarrah Boko också får besöka en tysk veterinär vilken är specialist på just gaffelbandsskador på vägen hem till Norge.

Läs även: Yarrah Boko slog till i Prix de Belgique

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fler utlandstränade i svenska lopp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson