Finns det någon idé att satsa på Bold Eagle i Elitloppet 2018?

Det kommer i alla fall inte jag göra!

Min teori är solklar. Han har gått samma väg som Nuncio, d v s han tycker inte längre det är lika kul att ta ut sig så han får blodsmak i munnen.

Vad är det då som hänt?

Bold Eagle blev knäckt av sin enorma insats i försöket i 2017 års Elitlopp.

1.08,3 – från dödens – är en fantastisk tid och sättet han travade hem segern den gången var ju makalös.

Tror att så gott som varenda person som såg försöket tänkte ”den här går inte att slå”. Men redan i finalen hade Bold Eagle fått nog.

Sanningen är att Franck Nivard kramade ut vad som fanns i Bold Eagle i heat ett.

Minns att jag kom att tänka på vad Gunnar Nordin, som var mästare på att vinna med knapp marginal, sa till sin lärling Kaj Widell, när Kaj hade vunnit ett lärlingslopp med många länder:

– Kaj lilla, man får inte mer vinstpengar om man vinner överlägset!

Har inte lyckats hitta den statistik som berättar hur Bold Eagles resultat varit sedan Elitloppet, men vad jag kan finna ut är att han sedan dess bara vunnit två lite större lopp mot inte så märkvärdiga hästar.

Nu är det inte så underligt att Bold Eagle ”är slut” för han har verkligen fått gå i många tuffa lopp och visat vilken världsartist han är – alternativt – varit.

När han var på topp så fanns knappast någon andraplacering i resultatraden. Var Bold Eagle i slagläge så ville han vinna, och då vann han!

Nu finns inte den gnistan kvar, och precis som med Nuncio, så får vi istället glädja oss åt det som varit.

Nu sägs det att ”Örnen” ska komma till Elitloppet i maj, men det tvivlar jag på. Tror karriären är över i mars?

OS är i full gång, och roligt att det går så bra för de svenska damerna, att man t o m blir lite besviken när Charlotte Kalla ”bara” blir tvåa.

Hanna Öberg var en riktig skräll när hon vann guldet i skidskytte och fick då vibbar från OS i Squaw Valley 1960 då jag minns att jag låg och lyssnade på radiosändningen och fick höra att någon Klas Lestander vunnit något som hette skidskytte?

Det var inte så underligt att jag inte visste vem atleten var eller sporten, för det var en relativt okänd gren med en ”okänd” vinnare och det var första gången som grenen var med i OS.

1924 hade en liknande gren funnits under namnet Militärpatrull.

Måste också säga grattis till Frida Hansdotter som äntligen kunde besegra Mikaela Shiffrin i en stor tävling.

Hade framgång med min luring förra veckan (Hankypanky Frances) som vann efter en perfekt styrning av Björn Goop. Får vara nöjd med 7,20 i odds.

Få se om jag är lika pricksäker nu när jag väljer i avd. 7 nr 8 Urchin! En 2% från spår åtta på 1640 meter. Jag vet, men Urchin är i bra form, och med lite tur hamnar han bra till och då får konkurrenterna hålla i hjälmen!

/Lasse Kinch