Måste direkt erkänna att jag i min vildaste fantasi inte kunde tänka mig att ni travtränare behandlar oss – era kunder – på detta sätt!

Lyssnade på vad Stefan Hultman sa i ATG Live härom dagen.

Han sa:

Vi kommer få se många balansändringar idag. För när lärlingarna går och hämtar sina vojlockar och skriver in skobalansen så skriver dom ofta för säkerhets skull barfota runt om. När sen tränaren kommer så  ändrar han till skor.

Anledningen till Hultmans utläggning var det banunderlag som förelåg för tävlingarna på Solvalla som var minst sagt växlande.

Så här får det inte gå till! Det spelas för mellan cirka 20 miljoner till 100 på V86 och V75!

Och så gör någon – i icke ansvarig ställning – lite som hen vill! Ska sägas att det är nästan alltid samma tränare som ändrar för sent!

Största problemet är att reglerna tillåter tränarna att göra så här, men tycker också att tränarna har ett eget ansvar.

Ert riksförbund kan ju bestämma att vi måste vara mer ärliga mot dom vi lever på – spelarna. Bestäm att ni inte håller på och mörka hur ni ska balansera. I onsdags på Solvalla så visste alla att det skulle bli riktigt kallt framåt kvällen och svårare att köra barfota.

T. ex. Timo Nurmos tog ett sent beslut att slå på skor på alla sina startande på V86.

Men för sent, det stora flertalet av systemen var redan inlämnade.

Jag är absolut för demokrati, men ibland behövs det en diktator!

T ex borde någon med vett i styrande ställning bestämt att barfotaförbudet skulle förlängts och gällt hela mars också, nu när våren vägrar att infinna sig.

Ett annat beslut som någon borde införa är att tävlingar som körs – t ex norr om Solvalla – där gäller förbud mot barfotakörning till dess underlaget medger annorlunda.

Det är ju inte klokt att man på Jägersro ska tvingas köra med skor om det är perfekta barfotaförhållanden medan man i Boden tillåts att köra barfota trots att det kanske fortfarande är isbana. Förstår att ingen kommer köra så på isen, men bara det faktum att det är tillåtet är crazy.

Livet är inte rättvist, då behöver inte reglerna var samma där de inte hör hemma.

När det gäller en diktator, så borde någon (veterinären?) sagt i onsdags, att det är barfotaförbud på Solvalla eftersom det med stor sannolikhet kommer bli många minusgrader.

Detta beslut borde tagits runt kl 1600.

Visst några kunde tävla barfota, men vitsen är att vi spelare ska kunna veta att man inte ändrar i sista stund!

Skrev härom veckan att Bold Eagles vinnargnista var slut och så går han och vinner i Cagnes sur Mer på 1.08,9!

Jo, det är en fantastisk tid på en lite regnig bana. Men t ex Stefan Melander, som är en noggrann person, antyder i sin krönika i Expressen, att tiden inte var korrekt.

Tiden (om den är rätt) imponerar, men vad slog Bold Eagle, som blev släppt till ledningen?

Ett inte alltför imponerande gäng om vi bortser från Bird Parker, men han travade större delen av loppet i tredjespår!

Nej, jag vill se flera vinster innan jag ändrar mig angående stridsviljan.

Förra veckans luring Oceanic Clearence var många meter sämre än i starten dess för innan. Tror inte hon gillade att gå i ledningen.

Nu spanar jag in i avd. 2 nr 6 Simb Senta som mycket väl kan vinna detta öppna lopp. Tror också att nr 9 i avd.3 Don Vince kan överraska.

/Lasse Kinch