STRÄNGNÄS: Oj, vad sådana hästar som Spring Erom och Nahar behövs i travsporten. Dessa både gentleman fortsätter att leverera godis till sina fans start efter start. Som bekant har de trots allt blivit 11 år gamla (unga?) Deras framgångar i lördags på Åby tror jag gladde enormt många.

Också suveränt att möjligheten för dessa herrar att starta på V75 finns. Trots allt är det inte bara barfotadansande unghästar som skall synas i den moderna travsporten. Både Spring Erom och Nahar med sin bakgrund drar många entusiaster till sporten. Häftigt.

En stilla betraktelse. Spring Erom gjorde två starter som treåring. Nahar hann med sex stycken. Ägarna har haft tålamod med sina dyrgripar. Det tackar jag för.

Tyvärr hackar lördagsomsättningen för ATG just nu. 81 miljoner kronor på V75 är visserligen en hygglig siffra. Dock borde den vara mer. ATG har ju som bekant lagt enorma pengar på sina lördagar i form av massor med teknik, TV, studios, omläggning av tider med mera. Då är dagens omsättningssiffror på lördagarna inget att skriva hem till mamma om.

Till Julhelgen gör ju som bekant ATG en storsatsning på V75. Alla dagar utom Julafton körs det V75. Tror nog att spelbolaget gapar efter för mycket. V75-rallyt känns som ett knepigt upplägg från ATG.

Hade hoppats på att Sauveur skulle kunnat fått plats i söndags på Vincennes. Nu har inte Echo-sonen startat sedan augusti av olika anledningar. Ägarens Frankrike-satsning känns för stunden inte som någon större succé. Kanske vänder det framöver?

Karl-Erik Bender fortsätter att satsa på direktflyg från USA till nästa års Elitloppet. Härligt att det finns filantroper till sporten. Låt oss bara hoppas på att Solvallas sportchef Markus Myron lyckas fylla planet med mer hästar än vad som skedde i våras. Då var det väl ”bara” Resolve, Pinkman och en ridhäst som fanns med?

För er som uppskattar travsporten och inte ännu har lyssnat på den eminenta intervju som gjordes i Norge där Jimmy Takter var på besök för någon vecka sedan hittas en länk HÄR.  Det är verkligen ”hardcore” för oss som gillar sporten.

Ha det gott!

Björn

ingelstorp@tyfonmail.se