STOCKHOLM: Oj, vilken häst häst var Bold Eagle. 1.08,4a/1609m i dödens tillsammans med sin ständige körsven Franck Nivard. Den samlade expertisen var enig. Sällan eller aldrig hade de sett en sådan här bra häst som Bold Eagle. En alldeles galet bra häst helt enkelt. Kruxet var att Bold Eagle levererade en av de värsta prestationerna vi sett på en travbana i ett Elitloppsförsök.

Efter finalen, eller egentligen under finalen så syntes det mycket klart att Frankrikes nationalhelgon Bold Eagle var ordentligt märkt av sitt försökslopp. Inte alls samma spänst och ork som i försöket. Mjölksyran slog även till för den ”oövervinnerlige” Bold Eagle.

Att vinna Elitloppet kräver sin man eller kvinna (läs körsven). Franck Nivard hade inte gjort hemläxan likaväl som sina tidigare franska kollegor som Jean-Rene Gougeon, Leopold Verroken, Eugene Lefevre, Paul Delanoe, Jean-Etienne Dubois och Jean Michel Bazire. Det vill säga att inte tömma sin häst alldeles för mycket i försöket.

Tror säkerligen Franck Nivard inte mådde speciellt bra igårkväll, eller heller inte idag. Han är nog mycket medveten om vad som gick fel igår.

Hoppas att Bold Eagle klarar av sina lopp från igår och kommer tillbaka. Franck Nivard är säkert en vinnare igen om ett par dagar.

Timoko, vad skall sägas om denne fantomhäst? En alldeles unik travhäst naturligtvis. Lotsad med omsorg av sin numera ständige körsven Björn Goop. Ett relativt lugnt försökslopp och sedan pang till ledningen i finalen. Timoko blev inte utmanad av någon i finalen. Snyggt gjort av kretsen kring honom att hålla 10-åringen i sådant härligt skick.

Återigen drabbades fransmännen av dryga böter i årets Elitlopp. Jag gissar på att de inte har mycket övers för vårt tävlingsreglemente. Måste också undra över varför de tillåts att tävla med otillåten utrustning, för att sedan bötfällas efter loppen. Mycket knepigt agerande av domare och ST.

Fråga: kommer de några fransmän till Elitloppet nästa år?

Var på plats på Wenngarn och hästauktionen i fredagskväll. Trevligt folk och fina hästar. Dock ett mycket märkligt upplägg av hästauktion måste sägas. Ingen auktionsring att ta del av om du inte innehar ett VIP-bord. ”Pöbeln” tvingas till att trängas utanför ladan där de det var en bedrift att lägga ett bud. Det var också en bedrift att få tag i mat samt något att dricka. Här har arrangörerna något att bita i inför nästa auktion i augusti. I fredags längtade jag tillbaka till Infra-City.

Priserna var tveksamma. Inget större drag vill jag påstå. Auktionen skulle börja kl.19.00. Kl.18.49 fick jag ett SMS från ST om ytterligare prismedelsatsningar inför ”Pokalåret” 2018. Alltså, 11 minuter innan auktionen var annonserad till dimper ett SMS ner från administrationen. Snacka om bristande framförhållning.

Nya spelbolaget Legolas drog igång denna gångna helgen. Drog igång kanske är för mycket sagt. Jag har inte förstått mig på lanseringen av Legolas ännu. Förhoppningsvis blir det bättre framöver från gänget på Malta. Om jag tittar på omsättningen var nog inte ens huvudägaren Rune Andersson inne på hemsidan och spelade.

ATG:s omsättning kunde inte matcha spelsiffrorna från förra årets Elitlopp. Tappet syntes främst på lördagen. Långhelg med kanonväder gjorde nog att många valde bort sitt spelande. Att dessutom gå tillbaka till ”nygammal” tid på V75 var nog inget hit kan jag tro. Folk är i mångt och mycket vanedjur. Det var säkert en hel del människor runt om i landet som missade att lämna V75 i lördags på grund av tiden.

Roligt för Solvalla att publiken ökade jämfört med i ifjol. Publiksiffran i lördags var alldeles magnifik.

Det var också en väldigt fin sändning från Kanal75 mot oss i TV-soffan igår. Borta var mycket av all tråkig grafik. Det var fokus på sporten och det kändes bra.

Bra också att Solvallas ledning tog sitt förnuft till fånga till slut och visade levande hästar på storbildsskärmen istället för bara positioneringssystemet.

Ha det gott!

Björn

ingelstorp@tyfonmail.se