BLENTARP: Gårdagens sköna sensommarkväll lockade totalt 1321 personer till de två V86Xpress-banorna Sundbyholm och Åby. Dryga 600 personer på varje enskild bana. Det innebär att de enbart var de närmast sörjande som var på plats. Publiksiffror räknas som ”mjuka värden” enligt administrationen i Hästsportens Hus. Det blir ”spännande” att ta del av ST:s utvärdering av dessa mjuka värden om några veckor när ST kommentera sina framtidsplaner kring just dessa.

Får många mail just nu från travintresserade människor just nu. Det är hästägare, spelare, aktiva, gamla medarbetare från ATG, gamla som unga hör av sig. Många är oerhört bekymrade om hur sporten och spelet sköts av ATG/ST.

Den nya ledarstilen från Hästsportens Hus är minst sagt annorlunda än för några år sedan. Sättet att bemöta hästsportens kunder skiljer sig markant från förr om åren.

Mit enda råd till de som hör av sig är att sluta spela på hästar för stunden. Det tror jag är den enda medicinen som biter på makthavarna i travsporten. Det är då det blir allvar. De bryr sig uppenbart inte om att det behös någon publik på våra travbanor.

Ett av alla tydliga exempel på att adminstrationen ser annorlunda på sport och spel än tidigare är Olympiatravet. I år avhölls som bekant denna klenod på Valborgsmässoafton. Herregud, det är ju hål huvudet att göra så. Publiksiffran sjönk som en sten och även spelsiffrorna var icke godkända.

Vad gör då de styrande inför nästa år? Jo, då körs Olympiatravet på Åby dagen före Valborgsmässoafton och det är då en sk ”Långhelg” med röd dag på måndagen. Jag säger då till Åby Travsällskap som arrangerar Olympiatravet ”Lycka till med den pungsparken från ATG/ST”

Jag vill nämligen tro att det fanns en anledning att tidigare ledningar i Hästsportens Hus valde att arrangera Olympiatravet på Åby i mitten av april.

Nu är det nya (sämre?) tider för travsporten i Sverige.

Jag väljer att inte nämna något om Solvalla och fortsatta V86Xpresstävlingar nästa år i denna blogg.

Återigen till er som mailar mig. Vill nu ha förändring om hur travsporten numera drivs i Sverige. Sluta då spela på trav exempelvis under en månad. Det är då administrationen kommer förstå allvaret. Inte förrän då kommer det hända något.

 

Ha det gott!

Björn