När Reijo Liljendahl sade upp sig som försteman hos Stig H Johansson i början på förra veckan, slog nyheten ned som en bomb i travsverige. För dom flesta kom nyheten som en stor överraskning, att Reijo efter 35 år hos Johansson nu ville annat.

Det har sedan uppsägningen spekulerats fram och tillbaka varför Reijo valde att säga upp sig, och vad som skulle hända härnäst. Spekulationerna har varit många, men det står nu klart att Reijo Liljendahl drar igång egen verksamhet.
– Jag har bestämt mig idag, att det blir så att jag ska etablera mig på Julmyra gård norr om Uppsala. Det är en gård med fantastiska träningsmöjligheter, där jag tycker att man kan utnyttja den träningen som jag vill ha. Det finns två rakbanor, en sandbana, en lång och fin backe i skogen och en jättefin rundbana med automatisk bevattning under sommaren. Det finns också hagar och allting finns i ordning, även om det ska bli lite korrigering där, säger Reijo.

Hur kommer du att bedriva rörelsen?
– Jag vill stå själv för min rörelse och vill vara ansvarig själv för rörelsen, det är det som är meningen. ST har varit positiv gällande besked om licensen och det kommer att behandlas den 13 mars. (På Svensk Travsports licens kommittemöte)

Vad känner du inför det här?
– Många tycker och undrar, varför jag väljer att dra igång nu. Men jag är väldigt förväntansfull inför det här och jag har sagt förut att jag vill jobba. Jag känner att jag kan uträtta en hel del med dessa möjligheter och jag tror hårt på det här. Jag önskar gamla som nya kunder välkomna och jag tror stenhårt på det här, annars hade jag inte dragit igång.

Hur känns det, när beslutet är taget?
– Jag har funderat på det här en vecka nu, det är inget dagsresultat som ledat fram till det här. Det har varit andra alternativ, därför har jag dragit på beslutet. Tanken att dra igång är väl genomtänkt och jag tror på det jag gör, jag har starkt självförtroende, säger Liljendahl och avslutar.
– Jag har planerat det här från grunden, jag har en organisation som jag hoppas blir framgångsrik. Jag har planerat det väl och använt mycket tid till det – foder, utrustning och alla bitar som krävs. Jag vill vara med i matchen och lira i Elitserien, inte division 2.

Christoffer Wickman