Vet inte om ni hörde intervjun med Janne Norberg i ATG:s sändning förra fredagslunchen eller kanske på ATG Play (som jag)?

Vilken härlig frisk fläkt att lyssna till. Född 1945 och 73 år ung kör han lopp som en toppkusk och pratar som en gamäng!

I fredagsintervjun gällde det ”snikspåret” på Skelleftetravet, som Janne dömde ut helt.

”Det kan ni glömma. Ingen häst vinner från det spåret. Kör man där hamnar man bara bland en massa pinnar”, var bara något av det som mäster Norberg yttrade.

Om ni hittar intervjun någonstans så lyssna och få några roliga minuter.

Åh, vad gärna jag skulle vilja att Hans G Lindskog åkte och gjorde ett program om denne travets nestor.

Gissar att Jan har massor av roliga historier att berätta och gör han det på samma frejdiga sätt igen så kommer vi få underhållning i toppklass.

I lördags – inför V75 – fick jag höra ett nytt uttryck.

”Barfotaskor”!

Vad är det?

VM-loppet avgörs på lördag kväll på Yonkers Raceway i New York, ett lopp som tilldrar sig måttligt intresse (gissar jag) utom för de verkligt inbitna.

Tror intresset var större tidigare när t ex Legolas eller Callit ställde upp för Sverige. Dessutom kom nästan alltid fransmännen med sin för tiden bästa häst – t ex Ideal du Gazeau och Une de Mai.

Vill inte klassa ner årets deltagare, men inte är det något världsmästerskap som kommer avgöras.

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb tillhör tydligen favoriterna, men jag blev inte imponerad av hur han uppträdde på V75 senast i sin comeback.

Tror att Pastore Bob har bättre möjlighet.

Ska Stockholm söka vinter-OS 2026?

Jag tycker det vore trevligt och det ekonomiska äventyret är ju inte lika stort nu när IOK garanterar 9 av beräknade 13 miljarder, som spelen beräknas kosta.

Även om det alltid blir mer!

Om jag ska vara skeptisk mot evenemanget så är det att det kommer bli så utspritt.

Alpint i Åre, skidskytte i Östersund, backhoppning i Falun, bob och rodel i Lettland(!) och resten i Stockholm.

Vad är det för OS?

Nu hörde jag på radion idag att den nya stadsfullmäktige i staden (Alliansen+MP) kommer säga nej till OS och med bara socialdemokrater som positiva blir det inga spel.

Så frågan blir aldrig aktuell.

Luringen förra veckan (Celebrity Lane) fick aldrig riktigt chansen att utmana om segern för han kom loss lite för sent, men blev i alla fall tvåa.

Hoppas att det blir ett snäpp bättre för veckans ”fynd”?

I avd. 2 nr 2 Micro Vick som var bra senast och i stallet tror man att hon blivit bättre efter det loppet. Tror också det är en fördel i lopp av den här typen (amatörer) att den ordinarie kusken kör (Dan Ottosson).

Trevlig helg!

/Lasse Kinch