UPPSALA: Hur tänker V75-spelarna? Att trycka in 102 miljoner (i lördags) till en omgång som stavas 5-rätts Jackpot lång väg är egentligen helt galet. Jag vet inte hur de resonerar. Antagligen måste pengarna brinna i fickan på dem.

Naturligtvis tacksamt för ATG och kanske även hästsporten som sådan? Är det möjligtvis brist på alternativ som trots allt gör att spelarna kliver in? Förutom de som fick 7-rätt med en liten insats så var det i princip torsk för alla andra. Att Tudor Kronos, Zenit Brick och Southwind Feji skulle förlora var nog bara en önskedröm.

Som sagt, spelarna var där och tryckte över 100 miljoner kronor till en V75-omgång som i princip alla (läs spelarna) var chanslösa att vinna några pengar på. Helt ”fantastiskt” tycker jag.

Andra förutsättningar till lördagens V75 vill jag påstå. Finaler gör att det kommer köras på många händer. Kanske blir det en lite tungsprungen bana vilket kan göra att även hästar som kommer bakifrån har chansen?

Solvalla kämpar på med sina tisdagar. Igår så blev publiksiffran 634 personer. Solvalla har en tung resa framför sig.

När körde Jägersro trav en tisdagskväll senast?

Tävlingsdagarna på min hemmabana Sundbyholm är huller om buller. Det har varit fredagar, måndagar, ibland lunch och ibland kväll. Inte helt lätt att hålla reda på längre.

Är det bra för svensk travsport? Knappast.

Frenchnorwegian ID (vilket namn) verkar vara en lovande treåring. Andra starten igår på Solvalla och andra segern. Robert Bergh har en unik förmåga att kunna hitta lite ”udda” stammade hästar som går riktigt bra. Denna Saxo de Vandel-avkomma verkar ha fått det mesta med sig sen födseln. Han blir intressant att följa framöver.

Trots att Robert Bergh saknar i princip Ready Cash och Muscle Hill-hästar i stallet så levererar han resultat. 78 starter i år har inbringat 23 segrar (29%). Totalt intränat just nu 3 miljoner.

Vincennes nya positioneringssystem verkar vara vida överlägset det ST/ATG köpte in för några år sedan. Eller är det bara så att teknikerna kring systemet på Paris-banan innehar kompetens?

Att Readly Express blir årets häst 2017 tror jag står helt klart. Att det fortfarande går att rösta på årets häst 2017 anser jag vara helt galet. Detta med tanke på Readly vann Prix d’Amérique 2018.

I min värld visade Cyber Lane ifjol att han borde blir årets häst. Jaja, det går inte att få allt.

Östersunds-travet har ju den stora äran att arrangera UET-Mastersfinalen i september. Riktigt roligt för dem naturligtvis.

”Självfallet” avgörs denna final samtidigt som Östersunds eminenta herrfotbollslag spelar hemma mot svenska mästarna Malmö FF.

Låt oss hoppas för Östersund-travets skull att denna krock kan undvikas.

Ha det gott!

Björn

ingelstorp@tyfonmail.se