Inom all sport eller idrott finns det möten man längtar efter. Två eller flera storheter som ska göra upp om vem som är bäst.

En VM-final i fotboll, en VM-match i tungvikt, två löpare som var och en gjort stortider och ska drabba samman i en final.

Minns hur jag var spänd på VM-finalen (1991) i längdhopp när Carl Lewis skulle möta Mike Powell. Glömmer aldrig den duellen av två skäl.

Den första var att jag kände Powell, så jag höll på honom. Han hade varit vår chaufför vid OS i Los Angeles 1984!

Duellen är en av friidrottens största och slutade ju med att Powell noterade nytt världsrekord med 8,95! Slog Bob Beamons ”oslagbara” rekord på 8.90.

Henrik Stensons kamp för segern i British Open 2016 då han besegrade Phil Mickelson i en oförglömlig envig över 72 hål, är en annan idrottshistorisk match.

Nu hoppas jag att vi får uppleva något liknande i travsporten nästa lördag i Åby Stora Pris.

Måtte både Daniel Redén och Timo Nurmos släppa ut sina stjärnor Propulsion och Readly Express!

Jag vet att de möttes i Prix dÁmerique, men jag inbillar mig att framför allt Propulsion är bättre idag.

Vilket lopp han gjorde i Hugo Åbergs!

Jag är säker på att det rör sig om två av världens bästa travhästar.

En fräsch Bold Eagle är den ende som kan matcha dessa två över 3100 meter.

Skulle jag tippa idag så tror jag att Readly Express ändå är snäppet bättre. Distansen tror jag är mer gynnsam för Timos häst.

Hur formen är hos Readly Express är lite svårare att sia om, men Nurmos släpper aldrig ut en häst som är halvtränad i ett så här prestigefyllt lopp.

Kommer Lutfi Kolgjinis Rajesh Face till start kommer loppet också gå fort.

Men Rajesh räcker väl inte……….

Snälla travkommentatorer sluta att påstå att en häst går i tredjespår första 700 meterna. Visst det är sant, men det är bara i kurvorna det kostar! Alla hästar springer lika långt på en raksträcka…

Att några fortfarande säger avancera framåt och backa bakåt har jag snart gett upp.

Lär av t ex Göran Borgås, Patrik Skoglund och Hans G Lindskog. De kan det svenska språket!

Ännu en gång gick jag bet på min luring. Louie Brodde fick ett avvaktande lopp av Örjan och kom ut alldeles för sent för att vara med och kämpa om någon totoplats.

Det behövs ofta lite tur att få in en oddsare på V75 och får väl hoppas att den infinner sig på Romme.

Luringen denna vecka blir i avd. 6 nr 7 One Two Beat. Hans-Owe Sundberg har flera bra chanser under dagen och har sina hästar i fin form. Valet av One Two Beat kom sig av, att han nu fått ett litet bättre utgångsläge sedan nr 2 strukits. Dessutom gynnas hästen av kortlopp.

/Lasse Kinch