När Prix de France kommer på tal är det lätt hänt att loppet målas upp som ett revanschmöte. Och det är också mycket vad det handlar om. Merparten av hästarna som slogs om segern två veckor tidigare i Prix d’Amérique finns med även i vintermeetingets höjdpunkt över medeldistans.

Endast elva hästar finns med bakom bilen när Prix de France körs på söndag. Ett antal som är det lägsta sedan 2012 då loppet innehöll bara tio startande. Det gör kanske å andra sidan inte så mycket, då loppet (trots att Propulsion hade varit högintressant att se) ändå håller toppklass.

Och på tal om det här med revansch. Det är också precis vad vårt svenska hopp Readly Express får, tror jag. Det här ser ut som en gyllene uppgift för Timo Nurmos stridsvagn. Nu fick Readly förvisso sträcka vapen i slutstriden mot Bélina Josselyn och överraskningen Looking Superb i jätteloppet för två veckor sedan, men om man kan tala om begrepp som ”moralisk vinnare” var det nog svensken som avgick med segern. Insatsen var i den svettigare skolan, ännu bättre än den i samma lopp förra året och att man fick släppa förbi sig världens bästa sto i spurten var kanske inget att säga något om.

Readly Express lottades till spår fem bakom bilen vilket får ses som i det närmaste perfekt på Vincennes. Den tuffaste konkurrenten, som vi får anmoda att Bélina Josselyn är, hamnade på innern och Readly Express kommer att komma före från början. Jag tror Björn Goop, i jakt på sin tredje triumf i loppet, gasar iväg vad som går för att nå ledningen och sedan måste det vara en toppchans om hästen lever upp till insatsen senast. Jag tror Readly Express vinner och spelar till oddset 1.85.

Bélina Josselyn och en Bold Eagle som vaknat på rätt sida och får det lopp som han kräver, är de sunda utmanarna men jag har också två kantbollar att bjuda på som kan dyka upp i striden. Davidson du Pont är en häst som jag tror har en stor framtid framför sig även om han kanske ännu inte fått sitt stora erkännande. Prestationen i PdA senast, där han drog i ledningen, var absolut på topp och kan han hitta ned i banan och få rätt ryggar från sitt läge längst ut på vingen, räcker han långt igen. Jag spelar plats till 3.00. Jag tycker också att Uza Josselyn gjorde ett strongt lopp senast, även om hon förklarligt inte orkade till slut. Förutsättningarna på söndag är bättre för det kvicka stoet som från bricka två säkert får en läcker resa (rygg på ledaren?) och har goda möjligheter att norpa en plats bland de tre – platsspel till oddset 2.50.

Spelen hittas på Unibet om man klickar här.

Daniel Olsson

*Oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.