STRÄNGNÄS: Vi närmar hos midsommarhelg här i Sverige. Naturligtvis är då det varma och goa vädret borta. Visst, svårt att klaga efter dryga 1,5 månads ”heatwave” i landet. Nåja, nu är det i allafall som vanligt igen.

Det blev ett besök på Solänget i måndags kväll. Gillar den banan skarpt. Det känns som tiden står still där. Ja, nya gästboxar är på plats. Annars är mycket som det var förr. Saknar dock flipperspelet på stallfiket.

Om jag minns rätt var det Staffan Osterling som var flipper-champion på den tiden. Vi testade att slå honom 1983 vid Silverörnen. Staffan visade sig omöjlig att slå.

Bodentravet levererade i lördags. Nytt publikrekord i ett alldeles underbart väder. Ja, det var en hit att flytta starttiden till kvällen vid Kronprinsessan Victorias bröllop med Daniel 2010.

Är dansen kring guldkalven Ready Cash på väg att ta slut? Just nu verkar det vara tomt i ”pistolen” hos Ready Cash. Tufft då att behöva betala full avgift innan märren är dräktig. Och vilket försäkringsbolag vill sälja försäkringar vid eventuellt inget föl under aktuella promisser?

Lördagens stora begivenhet på Rättvik blir matchen mellan Villiam och Perfect Spirit. Intressant också att båda dessa ”Top-Guns” åkte på bakspår. Det blir säkerligen ett fint lopp att vila ögonen på.

Fint lopp blir det också på Vincennes kommande söndag. Prix René Ballière avhålls för den äldre eliten. Vi som gillar att se äldre bra hästar tävla får då vårt lystmäte. Bold Eagle, Belina Josselyn, Bird Parker aviserar start. Det loppet blir intressant.

ATG/ST aviserade nyheter i veckan om den kommande ”skilsmässan”. De kommer inte längre att ha samma telefonnummer samt adress. Ägaren, det vill säga ST, byter och dotterbolaget ATG behåller sina uppgifter. Borde det inte vara tvärtom?

Sedan att man även fortsättningsvis delar på växeln, kontorsservice och lokaler verkar ha mindre betydelse för dem. Spel för galleriet alltså.

För mig är det enda alternativet om man vill uppnå sitt mål om ”Lika Villkor” att sälja sina 90% i ATG samt att någon part flyttar ut från Hästsportens Hus. Självfallet skall ST/ATG inte dela på kontorslokalerna i framtiden.

Handsome Brad visar allt mer att han är Ulf Stenströmers nya Noras Bean. Ett minst sagt tufft lopp i Harper Hanovers under Elitloppshelgen satte inte ner Handsome Brad det minsta. Det tyder på att han är en riktig tuffing. Segern igår på Jägersro lovar ännu mer.

Glad Midsommar!

Björn

bj.hammarstrom@gmail.com