STRÄNGNÄS: Suck, vilket trist väder vi haft de senaste veckorna. Träningen av hästarna har gått på sparlåga. Underlaget har varit minst sagt knepigt i Mälardalen på slutet. Nu lovas (enligt prognoserna) det bättring framöver. Låt oss hoppas och tro på detta.

”Det räcker nu”

För två år sedan var Bold Eagle definitivt ”King of the World” i travsporten. Nu verkar det bara vara spillror kvar. Söndagens start i Critérium de Vitesse var en riktig skuffelse. Kan det trots allt vara så att Elitloppsförsöket 2017 när Bold Eagle dansade runt från dödens på otroliga 1.08,4 tog musten ur hans kropp?

Visst, han har gjort bra lopp efter det. Trots allt var han ju då världens bäste för att efter Elitloppet 2017 ”bara” tillhöra kategorin ”Mycket bra häst”.

Nu är han inte ens längre det. Trist att kretsen kring honom tar ut han på tävlingsbanan likt som en gammal tungviktsboxare som gått några matcher för mycket.

Låt det vara slut nu, Pierre Pilarski & Co.

Readly Express

En som fortfarande dansar på lätta ben är Readly Express. Jag trodde kanske i min okunskap att just innerspåret samt det stängda huvudlaget skulle kunna fälla honom i söndags.

Dock biter inte sådant på denna världsstjärna. Hans spurt passade alldeles utmärkt på Cagnes-sur-Mers långa upplopp.

Segertiden flotta 1.08,9a/1609m. Vilken häst han är Readly Express. En av de allra bästa jag sett.

Ingen idé att gå över bron för att hämta vatten?

Bergsåkers ledning gjorde det minst sagt lätt för sig när de nu har anställt nuvarande styrelseordföranden i Norrlands Travsällskap som sportchef på Bergsåker.

Vilken travbanechef/vd kan säga nej till sin egen styrelseordförande om denne vill ha en chefstjänstemannaposition på ”sin egen” hemmabana?

Minst sagt spel för galleriet för de övriga som sökte tjänsten som sportchef på den största travbanan i Norrland.

Som så många gånger förut är travsporten i Sverige besynnerlig.

Vilket tålamod Solvalla har

Måste berömma Stockholms Travsällskap för deras enorma tålamod. Sällan man ser en organisation som uppvisar just ett sådant tålamod.

Publiken har totalt flytt nationalarenan de senaste åren. Solvalla har en tävlingsplanering som just ingen egentligen begriper sig något av.

Nu talar Stockholms Travsällskap om de positiva saker som kommer hända år 2026 (det vill säga om sju år!) kring huvudstadsbanan i och med projektet ”Solvalla-staden”.

Jisses, vilka kommer vara kvar i sporten om sju år, och skulle det kanske inte vara läge för Stockholms Travsällskap/Solvalla att även ha några kortsiktiga projekt och då inte bara att sälja dyra restaurang-paket inför Elitloppshelgen?

Det gör en smula ont i mitt Solvalla-hjärta när jag inser hur Solvalla fungerar idag.

ATG

Spelomsättningen haltar ordentligt för dagen om vi jämför exempelvis mot fjolåret samma tid. Borde vara läge för Lord Skarplöth & Co och visa om de eventuellt har kompetens för att vända skutan.

ST

Svensk travsport har det tufft för dagen. De aktiva i svensk travsport vill ha ett tuffare dopningsreglemente än vad förbundet vill ha. I hur många sporter är det så?

Spelbolaget Legolas angriper Svensk Travsport redan ikväll med att dela ut riktiga ”matlappar” på Solvalla till hästägarna i några utvalda lopp.

Naturligtvis inte uppskattat hos byråkraterna i Hästsportens Hus. Monopolister brukar inte uppskatta konkurrens.

Ha det gott!

Björn

bj.hammarstrom@gmail.com