Två krattor på en rakbana

Veckorna rullar på. Precis som hästbilen med andra ord. Hux flux så är det ny fredag igen och man har blivit en vecka äldre igen. Själv har man fördrivit denna fredag med något riktigt roligt. Har krattat sten på rakbanan så klart. Mycket väl understödd av Holmsten.  Han var riktigt vass. Två krattor på en rakbana med andra ord. Det är vad vi i Hudiksvall kallar extra bra fredagsmys. Kom plötsligt på att jag hade starthästar i Bergåkers lopp ett och fick ta i lite extra för att hinna hem och kolla.

Smedsbo Faksen var riktigt bra som etta på finfina tiden 1.30,6 och Juni Goggen slutade trea. Den segern värmde säkert extra fint för travakademin på Bergsåker. Fin häst att äga.

Det går tydligen bra att vinna lopp framför datorn också men i morgon ska man själv agera catchdriver. Köra shetlandsponny på Gävletravet innan V75 kör igång. Känner mig ordentligt taggad inför uppgiften. Det kan jag lova.

V75 på Gävle och ett lopp för den härliga rasen som kallas kallblod är med på kupongen. Vi själva har Filofax N.O. till start med Olsen i vagnen. Dubbelt norskt med andra ord.

Vi får dock slå ur underläge och tyvärr är det uppenbar risk att vinnaren heter något helt annat. Som ex. Pliggfaksen, Hustvet Elding eller Mino. Tror att vinnaren finns bland dessa tre.

I lopp tolv har vi tre hästar till start och sedan blir det att åka hem och ladda för Östersund söndag med åtta fina hästar till start. Full fart med andra ord.

Få se då när veckan är slut om man också kört som en kratta?

Hur som helst! Trevlig helg! Det ska jag försöka ha!

Janne

Sämre måndagkvällar har man haft

Hej igen! Det har varit fortsatt full fart i veckan. Veckan inleddes med en liten 35-mila-rutt enkel resa då Umåker stod på programmet i måndags. Hästbilen ska köras och bilen gick bra. Även ”fyrbentingarna” som stod i bilen gick bra och innan kvällen var över så hade vi inkasserat tre segrar. Sämre måndagkvällar har man haft.

Umåker är ju en gammal hemmabana för mig så man vill ju inte skämma ut sig då man kommer dit. Få se hur det kommer att se ut nästkommande helg med tävlingar där fredag-lördag. Vi har laddat i alla fall. Vi har försökt slipa formen ordentligt och tog bland annat första maj till helg. Då hade vi tävlingar hemmavid men hann även med att trimma på en hel del. Personalen ställde upp mangrant och det är bara att hoppas att vissa andra ställde in.

I dag har vi trimmat vidare och kört en hel del fina djur i snabbjobb. Vi lär ha 14 hästar till start Umåker fredag-lördag så det gäller att ställa i ordning. Vi försöker i alla fall.

Lome Lykt var fin på Hagmyren i går och i kväll hoppas vi att fine Bodbäcksviking ska leverera. Han gör ju comeback nu så det blir spännande.

I morgon har vi tävlingar på Bollnäs så återigen har vi en lördagkväll som är räddad. Känns tryggt. På söndag är det tävlingsfritt men det är ändå en del att stå i. Jag har flyttat 22 stycken ettåringar till Solbacka Ranch i Edsbyn och tanken är att jag ska dit och kolla lite.

Är för övrigt även sugen att hinna med en sväng till Täby galopp i morgon lördag. Får se om man hinner. Det är nämligen öppet hus där och jag är sugen att åka och titta till min delägde galoppör Another World. En spännande häst efter Dubai-vinnaren Gloria De Campeao.

Jag äger en del övriga galoppörer också men den här är alltså galoppör. Om ni förstår hur jag menar? Kul då de får galoppera utan att det gör något.

Så! Då hörs vi till veckan och trevlig helg!

Janne

Fartblind eller inte

Påskhelgen är passerad och vi trampar vidare i ullstrumporna. I min förra blogg skrev jag att vi hade 31 hästar ut till start under helgen och man kan lugnt konstatera att det kan vara i ett kvallopp som det mest spektakulära händer.

 

Haga Troll kom till kval med rekordet 1.37,8 och så körde jag av bara farten 1.31,4. med sparat. Fartblind? Frågan kan anses vara befogad.

 

Kalle Växus tjusade oss vidare med ny seger i veckan men fyraåringarna mot Lannem Silje räckte inte riktigt. Det norska fenomenet från Dovre trummar på och tydligen fortsätter träningen längs E6:an att göra  nytta. 17,5 sista 500 var häftigt.

 

Vi får nog slipa till fyraåringarna lite till men Björli Odin och Järvsö Björn var fullt bra och vi får försöka vinna på utmattning. Det är till hösten det gäller. Finslipning var det.

 

Vidare har vi några andra ess i rockärmen. Björs Frej är intressant och fjolårets mycket lovande Bodbäcksviking är på g. Vi ger inte upp i första taget. Det är liksom inte vår stil riktigt.

 

I morgon har vi häst till start på Åby i form av Cali Maks och Farmbaron. Ni såg väl Cali Maks senast? Det var en snudd på häftig insats.

 

Sedan är lördag kväll och Romme som gäller. Lördag kväll Romme är jag väl lagom begeistrad i. Det är kanske tur att det animerade travet kör igång snart. Då kanske det kan ersätta lördag kväll och vem vet: Jag blir kanske hemma med familjen.

 

Dannero, Arenan söndag känns genuint och bra. Umåker måndag helt ok Och snart har vi första maj och då drar tåget till Hagmyren.

 

Det känns bra att första maj är en genuin arbetsdag.

 

Det finns anledning att återkomma och ha nu en trevlig helg!

 

Janne

Gert skapade den moderna travsporten

Det är full fart som råder. Jobb samt diverse andra saker på g. Var i Stockholm i veckan för tränarmöte i dagarna två (tisdag-onsdag). Onsdagkvällen ägde rum med trevligt sällskap och ett antal kända profiler. Stig H, Fricken och Gert Lindberg med flera var samlade och det var en trevlig kväll.

Gert Lindberg. Foto: Martin Langels, ALN

Samtalade en del med Gert, ATG förste VD och det är alltid lika gemytligt. Denne Gert som betytt så otroligt mycket för vår kära travsport och frågan är vilken position vi haft utan denne man. Man kan lugnt påstå att det är Gert som skapat den moderna travsporten.

Minns 1974 då Gert införde V65, äntligen ett riksspel och det skulle lanseras samma år i augusti. Tränarna förhandlade då i samma veva med sitt fackförbund och skrev inte under det tilltänka avtalet. De hotade till och med med strejk och detta en månad innan V65 skulle köras igång. Det hade varit en fin start det! Gert tog då hand om ärendet och lovade en  miljon kr i prisanslag. En ansenlig summa pengar på den tiden. Till saken hör att detta var pengar som inte ens fanns men Gert lät sig inte hindras av detta faktum. Tränarna skrev på och fortsättningen känner vi till. En ren och skär framgångssaga för ATG.

Gert gjorde en massa mycket nyttiga och bra saker för travsporten. Han hjälpte bland annat tränarna med att införa TDS (stora förbättringar angående debiteringssytemet) och det betydde mycket.

Gert var tränarnas riktige vän. Minns att Stig H var inne på att flytta till Italien på den tiden. Här i Sverige fanns det ingen ekonomi med att pyssla med trav. I takt med V65:s inflytande på sporten så blev allt bra och Stig H fick fortsätta att tjusa den svenska travpubliken. Tränare och hästägare m.fl. fick helt enkelt ordnade förutsättningar och vi har mycket att tacka för.

I travet idag 2014 rabblas det bland annat om b-tränarnas tapp.  I själva verket är det hästpopulationen som sjunkit. Varje b-tränare har 2,4 häst i träning i genomsnitt och samma siffra var det för tio år sedan.

Bland a-tränarna har antalet häst i träning minskat från 8200 till 8070. Vi får vara mycket tacksamma för att tappet knappt finns där. 70-75 procent av spelpjäserna finns hos a-tränarna.

Apropå spelpjäser så har stall Persson en mindre drös av sådana som ska ut och röra på sig i påskhelgen.

I dag Färjestad. Imorgon tre banor. Dannero samt Gävle och Hallsta Lotus och Faksen J:r provar lyckan i Seinäjoki. Söndag är det V75 på Romme . Måndag är vi hemma och smakar på påskskinkan. Tisdag lunchtrav hemma på Hagmyren. Onsdag Bergsåker och torsdag Bollnäs.

Totalt med kvallopp selar vi ut 31 häst.

Håll tummarna! Och en riktigt glad påsk!

Janne

Tråkiga saker och trevliga saker

Det är bråda veckor. Veckor med såväl glädjeämnen som tråkigheter. Så som ett liv lätt ser ut.

Min synnerligen gode vän Leif ”Kojen” Johansson lämnade oss nyligen och det var begravning förra fredagen. Ett stort tapp för travsporten.  Vi har gott om legendariskt travfolk från Hälsingland och inte bara bröderna Nordin och Stig H ex. Kojen var minst lika legendarisk fast på ett annat sätt. Efter en makalös karriär som hockey och fotbollsspelare samt även bandy tog intresset för travet över. Travet blev hans livs passion. Otaliga var resorna från Hudiksvall till Solvalla och det var före den nya E4:an byggdes. Kojen hade stambord på Valla varje onsdag och många har bevittnat den gröna mercedesen som varje onsdag färdades i rask fart mitt i körbanan. Farthållaren var ofta  inställd på 140 och föraren själv satt ofta med fötterna på instrumentbrädan och i lugn och ro läsandes en Expressen. Passagerarna var inte lika imponerade och det tog lång tid innan man lärde sig att någorlunda slappna av och finna sig till ro. Och inte blev situationen bättre då man efter några år fick klart för sig att Kojen dessutom hade rätt så dålig syn. Minns bland annat den gången då en ambulans svepte förbi och Kojen utnyttjade snabbt situationen och tog rygg. Bra rygg i blåljusen, tyckte han. Han överlevde alla resor och uppfattades så gott som odödlig men sanningen blev en annan. Även om hans hjärta satt på det rätta stället så gav det slutligen upp och vi är en fantastisk god vän och profil och legend fattigare. Han hade givetvis stambord på Hagmyren och Leif hedrades där i samband med årspremiären i söndags.

På Hagmyren i söndags tog stall Persson sin första treårsseger för säsongen då Smedsbo Faksen visade fina anlag. Det är delar av travakademien som äger löftet och det var mycket nöjda ägare. Av jobben att döma så kan vi hoppas att det inte var årets sista treårsvinnare.

Kan för övrigt notera att stall Persson ligger på femte plats i Sverige som segerrikaste träningsstall  med våra 32 årssegrar. Det är vi glada över.

Hela körligan vann för övrigt lopp i veckan. Jan Ove med Guli Rask. Wiktor Kylin-Blom med Cali Moa. Ohlsson med Smedsbo Faksen. Och undertecknad vågade inte vara sämre och vann med Kvickers Kaxe. Här kan vi snacka om både bredd och elittrav.

Ohlsson har för övrigt visat siffor som pekar rakt uppåt sedan han fick lite beröm i min blogg efter segern med Tand Tuff på Solvalla tidigare. Pojken har viss fallenhet för det här. Det är tydligt, det.

I kväll väntar Gävle och ett härligt kallblodslopp. Snudd på ett öppet SM eftersom vi även har norskt intresse. Ett tufft lopp där vi hoppas och tror på våra.

Det har blivit en och annan stalltårta i veckan och svårt att hinna blogga och så men det är sådant man kan stå ut emot.

Nu ser vi fram emot travets högsäsong och allt bättre travsport. Det gillas! Och så trevlig helg!

Janne

Så var vistelsen ”over there”

Då är man hemma igen. Hemma till en decimeter snö. Blev till och med tvungen att köra igång bastun efter dagens träningspass (inte mitt eget träningspass). Från 20-28 grader värme och köra häst i kortärmat.

Veckan i USA var berikande. Att hälsa på hos Svanen i Vero Beach och köra lite häst var jätteskoj. Vi var där och körde tisdag förmiddag och fredag förmiddag och blev imponerade av hans ställe och hästar. Fina tvååringar! Sebastian K. kördes inte då vi var där och jag fick inte chansen att sitta upp bakom honom men Sebastian såg i alla fall jättefin ut. Svanen själv var på ett strålande humör. Vi var ute och käkade och Svanen såg verkligen ut att må bra. Gott om skratt blev det. Det ska bli mycket spännande att följa hans framfart i USA då tävlingsbiten drar igång.

Var även ute på anläggningen Sunshine Meadows med Jonas Czernyson och det gick inte av för hackor. 500 häst där varav 300 hopphästar och resten trav och passgångare. Czernyson har ju bland annat Elitloppskandidaten Maven och flera mycket intressanta och fina djur. Det var också häftigt.

Den allra mest spännande upplevelsen var nog ändå då vi var ute på krokodil-safari en dag. Vi färdades i en rejäl båt med åtta cylindrig motor och krokodiler är inget jag är van vid från Hudik direkt. Rena rama crocodile dundee. Vi såg runt 30 alligatorer i alla möjliga storlekar. Från två decimeter till fyra meter stora. Det var grymt.

Onsdagkvällen tillbringade vi på trav. Pompano. Hästarna var placerade i en paddock och vi var in och kikade lite. Hästarna leddes in och ut ur paddocken och skulle var där fyra timmar före start. Första start var halv sju och vii var där vid tre-snåret så vi hade gott om tid att kolla läget. I ena ändan av paddocken satt en veterinär och han förklarade för oss att han levererade lasix till hästarna med hjälp av en spruta. Han satt där med en lista på alla startande hästar. Jag vet inte siffran men gissar på att runt fyrtio procent av hästarna fick påhälsning av sprutan.

Då man sedan såg tävlingarna så kunde man tycka att hästarna kanske borde fått spruta i en och annan led i stället.  Hästarna var inte helt rytmiska om man uttrycker sig milt och Bert Engblom som var med tog på resan tog fram sitt värmningsöga och spelade in tre vinnare av fyra möjliga genom att titta på hästarna (vi såg bara fyra lopp. Bert fick inte vinna mer). Flera av hästarna hade inte de allra bästa fysiska förutsättningarna för att vinna lopp om man säger så.

Här hemma i veckan har det snurrat på bra då en annan varit over there. Järvsö Björn och Norrlandsgranit ex. var fina vid stalldubbelseger. Farmbaron var mycket bra direkt och Kvickers Kaxe var både kvick och kaxig idag på lunchen.

Så det rullar på. Nu in i bastun och sedan väntar föreläsning i Gävle.

Bye bye for this time!

Janne

Ska hälsa på hos Svanen

Om Hanna Edvinsson är unik eller inte hade vi en del funderingar över förra veckan. Detta angående loppet på Bollnäs i måndags. Det behöver i alla fall inte vara helt fel att ha Hanna kvar som skötare på hästarna. Inte om man vill ha framgångar i alla fall. Faksen J:r etta och Guli Järven tvåa (tvilling-spel, ni vet) var fina grejor och vi var alla glada.

Hovis-loppet från i lördags var avklarat före det och Järvsö Tore var en fin och värdig vinnare i detta beryktade lopp. 1.36,3/1600 meter hamnade denna klassiska vinnare på. Årets första treårsvinnare och vi hoppas och tror på flera. Järvsö Tore ägs för övrigt av Ola Bergström, Solvallas f.d. ekonomichef. Men det var på den tiden då hade Solvalla en stabil ekonomi.

Vi ville mera. Villmer var en fin vinnare och sedan fick vi ytterligare en kick i veckan då Zätakicken vann.

Man får tänka på procenten och nu är det 19% i vinstprocent till stallet 2014. Så långt!

För övrigt har vi tränat på och nu på barmark. Vi fick ju som bekant ta till lite annorlunda metoder för isrivningen men nu är vi i full gång. Allt flyter på och i går och idag har vi haft hektiska träningsdagar. Nackdelen med barmarksbana är att man bir smutsig och man längtar så smått till nästa vinter.

I dag har vi även hunnit med att sända iväg hästar i tre olika väderstreck. Norrut (Umåker), västerut ligger Bjerke samt söderut har vi Färjestad.

Österut får vänta. Inga hästar på Ålandskryssning med andra ord.

Man kan inte vara med på allt och själv är jag på väg mot Norge. Åtta timmar i bil. Vi har Kungapokalen med Björli Odin i morgon samt Jacob Meyers med Hallsta Lotus.

Vi har fortfarande ingen inteckning i Kungapokalen och det är väl möjligt att Lannem Silje håller den tråkiga statistiken vid liv efter imorgon. Lannem Silje mötte pappa Åsajerven nyligen och besegrade farsgubben med 60 meter. Ingen större respekt för sin far.

Meyers däremot har jag vunnit tre gånger tidigare som tränare. Bland annat så sent som  i fjol då Faksen J:r med Jan Ove vann. Man är titelförsvarare med andra ord.

Kallblodsloppet inom V75 imorgon ser öppet ut. Mina verkar bra i ordning så vi får hoppas på det bästa. Men öppet är det.

I morgon blir det att skynda sig hem från Norge för söndagmorgon åker man iväg. Florida väntar och Svanstedt ska få sig ett besök. En vecka Florida blir bra.

Hästarna hemma får dock kämpa på utan husse på plats och det är en del tävlingar på gång. Någon/några vinnare ska vi väl kunna ha och Jan Ove och Ulf får sköta jobbet med att frakta dessa först över linjen. Det blir nog bra!

Då får vi se då det blir några rader nästa gång. Och från vilket land. Vem vet?

Janne

Ett snudd på unikt lopp

Vi, det märkvärdiga fenomenet som kallas människa bedriver monogami. Annorlunda är det bland våra kära kompisar djuren. Bland travarna är det, milt uttryckt, sällan enbart en enda partner som gäller. Och nu tänker jag på de fyrbenta (ett litet förtydligande).

Och så finns det härliga undantag. Tummelisa har varit sin Järvsöfaks trogen. Här på bilden kan ni se dessa kära två. Det har rent travmässigt varit ett rätt lyckosamt par må jag säga och de har satt flera mycket fina hästar till jordelivet. Härliga individer!

I lopp sju på måndag på Bollnäs har vi chansen att få se ett mycket speciellt lopp. Järvsöfaks och Tummelisas tre miljonärs-avkommor startar i ett och samma lopp. Eldfaksen (en miljon), Järvsöviking (tre miljoner) och Faksen J:r (fyra miljoner) ska fightas mot varandra i ett och samma lopp. Rätt häftigt, eller hur?

Tummelisa har faktiskt en motsvarighet i Norge. Hon heter Norheim Elle och alla avkommor är efter Järvsöfaks. Även där har resultatet blivit tre miljonärer.

Bollnäs-loppet på måndag är speciellt i en annan bemärkelse. Jag vill kanske inte kalla Hanna Edvinsson för unik men,,,,

Hur många är det som varit skötare/eller är skötare till sju hästar av totalt nio startande i ett och samma lopp? Slå det som den kan!

Hanna är inte bara fortfarande skötare till Järvsöfaks (här på bild tillsammans, foto: hanold, ALN) utan hon har/haft även vårdat bland annat följande hästar.

Feseth Nils (ägare och tränare), Eldfaksen (vunnit V75 som skötare) Guli Järven (mckt kapabel),  Järvsöviking (var skötare vid dubbla derbysegrar) Slått Eld (varit skötare) Stamping (nylig V75-vinnare, Hanna jobbade extra hos Schön och tog hand om Stamping där) samt Faksen J:r (skötare till flerfaldige V75-vinnaren).

Sju hästar av nio i samma lopp!! Svårslaget, eller? Känner ni till någon som slår Hannas bedrift?

Hanna sköter fler hästar. Bland annat treårige Kalle Växus (här tillsammans med  mamma Tummelisa)som kanske kan bli den bästa av de alla.

Vi får se! Trevlig helg!

Janne

Så river man isen på travbanan – i alla fall hos oss

Paris-turen var trevlig. Trevligt sällskap och fint väder. 15 grader varmt sade ryktet på söndagen så det var väl helt ok. Nästan som Juni-väder här hemma. Juni Kongen trivdes med andra ord bra även han och grejade två andraplatser. Närby Kalabalik blev däremot diskad tvåa. Hur många är det som lyckas få tre hästar tvåa på två lopp? Inte så lätt va? Trollkarlen från Hudik!

Doktor Jaros var omutlig och kul för Geir Gudmestad. Doktor Jaros med Järvsöfaks som morfar.

Tur man tagit bort reglerna för diskning för orent trav i Sverige då detta är oerhört svårt att bedöma från fall till fall. Och även rapporteringsbestämmelserna. Reglerna för upploppsgalopp som vi praktiserade ett tag i Sverige är ju också ändrade. Dessa kom från just Frankrike och var inte enhetliga. Upploppen är ju olika långa och kan drabba mycket olika på olika banor. Efter idogt lobby-arbete fick vi ju ändring på dessa regler och nu är det 100 meter kvar som är gränsen. Efter den förändringen har det varit lugnt. Inget strul. Bra!

Jag följde Cali Maks seger på fredag kväll från Paris och även V75 Gävle under lördagen. Hallsta Lotus levererade som vanligt och jag måste också få hylla en annan 14-åring i Stamping. Vilka krutgubbar! Vilka hästar!

Vi lämnade Paris söndag. Världsmetropolet Hudiksvall väntade på oss. I måndags rök vinterbanan på travbanan. Och det var viss kalabalik här också. Vi hade en väghyvel på plats och efter två inledande uppvärmningsvarv så gick det plötsligt lite sisådär. Det var riktigt isigt på banan och vips,, 900 kvar låg plötsligt hyveln i diket. Här kör vi med riktig isbana, ska ni veta! Ingen halvmessyr.

Vad göra? Jo, vi fick kalla på bärgningsbilen för att få upp väghyveln och få den på rätt köl igen. Bärgningsbilen kom. Närmade sig hyveln i kanske lite väl häftig fart. Is, ni vet!! Bromsade och svisch så låg den med nosen nere i ån som är belägen vid banan. Det gick sådär med andra ord!

Vad göra? Jo, greja fram en stor kran som plockade upp såväl hyvel och bärgningsbil och allt gick bra.

Så river man isen på en travbana! I alla fall hos oss!!

På lördag kör vi bygdetrav där och det prestigefyllda och beryktade Hovis-loppet för treåringar ska avgöras. Jag har två av fyra med och det är säkert någon som har tjuvtrimmat. Så brukar det vara. Loppet har körts i säkert 35 år och är som sagt mycket beryktat.

Före det ska vi strax ”catchdriva” lite på Bergsåker samt kämpa på Östersund torsdag och Romme fredag.

Vi kämpar på!

Janne

Hallsta Lotus i årsdebut

En vecka går snabbt. Och så här kan man också ha det. I lördags exempelvis fick man chansen att vara på den stora travgalan i Stockholm. Inget besök uppe på podiet och den motion som man inte fick genom att gå till podiet fram och tillbaka fick man försöka ta igen på annat sätt. Dansgolvet är en bra kaloriförbrännare. Fungerar bra!

I söndags tog vid sedan flyget till Östersund där vi försökte jobba och bättra på statistiken en smula. Resultatet blev inget att skriva hem om. Gick sådär.

I måndags hade vi tydligen laddat om och vi grejade två segrar på Gävle. Dessutom en dubbelseger i första loppet. Tvilling, ni vet!

I tisdags fick det vara nog med tränarsegrar och vi agera catch-driver och det gick riktigt bra det med.

Onsdagen inleddes med konditori Dackås i sedvanlig glupsk stil. Räkmackan där sitter alltid som en smäck och sedan trimmade vi tvååringar. Båda dessa sakerna var mycket trevliga och helt klart främjande för humöret.

Humör-höjare var även torsdagens kulturella äventyr. Var i Iggesund och såg Glada Hudik-teaterns show ”Trollkarlen från Oz”. Mycket trevligt. Ni andra har chansen att få ta del av detta via TV-burken på tisdag och den chansen ska ni ta. Det var 2000 pers på teater-premiären i onsdags och lika många i torsdags och jag kan tänka mig att det var  lika många nöjda personer efter föreställningens slut. Det var bra. Hade för det hunnit med att styrelsemöte med Norra Hälsinglands Travsällskap. Det gick bra det med. 2000 åskådare per dag är riktigt bra siffror. Som kuriosa kan nämnas  ett visst youtube-klipp med tre halvnakna stapplande gubbar är uppe i 6000 klick. Här kan man tala om trollkarl!

Humörhöjare behövde även Jan Ove Olsen i veckan. Glömde bort att skriva i min förra blogg att han fick pris som årets lärling på travgalan här hemma. Var så lyrisk efter mina egna priser. Olsen har varit ovanligt bister i veckan och mest tittat bort vid tilltal men det släppte i alla fall en del då han vann med en 40-oddsare i tisdags. Behöver jag tillägga att detta skedde efter en alldeles utmärkt kuskinsats. Han är allt bra säker lill-norsken!

I dag har vi trimmat på banan och Rune Persson hade åter gjort ett fantastiskt jobb med banan. Man bugar och bockar.

För övrigt är det ju OS-tider som gäller och flera skidframgångar. OS-brons till Hudiksvall idag då Daniel Richardsson svarade för en bragd. Det var ju inte så länge sedan han hjälpte sin kompis som fått punktering på sin bil då det tragiska hände. De blev påkörda och Richardssons  kompis avled. Richardsson själv fick ena benet söndertrasat och nu stod han där som OS-medaljör. Otroligt imponerande och man blir stum av beundran.

Helgen blir travfri och kanske lite mer OS-TV. Dessutom laddar vi för Paris nästföljande vecka. Hästarna reser imorgon och själv drar man dit på torsdag. Hem söndag. Vi ska bland annat hinna med ett tränarmöte i Stockholm först. Det är bara att hoppas att den blå-gula segervinden fortsätter att blåsa över Vincennes. Nu då kallbloden äntrar kolstybben.

Missar alltså att vara på plats då V75 avgörs på Gävle på lördag. Med Hallsta Lotus i årsdebut.

Au Revoir och Trevlig helg!

©2019 Travnet