Det är väldigt nära nu!

Snart vet vi vilka som kommer till start i Elitloppet anno 2017. På söndag är den definitiva startlistan klar.

Kommer Nuncio och Delicious att vara med?

Låt oss hoppas!

Att Bold Eagle  är stor favorit är helt rätt så här på förhand och det ska väl mycket till för att han ska förlora om vi ska vara helt ärliga.

Men travsporten – som har många fördelar – har en sak som jag gillar. Man kan spekulera före, under och efter loppet. Ordet OM är väldigt vanligt när vi pratar trav…

OM…

….Franck Nivard inte lyckas med sin styrning kan Bold Eagle förlora.

….Delicious U.S. sitter i rygg på fransmannen 150 kvar speedar hon ner favoriten.

….Nuncio är i den form som Stefan Melander antyder är Nuncio lika bra som Bold Eagle, men vinner på målfoto.

….Åke Svanstedt satt sin Resolve i samma författning som 2016 kan han vinna.

….D.D.´s Hitman får ett maximalt lopp kan han överraska?

….Propulsion får loppet räcker han till då på 1609 meter?

Finns nog många till OM. Visst är det kittlande att föreställa sig olika scenarier.

Gick in för att titta på Unibets odds till Elitloppet och det enda som förvånade mig lite var skillnaden på ett spel på Propulsion jämfört med D.D.´s Hitman.

Propulsion får man ”bara” 8,75 om han vinner mot 22,00 på Hitman. Den senare besegrade ju Propulsion i Finlandia Ajo, och i min värld är Hitman mer gynnad av sprinterlopp än Propulsion.

Att redan nu spela Bold Eagle lönar sig säkert OM han vinner för jag skulle tro att han knappast ger 2,10 i finalen.

Tyvärr verkade det som travguden trodde att Elitloppshelgen skulle infalla denna vecka. För tittar man på långtidsprognosen blir det svalare nästa lör- och söndag. 14 grader och 7 meter i sekunden i vinden, på söndagen, visserligen i solsken.

Kul ska det i alla fall bli, och inte minst längtar jag till lottningen så vi kan börja spekulera. Spännande också att se vilken häst Örjan Kihlström kommer att köra.

Ishockey-VM rullar på och Tre Kronor har inte imponerat mer än stundtals så här långt. Att nå semifinal gör att laget kommer undan med godkänt oavsett hur det går i fortsättningen.

Men vilken tur svenskarna haft så här långt. Att till att börja med att slippa både Ryssland och Kanada i semifinal och att sedan USA gör en plattmatch (underskattning) och åker ut mot ett svagt Finland är som att spela V75 och få sju rätt för att man får in tre reserver!

Talang finns i  Tre Kronor men ännu har det inte klaffat till 100%. Nu tror jag det räcker mot Finland och hoppas sedan att ryssarna vinner mot Kanada. För jag tror att chansen mentalt är större mot Ryssland.

Robert Ström kommenterade målvakternas ”orättvisa” bedömning förra veckan och Robert du har helt rätt. Det kanadensiska uttrycket ”en målvakt bedöms inte efter sin räddningar utan efter sina misstag” håller du antagligen med om.

Bottnas Commendeur (opl) var ingen bra luring förra veckan så det gäller att ta revansch denna gång.

I avd.5 hoppas jag att nr 3 Raffinos kommer iväg lite bättre än senast från start och att favoriten Whitehouse Express får trafikproblem från bakspåret.

/Lasse Kinch