STRÄNGNÄS: Imorgon är det dags för Sprintermästaren i Halmstad. Min favorit är naturligtvis Rajesh Face. Den hästen har utstrålning, styrka och vad jag inte hade helt klart för mig innan Elitloppshelgen speed också.

Han har en intressant stamtavla. Mycket franska inslag borgar för att vi kommer få se Rajesh Face under flera säsonger på banan. Sådant gillar jag. Att också Lutfi Kolgjini ännu inte har gjort de sista rycken (läs bike och barfota ännu) gillar jag ännu mera. Nu är Sprintermästaren ett tufft lopp. Jag vill gärna se Rajesh Face även framöver.

Det blev som väntat mycket galopper i E3-finalerna i lördags på Bergsåker. Ännu högre fart i unghästloppen gör ju naturligtvis det vanskligt för våra yngsta hästar att hålla sig till rätt gångart. Jag uppskattar inte den nya ”utvecklingen” av våra unghästlopp.

Trevligt för oss TV-tittare att slippa ”Superstudion” under sommaren. Lite mer live-känsla och några fler intervjuer med de aktiva har det blivit. Sådant är trevligt. Dock fortsatt vansinnigt mycket reklam i svensk trav-tv. Hästarna hinner knappt gå i mål förrän tv-tittarna kastas in fem minutersblock med reklam. Sådant tär på intresset. ATG-Live är ett måste.

Oerhört tyst från administrationen i Hästsportens Hus om kommande Pokal-år. Kanske är de på semester? Vi får vänta på kommande livstecken tills augusti anar jag.

Var förbi Solvalla i ett ärende i måndags. Jisses, så det såg ut. Banan är ju som bekant under omläggning. Stallbacken såg ut som ett bombnedslag. Ja, där finns det att göra inför nästa tävlingsdag i slutet av juli.

Om Nuncio startar på Årjäng nästa lördag, vem kommer då köra honom? För inte kommer Örjan välja bort Propulsion som säkerligen även han siktar på Årjäng?

SHL-hästarna såldes i måndagskväll. De allra flesta kommer stanna kvar hos sina nuvarande tränare. Gott så. Hur blev det då till slut med införsäljningen av andelarna? Det verkar numera som intresset för sådana här tillställningar börjar svalna (ordentligt också). Nu är det så att detta kalas kostar de aktiva väldigt mycket pengar.

Idag skall den svenska domen mot Fabrice Souloy komma. Skulle bli mycket överraskad om den svenska domen inte liknar den norska. Det vill säga det blir säkerligen även 15 år från den svenska sidan också.

Att sedan tro att fransmännen kommer anamma det nordiska beslutet är nog naivt att tro. Synen på ärendet skiljer sig uppenbart väldigt mycket från det franska hållet gentemot det nordiska.

Ha det gott!

Björn

ingelstorp@tyfonmail.se