Tips Kalmar: "Henna Halme har en spetsvinnare"

Tips och analyser Kalmar.

Kalmar. Lopp 4 – Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 6 The Real Face har ensamt springspår och med Kolgjini där bak så är det inte svårt att räkna ut hur tankarna går. Hästen har haft springspår en gång tidigare och öppnade då inte alls bra och spets är nog inte helt given trots allt. 3 Iwan Boko är ovan voltstart men är kvick i benen och även Paal är en friskus. Kan spetsa.

Loppanalysen: 3 Iwan Boko har tävlat bra hos Paal och grejat fyra segrar på bra sätt. Senast blev det torsk men hästen löpte bra även då och avslutade fint. Nu är det fint utgångsläge igen även om voltstart är nytt. Senast var det bakspår. Kan mycket väl bli spets och det är bra chans.

4 Delicious Ice avslutade bra senast och har varit duktig även före det. Bör klara spåret utan problem och var med i striden.

7 Classichap gör Sverigedebut och över lång distans. Är mycket svår at sätta in i sammanhanget. 6 The Real Face kan spetsa från sitt ensamma springspår. Borde kanske ha hållit undan från spets senast.

5 Image Rapida räknas också.

Spelförslaget: Jag tror att 3 Iwan Boko har bra chans att påbörja en ny segerrad men 2.00 är lite väl tunt. Jag säger pass i detta lopp.

Kalmar. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:  5 Staro Kipling har bra chans att sno åt sig ledningen. 3 Tengil Face körs nog offensivt för spets.

Loppanalysen: 7 Quattro Töll startar visserligen från tillägg men det är ett litet fält och han bör tidigt vara placerad i vettig position. Quattro Töll har gjort det bra i rätt tuffa lopp. Fullt godkänd efer kortare startgalopp senast och i det här gänget är det bra chans att han är tuffast till slut.

2 Marcello Wib är tidig. Hakade på godkänt bakom Berghs fine Viveur Bi senast. Travade då i rygg ledaren. Räkckte inte från spets i Rikstoton i Norge näst senast. Kan en del men har lite svårt att riktigt övertyga.

5 Staro Kipling kan spetsa och streta emot länge.

3 Tengil Face är inte alls borta i felfritt lopp. Har dock lite svårt att få till det. Nu är jag inne på att det kan bli tidig ledning och där borde Kolgjini-hästen duga fint. Ledning i det rätt så lilla fältet blir bra och jag provar med att Tengil Face håller undan. Kan bli halvbilligt.

Spelförslaget: Jag spelar vinnare på 3 Tengil Face. Oddset är 4.75.

Kalmar. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 2 Xlnt Chili Tripel öppnar snabbt. 5 Jairo har kan få överta. 1 Probo O.P. tror jag är vass från innern som är gynnsam på Kalmar och kan spetsa. Eller kanske överta av Xlnt Chili Tripel.

Loppanalysen: Ett snabblopp med enbart fem hugade spekulanter. 1 Probo O.P. spurtar bra och bör få en fin resa. Kan faktiskt komma till spets eller åtminstone få en fin resa för att spela ut sin speed. Har varit struken efter senaste starten men Paal verkar inte alltför orolig. Paal är en friskus och vet vad som gäller här. Lär vässa upp honom honom för att få honom rejält startsnabb. Skulle det fungera med positioner samt att formen är ok så blir han mycket farlig.

Jag tror att 2 Xlnt Chili Tripel kan spetsa om inte Paal håller upp men sedan borde det kunna bli släpp. 5 Jairo är ingen startblixt men har viss chans att få överta ledningen. Jairo har inte startat på ett tag men han såg fin ut vid överlägsen provloppsseger nyligen. Det var i billigt gäng men Jairo såg fin ut då han spänstade undan. Kommer han till ledningen så blir han svårtuggad.

4 Montdore höll bra utvändigt ledaren senast och kan vinna på styrka. 3 Emmett Brown kan rätt mycket i grunden och är en outsider.

Spelförslaget: Jag är inne på att vi får 1 Probo O.P. till tät och spelar vinnare. Oddset är 2.65.

Kalmar. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 1 Caloy har stor chans på spets.

Loppanalysen: Ett stayerlopp och även om distansen inte känns som någon fördel i alla fall så tror jag att 1 Caloy leder detta från start till mål. Som senast då hästen visade fin form. Då var det kort distans men Caloy borde få dämpa och trolla bort en bit i spets för att i nuvarande form hålla undan. Vettig chans.

10 Dumas Sand var klart positiv vid skrällsegern senast och gör han om den insatsen så kan det trilla in en ny pinne. Liter dock inte på det.

6 Perfect Gede är också stark och har inga problem med distansen. Höll farten starkt senast.

2 Appreciated kan en hel del men har faktiskt aldrig vunnit och det är lite märkligt. Gick bra efter galopp senast.

Spelförslaget: Jag tror 1 Caloy har bra chans att leda runt om och spelar vinnare till oddset 3.25.

Kalmar. Lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 2 La Paradeta med Peter från bra spår har goda spetsmöjligheter.

Loppanalysen: Här har favoriten 10 Alhambra mycket bra chans felfri. Lugauers häst har inte varit att lita på den det ser ut att bli bättring i takt med mer rutin och kunnandet är bra för denna låga klass. Bakspåret kan vara snarast ett plus för att hästen ska hålla sig lugn och behaga trava felfritt. Ändå inget jag litar fullt ut på och inget jag vill spela på till lågt odds. Inte heller spela emot.

Jag provar med ett platslir på 1 O.M.Faststeep som svarar för rätt så vettiga insatser mest varje gång. Galopperade i och för sig näst senast men det var i ett rörigt läge. Avslutade fullt godkänt senast och bör få en fin resa.

7 Hasty Helene avslutade bra senast men har ett något vanskligt utgångsläge denna gång.

5 Classic Gal räknas felfri med Kim upp. 3 Esther Lixarve är också hygglig för ett lopp som detta. Om favoriten sviker.

Spelförslaget: Jag tror att 1 O.M.Faststeep kan få en behaglig resa och greja en plats till oddset 2.25.

Kalmar. Lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 1 Melissa Montoya spetsade från spår två senast och det såg rätt så obesvärat ut. Innerspår bil Kalmar brukar fungera bra och det är bra spetschans. 3 Micro Vick öppnade riktigt snabbt till spets mitt bakom bilen nyligen och kan bli svår att hålla ut. Är dock annan kusk nu.

Loppanalysen: 1 Melissa Montoya var bra med på noterna från start senast och spetsade utan större problem. Vann sedan lätt och gav ett prima formintryck. Försvarar hon innerspåret till ledning så bör det vara bra chans och i nuvarande fina form så tror jag även att startsnabbheten ska räcka till. Helt säker på det är jag givetvis inte men hon kan ju få chansen att vinna ändå.

5 Darshana är rätt vass om hon får det att fungera och hon är ett tidigt motbud felfri.

11 Alegra B. kan vinna då hon är bra men att komma ut och vinna från bricka elva efter långt uppehåll är långt ifrån lätt.

7 Hip Hurray Boko vinner inte på beställning men har fart i kroppen för att strida. 12 Chiquitita Diablo är hygglig men läget är ju uselt.

Spelförslaget: 1 Melissa Montoya runt om tack. Vinnare till 2.55.

Samtliga spelförslag:
Kalmar lopp 5 – Vinnare 3 Tengil Face 4.75
Kalmar lopp 6 – Vinnare 1 Probo O.K. 2.65
Kalmar lopp 7 – Vinnare 1 Caloy 3.25
Kalmar lopp 8 – Plats 1 O.M.Faststeep 2.25
Kalmar lopp 9 – Vinnare 1 Melissa Montoya 2.55

Avstå spel:
Kalmar lopp 5 – 2 Marcello Wibb
Kalmar lopp 7 – 6 Perfect Gede
Kalmar lopp 9 – 11 Alegra B.

Notera att oddsen är hämtade från unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson