Vass info bäddar för givet spel!

Solvalla och Jägersro delar på tävlingarna under onsdagskvällen och jag hoppas på lite bättre förutsättningar på Solvalla jämfört med de senaste tävlingsdagarna. Nu ska det bli några minusgrader under kvällen och då kanske banan och i synnerhet innerspåret inte blir lika krävande som på slutet.

På Jägersro är det oftast bra förutsättningar och även om det kan bli lite regnstänk under den senare delen av kvällen räknar jag med att banan håller bra klass och då är som vanligt ledningen väldigt mycket värd.

I Jägersros lopp 6 ska favoriten Gina Schermer gå med skor vilket inte är optimalt och hon har inte heller toppform enligt tränaren och riskerar dessutom ett tungt lopp. 9 Darling Harbour låter det däremot mycket bra på och med jänkarvagn och norskt huvudlag för första gången kan hon få en extraväxel. Jag spelar vinnare till oddset 3.90.

Solvallas lopp 7 håller dålig klass och bör stå mellan två hästar det är jämna odds på. Då spelar jag hellre på den troligen ledaren 3 Dardanos som jag är ganska säker på gör ett bra lopp i alla fall än chansar på att den andra ska vara i ordning direkt och vinna från ett sämre läge. Odds: 3.00.

Jägersros lopp 8 är ett lite lurigt lopp med mest utländska gästar som i flera fall ser bra ut. Jag spelar ändå svenske
3 Ferry Boko som har formen helt på topp och avslutar vasst om Persson ger honom ett vettigt lopp. Till oddset 3.10 på plats spelar jag gärna!

9 Magic Cash tror jag är helt överlägsen i Solvallas lopp 9 om han sköter sig och med garanti på det hade 2.00 varit ett överodds. Nu får vi oddset 3.25 eftersom galopprisken finns där, men jag chansar på att kastreringen har fått bättre effekt till denna gång och att säkre Nurmos har fått till den här kapable Ready Cash-sonen bättre denna gång och spelar vinnare.

Strulrisk för favoriten Ferrari  Sisu från innerspåret och då testar jag hellre ett vinnarspel på starke 5 Juan som nu är ute över rätt distans och får vass kusk i sulkyn. Tror att han är mer gynnad av lång distans än favoriten som dessutom inte är att lita på helt. Odds: 3.40.

Det går inte att spela favoriten till bottenodds från svårt läge efter uppehåll i Solvallas lopp 10 så då testar jag i stället den som har bra chans om favoriten kommer bort. 5 Vellum Paper gick bra för Adielsson senast och de får chansen ihop igen. Jag spelar vinnare till oddset 6.25.

Mina spelförslag:

Jägersro lopp 6: Vinnare 9 Darling Harbour. Odds: 3.90.
Solvalla lopp 7: Vinnare 3 Dardanos. Odds: 3.00.
Jägersro lopp 8: Plats 3 Ferry Boko. Odds: 3.10.
Solvalla lopp 9: Vinnare 9 Magic Cash: Odds: 3.25.
Jägersro lopp 9: Vinnare 5 Juan. Odds: 3.40.
Solvalla lopp 10: Vinnare 5 Vellum Paper. Odds: 6.25.

Dessa spel hittas på Unibet.se om man klickar här.*

Stå över spel:

Jägersro lopp 6: 7 Gina Schermer.
Solvalla lopp 8: 7 Star’s Fighter.
Solvalla lopp 10: 12 Zourane Kronos.

Lycka till med liren!

Daniel Berglund, travnet.se.

*Observera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Bästa spelen till Axevalla 16/2!

Jag har kikat på Axevallas tävlingar under lördagen och de består av flera mycket öppna och spelvänliga lopp. Det ska bli flera plusgrader och uppehållsväder under eftermiddagen/kvällen så det lär inte behövas broddar i skorna denna gång. Vi får hoppas att banan håller ihop bara så att det inte blir tjällossning och bottenlöst. Axevallas långa upplopp brukar vara nog krävande ändå.

Lopp 5 är vidöppet med många tänkbara segerbud och jag väljer att spela PLATS på 2 Carlos Ken som känns stabilare än många andra och är bra för klassen dessutom. Jag tror att Peter Untersteiner ger honom ett bra lopp i andraspår och slutar topp tre. ODDS: 2.45.

Med tanke på hur förutsättningarna ser ut i lopp 7 och som oddsen sitter så spelar jag hellre VINNARE på den trolige ledaren 3 On Track Piraten till oddset 2.60 än ”hetshästen” Nimbus C.D. till 3.00. ”Piraten” bör kunna få bestämma tempot i spets eftersom Nimbus C.D. inte lär köras fram tidigt och då är han svår att besegra.

I lopp 8 spelar jag 6 Tony Afrika som jag blev imponerad av senast och han blir inte lätt att ta in tillägg på. Tyvärr är det risk för invändigt svar om ledningen vilket försvårar uppgiften, men kommer han till spets är det bra segerchans. Nu nöjer jag mig med ett PLATSSPEL till oddset 2.45.

I lopp 9 landar jag i två spelförslag och är sugen på ett VINNARSPEL på 3 Stepping Spaceboy trots att risken finns att han får svar om ledningen. Det känns dock inte helt orimligt att spetsfavoriten Always On Time släpper ledningen och kommer den taktiken ut under morgondagen så lär oddset sjunka rejält på min vinnare. Jag tar ett skott till nuvarande oddset 4.00.

Jag spelar även PLATS på Rafiki Fri. Har han bara lite tur och kommer ner i banan på ett bra sätt och inte hamnar sist så kommer han att spurta starkt. Han går alltid bra till slut och gynnas av det långa upploppet på Axevalla.
ODDS: 3.40.

Lopp 10 är ett svårlöst lopp där favoriten inte är aktuell till låga odds. Jag testar i stället ett roligt PLATSSPEL på 3 Scarlets Mirakel som har visat bra kapacitet över distansen tidigare och har ett lopp i kroppen efter uppehåll. Ryckhuva nu och stall på väg uppåt i form. ODDS: 3.75.

Det blir inget favoritspel till lågt odds i lopp 11 heller även om jag tror att Vlad Del Ronco har toppchans. Jag tar hellre ett PLATSSPEL på 12 Infinitus som ju slog favoriten senast och har varit förbättrad med nytt huvudlag på slutet. Tufft läge, men gynnas av långt upplopp och det kan säkert bli bra fart på loppet första varvet. ODDS: 2.20.

Mina spelförslag:

Lopp 5: Plats 2 Carlos Ken, odds: 2.45.
Lopp 7: Vinnare 3 On Track Piraten, odds: 2.60.
Lopp 8: Plats 6 Tony Afrika, odds: 2.45.
Lopp 9: Vinare 3 Stepping Spaceboy, odds: 4.00.
Lopp 9: Plats 5 Rafiki Fri, odds: 3.40.
Lopp 10: Plats 3 Scarlets Mirakel, odds 3.75.
Lopp 11: Plats 12 Infinitus, odds 2.20.

Stå över spel till för låga odds:

Lopp 5: Evan Williams Sisu
Lopp 6: 15 Amphibian Madness
Lopp 7: 10 Nimbus C.D.
Lopp 10: 1 Illuminati

Dessa spel finns på Unibet.se och hittas genom att klicka här!*

Spelredaktör: Daniel Berglund
daniel.berglund@travnet.se

*Oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

 

Spelar gärna mot storfavoriten!

Det blev svårspelat på Solvalla i lördags när banunderlaget ställde till det för många, men två sköna platsspel räddade i alla fall plusnetto om man följde mina rekar med flat insats.

Nya tag på Solvalla och Bergsåker i kväll och det väntas bli bra förutsättningar på båda banorna enligt prognos från banmästarna. Rätt öppna och spelvänliga lopp trots att kvalitén inte är på topp och jag har hittat sex odds på Unibets utbud av fasta travodds.

I lopp 6 på Bergsåker klickar jag två odds på samma häst. Jag gillar det jag såg av lilla speediga Zooropa förra året och att hon inte fungerade i årsdebuten senast kan man glömma. Hon var felbalanserad på det banunderlaget som rådde då. Från ett fint läge med bara sex motståndare är 3.25 högt på att hon tar en plats.

Jag spelar även en H3H med Zooropa mot Global Well Bred som kanske inte klarar bytet från isbana till grusbana och mot Let It Happen W.W. som jag tycker har sämst chans i loppet. Oddset på att Zooropa är först i mål av dessa tre är 2.45.

I lopp 7 på Bergsåker vill jag gärna spela mot storfavoriten Zorro Swing som varit struken efter senast, riskerar att bli över från start, samt körs av en sämre kusk än vanligt. Jag testar ett vinnarspel med min spetsfavorit Mellby Don Juan som vunnit 8 av 9 i spets och som visade fin form bakifrån senast. Nu går man all in med skygglappar och jänkarvagn för att nå täten och blir han inte för het i spets har han bra vinstchans. Oddset på seger för formstarke Pihlströms sjuåring är 4.15.

I kallblodsloppet, som är lopp 9 på Bergsåker, har säkert favoriten Smedsbo Faksen bra chans om han är lika löpsugen som vid sin överlägsna seger senast. Jag vill dock hellre spela en skräll i tidigare unghäststjärnan Sjö Vinn som senast gjorde debut i ny regi och avslutade rappt i mycket fin stil efter sen lucka. Är han lika fin igen borde det vara god platschans och till oddset 3.50 klickar jag det direkt!

I Solvallas lopp 10 tar jag två spel och en H2H på min spetsfavorit, och även favorit till segern, Deux En Un, mot lite överskattade Bombibitt S.I.R. är taget när det är jämna odds mellan dessa. 1.85 betalar det att Deux En Un är först i mål av dessa två.

Sedan klickar jag även plats på loppets hetshäst Mr Matjes som ska gå med helstängt huvudlag och med jänkarvagn för första gången. Han är stark och tar säkert många till slut om det får rätt effekt. Oddset 3.25 på att han är bland de tre första bör stå sig bra senare i kväll när spelförsäljarna i ATG-live har sagt sitt.

Spelen går att hitta på Unibet.se om man klickar här!*

Lycka till med spelen!

Berglund

*Oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Det ska vara jätteläge för Readly Express

När Prix de France kommer på tal är det lätt hänt att loppet målas upp som ett revanschmöte. Och det är också mycket vad det handlar om. Merparten av hästarna som slogs om segern två veckor tidigare i Prix d’Amérique finns med även i vintermeetingets höjdpunkt över medeldistans.

Endast elva hästar finns med bakom bilen när Prix de France körs på söndag. Ett antal som är det lägsta sedan 2012 då loppet innehöll bara tio startande. Det gör kanske å andra sidan inte så mycket, då loppet (trots att Propulsion hade varit högintressant att se) ändå håller toppklass.

Och på tal om det här med revansch. Det är också precis vad vårt svenska hopp Readly Express får, tror jag. Det här ser ut som en gyllene uppgift för Timo Nurmos stridsvagn. Nu fick Readly förvisso sträcka vapen i slutstriden mot Bélina Josselyn och överraskningen Looking Superb i jätteloppet för två veckor sedan, men om man kan tala om begrepp som ”moralisk vinnare” var det nog svensken som avgick med segern. Insatsen var i den svettigare skolan, ännu bättre än den i samma lopp förra året och att man fick släppa förbi sig världens bästa sto i spurten var kanske inget att säga något om.

Readly Express lottades till spår fem bakom bilen vilket får ses som i det närmaste perfekt på Vincennes. Den tuffaste konkurrenten, som vi får anmoda att Bélina Josselyn är, hamnade på innern och Readly Express kommer att komma före från början. Jag tror Björn Goop, i jakt på sin tredje triumf i loppet, gasar iväg vad som går för att nå ledningen och sedan måste det vara en toppchans om hästen lever upp till insatsen senast. Jag tror Readly Express vinner och spelar till oddset 1.85.

Bélina Josselyn och en Bold Eagle som vaknat på rätt sida och får det lopp som han kräver, är de sunda utmanarna men jag har också två kantbollar att bjuda på som kan dyka upp i striden. Davidson du Pont är en häst som jag tror har en stor framtid framför sig även om han kanske ännu inte fått sitt stora erkännande. Prestationen i PdA senast, där han drog i ledningen, var absolut på topp och kan han hitta ned i banan och få rätt ryggar från sitt läge längst ut på vingen, räcker han långt igen. Jag spelar plats till 3.00. Jag tycker också att Uza Josselyn gjorde ett strongt lopp senast, även om hon förklarligt inte orkade till slut. Förutsättningarna på söndag är bättre för det kvicka stoet som från bricka två säkert får en läcker resa (rygg på ledaren?) och har goda möjligheter att norpa en plats bland de tre – platsspel till oddset 2.50.

Spelen hittas på Unibet om man klickar här.

Daniel Olsson

*Oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Bra spelvärde med vassa kuskar på Solvalla!

Solvalla kör ”V75-champions” denna lördag och fulla fält med i stort sett bara toppkuskar i loppen och många hästar har vassare killar där bak än vanligt. Rätt öppna och spelvänliga lopp och jag har hittat fem spel på Unibet där oddsen fortfarande ser intressanta ut att investera i.

Väder och vind kan dock kanske ställa till det för de tidiga analyserna. Det ska bli nederbörd under lördagen enligt SMHI och då brukar Solvallas bana få problem. Det kan bli segt på innerspåret och då är ledningen inte alls lika mycket värd som vanligt. Viktigt att kolla upp innan man spelar.

Jag inleder med ett platsspel på Exit Angot i Solvallas lopp 5. En klart rejäl och fin travare som haft lite otur så här långt. Nu är han rejält kuskförstärkt med vasse Carl Johan Jepson och kan nog få ett perfekt lopp i rygg ledaren om han inte kommer förbi nummer 1 från start. Bör vara med där framme i så fall och oddset 3.15 känns bra.

I mycket svåra lopp 7 chansspelar jag att Viper Lavec ska vara bland de tre försa i mål. Han har spurtat bra flera gånger och är ofta med där framme (46 i platsprocent). Underskattad över passande distans och oddset 5.50 är värt en liten slant.

I lopp 8, kallblodsloppet, tror jag mycket på Bellfaks, men där har Unibet sänkt oddset en del under eftermiddagen och det känns inte lika prisvärt nu. Hade nog helst haft 3.50 för att reka spel. Testar i stället ett platsspel på stallkompisen Guli Tor som är travsäker, lättplacerad och speedig. Han såg dessutom kaxigare ut med nytt huvudlag senast. Örjan upp passar perfekt på en häst som vill smyga och han kan säkert spurta in bland de tre. Odds: 2.25.

Lopp 9 är ett stolopp och där spelar jag vinnare på en häst som står start men som knappast är särskilt mycket sämre än de på tillägg. Wind of Victory har gått bra i ny regi i Finland och tränare Airaksinen har bra träffprocent på svensk mark. Tror på tidig ledning med säkre Goop och sedan finns chansen att det inte händer så mycket i loppet. Fångar henne till oddset 3.15.

I lopp 11 spelar jag ytterligare en kuskförstärkt häst i Cantona Mearas. Han brukar ha svårt i V75-lopp, men såg mycket formstark ut vid seger senast och Goop kan nog få extra snurr på sjuåringen och ta minst en plats. Odds: 2.50.

Dessa spel hittas på Unibet.se!*

Lycka till med spelen!

/Berglund

*Oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

 

Toppchans för min vinnare i ett dåligt lopp!

Ulf Ohlsson räddade dagen i lördags med två stabila platsare och i kväll jagar vi nya inslag på Åby och Solvalla. Det kan bli helt olika förhållanden på de båda banorna med regn och tungt på Åby och hård bana som kräver hakar på Solvalla. Kanske läge att kolla in banan främst på Åby innan man spelar allt för tufft ändå eftersom risken finns att innerspåret inte blir så kul på där.

I Åbys lopp 6 spelar jag plats på en skräll som skulle gynnas om banan blir långsam och krävande. Digger Lord vinner sällan, men går nästan alltid bra till slut och är med i den främre träffen. Hårt tempo så att täthästarna blir sega till slut vore ett stort plus och då tuggar han nog ner de flesta över upploppet. Plats spelas till oddset 2.55.

I Solvallas lopp 8 tycker jag att starkaste hästen, Perfect King, har blivit för bortglömd över passande distans. Han var visserligen seg senast, men är känslig för banunderlag och passar bäst om det blir hårt under och bra fäste. Kan krossa allt på en bra dag, men jag nöjer mig med ett platsspel till oddset 3.10.

I Solvallas lopp 9 tycker jag att man har överskattat risken för startgalopp på Freddie Silvåkra. Han har varit stabil och startsnabb varje gång med voltstart och löser Jansson spår fyra vettigt så kan det bära iväg till tidig ledning. Då måste han ha toppchans i ett riktigt dåligt lopp. Tränar starkt efter senast när han satt fast och Goop har siktat på det här loppet. Jag spelar vinnare till oddset 3.25.

I Åbys lopp 9 är det lågt odds på kapable Randemar R.D. som har bra chans om han sköter sig, men han är osäker och stallformen hos Untersteiner känns inte helt på topp heller. Gör han bort sig måste det vara fin chans för formstarka 7 Mira Hörsta som nu blivit nedstruken ett viktigt spår i banan. Jag spelar vinnare till oddset 4.25.

Spelen hittas på Unibet.se om man klickar här!*

Lycka till med spelen!

/Berglund

*Oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Ohlsson ryggas från bra lägen!

Kul med 4 av 5 rekar in i onsdags och extra kul att tre av mina platsspel gick och vann sina lopp. Då är man ganska rätt ute i alla fall. Lika bra tips som det var, lika dålig var reken på Einstein Sisu som var riktigt svag för dagen, aldrig kom in i matchen och sabbade därmed chansen till fullt hus.

Nya tag på Åby denna lördag och lite speciellt eftersom mina spikar i V75-tipsen (Victory Topline och Disco Volante) har sänkts sedan odds-släpp torsdag kväll och där finns inget värde att hämta längre. Får fiska i andra vatten och jag har i alla fall hittat fyra roliga platsspel.

I Åbys lopp 5 testar jag med ett platsspel på en formstark häst med toppkusk i sulkyn som dessutom har läge för att få ett perfekt lopp vilket är viktigt på Åby. Spets eller rygg ledaren bör det bli för Okaloosa Bell och även om hon troligen inte står emot storfavoriten Southwind Feji till slut så har hon nog bra chans att komma topp tre. Odds: 2.65.

I lopp 8 är det intressanta förutsättningar för Peder Mykla som står med ensamt springspår och har sylvasse startkusken Björn Goop i sulkyn. Han lär få bra snurr på småtröge Peder Mykla och inte helt omöjligt att han kan sända honom ända till ledningen efter en bit. Det vore en rejäl fördel eftersom han går bäst där och då tar han minst en plats till 2.30.

Positioner är som sagt viktiga på Åby med deras dubbla open stretch och positionsvinnare i lopp 9 kan mycket väl Reverend Wine bli. Ulf Ohlsson, som är vaken av sig, bör dyka ner direkt bakom favoriten Sebastian Journey som lär köras i spets nu och då kan han sitta och gotta sig ända till upploppet sedan. Sexåringen är vass på kortspeed och borde inte missa en plats från vinnarhålet om ledaren är bra för dagen. Odds: 2.70.

I lopp 11 tror jag som sagt att Disco Volante vinner i spets, men han betalar 2.35 nu vilket inte är något överodds och jag spelar inte honom till mindre än 2.50. I stället spelar jag plats på Olle Rols som jag tror kommer att göra ett bra lopp. Olle har fått tuffa lopp på slutet och nu vill man troligen köra lite snällare i ryggar, men han är ruskigt vass med ett sådant upplägg också och han har blåst runt hela fält i V75 på Åby tidigare i lite lägre klass. Han gillade inte banan senast och bjuds det ett bättre underlag nu så tror jag att han kommer att avsluta riktigt bra, men kanske ändå inte hinna fram till Disco Volante. Platsspel till 2.25.

Dessa spel hittas på Unibet.se om man klickar här!*

Lycka till med spelen!

/Berglund

*Oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Bästa vinnaren krossar allt!

The Real Star och återbetalning på Uppohoppa räddade kassan i lördags och i kväll tar vi nya tag när Solvalla och Jägersro delar på tävlingarna.

Fem spel ska klickas och jag börjar med ett platsspel på Panamera i Jägersros lopp 7. Han har gått bra mest varje gång i hårdare sällskap än detta (mötte Sevilla senast och Elliot Coger näst senast) och läge och distans passar fint. Dessutom nytt huvudlag nu som han säkert kan piggna till lite med och till 2.50 testar jag att spela plats.

I Jägersros lopp 8 spelar jag vinnare på läckre Victory Island trots att oddset har sänkts en del under eftermiddagen. Han har sett mycket vass ut vid segrarna och var ursäktad i V75 näst senast. Har en snabb startrygg och kan komma bra till direkt om kusken är lite aktiv från start. Bra vinstchans utan strul framför och 3.65 som nu erbjuds på den här femåringen känns som ett par tiondelar för mycket i alla fall.

På Solvalla heter min bästa vinnare Einstein Sisu som möter mycket enklare hästar än på slutet i lopp 9.
Han fick inte chansen senast efter att kusken kört lite snällare, men det behöver han nog inte göra mot detta motstånd. Krossar troligen allt och jag spelar till 2.35.

I lopp 9 på Jägersro har vi en lite för stor favorit i Digital Data som möter bättre hästar nu än vid sina segrar. Kanske vinner ändå från spets, men inget att spela på till de priser som erbjuds. I stället testar jag med ett platsspel på Franklin Face som är en läcker typ under utveckling. Kan nog vara minst lika bra som favoriten snart och bra chans att vara topp tre om han slipper göra allt jobb själv. Odds: 2.60.

Till Solvallas lopp 10 kommer en finsk gäst som har sett bra ut på hemmaplan och säkert kan duga bra även här. Viking Grace håller inte ledningen, men bör få ett fint lopp på innerspåret och kan komma in i matchen om inte favoriten släpps för enkelt till spets. Ulf Ohlsson upp nu är ett stort plus och platsspelet till 2.25 känns bra.

Dessa spel hittas på Unibet.se om man klickar här eller på hästnamnen i texten.*

/Berglund

*Oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

 

Är det ändå inte kanske Propulsions tur i år?

Nu är det allvar – det är Prix d’Amérique igen. Under söndagen avgörs den stora travfesten på kolstybben utanför Paris – och två svensktränade hästar finns bland favoriterna.

De flesta tror att segern ska stå mellan en kvartett. Readly Express står i pole position i egenskap av titelförsvarare och inget tyder på att Timo Nurmos atlet är på något vis sämre förberedd än inför förra årets triumf. Snarare bättre. Han ger för närvarande 3.15 som vinnare hos Unibet.

Den som nämns som utmanare nummer ett är Jean-Michel Bazires läckra fuxa Bélina Josselyn. Och det är inget att undra på; hon har sett jättefin ut i loppen fram till den här starten även om hon inte fått någon seger. Först över mål var hon i Prix de Belgique senast, men blev ju diskad sedan Bazire trängt sig ut. Intrycket på hästen försvinner dock inte för det, stoet såg riktigt taggad ut. Bélina Josselyn ger 3.65 hos Unibet för närvarande.

Något högre odds erbjuds vid för Bold Eagle, nämligen 4.75. ”Örnen” har blivit lite till åren och behöver kanske lite mer hjälp under resans gång men när han får det är han fortfarande livsfarlig. Det visade han inte minst i sin senaste start när hans speed talade segerspråk i Prix de Bourgogne. Bold Eagle körs förstås som alltid av Franck Nivard och det är en kusk som sällan gör några misstag på Vincennes. Bold Eagle ska ses med stor vinstchans även i år.

Den fjärde i kvartetten är givetvis Propulsion – och det blir även mitt spel. Om man bortser från den senaste starten och den efterföljande feberslängen, har han varit outstanding i år. Om man vrider tillbaka klockan ett par månader, vore han den självklara favoriten i Prix d’Amérique. Rapporterna senaste tiden har andats optimism och eftersom Daniel Redén väljer att starta, tror jag inte att hästen är särskilt mycket sämre än i somras. Propulsion har inte haft turen med sig i sina två tidigare PdA-starter – nu tror jag på motsatsen och spelar vinnare till 6.00.

För den som letar ”kantbollar” vill jag särskilt framhålla Bird Parker. Han har agerat lite mer utanför radarn i år än i fjol, men är på inget vis sämre. Till den här starten plockar Philippe Allaire av samtliga skor vilket tillhör ovanligheterna för Bird Parker och det är en tydlig indikation för att man inte är med och kör för bara pengarna här. Mycket kan hända i PdA, favoriter kan komma bort och ha dåliga dagar, Bird Parker är fältets stora outsider. Vi spelar plats till 4.00 men också en liten insats som vinnare till fina 16.00.

Spelen hittas på Unibet om du klickar här.

Daniel Olsson

*Oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Oväntat högt odds på min spetsidé i guld!

Kalmar är värd för STL-tävlingarna den här lördagen och det är ganska öppna och spelvänliga lopp överlag. Upploppet är långt och brukar vara utslagsgivande och ledningen är inte lika viktig som på många andra banor.

Jag har landat i fem spelrekar ur Unibets utbud av fasta odds och börjar med ett platsspel på Minnestads Ecuador i lopp 5. Han har visat fin form från svåra lägen på slutet och ska gå i jänkarvagn igen. Han slår inte storfavoriten Illuminati om denne fungerar lika bra som på slutet, men resten bör han slå och han bör även få en bra position med rygg på spetsfavoriten från start. Odds: 1.95.

I lopp 7 som är veckans guldlopp tycker jag att Västerboonthenews ska ha bra chans om han når ledningen. Han visade uppåtform senast och har mycket stark statistik i spets och speciellt i Kalmar där han vunnit 9 av 12 starter. Art On Line bör ta hand om täten och sedan släppa till min vinnare och sedan kanske det inte blir så mycket till lopp det här. Favoriten Jairo har tveksam form och blir över från start så han känns halvkall som hårt betrodd. Till oväntat höga 3.50 spelar jag Västerboonthenews att vinna.

I lopp 9 bör formstarke Pikachu Face ha bra chans att vara bland de tre främsta. Han avslutade mycket starkt som fyra och han är vass över kort distans när han tävlar på topp. Kör de fort i täten det första varvet tar han nog de flesta över upploppet. Jag spelar plats till 2.35.

I lopp 10 tror jag mycket på The Real Star som är en tuffing som tål att göra grovjobb själv. Han bör komma iväg bra första biten med vasse Jepson i sulkyn och sedan tror jag att han är hårdare än de som står 20 meter framför. Prestationen senast var mycket bra och han visade då att han även kan speeda bra. Oddset har sänkts lite under dagen, men jag spelar till 4.35 och ner till 4.00 är han prisvärd.

I lopp 11 är Uppohoppa en klart pålitligare häst än favoriten och jag tar inte så hårt på att han var lite seg med vanlig sulky senast. Han är mycket vassare med jänkarvagn som det blir nu och kan nog ta en plats även om det blir dödens. Det spelar jag på till 2.00.

Spelen hittas på Unibet.se om man klickar här!

Lycka till!

/Berglund

©2019 Travnet