Tänka vad olika vi kan tycka och vad skönt att vi kan tycka olika!

Dennis Olsson skrev, som kommentar till mina synpunkter på att Bold Eagle fick starta trots att man inte inte följde det reglemente som gäller i Sverige.

Ja, Dennis, visst hade det varit bedrövligt om man strukit Bold Eagle, men var går gränsen när det gäller att följa de regler som finns?

Tycker du att ett snyggt mål i fotboll, som bara är lite offside, men gjorts av Messi, som äntligen kom till Friends ska godkännas? Även om offsiden inte påverkade skeendet speciellt mycket?

Som jag ser det är det stora problemet att man inte har samma regler i travsporten över hela världen. Då slipper vi dylika incidenter!

Vi var ju många som tyckte det var märkligt att Örjan Kihlström blev utpetad i spåren i Prix d`Amerique utan att någon åtgärd vidtogs av domarna.

-Man kör så i Frankrike var den enkla förklaringen.

Dennis vill också påpeka att domarbasen på Svensk Travsport (Staffan Falk) – i efterhand –  anser att man gjorde fel, som tillät Bold Eagle att tävla med sin springrem.

Mattias Sunden hade också synpunkter på vad jag skrev, och honom måste jag ge helt rätt!

Jag hade blandat ihop vilken sorts springrem Bold Eagle hade. Den var oelastisk och det är den sorten man inte får ha i vår travsport.

I sak spelar det inte någon roll, för vad jag skrev, men visst Mattias jag borde tagit reda på hur det hela låg till.

Tack för att du rättade mig!

Ikväll, om några timmar ska Sverige spela VM-kval mot Frankrike, och det ska bli väldigt intressant att se. Våra fotbollskillar gjorde ju en riktigt bra match i Paris i höstas.

Tyvärr tror jag att det gör att fransmännen är extra uppmärksamma denna gång.

Det händer ofta att franska lag (andra också) underskattar sina motståndare och därför underpresterar. Det gjorde Frankrike i EM-finalen mot Portugal och det gjorde de mot Sverige.

Denna gång händer inte det.

Hoppas på oavgjort (önsketänkande) men fruktar 2-0 till Frankrike.

Avslutningsvis en luring till Östersund.

I avd.1 tycker jag att nr 7 Joy de Castella är värd en varning. Gjorde det bra senast och kan få revansch nu!

/Lasse Kinch