Vad skulle ett gott nytt år innebära?

Ja, det är ju lätt att önska – en helt annan sak om det blir så.

Tror ni t ex att vi slipper trassel med att kunna spela hos ATG?

Det var ju ett makalöst fiasko, att det inte fungerade under uppesittarkvällen senast. Det hade varit en sak om det var första gången.

Men är det inte tredje gången bara i höst?

Har ingen aning vad det var som krånglade, men nog känns det som om det inte bara är otur att datasystemen krånglar.

Kanske dags att hitta en expert som tittar på saken?

Nu kommer det ju från årsskiftet bli lättare – gissar jag – att vända sig till andra spelbolag (Unibet) för att spela på V75, så man kan komma runt allt krångel.

 

Ett gott nytt år skulle också innebära att det blir nya svenska framgångar i Prix d’Amérique. Gärna en dubbelseger och uppförstorat målfoto mellan Propulsion och Readly Express.

 

Ett gott nytt år vore också om ATG meddelade att V75 kommer börja ca kl. 15.00 på lördagar.

Vidare att det blir möjligt att i programmet se vilken typ av vagn hästarna tävlat i.

Också att uppenbara fel gällande skoinformationen kan korrigeras i efterhand, så att felaktigheterna inte hänger med hästen i evinnerlig tid.
Att man kan lita på oddset som anges. Förra lördagen stod det att Global Undecided skulle ge 6,24 men när det blev officiellt fick man 5,26!

 

Måste passa på att gratulera Ulf Ohlsson som under 2018 erövrat 6 titlar som champion på någon av våra banor. Visserligen ”dåligt” om vi jämför med hans rekordår 2016 då mästaren erövrade hela 10!

Ett stort grattis också till veteranen Jorma Kontio, som för tredje gången blev champion på Solvalla. Jorma knep även titeln på Örebro och Rättvik.

Att karln orkar flacka runt fortfarande. Nordens segerrikaste kusk är trots allt 65 år.

Peter Untersteiner kommer bli mästare på alla Åby, Jägersro och Halmstad. Undrar om någon klarat av det förut?

Hanna Olofsson är enda kvinna som blivit segerrikast (Skellefteå) men jag tror att vi inom några år kommer få se fler. Utvecklingen med kvinnliga kuskar ökar år från år. Tror aldrig det funnits så många bra som nu.

En sak som jag ser fram emot under 2019 (och framåt) är hur Oskar J Andersson ska lyckas som tränare. Att han är en skicklig kusk har han bevisat.

 

Luringen i veckan fick godkänt för sin andra plats (Sphinx d’Inverne) men hade ingen chans mot Global Undecided.

Känns att det motflyt jag haft är på väg att släppa, men det retar mig att jag inte tog Secret Mission (52,56), som luring som jag tänkte från början!

Veckans bud kommer i avd. 7 på lördagens V75-tävlingar på Romme och är nr 1 Super Photo Bood som körs av duktige Kevin Oscarsson denna gång.

Det får bli en sista önskning. Att luringarna får en bättre vinstprocent 2019!

Gott Nytt År
Önskar er Lasse Kinch

P.S. Niclas Berg – du har alldeles rätt Charlotte Kalla tog ”bara” TRE silver i OS.