Solvalla får se ett tungviktsmöte för fyraåriga ston när A Sweet Dance tar emot Staro Miami i Margaretas Tidiga Unghästserie nästa tisdag.

Pokalfinalerna körs på Åbytravet nästa lördag, trots det får publiken på Solvalla se klassiga unghästar redan på tisdag. Det när fyra divisioner av Margaretas Tidiga Unghästserie ska avverkas, samtliga med 300 000 kronor till vinnarna.

Det är kanske framför allt loppet för de fyraåriga stona som kittlar mest. Helena Burman-tränade A Sweet Dance, som hade tio raka segrar inför Oaks i fjol, stod över kvalen till Drottningens Pokal och går i stället ut här. Hon möter Ari-Pekka Pakkanens tuffa Staro Miami i intressant årsdebut. Staro Miami noterades i fjol för silver i såväl Oaks, som en E3-final och Breeders Crown.

Här är startlistorna:

MTU, treåriga hingstar och valacker, 2140 auto:

1 Roller Coaster Ås – Peter Untersteiner
2 Zola Key – Björn Goop
3 Dontloosememate – Jim Oscarsson
4 Power – Robert Bergh
5 Easy so Easy – Claes Sjöström
6 Marvellous Tooma – Oskar J Andersson
7 Karat Band – Åke Lindblom
8 Berberis – Örjan Kihlström
9 Ubiquarian Face – Adrian Kolgjini
10 Galantis – Ulf Ohlsson
11 Barnacle – Christoffer Eriksson
12 Criterion – Rikard N Skoglund

MTU, treåriga ston, 2140 auto:

1 Global Allegiance – Carl Johan Jepson
2 Jobie Storm – Tony Wallin
3 Kentin Day – Claes Sjöström
4 On Fleek – Kim Moberg
5 Mingait Tooma – Christoffer Eriksson
6 Grande Diva Sisu – Per Nordström
7 Orlando – Ulf Ohlsson
8 So Chic – Rikard N Skoglund
9 Västerbo Daytrip – Robert Bergh
10 Luna Brodda – Björn Goop

MTU, fyraåriga ston, 2140 auto:

1 East Doris – Emilia Leo
2 Procolate – Christoffer Eriksson
3 Staro Miami – Mika Forss
4 A Sweet Dance – Johnny Takter
5 Fantasia Sisu – Robert Bergh
6 Head for Home – Rikard N Skoglund
7 Vikens Fingerprint – Oskar J Andersson
8 In Royalty Boko – Jorma Kontio
9 Aleppo Pine – Kenneth Haugstad
10 Sobel Jasmine – Peter Untersteiner
11 Flash Am – Örjan Kihlström
12 Valetta – Björn Goop

MTU, fyraåriga hingstar och valacker, 2140 auto:

1 Kaiser Southwind – Åke Lindblom
2 Night Brodde – Conrad Lugauer
3 Aquamarin – Johnny Takter
4 Maze Runner – Christoffer Eriksson
5 Forfantone Am – Örjan Kihlström
6 Jaguar Dream – Claes Sjöström
7 Testa di Cavolo – Rikard N Skoglund
8 Flight Dynamics – Per Lennartsson
9 Global Withdrawl – Erik Adielsson
10 Elcamino Dimanche – Robert Bergh
11 Dallas – Markus Niklasson
12 Wingmaster – Kim Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Acciaio imponerade igen – lätt i Breeders Course

Acciaio imponerade igen – lätt i Breeders Course

Att Alessandro Gocciadoro har vassa hästar visade treårige Acciaio återigen när han på Solvalla sprintade hem en uttagning till Breeders Course i häftig stil.

Italienaren Acciaio hade uppvisning i Gävle under påsken och när den av Alessandro Gocciadoro tränade Love You-sonen vid tisdagens tävlingar på Solvalla dök upp igen, levererade han åter en mycket skarp insats. Denna gång utrustad med Örjan Kihlström i vagnen, blev det en imponerande viktoria i ett försök till Breeders Course.

Acciaio smackade till ledningen direkt och var, för att göra historien kort, aldrig hotad. Brodern till Tesio lämnade tvåan Alien Kronos som gått med i rygg med tre längder över upploppet för att, efter 10,5 sista 500, fastställa segertiden till 1.13,0a/2140.

Belöningen var 100 000 kronor men segern betyder också att Acciaio är klar för finalen, som tillika är Treåringseliten under Elitloppshelgen med en miljon till vinnaren. Tidigare har uttagningarna vunnits av Axl Rose i Milano samt Amelie Grif på Åby. Resterande uttagningar körs på Wolvega (10 maj), Solvalla (14 maj) och Jägersro (15 maj).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tillfällig rapporteringsnivå för cannabidiol införs
Nästa nyhet
Tillfällig rapporteringsnivå för cannabidiol införs

Tillfällig rapporteringsnivå för cannabidiol införs

Sedan det tidigare visat sig att foder blivit kontaminerat med dopningsklassade cannabidiol, inför man nu en tillfällig rapporteringsnivå för substansen.

Analyserna gav i förra veckan bevis för att det var kontaminerat foder från producenten Krafft som var orsaken till att flera hästar testats positivt för cannabidiol (CBD). Av den anledningen har NEMAC (Nordic Equine Medication and Antidoping Committee) beslutat att införa en så kallad tillfällig rapporteringsnivå, skrivs i ett pressmeddelande.

Tidigare har det inte funnits någon rapporteringsnivå för CBD, vilket inneburit att alla analysfynd av ämnet, oavsett mängd, betraktats som positiva.

– Då substansen i nuläget kan betraktas som foderrelaterad genom kontamination, är det motiverat att inför en tillfällig rapporteringsnivå under vilken substansen kan betraktas som irrelevant med hänsyn till hästen, säger man i ett press-meddelande på Svensk Travsport.

Man bedömer att risken för att överskrida nivån genom utfodring är mycket låg. I ett eventuellt fall då de ändå överskrids kan man då analysera fodret för att utesluta att CBD tillförts på annat sätt.

Läs även: Efter analyserna: Kraffts foder var kontaminerat

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel tar sikte mot start i Algot Scotts Minne
Nästa nyhet
Lionel tar sikte mot start i Algot Scotts Minne

Lionel tar sikte mot start i Algot Scotts Minne

Norske topptravaren Lionel har inte gjort sitt på tävling-sbanan. Nu siktas hästen mot en förnyad comeback på Åbytravet nästa helg.

Förra säsongen vann Lionel ett av försöken i Elitloppet och slutade på hösten tvåa i VM-loppet. I år har det dock inte fungerat för fullt för fuxen med över sexton miljoner på kontot. Efter att ha fallit som favorit i ett snabblopp på Jarlsberg i början av april, menade flera att det kan varit sista starten. Ägaren och tränaren Göran Antonsen tror dock att Lionel har mer att ge – och nu har man siktet ställt mot en ny start.

Lionel har blivit behandlad i lederna efter senaste loppet och nu är planen att starta i Algot Scotts Minne på Åby nästa lördag, den 11 maj. Loppet, över sprinterdistans, har de senaste åren haft en plats i Elitloppet i potten, men så är inte fallet i år.

– Jag kan inte lova att han ska prestera helt på topp för när Lionel var det så var han i den yppersta världseliten. Hästen börjar ju bli gammal. Jag är dock säker på att han kommer leverera en väldigt god prestation, så får vi se vad det blir efter det, säger Göran Antonsen till Trav og Galopp-Nytt.

Läs även: Inte över för Lionel: ”Vi som känner hästen bäst”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Solvalla: "Lopp i kroppen - chans för Coogan"
Nästa nyhet
Tips Solvalla: ”Lopp i kroppen – chans för Coogan”

Tips Solvalla: ”Lopp i kroppen – chans för Coogan”

Tips och analyser Solvalla

Solvalla. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Joe Frazier Boko står ensam på startvolten och Per siktar på att leda runt om.

Loppanalysen: Ett intressant lopp med flera rätt jämna hästar. Läget har i alla fall 1 Joe Frazier Boko. Per håller sin springare högt och det ser ut som en ”riktig” häst. Aktionen är emellertid långt ifrån bra och kurvorna är inte hästens bästa gren. Nu är det dock läge för att dra på själv i ledningen och det upplägget lär underlätta för att Pers häst ska fungera. Han är nöjd med sin häst för övrigt och känslan är att han kan kuta på snabbt i spets på en snabb bana.

12 Bear Hope duger bra men det är årsdebut från svårt utgångsläge. Kan ändå gå men inget jag tror så mycket på.

10 Mellby Fantom var bra vid spetssegern näst senast och avslutade fullt bra senast. 9 Herrera Boko kan avsluta bra och 11 Alexander U.R. lär nog vinna lopp snart. Spelvänligt lopp.

Spelförslaget: Minst sagt intressanta förutsättningar för 1 Joe Frazier Boko och jag spelar på att Pers häst fungerar från spets och leder runt om. Vinnaroddset som bjuds är 3.00. Inte så bra som jag hoppats på men det får duga.

Solvalla. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:  5 Acciaio bombades till ledningen senast. Nu är det en viss Kihlström som kör och inte Gocciadoro och körstilen är inte riktigt den samma. Lär ändå bli tidig spets.

Loppanalysen: Bara sex hästar i listan och spelutbudet marginellt. 5 Acciaio är klar favorit och det kan man köpa. Gocciadoros häst gjorde Sverigedebut senast och löste uppgiften på bästa sätt. Gocciadoro bombade till spets via spåren och första varvet skrevs till 1.11. Han fick sedan husera fritt i spets och gick undan till helt ohotad seger. Nu kör Örjan och det borde inte bli sämre då. Förmodligen blir det ny tidig spets och ingen som orkar utmana. Oddset 1.18 är dock löjligt lågt.

Främst emot är Båths 2 Alien Kronos. Denne har varit riktigt bra bakom Belker i ett par starter och senast i lättare gäng blev det ohotad seger. Hästen såg bra ut. Bör ha mycket bra chans här om inte favoriten vinner.

4 Libertin var positiv bakom Acciaio senast och detta är en fin häst. Avslutade i 12-fart sista 800 m och detta med full fart över fart. Klart bra intryck och jag gillade vad jag såg.

Spelförslaget: Jag spelar en h2h. 4 Libertin ska vara före 3 Bally T.N. i mål och oddset stannar vid 1.70.

Solvalla. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  3 Miss Pastis har öppnat mycket bra med Matilda och nu är det Jorma upp. 4 Frequency Am öppnar också bra utvändigt.

Loppanalysen: Ett lopp med många tänkbara scenarion och vinnare. 11 Maine måste vara tidig. Avslutade bra senast och spännande med Erik upp. Bir det bra fart på loppet som det mycket väl kan bli så lär Maine spurta ner många. Kanske alla.

5 Syria A.T. vill helst ha ett lopp med rygg. Avslutade bra senast. Sparat i mål näst senast.  2 Flying Knight och 1 Inside the Dream har fina lägen och båda hade sparat senast.

4 Frequency Am vann lätt från spets näst senast och fick för jobbig resa senast. Öppnar bra. 13 Wordfeud har lopp i kroppen och Björn. Hon avslutade bra senast. Är väl ingen krigare men formen är god. Många med chans här.

Spelförslaget: Jag spelar på att 11 Maine fäller allt sista biten. Vinnare till oddset 4.50.

Solvalla lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:  3 Selfie Brodde öppnar kvickt. Favoriten 4 Global Winner har skött sig bra med framspår bakom bilen och öppnar bra. Körs nog offensivt för att nå spets.

Loppanalysen: Favorit är 4 Global Winner som är bra för klassen. Senast galopperade Nurmos häst från start trots att han var ensam på startvolten så det var lite besynnerligt. Med framspår och bil har hästen skött sig bra och även öppnat snabbt. Han har travat i spets två gånger och vunnit lätt båda gångerna och från spets är det utmärkt chans här. Till lågt odds.

3 Selfie Brodde har också två segrar av två från spets och läget är tilltalande. Höll rätt bra senast men utan att vara som bäst. Är behandlad och varit ifrån och lär säkert vara fint i ordning nu. Tidigt bud om favoriten gör bort sig/sviker.

8 Frankenstein Am duger mycket bra och har Örjan upp. Har haft problem efter senast och läget är tufft och frågan är om han är riktigt aktuell denna gång.

1 Color Him Father vann från spets senast. Har läget och Björn upp och stallet har visat allt bättre form på hästarna efter att tidigare haft problem med foder och dylikt.

7 Upload är segstark och kan en del. Fastnade bakom galopperande häst senast och var ursäktad. Såg annars bra ut och är fullt tänkbar som skräll. Tror på en stark insats från Upload.

Spelförslaget: Jag är inne på att 7 Upload grejar en plats och spelar så till oddset 2.00.

Solvalla lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  Viktig spetsstrid. 1 Arras Cando öppnade bra och spetsade från spår ett senast och de utvändiga ska ta sig förbi. 3 Load Relief dummade sig från bakspår bakom bilen senast men öppnade snabbt till spets näst senast. Även 6 Betting Rebel öppnar mycket snabbt.

Loppanalysen: 1 Arras Cando vann på bra sätt från ledningen senast och från bricka ett är det en bra spetschans på nytt. Då bör det vara ny fin chans för Båths häst men det finns snabba hästar utvändigt så det är ingen lätt uppgift. Det var årsdebut senast och lopp i kroppen lär inte skada. Oddset 2.40 är dock lite i tunnaste laget.

3 Load Relief vann från spets näst senast men var inte på humör för att sköta sig senast. Även 6 Betting Rebel öppnar snabbt och räknas från spets.

4 Ribaude hade krafter kvar senast och kan strida här med rätt resa. 8 Venerdi är svårbedömd men läget är tufft. Hakade på från rygg ledaren senast men det såg inte glänsande ut.

10 Scotch Brodde och 12 Zenone R.L. är båda bra och kommer från fina segrar.  7 Hipster är i fin form. Flera fina hästar som kan duga här.

Spelförslaget: Jag står över spel här.

Solvalla lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 2 M.T. Malkin och 4 Musique d´Inverne är snabba men troligt att 5 Coogan tidigt är i tät.

Loppanalys: 5 Coogan är en riktig blänkare och känslan är att han har mycket att hämta framöver. I årsdebuten senast fick han det inte riktigt att stämma. Schabblade från start och galopperade sedan i striden på upploppet. Detta efter en resa utvändigt ledaren och vinnaren Sir Henry P.Hill. Nu räknar jag med att flytet infinner sig med lopp i kroppen och jag tror det blir tidig spets. Bra chans även med annan resa.

6 Cameron Dream gör intressant debut för Goop. Varit borta och borde inte vara på topp direkt.

11 Jaques Noir är ingen av mina Nurmos-favoriter men han kämpar på bra. 3 M.T. Malkin har bra läge och kämpar fint. 8 It´s Showtime Zaz räknas även om läget är tufft.

Spelförslaget:  Jag spelar bästa hästen 5 Coogan.  Nu med lopp i kroppen. Oddset 1.70 som vinnare får duga.

Summering spelförslag:
Solvalla lopp 4 – Vinnare  1 Joe Frazier Boko 3.00
Solvalla lopp 5 – h2h 4 Libertin mot 3 Bally T.N. 1.70
Solvalla lopp 6 – Vinnare 11 Maine 4.50
Solvalla lopp 7 – Plats 7 Upload 2.00
Solvalla lopp 9 – Vinnare 5 Coogan 1.70

Avstå spel på:
Solvalla lopp 4 – 12 Bear Hope
Solvalla lopp 7 – 8 Frankenstein Am
Solvalla lopp 8 – 4 Ribaude

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion tronar i toppen av Trotting Masters

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson