Viola Silas har blivit mamma igen. Stoets femte föl såg dagens ljus i helgen som gick. Pappa är Propulsion.

Giganten Viola Silas slutade tävla 2013 och har därefter hängett sig åt karriären som mamma. Under fredagen födde hon sitt femte föl på Menhammar Stuteri. Det senaste tillskottet i syskonskaran är ett stoföl efter Propulsion.

Viola Silas förstfödde Betting Gangster (e. Going Kronos) tillhör kulltoppen bland årets fyraåringar och har hittills travat in över 2,5 miljoner kronor. Den här säsongen går Viola Silas till Tactical Landing.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Färjestad: ”Flashing Boko leder hela vägen”

Tips Färjestad: ”Flashing Boko leder hela vägen”

Tips och analyser Färjestad

Färjestad. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: En del oprövade kort med framspår bil och något ovisst. 5 Swift Babe har visat sig kunna öppna rätt så bra första biten och får gälla som favorit på att nå spets.

Loppanalysen: Ett lopp utan några profiler och visst kan skrällen vara nära till hands. Min etta heter dock 7 Sincerus som visade fin form vid knapp seger senast. Har fått lopp i kroppen och möter inget som skrämmer. Har ett halvtrist utgångsläge men jag räknar med att det löser sig. Jag räknar med att han hittar en vettig position och därmed bör Sincerus duga mycket bra.

5 Swift Babe avslutade bra sista  biten efter sent fritt senast och kan nå ledningen här. Det vore värdefullt då det inte borde bli något överdrivet högt tempo och Swift Babe känns tidig.

1 Smekeruds Bazinga var inte långt borta från segern senast och har duktig kusk. Har varit ifrån efter senast och formen är diffus.

4 Mimmi Dynamite gör det bra och duger gott men är tränarkörd nu. 15 Bear My Prince och 3 Scarponi är också tidiga i ett billigt lopp.

Spelförslaget: Bra form på 7 Sincerus som blir mitt vinnarspel. Unibet erbjuder oss 8.75 i odds.

Färjestad. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:  2 Flashing Boko är mycket snabb i benen och lär felfri sticka till ledningen för att dra.

Loppanalysen: Ett montélopp och favorit är 5 Vidivici C.C. Hästen har visat sig trivas ypperligt i monté och är mycket bra. Kommer här till start med två montésegrar i följd som båda är tagna i ohotad stil. Leo är mycket duktig så visst ser det åter bra ut för favoriten. Nu är det kort distans och frågan är om han hinner med sig. Inte säkert.

De möter framför allt en häst som måste tas med allra största respekt och det är 2 Flashing Boko. En mycket fartfylld häst som dock inte alltid fungerar. Skulle Flashing Boko sköta sig så blir det inte helt lätt att fånga in denne från ledningen över den korta distansen. Jag tror det är vettig chans att han håller undan från tätpositionen och spelar vinnare. Att han får dra på i eget tempo ifrån ledningen underlättar för felfri löpning. Som vid senaste montéstarten i Sverige där Flashing Boko vann i överlägsen stil. Den här kan springa fort över distansen. Mycket fort.

Sigbjörn Kolnes är en duktig norsk tränare med bra styrka i hästarna och hans 7 Hawking kan vara överraskningen i loppet. 4 Top Yllit är tänkbar men favoriterna är bra.

Spelförslaget: Jag spelar på att 2 Flashing Boko fungerar och leder runt om. Vinnaroddset är 2.70.

Färjestad. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 3 Osen Prinsessa har körts tufft till ledningen i sina senaste framträdanden. Här ligger vägen öppen för spets. Utan att det ska behöva kosta alltför mycket.

Loppanalysen: Kallblodslopp och norske 5 Rappnor radar segrarna. Han är nu uppe i sex starka segrar i följd och den här pållen är stark och rejäl och pålitlig på alla sätt. Det kan givetvis bli en ny fin seger men jag ser ett hot. Rappnor har nu inte startat på ett  tag och även om Östre är fortsatt nöjd så kan det saknas något. Loppet är fördel ston och det gör att startvoltens 3 Osen Prinsessa står oförskämt bra till i loppet. Detta är en reslig sak som kan springa fort från ledningen på en snabb Färjestadsbana. Hon har körts tufft till ledningen i sina senaste starter och här bör det bli en enklare väg mot spets där hon biter ifrån sig fint. Näst senast var hon tufft utmanad upploppet ner då utvändige hästen galopperade. Senast galopperade hon själv i ledningen i sista sväng. Vann det loppet gjorde mycket kapabla Brenne Blissi. Det blir spännande att se Prinsessan i spets här och jag spelar på att hon håller undan. Hon har för övrigt startat fyra gånger i Sverige med två segrar och två andraplatser som resultat och körspöet verkar inte vara något direkt negativt om man uttrycker sig så.

11 Vollanfaks är bra men inte att lita på. Kunde inte utmana Rappnor med samma villkor då de möttes nyligen och har ingen lätt uppgift. Kan dock mycket felfri.

Spelförslaget: Jag spelar på att 3 Osen Prinsessa leder runt om och spelar vinnare till 6.75.

Färjestad Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 8 Erik K. brukar öppna snabbt men från spåret längst ut är det inte lätt att snuva alla. Snabb ut är även 4 Monark Amok. 1 Beaks Manello öppnade rätt bra från samma startspår näst senast men är inte jättesnabb iväg. Ovisst.

Loppanalysen: Ett ganska öppet lopp. Det kan dock vara dags för 1 Beaks Manello. Berglöf hävdar att hans hästar går dåligt vintertid men att formen är klart stigande på hans hästar nu. Det kan jag också tycka och Beaks Manello har visat fin form på slutet. Inte så långt borta från segern näst senast. Senast var Eriks häst ute i betydligt tuffasre gäng än detta. Erik var lite väl ivrig från start och forcerade sin häst till galopp. Han körde sedasn runt om hästen såg fin ut. Nu från bricka ett bör det bli en fin resa och hästen bör kunna strida.

12 No Faith avslutade bra senast och har också löpt rätt bra. Här är läget dock betydligt tuffare.

4 Monark Amok hade inte fritt senast och var positiv vid segrarna före det. Kan sno åt sig ledningen och då ökar segerchansen en hel del.

8 Erik K. öppnar bra men läget är tufft. 11 Star´s Fighter kan vara lite småtrög och gynnas om det blir bra fart på loppet. Rätt öppen historia detta.

Spelförslaget: 1 Beaks Manello visar fin form och bör få en vettig resa. Spelar vinnare till oddset 4.85.

 

Färjestad lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  4 Peder Mykla är mycket snabb och brukar vara effektiv i spets. 3 Pampalo och kan försöka utmana och även 2 Super Photo Bood som tål tuffa upplägg.

Loppanalysen: Här i ett lopp med flera rätt fina hästar tror jag en hel del på 2 Super Photo Bood som var riktigt tapper från utvändigt ledaren senast. Han kämpade i mycket fin stil och det här är en fin fighter. Läget är bra och det finns chans att det kan bli tidig spets men han räknas även från andra positioner.

4 Peder Mykla öppnar bra och trivs i spets men det är tuffare nu. 1 Monfalcone är kapabel men har varit ifrån något  och lär inte spetsa. 3 Pampalo vann just med Jepson senast och 9 Sheriff Bi avslutade bra senast och har toppkusk.

Spelförslaget: 2 Super Photo Bood är en tuffing i fin form och med rätt läge. Spelar vinnare till 3.00.

Färjestad lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  1 Gateruds Amarula vill gärna tassa med i rygg. 2 Veritas Grif däremot vill gärna nå tät och är klar spetsfavorit.

Loppanalysen: Mycket fina 13 Roses Mary gör årsdebut och Eklundh säger att hon tränat fint. Hon är van tuffare gäng. Han vill dock helst köra snällt så här direkt och detta är inte årets viktigaste lopp.

Känslan är att det snabbt blir långt fram till ledarhästen 2 Veritas Grif som har en fin uppgift. Veritas Grif var bra näst senast men lite väl pigg senast. Formen är annars stigande med ett par lopp i kroppen efter långt uppehåll. Ny intressant start för André Bood.

10 Stardust Melody är säkert med och hugger men det är ingen häst som vinner så ofta. 6 My Cool Mama har fin form. Vann lite turligt senast då favoriten galopperade in på upploppet men hästen vann den tunga vägen.  Fin form gäller även för 7 Witty som kan vara skrälldraget. Pigg avslutning senast.  1 Gateruds Amarula lär få en perfekt resa.

Spelförslaget: Här tror jag 2 Veritas Grif har fin chans att leda runt om och spelar vinnare. Unibet erbjuder oss 3.00 i odds.

Summering spelförslag:
Färjestad lopp 4Vinnare 7 Sincerus 8.75
Färjestad lopp 5Vinnare 2 Flashing Boko 2.70
Färjestad lopp 6Vinnare 3 Osen Prinsessa 6.75
Färjestad lopp 7Vinnare 1 Beaks Manello 4.85
Färjestad lopp 8Vinnare 2 Super Photo Bood 3.00
Färjestad lopp 9Vinnare 2 Veritas Grif 3.00

Avstå spel på:
Färjestad lopp 8 – 4 Peder Mykla
Färjestad lopp 9 – 10 Stardust Melody

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
42 raka segrar - Trebol tangerade världsrekordet
Nästa nyhet
42 raka segrar – Trebol tangerade världsrekordet

42 raka segrar – Trebol tangerade världsrekordet

Järvsöfaks delar numera världsrekordet i antal raka segrar. Det sedan Trebol slagit till igen på Menorca och nu tangerat 42 raka.

Den spanske ikonen Trebol delar numera världsrekordet i antal raka segrar med Järvsöfaks. Den tolvårige travaren noterades på söndagen på Menorca-banan Torre del Ram för sin 42:a raka seger och har därmed tangerat den segerrad som bröts för Järvsöfaks 2005.

Återigen hade Trebol en mycket enkel uppgift. I ett lopp som slutligen bara kom att innehålla tre hästar blev det seger på 1.19,8/2125 meter och belöningen 78 euro. Trebol är preliminärt anmäld till lopp både på onsdag och lördag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten i kraftmätningen Orebro Intn'l
Nästa nyhet
On Track Piraten i kraftmätningen Orebro Intn’l

On Track Piraten i kraftmätningen Orebro Intn’l

Ett nytt äventyr väntar för On Track Piraten till helgen. Den populäre ”dalahästen” är en av deltagarna i stayer-mötet Orebro Intn’l.

Maj månads första STL-omgång ska avverkas på Örebrotravet på lördag. Med 400 000 kronor till vinnaren är Orebro Intn’l dagens höjdpunkt. Långloppet ser ingen mindre än den sjutton-faldige miljonären On Track Piraten i startlistan. Åter med Rikard N Skoglund vid spakarna kommer ”Piraten” närmast från en femteplats i finska Seinäjoki-Race.

För motståndet i Orebro Intn’l står bland andra Robert Berghs Frankrike-meriterade Balfour, som ju vann det här loppet för två år sedan, Monark Newmen i årets andra start och den formstarke Perfect Dynamite.

En upplaga av Gulddivisionen ska också köras på Örebrotravet, över sprinterdistans. Hans-Owe Sundbergs stjärna Charrua Forlan har börjat året starkt med två andrapris och ställs här mot ett gäng som bland annat innehåller Zack’s Zoomer och hemmahoppet Lucifer Lane.

Här är startlistorna:

Orebro Intn’l, 3140 volt:

1 My Dream Heart – Jörgen Westholm
2 Mellby Club – Erik Adielsson
3 Bo C. – Kim Eriksson
4 Kövras So Far – Robert Bergh
5 R.K. King – Stefan Söderkvist
6 Enzo Am – Per Nilsson
7 Corroded – Torbjörn Jansson
3160 meter
8 Mack Dragan – Carl Johan Jepson
9 Floris Baldwin – Ulf Ohlsson
10 Perfect Dynamite – Peter Ingves
11 Love de Villeneuve – Tamara Skutnabb
3180 meter
12 On Track Piraten – Rikard N Skoglund
13 Balfour – Robert Bergh
14 Queer Fish – Ulf Eriksson
15 Monark Newmen – Fredrik Persson

Gulddivisionen, 1609 auto:

1 Final Oak – Claes Sjöström
2 Sliding Home – Ulf Eriksson
3 Fossens Bonus – Magnus Jakobsson
4 Charrua Forlan – Emilia Leo
5 Dante Boko – Adrian Kolgjini
6 Snowstorm Hanover – Stefan Melander
7 Star Advisor Joli – André Eklundh
8 Nappa Scar – Per Lennartsson
9 Zack’s Zoomer – Ulf Ohlsson
10 Lucifer Lane – Johan A Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Vaggeryd: "Läge för Untersteiners show"
Nästa nyhet
Tips Vaggeryd: ”Läge för Untersteiners show”

Tips Vaggeryd: ”Läge för Untersteiners show”

Vaggeryd. Lopp 4 – spelstopp 14.58

Spetsstriden: Det är logiskt att tro att 5 Darah Bibo tidigt körs fram mot ledningen.

Loppanalys: Peter Untersteiner har en spännande sort i 5 Darah Bibo. Det fyraåriga stoet kom igång sent i höstas och visade direkt kapacitet men såg ännu vassare ut när hon senast begick årsdebut. Darah Bibo klev iväg snabbt, övertog täten efter ett halvvarv och var sedan helt överlägsen i loppet. Det finns nog en hel del att hämta framöver för det här läckra stoet. I det här loppet känns Darah Bibo som klassen bättre än motståndet, sannolikt blir det tidig ledning igen och det är nog mer eller mindre galopp emot nu.

Spekulerar man ändå i favoritfall är samma stalls 7 Bellflower Wine fältets mest meriterade och den som nog har bäst fart att sätta emot. 2 Lyssum var klart positiv vid segern på Åby senast.

Spelförslag: 5 Darah Bibo är nog ”klar” men ger också ett odds därefter. Vi vilar plånboken.

Vaggeryd. Lopp 5 – spelstopp 15.20

Spetsstriden: 2 Caloy kan öppna helt okej men 7 Overlord kan lägga iväg riktigt raskt och kan nog nå ledningen trots spår lite långt ut.

Loppanalys: Glowbull Fusion hade haft en fin uppgift här på förhand, men när hästen strukits under förmiddagen lämnas loppet öppet.

2 Caloy har gjort två starter för Veijo och såg riktigt fin ut när han efter en resa i rygg ledaren vreds ut 500 kvar och avgjorde mycket enkelt näst senast. Det var förvisso inget märkvärdigt lopp men det finns mycket kunnande i hästen och han räknas tidigt från bra läge.

1 Neo Sånna visade också kvaliteter under fjolåret, vann två och var tvåa i två av sina åtta lopp. Är inte sämre än tidigare nämnda men kan knappast hålla upp innerspåret och kan också vara i behov av ett lopp innan formen sitter där.

Jag känner emellertid inte helt för någon av tidigare två nämnda, utan förordar i stället ett chansspel på 7 Overlord. Han har förvisso varit ifrån ett par veckor inför det här, men valacken är väldigt snabb ut när det laddas och sedan tuffaste spetskonkurrenten strukits, är det kanske lika bra att sända. Når Overlord till ledningen kan det mycket väl bära hela vägen över kort distans.

Vill också fortsätta varna för 6 Frederique K. som besitter mycket kapacitet när det stämmer, vilket det dock inte gjort på sistone.

Spelförslag: Provar ett spel på 7 Overlord till oddset 6.00 hos Unibet.

Vaggeryd. Lopp 6 – spelstopp 15.42

Spetsstriden: 2 Alva K. spetsar nog initialt men här känns det som om tilläggshästarna kommer vara tidigt framme. 4 Libellus är nog intresserad att ta över, även 5 Rydens Limoncello öppnar bra.

Loppanalys: Flerkasslopp där jag till slut tycker att 4 Libellus borde ha bäst chans. Hon såg riktigt vass ut senast då hon trots ett uppehåll på fem månader gick ut och vann direkt. Övertog då ledningen med varvet kvar och bara stegade undan till överlägsen seger. Det är normalt att tro att hon gått framåt med det loppet ytterligare. Med bara två hästar på start satsar man nog säkert på att komma fram för att ta över så snart som möjligt, lyckas det uppdraget är Libellus svårfångad.

11 Ibelieveinamerica är huvudkonkurrenten. Mycket bra sort som vann på rikstoton i vintras och som i sin comeback näst senast avgjorde via en tung avslutning. Sådana är också valackens bästa ämne och med minsta tempo på loppet blir han giftig till slut. Samtidigt, om analysen stämmer ovan, kan det vara risk att det blir väldigt långt fram nu.

15 Surprise Power har varit ifrån ett tag, men är ärrad från betydligt svårare motståndet än dagens. Hästen står perfekt inne i loppet och med rätt ryggar är elvaåringen tänkbar här.

Spelförslag: Kalkylerar med 4 Libellus tidigt i täten och tror hon håller hela vägen. Spelar vinnare till oddset 2.50 hos Unibet.

Vaggeryd. Lopp 7 – spelstopp 16.04

Spetsstriden: 2 Picasso Face och 3 Symphonic Lincoln kliver båda iväg snabbt från början men kan nog också vara intresserad av rygg på 5 Bag’s Simoni som borde vara mest intresserad av spets.

Loppanalys: Ett bra lopp med flera formstarka där tipset ändå måste gå till 10 Randemar R.D. Valacken har jobbat på rikstoton ett antal starter på sistone och verkligen visat skarp form. Senast var han ute i en Klass 2-final där han avslutade bra och hade andrapriset på gaffeln, när han rullade över i galopp kort före mål. Jämfört med tidigare går Randemar R.D. ned i klass nu och då man kan tro att det ändå blir lite fart på det här loppet, är läget inte så jättedumt ändå. Starkast till slut.

7 Starforlife Palema är även han en häst med kapacitet för de lite större uppgifterna och visade senast ett tydligt formbesked när han tuggade fram utvändigt om ledaren och skaffade sig ett tidigt grepp efter underkant 1.13 sista 800. Såg lovande ut för framtiden. Spår lite väl långt ut bakom vingen nu dock för att det ska vara optimalt.

5 Bag’s Simoni är den troliga ledaren här och det kan i så fall bära hela vägen. Har visat lite galopper på sistone vilket inte ger plus i kanten för min del, men farten och kunnandet finns där absolut för att slå de här hästarna.

4 Lord L.S. är också en het kandidat, med tanke på den grymma form som sjuåringen visat en tid. Fick ett delikat lopp i andra utvändigt senast och avgjorde väldigt lätt på en 12,5-tid. Har perfekt läge för ett liknande upplägg den här gången.

Spelförslag: Av flera formstarka hästar tror jag ändå mest på 10 Randemar R.D. som går ned i klass jämfört med tidigare. Spelar vinnare till oddset 2.25 hos Unibet.

Vaggeryd. Lopp 8 – spelstopp 16.26

Spetsstriden: 2 Veams Benelli är bra ut men 5 Mindatt Rols är nog mest enträgen att nå till tät. Kanske blir det laddning från 6 Photograph.

Loppanalys: Jag tycker att en trio hästar sticker ut här och väljer att gå på 11 Flädie Grim bakspåret till trots. Stoet kom från Danmark till Untersteiner inför den här säsongen och har hunnit med tre starter som osar form. Näst senast kämpade hon bra från dödens och efter det på Jägersro avslutade hon mycket bra via fjärdespår i sista sväng för att inte vara vinnaren långt efter. Flädie Grim står minst sagt på tur för seger, jag tror det kan bli tempo på det här loppet och att hon nu avgör till slut.

6 Photograph har sett mycket bra ut i årets båda starter. Har fått rätt så tunga inledningar mot spets men sedan hållit klart bra i tufft tempo i båda. Jag tror inte Photograph kommer till ledningen av egen kraft här, men otänkbart är det inte att man provar efter en bit. Lyckas det är hon hästen att slå.

4 Teton Miss Lindy är en osäker sort, men väldigt kapabel när humöret stämmer. Som senast, då hon kastade sig över fältet över sista bortre långsidan och vann överlägset efter 14,5-fart sista varvet. Får vi se något i samma stil nu, får nog motståndet hålla i hatten.

5 Midnatt Rols kan vara en luring. Hon var mycket positiv efter tre månaders uppehåll senast när hon vann från ledningen. Vill nog gärna dit igen och får hon hållas i front en bit kan det bära runt om.

Spelförslag: 11 Flädie Grim står på tur för en seger. Jag hoppas på tempo och att hon avgör till slut. Spelar vinnare till oddset 2.45 hos Unibet.

Vaggeryd. Lopp 9 – spelstopp 16.46

Spetsstriden: Många snabba ut här och det lär bli åka av. 2 Rawindski ska försöka ta emot 3 Una Blessed och utifrån gasar 7 Puccy Italia.

Loppanalys: Veijo Heiskanen har två hästar med i loppet som båda hör till favoriterna. 2 Rawindski är en effektiv travare när formen finns där. Var okej i comebacken senast och borde ha gått fram en hel del med det loppet. Perfekt läge nu och siktet är att hålla ledningen. 7 Puccy Italia, stallkamraten, lär också vara mycket intresserad av att gå till front, blir tuff då. Som för tre starter sedan när han vann på väldigt bra sätt från den positionen och lätt sprintade undan till slut. Båda är givna vinnarkandidater men jag har en annan idé…

3 Una Blessed. Jag tror nämligen att det här är ledaren i loppet. Varenne-dottern kan öppna explosivt när Wim Paal laddar iväg och även om hon är lika bra med en ryggresa och på speed, så vet jag inte varför man ska nöja sig med det här riktigt. Efter ett kort uppehåll var Una Blessed ute i ett lopp på Solvalla senast, valde då rygg ledaren, vilket resulterade i gott om krafter kvar i mål. Den här gången tror jag man utnyttjar dem – och leder runt om.

Risk finns förstås att det spårar ur helt i tätkörningen och då blir 11 Global Raceway en kaminhet kandidat. Han har fått två lopp i kroppen nu, har toppformen i antågande och svarade för en ettrig avslutning som tvåa på Axevalla för två veckor sedan.

Spelförslag: Mitt drag blir 3 Una Blessed som jag tror leder runt om. Spelar vinnare till oddset 7.50 hos Unibet.

Vaggeryd. Lopp 10 – spelstopp 17.06

Spetsstriden: Inga blixtar med 1 So Bear är nog snabbast men kanske vill släppa, då är nog 3 Made in Sweden förste kandidat att överta.

Loppanalys: Det är troligt att 3 Made in Sweden görs till favorit här och det är inte så knepigt med det, hon har sett knallfin ut på sistone. Senast gick hon en stark repa i spåren sista 700 för att säkert vinna ett försök i Diamantstoet och den insatsen duger riktigt långt här. Samtidigt har hon tjänat snabba pengar och det är ett rätt så tufft lopp. Blir hon släppt till ledningen är det en bra chans igen.

2 Shutupandscratchme blir ändå mitt spel i loppet. Han har gått mycket bra lite i skymundan i de två senaste starterna, men avslutat riktigt starkt från långt ned i kön. Har haft ett en liten träningssejour sedan senaste starter och kommer väl förberedd inför den här uppgiften. Spåret är perfekt då man nog säkert hittar en bra position direkt, jag tror valacken avgör till slut.

Finns flera formhästar bakom som kan vara tänkbara motbud. 4 Olga Utca ska absolut tas på allvar, är van tuffare motstånd än det här och har gått tunga avslutningar i årets båda starter. 1 So Bear kommer från seger och det här blir det spets eller rygg ledaren. 9 Whitestripe Maid och 12 Al’s Mintoo har visat färsk form och blir aktuella vid överpace.

Spelförslag: Känslan säger att det är dags för 2 Shutupandscratchme. Spelar vinnare till oddset 4.50 hos Unibet.

Samtliga spel till Vaggeryd:

Lopp 5: vinnare 7 Overlord till 6.00
Lopp 6: vinnare 4 Libellus till 2.50
Lopp 7:  vinnare 10 Randemar R.D. till 2.25
Lopp 8: vinnare 11 Flädie Grim till 2.45
Lopp 9: vinnare 3 Una Blessed till 7.50
Lopp 10: vinnare 2 Shutupandscratchme till 4.50

Oddsen hittas på Unibet. Notera att oddsen är hämtad vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympiatravet: Propulsion - den skoningslöse "Han är unik"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson