STRÄNGNÄS: Bricka ett bakom bilen i Criterium de Vitesse i Nice är definitivt inget önskeläge. Otur för Readly Express minst sagt att dra det startspåret.

Att bilen släpper fältet precis efter en kurva gör att innerspåren inte har någon fart uppe jämfört med hästarna som har startspår längre ut.

Ja, men nu skall ju Readly Express gå med sin huva som även är utrustad med googles och då blir han snabb ut, säger nog en del.

Jag vill nog tro att det kan bli ett stressigt moment för Readly att har både innerspår och vara utrustad med ett stängt huvudlag.

Readly Express är förvisso ingen vanlig häst. Dock tror jag nog att även ha kan stressa upp sig med ovannämnda upplägg.

Blir alltså spännande att se om firma Björn Goop/Timo Nurmos väljer att nyttja ett stängt huvudlag från detta knepiga utgångsläge.

Det kanske blir så att Bold Eagle kommer ganska smärtfritt fram till ledningen i ett tidigt läge och håller undan till slut?

Den som lever får se.

Inte lätt att vara ”expert” i svensk trav-tv. Patrik Fernlund ondgjorde sig för en omstart (voltstart) när V75 avgjordes på Sundbyholm i söndags.

I onsdags på Solvalla lyckades den gode Fernlund själv med konststycket att ”banda”. Kostade Patrik Fernlund 1500 kronor i böter.

Till kråksången kan tilläggas att omstarten i söndags på V75 så utgick inga böter till någon körsven. Högst antagligen då ett tekniskt fel istället.

Som sagt, inte lätt att vara ”expert”.

Lite extra roligt och komiskt är det ju trots allt när ”experterna” själva sitter i glashus.

Kanske skulle vara läge för trav-tv redaktionen att ta in en expert med lite mer seniora kunskaper? Främst för att kunna balansera expertungdomarnas iver.

Det rör sig extra mycket på den svenska hingstmarknaden just nu.

På Facebook får vi ta del av att Explosive Matter har flugits från USA med destination Svenljunga (Broline). Det skvallras om att Explosive Matter redan är fulltecknad 2019.

Franska unghästtoppen Flocki d’Aurcy (e.Ready Cash) har landat i Örebro efter att ha varit i träning hos Philippe Allaire.

Har inte riktigt förstått om Flocki d’Aurcy kommer betjäna ston utanför ägarkretsen kommande avelssäsong.

Det börjar röra sig en smula bland de svenska treåringarna. Nog för att det märks att både väder denna vinter och minskade kullar gör att än så länge har vi inte sett så många färska hästar ute ännu.

Dock är det alltid förbaskat trevligt att se treåringarna börjar synas så smått i startlistorna.

Ha det gott!

Björn

bj.hammarstrom@gmail.com