Tips Mantorp: "Bra chanser för Oskar J Andersson"

Tips och analyser Mantorp

Mantorp. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 6 Ridgehead Mikko står visserligen placerad lite väl långt ut men han är så pass snabb att det bland dessa hästar är hygglig chans på spets. Vi får se om någon av de mst betrodda får överta. 2 Solkattens Chiron har inte visat så mycket av startsnabbhet och sitter bra placerad i andraspår. 7 M.T. Master Don är tänkbar.

Loppanalysen: Ett sprinterlopp där 2 Solkattens Chiron tävlat bra och nu är hårt betrodd. Avgjorde väldigt lätt senast och verkar han tänt till av barfotakörningen. Sitter bra till i andraspår direkt och har åter Jepson så det finns klara plus.

7 M.T.Master Don duger mycket bra men har varit struken efter senast och inte startat på ett tag. Kan behöva loppet och det kan också bli lite vingel från spår sju. Om det nu inte blir tidig spets men det är långt ifrån säkert.

10 Loquito Star visade rätt fin fart i Norrland tidigare och har nu två segrar i följd i ny regi Myllamaa. Avgjorde mycket lätt via 12/700 meter senast och har visat mycket fin form. Sitter formen där så kan det mycket väl bli ny seger.

9 Tex Ritter har visat mycket fin form och 1 Titan Igro gick bra efter galopp senast. Lär dock bli över första biten men ett skrällbud kan det vara. Rätt öppet lopp detta.

Spelförslaget: Jag spelar en slant på 10 Loquito Star då hästen visat skarp form i ny regi. Med rätt resa kan det mycket väl gå väger igen. Vinnare till 8.50.

Mantorp. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:  Lång distans och det borde bli favoriten 3 Ninepoints Lover till spets.

Loppanalysen: Även i detta lopp har vi en favorit som löpt mycket bra barfota runt om på slutet. Jag åsyftar 3 Ninepoints Lover som sett mycket bra ut på sistone. Fast med sparat i mål för tre starter sedan och lätt seger från spets i starten efter det. Senast blev det sparat i mål efter att hästen tagit sig en galopp och det är ingen fara med formen. Här bör det bli spets och inte mycket lär hända. En favorit som har bra chans.

5 Grammofon är stark och satt fast med sparat senast. Nu kör tränaren själv och det är inget plus.

8 Danne Edel är också stark men borde inte vara på topp direkt efter uppehåll.

9 Mind Your Face är van rätt tuffa gäng och senast vann Perfect Spirit. Bör runda många.

Spelförslaget: Tunt på favoriten som är trolige men inte rolige vinnaren och jag vilar mig i form.

Mantorp. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  7 Urgent Call står placerad långt ut men är riktigt vass iväg och har bra chans på spets. 3 Filur Sisu är nog nöjd med rygglopp och Bengan Axelsson vill helst ha rygglopp med 4 Pablo Andover. 2 Talassio med Kim kan kanske vara ett hot.

Loppanalysen: Ny vettig chans för Oskar J Andersson och här heter hans vapen 7 Urgent Call. Hästen öppnar snabbt och har bra spetschans trots spår långt. Med hjälp av lite släpp invändigt mest troligt. Båda kuskarna på 3 Filur Sisu och 4 Pablo Andover är nog nöjda med den ryggen. Oskar släppte spetsen med Urgent Call senast. Avslutade sedan vasst till seger före en så pass bra häst som Bucks to Burn. En bra insats.

2 Talassio vinner inte så lättvindigt men har nu läget och är småintressant då Kim sitter upp. Formen är det inga fel på nu med lopp i kroppen och Talassio är tidig. Kim kan kanske få kusen att bruka sig mer.

9 Track Angle har lopp i kroppen och var fullt godkänd från kön senast. Gynnas givetvis om det blir bra körning här.

4 Pablo Andover kan vara intressant men Bengan ligger lite lågt och vill köra snällt. Hästen var sjuk senast men har nu i alla fall fått ett 16-jobb i kroppen. Kan vara löpsugen nu och därmed mer osäker från start.

Spelförslaget: 2.00 på vinnare på 7 Urgent Call får duga. Jag tror på spets.

Mantorp lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:  5 M.T.Montpelier kan öppna rätt bra och har tre segrar av tre från spets och kan nå tät trots snabba invändigt. 3 Calvados Akema invändigt är snabb och det finns flera.

Loppanalysen: Ett öppet lopp. 5 M.T.Montpelier var bra vid segern med Kaj men hästen har en mycket svår aktion och är nu tränarkörd. Har tre av tre från spets och ledningen hjälper nog hästen att hålla ihop travet. Nu blir det barfota bak och rycktussar som fungerat bra i jobb men Jörgen låter något skeptisk då hästen haft en hel del problem. Kan nog vinna från spets men det känns bräckligt. Barfota bak kan göra att travet flyter bättre.

15 Nika är stark och bra. Tål att mala på men att spela på at Olga ska lösa detta från spår femton känns väl inte så muntert om man säger så. Avslutade 12 sista 800 m senast och höll farten bra.

14 Exlusive Face har också löpt bra men har många att runda. Duktig tvåa bakom Nurmos-häst senast men har pustat därefter.

7 Barista Oak avslutade bra till säker seger senast. Är kanske inte fätets bästa häst men har andra plusfaktorer i form av framspår och kusk. Tidig. 11 Can Win Ixi får Calle upp och det är skrällvänligt. Ingen stjärnhäst dock. Lurigt lopp att lösa.

Spelförslaget: Att spela vinnare på Olga Sehlova från spår femton fegar jag ur på och jag spelar istället att Olga hinner fram till en plats med sin 15 Nika. Platsoddset är 1.95.

 

Mantorp lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 Bottnas Future och 4 Ivanhoe öppnar nog bra men snabbast och spetsfavorit är nog 6 Acorn Shell.

Loppanalysen: 4 Ivanhoe var positiv i årsdebuten näst senast och tog en välförtjänt och långt ifrån oväntad seger senast. Ivanhoe står billigt inne i loppet och bör vara bäst. Då Nurmos skickar iväg hästen en måndagkväll till Mantorp så är siktet inställt på seger och Ivanhoe kan nog vinna detta även den tunga vägen. Inget höjdarodds dock.

6 Acorn Shell får gälla som spetsfavorit och är nog den som kan fälla favoriten. Tror dock det blir tufft. För tufft.

12 Topaz Face var positiv bakom Ivanhoe senast men att ta revanch nu från detta läge känns lite väl kämpigt.

3 Bottnas Future har diffus form men är hyggligt och har fint läge. 5 Loveexplosion H.C. gick bra efter galopp senast. Det blir ändringar i balansen och Christoffer är uppåt.

Spelförslag: Tunt odds på trolige vinnaren Ivanhoe och jag spelar plats på 5 Loveexplosion H.C. till 3.85.

Mantorp lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 2 Ivy Montana öppnar snabbt. Engvall vill helst släppa till 7 Glimra Guld. 4 Donkie Ixi kan vara med och röra till det då hästen löpt bra i spets.

Loppanalys:  Ett öppet stolopp där det lätt kan hända saker. Min idé är att spets ska avgöra och att 7 Glimra Guld ska nå den åträvärda postionen i tät. Hon avslutade bra senast och formen är god. Hon kan öppna kvickt och Dalborg laddar. Spets i stolopp gillas skarpt.

Spetsfavorit initialt är 2 Ivy Montana men Engvall vill gärna ha spets på just Dalborgs häst. Att Engvall fått låna Dalborgs bike till loppet gör väl inte spetschansen till Glimra Guld sämre.

4 Donkie Ixi kan ställa till med planerna då hon trivs i tät och kommer hon till tät så kan det hålla.

6 Anana de Bohem lever mer på sin styrka och kan mycket väl vara tuffast här. Om hon hinner med sig. 14 Okinawa Roc lär avsluta bra och är tidig.

Spelförslag: Jag spelar vinnare på 7 Glimra Guld och hoppas på tidig spets. Vinnaroddset är 5.00.


Summering spelförslag:
Mantorp lopp 4 – Vinnare 10 Loquito Star 8.50
Mantorp lopp 6 – Vinnare 7 Urgent Call 2.00
Mantorp lopp 7 – Plats 15 Nika 1.95
Mantorp lopp 8 – Plats 5 Loveexplosion H.C. 3.85
Mantorp lopp 9 –  Vinnare 7 Glimra Guld 5.00

Avstå spel på:
Mantorp lopp 6 – 4 Pablo Andover
Mantorp lopp 7 – 7 Barista Oak
Mantorp lopp 9 – 4 Donkie Ixi

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson