Crackajack och Vanessa F.B. höjer sig

På väg mot Härnösand. Och mina tankar handlar inte direkt om trav. Min mormor har somnat in 98 år gammal. Klar i huvudet men med en gammal kropp. Visst har vi varit förberedda men ändå så tråkigt. Begravningen sker i dag alltså och därav utflykten till Härnösand.

Romme ikväll och svårbedömda chanser och vi tar en titt på Bergsåker imorgon lördag istället.

B.W.Sessa – kom aldrig riktigt in i matchen senast. Har fått lopp i sig och det kan ju vara bra.

Sheherazade Face – löpte helt ok senast. Lurigt läge nu så visst kan det bli krångligt.

Crackajack – fin häst och den trodde jag på senast jag körde. Blev då för pigg och det gäller att han hushåller med krafterna över lång distans om det ska gå bra. Hoppas det var en tillfällighet och tränaren låter nöjd. Har vunnit över långt tidigare. Bra chans om lugn.

Vanessa F.B. – jättefin senast. Tror att distansen ska fungera bra för henne och formen är mycket god. Måste räknas tidigt.

Beau Mec –  har fått mer lopp i sig och kändes rappare senast. Är på gång. Läget är dock lite väl trist med bra konkurrenter från bra lägen.

Kingofthehill F. – har gjort det bra och känns fin. Lite väl tufft läge dock.

Importedfmdetroit – har mycket fin form och är inte borta trots hårdare klass. Spåret är vanskligt men han har blivit allt stabilare.

Så ser det ut! Trevlig helg!

Uffe

Gala och sedan V75 och Grand Slam väntar

Nu är man igång igen. Det har varit minst sagt lite si och så med träningen på slutet. Vi får väl dra till med en klassiker och skylla på lite förkylning och så. Men negativa trender är till för att brytas och idag var man igång igen. Kändes bra. Sedan väntar ett par andra viktiga uppgifter senaste idag. Klippning är inplanerad och sedan ska man väl vara fin inför den stora galan ikväll. Eller hur? Ska hinna vara med i lite TV-sändning inför helgen också.

I morgon väntar V75 på Solvalla och det stora problemet är väl snarast vad man ska göra efter utcheckningen från hotellet senast klockan tolv. Många av oss aktiva får då gå och vänta på att V75-tävlingarna ska börja och det gör de ju inte i första taget. Suck! Själv kör jag först i lopp fem i morgon så det blir några timmars väntan. Första V75-start 16.20!!! Känns sådär.

Jag börjar köra i lopp fem sa vi. Det är alltså V75-1. Vi tar en titt på chanserna.

Zinco Jet – mycket fin häst och formen är bra. Han är lite lurig från start och jag hoppas vi inte tappar för mycket. Om vi kommer iväg hyggligt och helst får bra tempo dessutom så är vi helt klart med i matchen.

Dragondamour Sisu – smyger med för en slant.

Järvsöodin – är bra. Stark och bra. Har nu varit ifrån ett tag men normalt sett bör vi kunna strida om segern.

Twyla Face – är i gunden en rätt bra häst men det verkar strula. Prio ett som jag ser det bör vara att köra felfritt nu så att hästen kommer in i en bättre fas.

Einstein Sisu – visar lite tveksam form. Senast krånglade det lite men hästen var inte bra. Kan bli lite het i loppen och jag får ligga lite lågt även om hästen kan en del.

Mrs Lindy – tufft här med kallt läge.

På söndag är det GS75 på Romme och jag är med.

Calissa Rich – vet jag inte så mycket om.

Nappa Scar – var jättefin då jag körde senast och det finns inget att gnälla på. Ska vara spåret då som är lite långt ut men utan strul ska det vara en fin chans.

Jamie Oliver – intressant häst att köra då jag vet att den kan en del. Om den fungerar som den kan  i travet så ska vi ses med chans trots läget.

Sir Francis Bacon – ska tydligen vara allra bäst med tätkänning så vi provar. Lyckas jag nå täten så kan vi kanske vara med och hugga. Vi provar.

Så ser det ut! Ha  nu en härlig helg!

Uffe

Helst rygglopp med bästa V86-chansen

SJ får chansen igen. Sitter på tåget på väg mot Bergsåker och lite lunchtrav. Verkar flyta på som det ska. Har väl inget speciellt hett att skriva om angående lunchen och vi får kämpa på. Sedan väntar Solvalla och V86 ikväll och då har man i alla fall en resmetod man kan lita på i alla väder. Kaj är stabil.

Vi tar väl en titt på mina V86-chanser. Det lär visst vara hyggliga pengar att köra om ikväll. Få se om vi kan göra någon/några glad. Eller ledsen, hemska tanke.

Global Wild Card – vi får smyga med och försöka greja bra placering. Det är nog mer ett platsbud än vinstbud.

Pontiac S.W. – har bra form. Låg på lite väl mycket senast och helst skulle jag vilja ha ett passande rygglopp. Får se om vi kan lösa det. Läget är ju lite lurigt. Bör vara min bästa V86-chans denna kväll.

Kingofthehill F. – var rätt så bra senast. Jobbigt läge och vi behöver en hel del klaff härifrån.

Ivan Pavlov A.T. – vet jag inte så mycket om. Löper i alla fall jämnt och bra.

Så ser det ut. Sedan snurrar det på. Mer jobb bland annat. Lite travgala fredag och så V75 på Solvalla lördag. Finns anledning att återkomma. Vi höres.

Uffe

Vi spar det bästa till sist

Då var det dags för helg igen och nytt lördagsnöje. V75 heter det visst och är en trogen vän på helgerna. I morgon provar vi lyckan på Åby och jag tänker vara med och kämpa i flertalet lopp. Förhoppningsvis med gott resultat och varför inte någon seger. Chansen finns men vi ska köra också. Vi tar det från början. V75 alltså. Vi spar det bästa till sist.

Okaloosa Bell – har jag ingen superkoll på men hästen har löpt bra och läget gillas.

Pecorino – löper jämnt och bra men här var det några tuffa emot.

Mellby Emeralds – gick bra på Bergsåker. Läget är inte det allra bästa så vi får se om vi kan komma till. En skaplig placering är väl mest realistiskt tro på.

Reverend Wine – var fin näst senast men fick det inte riktigt att stämma senast. Bra läge och är rätt tidig om allt stämmer.

Highspeed Call – vi jagar slantar med denna hedershäst.

Disco Volante – var fin i Guld senast och har nu bra läge i Silver. Hästen har blivit allt mer harmonisk. Är bäst i spets och vi provar att ladda för tät. Jag tycker det ser ut som en bra chans då formen är så pass god.

Så ser vi på lördagens uppgifter och ha nu en prima bra helg.

Uffe

 

Lite frågetecken på den klara favoriten

Man måste chansa ibland. Tog en liten rövare idag och litade på SJ. Bara en så´n sak. Tog tåget till Sundsvall mot Bergsåker. Tåget som skulle vara framme först vid elva och det var en taktik som höll. Framme i tid och det var skönt att åka tåg. Lugn och behagligt. Åker nu med Kaj mot Solvalla och har en del intressanta pållar inom V64-spelet. Vi tar en titt.

Farouk B.R. – var bra då jag vann inom V75 med honom senast. Klarar distansen bra och är han lika positiv igen så måste vi räknas tidigt. Trots att det blev snabba pengar in senast.

Moon Zappa – varit bra. Vi vann senast men hon kändes ändå inte som bäst så lite brasklapp trots allt. Vi ändrar lite i balansen till ikväll så får vi se men lite frågetecken på den här klara favoriten.

Livi Majesty – debut för Reijo. Jag har kört ett banjobb med honom efter 1.21 och det löste han rätt bra. Kan en del och är en outsider i mina ögon efter uppehåll.

Cut Him Some Slack – ingen bra koll.

Zinco Jet – jättefin häst som vann väldigt lätt senast. Öppnar inget vidare och distansen är snarast en nackdel. Två strykningar gynnar oss en hel del och vi måste kunna vara med och strida på nytt.

Vi kämpar!

Uffe

 

 

Min Pda vinnare såg ruggig ut senast

Lunchen satt bra. Tre segrar med Båth-tränade hästar och man är på gång. Haft en halvseg förkylning i kroppen men det börjar rätta till sig. I morgon får man vila och sedan fokuserar vi på V75 Bollnäs. Men först ska vi kämpa på Romme och deras V64-tävlingar ikväll. Har inte full koll på flertalet styrningar där men Spik Loke ser väl spännande ut. Och Bobo med fint utgångsläge kan kanske vara en luring.

V75 på Bollnäs söndag var det. Så här ser jag på chanserna där.

Vanessa F.B. – galopperade bort en framskjuten placering senast och detta i trångt läge. Spännande läge och vi får prova vad som går från start. Bör räknas tidigt.

Min Vilja – vet jag inte så mycket om.

Beau Mec – kändes fräsch senast men behövde genomköraren. Låg på en del men hästen är säkert bättre nu. Inte borta i ett öppet lopp.

Fiorentina Am – ska gärna köras i spets efter vad jag läst så vi provar. Fint läge och hon har löpt rätt bra.

O.P.’s Fabulous – länge sedan jag körde och jag känner inte till dagsformen. Blir hur som helst tufft att hålla undan mot Pihlströms andra häst.

Kul med lite söndags-V75 och skoj blir det givetvis att försöka följa Prix d’Amérique så gott det går. Alltid häftigt att se och svårt att förutse. Min vinnare i år heter i alla Belina Josselyn. Såg ju ruggig ut senast!!

Trevlig helg!

Uffe

V75-hästen har fem segrar av sex från spets

På väg mot Romme för lite lunchtrav. Och statsminister har vi. Färdiggissat där. Vi koncentrerar väl oss på att gissa på lite hästar istället. Det gillar vi. Romme idag och V75 Solvalla imorgon.

Romme V65

Myrica Gale – har jag svårt att bedöma.

Valle W.  – galopperat en del men verkar lära sig mer och mer och blir stabilare. Vet inte hur han kan öppna. Bör räknas med chans.

Marino Rasken – är lite speciell av sig. Tror det blir tufft.

Reverend Wine – var duktig senast och har löpt bra. Bör ha vettig chans från sitt fina läge.

Twombly – vann ett något billigare lopp senast. Kan nog öppna rätt bra och ses med chans.

Power Broline – har varit duktig. Nu är jag rädd för läget med snabba hästar innanför. Utan vingel så ser det ut som segerchans.

Solvalla V75

Einstein Sisu – var riktigt fin och bra senast. Inte lika vass näst senast men hade fått det lite lugnare då. Om han håller sig lugn så tacklar han distansen fint och då ska vi ha chans.

Disco Volante – led nog av det jobbiga innerspåret näst senast och var riktigt fin senast. Svarar nog för en ny bra insats.

Worn Out – vann senast. Tuffare nu och läget är inte bra.

J.S.Apollo – jättefin häst att köra. Visst är det tuffare nu men vi kan nog greja en skaplig placering  från fint läge.

Exclamation Mark – har ett bra läge och trivs utmärkt i spets. Har fem segrar av sex från den positionen. Om vi når ledningen så bör vi strida om segern.

Trevlig helg

Uffe

Nytt år och nya tag – detta är min bästa V75-chans

Nytt år och vi hoppas på ett nytt gott år till er alla. 2018 var jag mycket nöjd med. Körde in runt 41 miljoner, vann en del stora lopp och grejade nio championat. Blev tvåa i V75-ligan och trea i Solvallas dito och det är tuffa ligor. Jag tänkar köra på i samma fotspår i år och hoppas jag får bra styrningar. Det är liksom så mycket lättare då. Avslutade fjolåret med en trevlig semester på resorten Lucea på Jamaica så visst är man laddad nu inför 2019.

I morgon är det V75 på Bergsåker och jag har ett par chanser.

Mrs Lindy – har löpt bra. Ofta otur med spåren men med rätt ryggar här så kan hon vara ett bud.

Amiral Weah – har jag inte kört på ett tag och har lite svårt att värdera. Kan nog vara galopprisk från det snäva spåret.

Beau Mec – är alltid fin att köra. Bra läge och kan nog greja en fin placering. Haft haft ett uppehåll.

Vertigo Knekten – har fin form. Såg att den gick bra senast. Chasartat läge men får inte nonchaleras.

Sir Francis Bacon – har jag lite dålig koll på.

Disco Volante – sköter sig allt bättre, peppar peppar. Bra läge så det är jag nöjd med. Blir det spets så bör vi kunna dyka upp i striden.

Crackajack – har jag kört och även sett en del i Norge. Vann Derbykval där bland annat. Tycker uppgiften ser bra ut och jag tror nog att detta är min bästa chans.

Trevlig helg!

Uffe

Så var Jamaica – i morgon väntar Romme

Jamaica = bra. Vi hade en minst sagt lyckad semester och inte mycket att klaga på. Förutom bristningen i vaden då. Vi spelade tennis då olyckan var framme. En stoppboll blev för tuff och det högg till. Fick mest linka omkring ett tag och den fysiska aktiviteten blev lidande. Så ett par kilo upp i vikt blev resultatet och detta före jul. Det var väl meningen på något vis att jag skulle få en slapp semester.

De fina restaurangerna och den goda maten på vårt resort kan också ha haft sin betydelse. Vi hade all inclusive med sex riktigt bra restauranger att välja bland och drycken var det heller inga större fel på. Vädret var kalas och totalt kom vi upp i en ynka regdag. Vi strosade omkring i shorts och hade det allmänt bra. Man hann med lite pingis, biljard och paddling och inte bara olyckssalig tennis och ett par utflykter stod också på programmet. Servicen var god, hotellet bra  och människorna trevliga. En trivsam semester helt enkelt.

Vi kom hem på julafton och direkt for vi vidare mot Sundsvall för att fira jul med släkten. Lugnt och stilla och mycket trevligt. Som vanligt.

Jag är körledig ikväll och i morgon drar jag  Romme med V75. Så här ser jag på V75-chanserna.

Ruthless – vet jag inte så mycket om men helt borta är vi nog inte.

Rokkakudo – kul att han är tillbaka och kan starta på. Här jagar vi slantar.

Supreme Face – löper jämnt och bra. Svårt vinna här och vi smyger med.

Reverend Wine – har jag kört en gång och han gick då bra. Senast strulade det. Ser ut att ha vettig chans.

Mrs Lindy – var bra efter galopp senast. Täta starter nu och vi får hoppas det ska fungera bra. Kan avsluta bra och är inte borta.

Mellby Emeralds – har galopperat en del. Har ett vettigt läge och kan greja bra pengar.

Trevlig helg

Uffe

V7 på Bergsåker och sedan seeeeeemester

På väg  mot Örebro. Hade väl en del pållar som kan vara med och hugga där men ingen direkt som sticker ut lite extra så och jag koncentrerar mig på Bergsåker lördag med V75 istället. Ryktet säger att det ska bli skitväder där så vi får se hur förutsättningarna blir. Jag får förhoppningsvis lite bättre väder nästkommande vecka och framåt. På söndag drar vi nämligen iväg. Jamaica blir ett intressant resmål och jag är laddad. På gubbfronten så blir det Stenströmer och Magnus som hakar på så det känns tryggt. Eller??

Vi kommer hem igen lagom till julafton och på juldagen letar man fram kördressen igen. V75 Umåker står då på programmet och då lär man vara lagom laddad. Då kör vi.

Men först då lite V75 Bergsåker. Så här ser det ut.

Importedfmdetroit – var positiv senast och distansen passar bra. Nian och tian har bättre lägen men min ska inte nonchaleras.

Mellby Goofy – gick bra senast och hade varit tvåa med klaff. Svårt läge men inte avsågad.

Qahar Q.C. – lär hamna sist. Förhoppningsvis inte till slut men från start. Nu är felfritt prio ett och det blir tufft.

Järvsöodin – fin häst. Verkar vara fortsatt utveckling i honom men det var synd att Gunnar anmälde. Synd för oss. Jag har hört att den ska vara rätt bra (!!).

Victor Barsk – jagar slantar härifrån.

Mrs Lindy – löper bra. Med rätt resa i ryggar så lär hon avsluta bra.

Disco Volante – har nu fått träna från bakspår i några starter och lärt sig acceptera det allt bättre. Med bättre spår hade det varit riktigt fin chans här men han ska räknas även nu.

Då hörs vi senare. Efter semestern kanske. Och ha nu en riktigt trevlig helg!

Uffe

©2019 Travnet