PÅ VÄG NORRUT: Vilken härlig insats Varenne-sonen Royal Fighter gjorde i onsdags på Jägersro. Insatsen Royal Fighter gjorde borde räcka till en Elitloppsbiljett. Tycker att Royal Fighter ser bättre ut i år än vad han gjorde ifjol och då räcker Pelle Erikssons springare långt i årets Elitlopp. Ännu har han inte fått någon inbjudan.

Tufft för Åby att bara nå dryga 3100 personer i publiken i lördags under sin Pokaldag/kväll. Den pungspark de svenska banorna fick av ATG/ST i höstas när V75 senarelades gör sig allt mer tillkänna. Några enstaka gånger har publiksiffrorna sett fina ut trots senareläggningen. Senast det hände var för knappa två veckor sedan på Örebro.

Spanska TravDerbyt avgörs på söndagkväll i Palma på banan Son Pardo. 50 000 euro till vinnaren. De treåringar som gör upp om segern är vad jag tror Zola Boko-sonen Dream De Font som imponerat i sina lopp. Första utmanare är Algiers Hall-stoet Duna De Llevant.

On Track Piraten tycker jag gjorde ett suveränt lopp i lördags på Åby när han vann Algot Scotts Minne. Att vinna på det sättet Strömbergs häst gjorde är nog inte många andra hästar kapabla till. Tror att han räcker långt i årets Elitlopp.

Eltloppets nya ”general” Markus Myron har varit försiktig att dela ut de rosa biljetterna. Det tror jag är en god politik. Jag vill tro att det ger hästar med färsk form och gör Elitloppet ännu bättre.

Väderprognoserna till Elitloppshelgen är förstås vanskliga att sia om. Dock ser det för tillfället ljust ut samt varmt i luften. Gott så.

Elitauktion i Upplands-Väsby om en vecka. De svenska uppfödarna har tagit mycket stryk av de senaste årens travpolitik från ATG/ST. Nu pratas det en del om ett eventuellt åtgärdspaket som kommer offentliggöras idag av ST. Detta paket riktas mot de hästar som just nu är ett ett år. Låt oss hoppas att detta ”rykte” nu är sant. Nuvarande ledning i Hästsportens Hus har inte gjort någon satsning alls på just hästägare och uppfödare. Senast det hände var 2011/2012 och då var det andra kaptener i styrhytten.

Spännade lopp på V75 imorgon på Gävle. Måste medge att jag håller en liten tumme för Nimbus C.D. i Prins Daniels Lopp. Äntligen har Mythical Lindy-sonen ett vettigt läge. Att någon skall ta en längd på honom från start tror jag är omöjligt. Sedan borde han hålla till mål vill jag tro.

Ha det gott!

Björn

ingelstorp@tyfonmail.se