Gör ni som jag och retar er på alla omstarter?

Alldeles för ofta har det på sistone blivit mer regel än undantag att ett voltstartslopp på V75/V86 leder till ett antal omstarter.

Hur många gånger har vi inte – lite till mans – sagt att lärlingslopp på de stora streckspelen måste startas med bil, för annars orsakar de alldeles för lång fördröjning av tävlingarna.

Nu är proffsen minst lika usla!

Minns när jag började intressera mig för trav (i slutet av 50-talet) och Gösta Nordin på Solvalla varje måndag(?) hade utbildning av amatörer i startteknik. Gösta stod i måldomartornet och använde högtalarsystemet för att påpeka vilka fel kuskarna gjorde.

Kom ihåg att det var väldigt underhållande – och inte alltid snälla ord.

Nu finns ju tyvärr inte den äldste av de tre bröderna Nordin i livet längre, men skulle gärna se Erik Adielsson (vår bäste startkusk) ta över mikrofonen, och då skulle inte bara amatörerna vara med.

Visst är det betydligt fler autostartslopp numera än på Göstas tid, och det kanske är förklaringen till att många av dagens proffs är så markant mycket sämre än gårdagens i voltstart?

Är höjda böter lösningen?

För något måste göras.

Flera gånger under åren som krönikör här hos Travnet har jag klagat på hur de som rankar i programmen lyckas chansvärdera underligt.

Dags då att påpeka när det är bra.

Bra?

Nej utomordentligt t o m!

Hade du utnyttjat tipsen maximalt i onsdags hade du haft cirka 70 000 kr mer på bankkontot!

På 10 rader!

Sex av vinnarna var tippade etta, en tvåa och storskrällen Tricia (51,55) var femterankad och första B-häst!

Vet inte vem jag ska hylla, men ta åt sig den som känner sig träffad!

Passar också på att sända ett grattis till Johan Untersteiner som i onsdags tog sin 1000:e seger bara 32 år ung.
Absolut ingen sensation att han når detta i kuskbranschen lite magiska tal. Det var många som tidigt såg en jättetalang i Johan, som kusk. Däremot är det alltid svårare att sia om hur han skulle bli som tränare.

Det har ju visat sig att han tillhör toppskiktet där också.

Apropå tränare, vilken prestation av Daniel Redén att få med fyra hästar i Prix d´Amerique! Att dessutom tre av dem får med sig en del av priskakan är riktigt bra. Vet att Stefan Melander/Cattis Lundström också haft fyra (?) till start, men kommer inte ihåg hur mycken “deg” de fick med sig hem till Enköping.

Varför jag sätter ett frågetecken bakom fyra är att jag inte hittar mer än tre Melander/Lundström hästar i 2003 års startlista för storloppet. Den jag saknar (som Stefan själv påstod var med i sin krönika i Expressen) är Infant du Bossis.

Ska man man lita på Google i det fallet?

Bold Eagle vilken häst!

Längtar redan till Elitloppet, och tycker det är bra att den franske kejsaren inte kommer till Olympiatravet. För den duellen vill vi se i solgasset sista söndagen i maj!

En sak jag inte förstår är att travsporten inte kan skapa enhetliga regler!

Varför får man i Frankrike köra på annat sätt än i t ex Sverige?

“Det var i Frankrike vi tävlade, och då gäller franska regler”, sa t ex Björn Goop efter loppet apropå den incident i sista kurvan som avgjorde loppet.

Fotbolls-EM spelades i somras så vitt jag minns i just Frankrike, och då hade man ingen annan regelbok än den i övriga världen!

Bandy-VM äger rum i Sandviken.

Någon som bryr sig?

Det verkar inte så om vi tittar på publiksiffrorna. Tittar man på resultaten så förstår man varför publiken sviker.

40 mål (34-6 Sverige-Tyskland) i en VM-kvartsfinal i en idrott ger lite av ett löjets skimmer!

När det blir 16 mål i en gruppfinal, undrar man ju hur allvarligt lagen tog på den matchen?

Bandy är en underbar sport att spela, men inte lika kul att titta på.

Eller?

Nu avdelningen luringar. Bara att erkänna att Sjö Odin var en ny flopp i mitt hopp om att finna vägen till miljonerna, så då gäller det att ta nya tag.

Det blir slutligen i avd. 4 nr 4 Alwaysinblackpedia. Norskan visade storform senast och har Basic utvändigt om sig från början. Det kan avgöra!

Vill också varna för nr 6 Partizan Face i avd. 2. Lutfi verkar väldigt nöjd med formen och chansen.

Nu är det dock inte ovanligt från det hållet.

/Lasse Kinch