STRÄNGNÄS: Vad ska man säga? Vilka framgångar för firma Lundström/Melander. Undertecknad har följt travsporten i 40 år men har aldrig sett maken till något liknande. Trots i många fall knackiga värmningar från en hel del hästar från Stefan och Cattis stall så visar hästarna en hysterisk form i loppen. Lundström och Melanders hästar tål mjölksyra och tuffa upplägg i dödens som inga andra hästar i Sverige gör för dagen. Åtskilliga gånger ser vi framför allt ”Tarzan” köra fram till dödens i UFO-vagnen och bara krossa sina konkurrenter till slut. Den senaste veckan har samboparet kört in till sitt stall otroliga 4.126.700kr, otroligt!

Stefan Melander vill gärna flytta fokus från sina framgångar för dagen och hyllar istället de svenska travtränarnas kompetens. Grejen är för dagen att Melander/Lundström ”leker” med de svenska tränarkollegorna. Kommer framgångarna fortsätta? Högst antagligen.

Ingen Ready Cash till Solvalla i september? Ja, tyvärr verkar det så. Kanske är det naivt att tro att travsportens allra största lysande stjärna kommer till Solvalla i september? Det finns för mycket att förlora för kretsen kring Ready Cash för att åka norrut. Det svenska travreglementet gör det heller inte lättare för en start på Solvalla för Ready Cash.

Den svenska totalisatoromsättningen fortsätter att tappa jämfört med i fjol. Detta skrivs det egentligen inte ett ord om i övrig press. Den gångna helgen tappade omsättningen ordentlig fart jämfört med motsvarande helg förra året. Jag tror att de aktiva själva i Sverige måste hålla ögonen på detta, med tanke på att sjunkande omsättning leder till sjunkande prismedel för aktiva och hästägare i slutändan. Men som sagt, tvärtyst om detta från Hästsportens Hus.

För många år sedan skrev den berömda amerikanska tränaren Billy Haughton om att våra unghästar kommer springa lika fort som 2-3 åringar som de gör som äldre. Känns som vi är där nu med tanke på resultaten från Gävle i helgen.

De verkar som om en del svenska tränare satsar på att starta sina italienskt-uppfödda treåringar i Italien senare i höst. Då får både de och ägarna vara beredda och tävla utan prispengar. Italiensk travsport håller tyvärr på att dö bokstavligen. Kanske bättre att vara kvar hemma istället och tävla.

Ha Det Gott!

Björn

ingelstorp@tyfonmail.se