Bråda tider för oss som är intresserade av både travsporten och VM-fotbollen.

Måste erkänna att jag är imponerad av oss ”travtokar”, som i så stor utsträckning ändå hinner med och komponera en V75 och/eller V86-kupong.

För egen del kan jag erkänna att förberedelserna inför respektive spel blir lite lidande eftersom det tar mycken tid att gå igenom alla travloppen.

Omsättningarna på streckspelet har ju inte sjunkit ”katastrofalt”.

Jo, några miljoner har försvunnit, men det beror ju också till viss del på att många bolagssystem som görs på arbetsplatser så här års upphör.
Nästan 25 miljoner på Halmstadstravet igår när Sprintermästaren avgjordes var ju inte så dåligt.

Sprintermästare blev ju Perfect Spirit perfekt körd av Örjan Kihlström (som så ofta), men det satt verkligen hårt åt mot kämpen Lucifer Lane.
Hambletoniensegraren Perfect Sprit var ändå inte på topp och travet fungerade dåligt i försöket, och inte trodde jag att han skulle vinna i sista svängen i finalen. Men har man en  världsstjärna i sulkyn och har det perfekta löphuvudet så vinner man travlopp med den berömda nosen.

Har vid flera tillfällen hyllat Joakim Lövgren för sitt sätt att uttrycka sig om sina chanser i loppen. Efter hans seger i E3-finalen för ston i lördags visade Lövgren en annan fin sida, när han av hela sitt hjärta hyllade hästens skötare, och berättade med rörelse i rösten hur han kände för grabben och hur mycket segern betydde för den unga grabben.
Fint gjort.

Imorgon möter Sverige England i kvartsfinalen i VM och hur ska nu detta gå?

Chansen är ju betydligt större att vinna mot England än mot alla fyra lagen som gjorde upp om en semifinalplats under fredagen.
Frankrike, Uruguay, Brasilien och Belgien är lag som Sverige skulle ha föga möjligheter att vinna mot.

England ”brukar” Sverige göra bra matcher mot och det skulle inte förvåna mig om våra svenska killar kan vinna på en tillfällighet.
För det är just ofta slumpen som avgör jämna matcher.
Vill påstå att England är 60% favoriter i matchen.

Min luring förra veckan (Toodler) var godkänd fyra från sitt trista utgångsläge (spår 8).
Är jag helt galet ute när jag nu utser en 1% till luring denna gång?

I avd.2 nr 1 Chablis Premier!
I stallet är man i alla fall optimister och i ett öppet lärlingslopp över sprinterdistans kan ledningen var avgörande och den KAN Chablis Premier förhoppningsvis hålla.

Lasse Kinch