Det som hänt idag är nog det något av det struligaste jag varit med om. Och allt är inte över än. Häng på här.

Jag körde på Solvalla idag och grejade bland annat årsseger 99. Skellefteå väntar ikväll. Här ger vi oss inte så lätt. Flyg från Bromma  klockan halv fyra mot Umeå för att sedan få skjuts till Skellefteå. Så var det tänkt. Jo, pyttsan!!

Checkade in klockan tre och upptäckte plötsligt hur brutalt hungrig jag var. Sådant som kan hända ibland. Jag känner till ett thai-ställe där på Bromma och tänkte desperat;

–          Jag hinner. Stressäta är något jag är rätt duktig på. Glufs och sedan lite mer glufs. Klockan kvart över bör jag kunna boarda. Ungefär då var jag också klar för att krångla mig igenom säkerhetskontrollen då jag plötsligt hörde ett plingande i högtalaren.

–          – Planet 15.30 mot Umeå är inställt. Nästa avgång 17.50.

–          17.50? Tack för det! Det var bara att boka av och sedan desperat försöka hitta på något smart. Kom på att Bergharn skulle åka med ett senare plan. Från Arlanda. Kanske gick att haka på där. Tog en taxi från Bromma och ringde även Petri Salmela som har lite kontakter. Petri sa mycket riktigt att klockan fyra gick det ett plan till Luleå och han kunde som vanligt fixa med någon som plockade upp mig där. Snyggt! Det här ordnar sig. Kanske. Petri bokade i alla fall. Coolt, men nu är det bråttom .

–          – Kör på, väste jag minst sagt halvdesperat till chauffören! Kör bara! Jag tar böterna!

–          Kvart i fyra var vi där. Gränsfall!  Som tur var har jag ingen väska att checka in. Vi kontaktar gaten. Klockan är tretton i fyra.

–          – Nix! Nix, får man rakt i örat. Too late! De är stenhårda!

–          Vad göra? Ringer Salmela igen. Bara att avboka på nytt.  Salmela verkar inte helt chockad och han har redan koll på en ny flight. Klockan 17.50. Denna gång till Skellefteå. Man landar klockan sju och missar därmed min första styrning. Får bli kuskändring. Hoppas jag ändå hinner ta min årsseger nummer 100 men jag vill nog åtminstone vara på plats där innan jag vågar tro något.

–          Då har man alltså avbokat två stycken plan idag. Umeå blev Luleå som sedan blev  Skellefteå. Som det ser ut nu.

–          Sitter nu i lugn och ro på Arlanda och försöker att minnas hur den där thai-maten smakade egentligen. Nu gäller det att inte somna och försova sig bara. Grymt sköna fåtöljer här på Arlanda.

–          Så kan det gå i min lilla catchdriver-värld.

–          Ha det nu så bra och tack för idag.

–          P.S. Fick precis nu ett sms från SAS. Planet är försenat tio minuter till 18.00. Känner mig tvungen att le en smula.

 

               Ulf