Är regler alltid till för att följas?

Är inte sunt förnuft ibland en bättre måttstock för hur livet ska gå vidare utan en massa onödigt besvär.

Läste två saker som gjorde att man svettas lite extra i värmen.

Det första var det som Daniel Berglund skrev i sina tips inför V75, om hur tränarna byter sulkys utan att informera oss spelare om saken.

Precis som Berglund skriver är denna debatt exakt den samma som när tränarna inte var villiga att rapportera om skobalansen för ett antal år sedan.

Det som gör vagndiskussionen lite extra inflammerad är att upplysningen finns på ATG:s egen hemsida, MEN BARA SAMMA DAG SOM TÄVLINGARNA ÄGER RUM!!!!!

Forskade lite varför det är så.

Travfakta är bolaget som sitter på informationen och samma dag som V75 och V86 äger rum så meddelas det på ATG.se (står i startlistorna) vilken sulky som har använts i de fem senaste starterna.

Allt detta finns alltså tillgängligt och skulle ju enkelt kunna överföras till programmen.

Men nu är det så att ATG betalar för denna  infon och förmodligen kostar det väl mer om den ska läggas ut tidigare, och Travfakta vill väl vara ensamma om upplysningen så länge som möjligt, för att sälja infon till framför allt tipsters?

Men…

Nu ägs Travfakta av ST och man betalar indirekt till sig själv!

Så det kan inte finnas några större problem att föra in all den upplysning – som vi spelar trånar efter – redan i morgon i programmen!

En sak kan jag lova er.

Förr eller senare kommer det.

Varför ska det vara så svårt att få ar…t ur vagnen?

Den andra saken som retar mig är stelbentheten, när det gäller att Adrian Kolgjini inte får köra Dante Boko i Hugo Åbergs p g a att han inte räknas som ordinarie kusk. Detta för att han inte kört hästen i minst tre av Dantes fem senaste lopp!

Alla som följer travsporten (också de som bestämmer) vet att Adrian kört Dante Boko i hästens flesta svenska starter under de senaste åren. På sistone har det ju inte detta varit möjligt eftersom Adrian varit avstängd.

Visst är det lättast att blint följa regelverket än att vara smidig.

Alltså Adrian har ju mycket riktigt inte kört i tre av fem senaste och då följer man bara reglerna.

Situationen påminner om hur domarna dömde under Elitloppsdagen då Björn Goop dömdes för tjuvstart trots att hästen galopperat och inte hade hunnit fram till bilen i tid.

Omstart – för det står i reglementet att alla ska vara framme vid vingen 100 meter före start!

Var nu ett tag sedan jag hade någon tur med mina luringar, men vet att lyckan kommer lyckan går.

Hoppas det svänger redan till lördagens V75 på Bollnäs.

I avd. 6 är Västerbo Grosbois en 55%-are och det känns som en favorit som kan falla. Så min luring blir nr 9 Louie Brodde som Örjan Kihlström ska köra nu. Louie satt fast sist och de krafter kommer väl till pass nu när han kommer spurta till seger?

/Lasse Kinch