KVÄNUM: Hua, vilket väder vi ”bjuds” på. Hemma i Mälardalen har det inte varit någon lek de sista dagarna. Tisdagen här i Västergötland är inte ett dugg bättre. Oerhört knepigt att träna travhästar dessa dagar. Bästa receptet för dagen tror jag är att ha is i magen. Underlaget för de flesta är besvärligt för stunden.

Slötittade på svensk trav-tv i söndags. Har de sista åren av olika anledningar inte tittat på så mycket på TV4-gruppens travsändningar.

Mest för att de för min del saknar djup. Blev inte speciellt imponerad i söndags heller. Nästan så det var en smula mobbing gentemot de aktiva från de så kallade ”experterna”.

Det var inte speciellt trevligt vill jag tycka.

Mattias Djuse fick sig en släng av sleven från redaktionen. Den stackare som råkade orsaka en omstart i ett voltstartslopp blev utdömd av ”experterna”.

Nej, det var ingen trevlig sändning i söndags. Voltstart i svensk travsport är numera en sällsynthet. Säkerligen inte helt lätt för nya körsvenner att skaffa sig rutin i den disciplinen.

Visst, allt behöver inte vara trevligt. Dock var sändningen från i söndags inte bra. Det blir också knepigt för redaktionen att ha ”experter” som inte haft några större karriärer som aktiva själva.

ST tappade sin säkerhetschef Johan Nilsson förra veckan i samband med att förbundet meddelade sin nya strategi gällande sitt antidopningsarbete.

Uppenbart var inte Johan nöjd med ST:s nya upplägg.

Att jaga felaktigt ifyllda behandlingsjournaler tror jag inte är rätt väg att komma i bukt med de problem som möjligtvis finns gällande doping inom travsporten i Sverige.

Min medicin är betydligt fler dopingprov än vad som görs idag, helst oanmälda i träningsmiljö.

Visst ett dopingprov kostar cirka 4 000 kr, men det är det värt vill jag tycka. Och jag tror vi måste ta på oss den kostnaden.

Inbördeskrig på Halmstads stallbacke? Ja, det verkar inte bättre. Böteslapparna haglar från måldomare Mats Kvint för dagen gällande olämpligt uppträdande.

Bakgrunden verkar vara dopingrykten på Halmstad. En del pratar om icke tillåtna ozon-behandlingar på hästarna runt om Halmstad-området.

Suspekta behandlingar kan tyckas. Kan en utökad väktarrunda kring stallbacken stilla snacket på Halmstadtravet?

Är det något som skadar travsportens anseende bland allmänheten är det just dopingrykten. Detta måste ST ta på största allvar omedelbart.

ATG kämpar på med fortsatt nedgång på spelet. Nu är det upp till bevis för Skarplöth &Co och visa att nuvarande ledning har den rätta kompetensen för att få igång spelet ordentligt igen.

Lord Skarplöth har ju som bekant investerat hårt i sitt eget ”Dream-Team” det vill säga ATG:s ledning.

Nu är det dags att de gör skäl för de höga löner de har. Jag väntar med spänning på vilka insatser ATG kommer att göra framgent för att hålla uppe omsättningen.

ATG har ju satsat stenhårt på investeringar de senaste åren. Nu som sagt skall det ju vara dags att skörda dessa investeringar.

Vi får se hur stor skörden blir framöver. Sista tiden verkar det som skörden/omsättningen växt dåligt, eller inte alls.

Ha det gott!

Björn

bj.hammarstrom@gmail.com