STRÄNGNÄS: Vilka prestationer det var på Solvalla i lördags kväll. ”Trots” barfotaförbud så levererade hästarna magnifika insatser. Härligt att också ta del av Margaretas tidiga unghästserie. Tyvärr kommer det vara tillåtet med barfotabalans när unghästserien fortsätter i mars på Solvalla. Det gör att många unga hästar helt enkelt springer över sin egentliga förmåga och tar slut fortare. Det är självklart både onödigt och tråkigt för oss som uppskattar sporten.

Aileron, finns det någon ”längre” häst i Sverige?

Red Rose America, inte ens hennes far Varenne hade gjort ett bättre slutvarv.

On Track Piraten, orden börjar ta slut.

Hall of Fashion, vilket jobb han gör Danne Widegren med sina hästar.

Young Farmer, Uhrberg är fortfarande en spetskusk av rang. Roligt också att hitta ”kejsaren” Ourasi i Young Farmers möderne.

Erica, pånyttfödd igen. Vilken form hon har den välstammade Going Kronos-dottern.

Carabinieri, det finns ingen bättre spurtare än han i Sverige för dagen.

Den total omsättningen i lördags stannade på 122 miljoner kronor. Publiken räknades till 2 915 personer. För fem år sedan, alltså 2012 så var den totala omsättningen 120 miljoner kr samma tävlingsdag. Antal åskådare var då 4 193 personer. Bägge dessa dagar var ”befriade” från Jackpots. Med andra ord ungefär samma omsättning trots ATG:s enorma mediesatsningar de senaste åren. Travsporten har också då tappat dryga 1 200 personer samma tävlingsdag på fem år. Oerhört tragiska siffror.

Onödigt och plumpt av ATG att strida om namnet Legolas. Jag som trodde att namnet Legolas ursprungligen kommer från J.R.R.Tolkiens böcker från 50-talet.

Innebär detta att ATG även har varumärkeskyddat namn som Ego Boy, Frances Bulwark, Järvsöfaks, Victory Tilly, Svinten med flera, vad säger de uppfödare och ägare som fortfarande lever om detta i så fall?

Roligt att tränare Robert Bergh är tillbaks med några hästar igen i Sundsvall. Det har sporten och spelet nytta av.

Björn Goops satsning på Frankrike ger allt mer frukt. Tränarsegrar allt som oftast nu på Vincennes.

Bold Eagle lattjade (igen) med motståndarna i årets Prix de France. Många av de bästa motståndarna krånglade till det för sig under resans gång och Bold Eagles seger blev till slut oerhört lätt.

Timoko visade återigen god form efter ett fint lopp av körsven Björn Goop. Kretsen kring honom gjorde ett misstag i årets Prix d’Amérique. Nu visade den gamle herren att han fortfarande kan leverera när han bjuds på hyggliga lopp.

Checkremmen var tillbaka på Sauveur igen och segern i lördags togs med en gäspning i Prix de Munich. Här har den nya tränaren Björn Goop ett vasst vapen i årets kommande storlopp.

Ha det gott!

Björn

ingelstorp@tyfonmail.se