Tips Solvalla: "Kusktalangen grejar ny seger"

Tips och analyser Solvalla

Solvalla. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 5 Thelma de Glatigne är mycket snabb men senast var hon lite väl pigg i ledningen och det håller inte i detta gäng. 3 Chapter N. Deo har fyra segrar av fem från spets och skulle tro att Örjan provar för tidig spets här. Peter har inte gett upp spets med 1 Ilona Håleryd. 7 Beautiful Bacardi kan också dra iväg rejält.

Loppanalysen: Mycket fina lopp i kväll och här har vi ett stolopp med kapabla hästar. Bra chans att 3 Chapter N.Deo tidigt är i spets och vinner. Hon avslutade bra efter en strulig inledning näst senast och senast avgjorde hon lätt efter att ha blivit framdragen. Från spets har hon fyra segrar av fem samt en andraplats och jag tror hon kommer dit. Formen är bra och chansen bra. Hon är annars minst lika bra med ryggresa så mitt taktik-surr behöver inte vara avgörande alls. Det kan ju även tempo på 7 Beautiful Bacardi med och det känns tryggt att tro på Örjan som inte är med i något tok.

2 Havefunwithme galopperade med sparat senast då Johan sökte open stretch. Har inte lyckats på slutet men kan betydligt bättre.

1 Ilona Håleryd avgjorde senast men det är tuffare nu och att spetsa blir svårt. Peter är dock lite inne på att det kan bli spets så vi får se. Han vässar på lite före start men hon kan då bli lite het. Kan lösa sig oavsett.

6 Viking Grace svek helt senast och var inte frisk. Svårbedömd nu då Rekilä mest kört henne lugnt.

7 Beautiful Bacardi gynnas av kort distans och Björn upp. Kan rusa hem det. 5 Thelma de Glatigne var för pigg i spets senast och borde vara nöjd med ryggresa. Även om det nu är bätre distans för henne.

Spelförslaget: Spelar vinnare på 3 Chapter N.Deo till oddset 2.75.

Solvalla. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:  3 Dontloosememate öppnar snabbt och har utmärkt chans på spets från sitt fina läge.

Loppanalysen: 7 Karat Band blev jag snudd på impad av senast. Svarade då för ett mycket starkt slutvarv och utan att slå av på farten som tvåa bakom spetsande löftet Fort Knox. Ett mycket strontg formintryck och det bettyde att det bör vara bra chans här även om det är goda hästar emot. Barfota runt om och Calle var plusplus senast men nu är det då Åke upp. Det är en hel del andraplatser i raden och det är sällan bra men jag tror inte det är någon fara med inställningen.

5 Easy so Easy har också löpt riktigt bra och avslutat riktigt vasst. Senast bakom Gocciadoros Acciaio. Avlsutar säkert vasst igen och bör strida.

4 Powell är en fin häst med utveckling i sig. Kan räcka även här. 1 Roller Coaster Ås bör få en fin resa. Peter låter uppåt och 10 Galantis avslutar bra men kan ha lite svårt ute i spåren. 3 Dontloosememate är en fin häst som öppnar bra. Fint lopp. 

Spelförslaget: Här lirar vi 7 Karat Band till vinnaroddset 3.75.

Solvalla. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  6 Grande Diva Sisu öppnar raskt och bör spetsa. Brukar bomba till tät.

Loppanalysen: 6 Grande Diva Sisu blir hårt betrodd och Nordströms snabba häst har en bra uppgift för att leda runt om. Har dock varit ifrån och det verkar inte helt påställt och jag söker andra bud.

7 Orlando avslutade rejält senast och Rekilä tror att hennes häst ska vara ännu bättre i form nu. Det låter bra. Läget oroar dock något då hästen riskerar att hamna pyrt till. Hon tycker att Orlando är bättre ut då det är volt. Måste bli farlig här om det löser sig och kusken är inte fy skam.

Apropå kusk. Björn kör åt Juul och det är helspännande. Hästen heter 10 Luna Brodda och är en fin sort som radat segrar i Danmark och inte fått till det i sina Sverigestarter. Jag har sett henne mest från spets och dit kommer hon inte nu. Björn får dock ofta grym fyr på vältränade Juulhästar och  det kan mycket väl gå vägen här. Men läget drar ner det hela. Vet inte riktigt hur hon presterar bakifrån. Utvändigt ledaren lär väl ändå vara ledigt och känslan är god.

5 Mingait Tooma och 3 Kentin Day räknas som outsiders. 1 Global Allegiance har fint läge och Calle upp.

Spelförslaget: Jag spelar vinnare på 10 Luna Brodda till 3.00.

Solvalla lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:  Stor chans att 7 Noble Amok blixtrar till spets trots spår långt ut. 3 Ferrari Kievitshof kan tänkas prova.

Loppanalysen: 7 Noble Amok såg jättefin ut senast då han bombade till spets och bara dansade undan. Det var första starten efter hästens utlandssejour och formen var helvass direkt. Trots spår långt ut så bör det vara god spetschans på nytt och då blir Berghs häst inte lätt att fånga in. Verkligen inte.  Har en mycket vass kusk i Anders desutom. Han grejar nog en ny seger i sin karriär här. Den killen gör inte så många fel.

3 Ferrari Kievitshof är en mycket fin modell som jag väntar ska blomma ut. Avslutade fint i årsdebuten senast och kan nog vara rejält på gång. Inte alls borta här.

4 Partizan Face har prima styrka och kan vara tuffast här. Riskerar dock att få göra en del själv.

9 Volocity de Vie och 11 Adiago Trot är också två kapabla hästar. Bakspår dock.

Spelförslaget: Jag tror på ledning runt om på 7 Nobel Amok. Spelar vinnare till 2.15.

 

Solvalla lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 Staro Miami öppnar snabbt. Taktiken är upp till Mika säger Pakkanen men det borde bli spets. Annars favoriten 4 A Sweet Dance till tät.

Loppanalysen: Kulltopparna från i fjol 4 A Sweet Dance och 3 Staro Miami i huvudrollen och det är troligt att någon av dessa också vinner. Fördel för favoriten 4 A Sweet Dance är att hon har lopp i kroppen och det är värdefullt. Hon var bra i årsdebuten senast mot kapabla Racing Brodda. Nu riskerar hon att få göra grovjobbet utvändigt 3 Staro Miami och även om Jägersro-hästen ofta vinner så är jag inter säker på att löphuvudet är så pass bra att hon kan greja det. Det låter också lite halvljummet från tränarhåll. Ingen toppform.

Lockande att spela på 3 Staro Miami men formen är diffus efter långt uppehåll. Pakkanen säger att hans häst haft en bra vinter och känns fin och mer musklad men hon har inte fått några snabbare jobb. Hon har dock fått två jobb där hon fått gå sig trött och det bör ha gjort nytta. Hon har övernattat och stått ensam i sitt stall och det är inte optimalt men ananrs har hon ätit och druckit bra. Taktiken är upp till Mika men spetsfavorit är hon. Hade jag varit mer säker på formen hade jag lirat.

Walmann-duon 9 Aleppo Pine och 11 Flash Am är också bra och har lopp i kroppen. 2 Procalate är uppåt och har läget.

Spelförslag: Jag står över spel.

Solvalla lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Lurig spetsstrid. 2 Night Brodde kan öppna bra. Det kan även 5 Forfantone Am. Frågan är hur upplägget blir där i årsdebut. Sjöström lär ladda med snabbe 6 Jaguar Dream och jag tror det kan bli spets.

Loppanalys:  Här tror jag spets kan avgöra och spelar på 6 Jaguar Dream som är i knallform. Vann väldigt lätt senast och är bra. Jag tror det kan bli spets och det kan nog avgöra detta loppp. Får Jaguaren mothugg blir det betydligt värre.

5 Forfantone Am är lite av en snackhäst som kördes försiktigt i många lopp i fjol. Kan mycket men det är årsdebut. Har haft en bra vinter enligt stallet men det kan saknas. Vi får se hur upplägget blir.

2 Night Brodde har spår invändigt dessa och kan leda runt om. 9 Global Withdrawl har också kunnandet men bakspåret känns inte så bra där och jag har ingen jättekänsla.

Spelförslag: Jag tror Sjöström kan bomba åt sig ledningen och vinna med 6 Jaguar Dream. Vinnare till 2.55.


Summering spelförslag:
Solvalla lopp 4 – Vinnare 3 Chapter N.Deo 2.75
Solvalla lopp 5 – Vinnare 7 Karat Band 3.75
Solvalla lopp 6 – Vinnare 10 Luna Brodda 3.00
Solvalla lopp 7 – Vinnare 7 Nobel Amok 2.15
Solvalla lopp 9 – Vinnare 6 Jaguar Deam 2.55

Avstå spel på:
Solvalla lopp 4 – 6 Viking Grace
Solvalla lopp 6 – 6 Grande Diva Sisu
Solvalla lopp 9 – 9 Global Withdrawl

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson