Världen står still!

Svensk Travsport (ST) får inte använda V75 i sin marknadsföring, för från och med tävlingarna på Mantorp den 22 december äger bara ATG rätten att använda just sammanställningen V75!

Kan tyvärr inte förstå hur någon kan sitta och bestämma något sådant. Förstod jag det rätt så kommer Svensks Travsport (ST) att kalla det för STL – Svenska Travligan!

Knycker ett citat från ST:s hemsida och ett uttalande från sportchefen Peter Johansson:

– ATG äger varumärket V75 och det beskriver spelet V75. En av konsekvenserna av den nya spellagstiftelsen är att Svensk Travsport från och med 2019 inte längre kan använda spelformer som t ex V75 för att rubricera våra tävlingar och lopp……..

Klassindelningen blir densamma och finaler som vanligt.

 

Kan absolut inte förstå varför man måste ändra på detta viset?

Vad vinner man på detta?

Det blir bara förvirring.

Tycker det är lika dumt som när Elitserien i ishockey döptes om till Svenska Hockeyligan.

Kan inte heller förstå Sveriges Televisions motivering till att man tar bort V75 från text-TV.

Anledningen ska vara att man inte vill gynna ATG genom att redovisa loppen eftersom det kommer finnas andra aktörer som kan ta emot spel på hästar.

Men vad gör det?

Tar man bort ATG-loggan från resultatredovisningen är det ju bara en upplysning till SVT:s kunder hur loppen slutat.

Likadant är det ju med alla resultat på text-TV – oavsett sport. Det går ju att spela på allt!

Varför är det just trav- och galoppsport som blir persona non grata?

 

Chanel One Cup i ishockey pågår i Ryssland, men varför?

Förr i tiden, när turneringen kallades Izvestija, var det oftast de bästa spelarna från Europa som deltog. Idag är det i stort andra eller tredjesortering av spelare.

T ex innehåller inte den svenska truppen någon ens från Malmö, Skellefteå eller Frölunda eftersom de lagen är inblandade i CHL (Champions Hockey League)!

I mitt tycke försvinner det mesta av intresset när vi inte får njuta av toppspelarna – åtminstone från denna sidan Atlanten.

Samma sak gäller ju CHL. Så länge inte de ryska lagen är med så är det svårt att kora ett lag som Champions!

 

Förra veckans luring gav ett nytt bottennapp (Sir Henry P.Hill) som måste varit sjuk eller så var skor på hovarna anledningen till den svaga insatsen.

Vad svårt det förresten är att veta hur hästarna reagerar på skotvånget.

På V75 senast var det många som vann med skor på för första gången på länge.

På V86 i onsdags var det tvärt om. Då var det övervägande travare som gått med skor många gånger som vann – eller i alla fall i senaste starten.

En häst som har fin kapacitet – och nu två lopp i kroppen – är i avd. 5 nr 10 Bikini, och det blir min luring denna vecka.

Var tydligen bra i ett jobb förra lördagen och är det så att Jeppe Juel hittar rätt från bakspår kan han sitta där till ett glatt odds.

Lasse Kinch