Ett trekejsarslag i Kungapokalen mellan Campo Bahia, Attraversiamo och Evaluate? Och vem ska kunna lägga krokben på Conrads Rödluva? När uttagningarna till pokalloppen kördes på Åby, gick det mesta planenligt.

Kvalen till Kungapokalen såg tre stora favoriter – alla tre infriade. Först ut var Svante Båth-tränade Attraversiamo, E3-vinnare och Kriterie-trea i fjol. Med Erik Adielsson i vagnen blev det en säker historia till slut. Efter att i en kvick inledning börjat i andra utvändigt sändes favoriten framåt för att överta täten med varvet kvar – sedan blev det spel mot ett mål på 1.12,6a.

I finalen stöter man på Stefan Melanders elegante jänkare Evaluate. Tredje Sverige-starten slutade så som de tidigare två – med seger. En mycket enkel sådan, ska tilläggas. Örjan Kihlström körde till och övertog efter 600 meter och sedan var det samma melodi som för Attraversiamo. Evaluate hade full kontroll hela vägen för att korsa mållinjen på 1.13,2a.

Frågan är dock om inte Campo Bahia är hästen att slå i finalen. Här inledde Conrad Lugauers Kriterie-tvåa från bakspår men efter att den hypersnabba inledningen, där Zephyr Kronos öppnade 06,7/500, bedarrat tog Campo Bahia sats och synade dödens 1200 meter kvar. Efter att ha lagt press på ledaren i sista sväng var segergreppet kopplat tidigt. På snabba 1.12,1a gick Campo Bahia undan lätt.

Till finalen i Drottning Silvias Pokal kommer Conrads Rödluva med sex raka – och som storfavorit. Kvällens uttagning blev en promenad i parken för Daniel Redéns kvicka fuxa. Örjan Kihlström sände fram ”Rödluvan” till täten efter 700 meter och stack undan med behag över upploppet för att fastställa segertiden till 1.13,8.

En utmanare i finalen är Racing Brodda. Den av Mattias Djuse tränade Prodigious-dottern kördes till säker seger av Rikard N Skoglund. Racing Brodda bjöds en angenäm tripp i andra utvändigt, sändes på 600 meter från mål och hade lagt segern till handlingarna redan in på upploppet. 1.13 blankt tiden här.

Kvalens knall kom i sista uttagningen. Kevin Oscarsson spetsade och släppte med Zeta Wise As och utnyttjade open stretch på bästa vis. Länge ledande, comebackande Felicity Shagwell fick ge sig den sista biten när den Fredrik Linder-tränade Zeta Wise As påpassligt tog karriärens första viktoria. Det på 1.14,1.

Kungapokalen efter lottning och spårval:

1 (4) Thrust Control – Stefan Melander
2 (2) Attraversiamo – Svante Båth
3 (1) Campo Bahia – Conrad Lugauer
4 (3) Evaluate – Stefan Melander
5 (6) Brothers N. Arms – Stefan Melander
6 (7) Baritone Artist – Markus B Svedberg
7 (10) Townshend Broline – Peter Untersteiner
8 (11) Zephyr Kronos – Daniel Redén
9 (5) Ferrari Sisu – Conrad Lugauer
10 (8) Zeus Bi – Fredrik Linder
11 (9) Night Rhythm – Daniel Redén
12 (12) Derby Simoni – Thomas Madsen

Drottningpokalen efter lottning och spårval:

1 (2) Zeta Wise As – Fredrik Linder
2 (1) Racing Brodda – Mattias Djuse
3 (3) Conrads Rödluva – Daniel Redén
4 (4) Felicity Shagwell – André Eklundh
5 (5) Zeta Kronos – Björn Goop
6 (6) Zourane Kronos – Timo Nurmos
7 (10) Convivial Church – Daniel Redén
8 (11) Miss Sober – Robert Bergh
9 (7) Intake – Jörgen S Eriksson
10 (8) DancingQueenDiablo – Peter Untersteiner
11 (9) Activated – Fredrik Wallin
12 (12) Dallas As – Robert Bergh

Häst – tränare. (Inom parentes, ordning i vilken man valde spår). Finalerna körs på Åby den 11 maj.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Peace of Mind italienskt bidrag i Finlandia-Ajo

Peace of Mind italienskt bidrag i Finlandia-Ajo

Finlandia-Ajo har gjort klart även med ett italienskt bidrag. Det är Alessandro Gocciadoro som återkommer med stoet Peace of Mind.

Den sjunde hästen blev på torsdagen klar för Finlandia-Ajo som körs den 4 maj, förutom ett förstapris på cirka en miljon kronor finns också en Elitlopps-plats i potten. Det är italienaren Alessandro Gocciadoro som återvänder till Vermo med ett koppel hästar och bidraget i huvudloppet är tuffa stoet Peace of Mind. Det skriver Ravinetti.

Tioåriga Peace of Mind har hunnit med en start hittills i år. Förra året firade hon fina framgångar i Finland, som tvåa både i Seinäjoki-Race och Finlandia-Ajo.

Klara för Finlandia-Ajo är:

Chief Orlando
Eridan
Next Direction
Pastore Bob
Peace of Mind
Readly Express
Top of the World

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Atle Hamre - söker tränarlicens i Frankrike
Nästa nyhet
Atle Hamre – söker tränarlicens i Frankrike

Atle Hamre – söker tränarlicens i Frankrike

Atle Hamre har inte gett upp slaget om att återkomma som travtränare. En möjlighet har öppnat sig i Frankrike – dit norrmannen nu sökt licens.

Den tidigare travtränaren Atle Hamre dömdes för tio år sedan till livstids avstängning av det norska travförbundet DNT. Anledningen var att han dömts för och sedermera avtjänat fängelsestraff på grund av utpressning. Atle Hamre arbetar för närvarande i brodern Frodes träningsstall – men nu kan en möjlighet ha dykt upp för Atle Hamre att plocka ut tränarlicens i Frankrike. Det är något som Trav og Galopp-Nytt berättar om.

Orsaken är ett juridiskt kryphål kring avstängningen, skriver den norska tidningen. Det framkommer att DNT aldrig sänt in beslutet om avstängningen till det europeiska förbundet UET. Något som Hamre via sitt juridiska ombud Nils Christian Nordhus, hävdar gör att domen därmed inte gäller utanför Norge. UET:s generalsekreterare Jacques Chartier bekräftar att man aldrig mottagit domen.

Med anledning av det har Atle Hamre nu lämnat in en ansökan om att ta ut tränarlicens i Frankrike.

– Den behandlas av det franska travförbundet. Jag har bekräftat adress i Frankrike och haft intervjuer med de franska spelmyndigheterna. Signalerna som jag fått är att en fransk licens ligger bakom hörnet. Frankrike är Europas största travland, jag har redan skaffat mig många goda kontakter, säger Atle Hamre till Trav og Galopp-Nytt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Åby: "Zourane ett chansspel mot favoriten"
Nästa nyhet
Tips Åby: ”Zourane ett chansspel mot favoriten”

Tips Åby: ”Zourane ett chansspel mot favoriten”

Tips och analyser Åby

Åby. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 6 Attraversiamo körs tidigt mot tät och ingen lär bråka i detta uttagningslopp. Den ryggen är inte fy skam att ha. Dessutom på open stretch-banan Åby.  5 Hurricane River kan spetsa i första skedet.

Loppanalysen: Kvalfylld afton med uttagningslopp till Kungapokalen samt Drottningens Pokal. Detta innebär med stor sannolikhet att de bästa hästarna i flera lopp välvilligt blir släppta till ledingen och rent spelmässigt är det tufft att reka vinnarspel i flera lopp. Här i detta race har vi ett utmärkt exempel på detta då storfavoriten 6 Attraversiamo bör bli släppt till ledningen för att vinna. Som i årsdebuten senast där han vann i överlägsen stil och han lär inte vara sämre nu. Detta är en av de absolut bästa hästarna i kullen och givetvis är det toppchans här.

5 Huricane River vann från ledningen senast och här kan det mycket väl bli en trevlig resa i rygg på favoriten. Då bör det bli en mycket bra slutplacering i mål. Galoppen näst senast var oförskylld.

7 Night Brodde galopperade i en rörig situation senast men vann på bra sätt näst senast. 9 Night Rhythm räckte inte alls mot Attraversiamo näst senast och får det tufft på nytt från bakspår. 4 Derby Simoni är rätt bra och kan mycket väl greja en finalpats.

Spelförslaget:  Jag spelar plats på 5 Hurricane River som bör få en fin resa. Oddset är 2.40.

Åby. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:  1 Zourane Kronos kan öppna bra från innern. Sedan får vi se om favoriten 5 Conrads Rödluva körs till spets.

Loppanalysen: Uttagningslopp till Drottningens Pokal och favorit är 5 Conrads Rödluva som är ruggigt bra och kullens bästa sto så här långt. I fjol vann hon bland annat Oaks och nu är alltså siktet inställd på Drottningens. Det finns ingen större anledning på att tvivla på henne och här i uttagningsloppet till att börja med är det klart bra chans. Årsdebuten senast löste hon på allra bästa sätt och här kan det mycket väl bli tidig ledning.

Mycket intressant emot storfavoriten är 1 Zourane Kronos då det är svårt att veta hur bra hon egentligen är. Hon har övertygat men nu blir det tuffare. Hon har grejat sex segrar av sju möjliga så långt och vid förlusten avslutade hon mycket bra. Hon har läget och nu kan det bli spännande skoryck på henne. Man drar dessa växlar redan här i så fall och det är helintressant. Jag blir inte direkt förvånad om hon duger även här från sitt fina läge.

11 Ajabaja är en fartfylld men lite speciell häst som har lopp i kroppen i sin nya regi. Tufft läge dock.

3 Zara Kronos kan mycket men formen är något diffus. Hon var inte bra senast i årsdebuten. 9 Miss Sober är en fin liten kämpe.

Spelförslaget: Jag chansar på att 1 Zourane Kronos kan knäppa storfavoriten. Vinnare till 4.50.

Åby. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: Svårbedömd då det är svårt att sätta in 5 Samo Different Day och 6 Jula Downton i detta sammanhang. Det finns chans så klart att favoriten 4 Evaluate tidigt körs till spets.

Loppanalysen: 4 Evaluate blir svårstoppad i detta Kungakval. Hästen har gjort två starter för Melander och varit jättefin vid segrarna. Kördes till spets mitt i loppet senast och vann i helfin stil. Detta är nog en riktigt riktigt bra häst som det ser ut och har en spännande framtid. Han fungerar bra i ryggar och levererar en ettrig avslutning och det är svårt att veta hur bra hästen är. Förmodligen mycket bra.

Hamres 5 Samo Different Day är svårbedömd. Han startade på Solvalla senast men det blev galopp. Ser ut som en klart bra häst och kan nog vara värst emot. Det är positiva rapporter från Norge.

Svårbedömd är även Stenströmers 6 Jula Downton som gör första starten här. 1 Townshend Broline får en fin resa men borde inte räcka mot Tarzans pålle.

Spelförslaget: Jag gillar uppsynen på 5 Samo Different Day och spelar plats till oddset 1.70.

Åby Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: Flera som kan öppna snabbt från framspår. Troligt att 2 Alone eller 3 Zephyr Kronos körs till spets tidigt.

Loppanalysen: Kungakval och bästa hästen bör vara Lugauers topphäst 11 Campo Bahia. Senast vann han trots tidig galopp och gjorde det lätt. Det var då årsdebut och hästen hade bland annat ett mycket vasst banjobb i kroppen. Är väl bäst här som sagt men läget är inte bäst och det finns även galopprisk. Det såg vi senast. Kan blåsa ner allt och alla men inget jag vill lita/lira på.

2 Alone gillas och här är läget bättre. Alone var klart bra senast men mötte en övermäktig Gocciadoro-häst och det räknas nästan inte som förlust. Har läget här och två lopp i kroppen och det kan bli tidig spets.

3 Zephyr Kronos galopperade i sin Sverigedebut senast och vi fick ingen syn. Kan nog vara rätt bra den här.

6 Brothers N. Arms höll tappert senast och har löpt bra. 1 Sandsjöns Enzo vann lätt senast och får en fin resa. Tuffare uppgift nu.

Spelförslaget: Jag går på strul för favoriten och spelar vinnare på 2 Alone. Oddset är 8.00.

Åby lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  2 Zeta Kronos har läget och Björn och kan lägga iväg bra första biten.

Loppanalysen: Drottningkval och 5 Racing Brodda är favorit. Det tycker jag är helt rätt. Djuses sto visade fin kapacitet redan i fjol men det strulade en del. Hon gjorde årsdebut senast och var mycket positiv vid seger efter att ha avslutat i 08-fart sista 800 m. Hon ser ut att kunna få en fin säsong bara aktionen håller ihop. Hon lär inte vara sämre nu med loppet i kroppen och det är åter Skoglund upp. Bra chans i denna omgivning.

2 Zeta Kronos gör årsdebut från fint läge och räknas men känslan är att det är tufft att besegra Djuses häst utan lopp i kroppen.

4 Fantasia Sisu gick bra efter att ha blivit störd till galopp senast. 9 Zeeland Kronos fick för tuff resa senast men har smygläget nu. 7 Convivial Church är inte borta med Örjan.

Spelförslaget: Vinnare på 5 Racing Brodda till 2.00.

Åby lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  4 Felicity Shagwell brukar spetsa med framspår bakom bilen och vi lär få se henne i ledningen.

Loppanalysen: Drottningkval och två av de mest betrodda gör årsdebut. 4 Felicity Shagwell har fint kunnande men det strulade en del då det gällde i fjol. Hon har nu fått ett par banjobb i kroppen inför sin årsdebut och känslan är att hon presterar fint direkt. Dessutom är hon spetsfavorit så visst finns det klara plus.

Jag tror dock ännu mer på Goopens 5 Fanny Chenal som var riktigt bra i fjol. I Breeders i sin senaste start i fjol avslutade hon riktigt vasst bakom Conrads Rödluva och hon var duktig även i starterna före det. Hon vann lopp den tunga vägen och räds inte tuffa lopp. Jag tror hon är tuffast i denna omgivning.

1 Okaloosa Bell höll bra från utvändigt ledaren senast och läget talar för en trivsam resa. Inte alls borta då hon har varit igång med tävlandet och det är verkligen ingen nackdel.

8 Appaloosa är en fin sak men läget är tufft. Öppnar inte så bra heller och det är strulrisk. 6 Bechamel har lopp i kroppen.

Spelförslaget: Här blir det ett vinnarlir på 5 Fanny Chenal och unibet bjuder på 2.90 i odds.


Summering spelförslag:
Åby lopp 4 – Plats 5 Hurricane River 2.40
Åby lopp 5 – Vinnare 1 Zourane Kronos 4.50
Åby lopp 6 – Plats 5 Samo Different Day 1.70
Åby lopp 7 – Vinnare 2 Alone 8.00
Åby lopp 8 – Vinnare 5 Racing Brodda 2.00
Åby lopp 9 – Vinnare 5 Fanny Chenal 2.90

Avstå spel på:
Åby lopp 6 – 1 Tonwshend Broline
Åby lopp 8 – 2 Zeta Kronos
Åby lopp 9 – 4 Felicity Shagwell

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mäktig årsdebut av Heavy Sound - vann på 1.09,6
Nästa nyhet
Mäktig årsdebut av Heavy Sound – vann på 1.09,6

Mäktig årsdebut av Heavy Sound – vann på 1.09,6

Elitlopps-favoriterna får nog se upp – för här kommer Heavy Sound. Daniel Redén-träningen blixtrade till spets och såg nästan ut att jogga när han vann The Onions lopp på 1.09,6.

Någon av de berömda rosa biljetterna delades inte ut på Solvalla under onsdagskvällen, men det är nog ingen vild gissning att en av den snart hamnar i Heavy Sounds ägo. Sjuåringen gjorde sin första start sedan i början av novem-ber när han försvarade sin titel i The Onions lopp på ett alldeles magnifikt vis. Kenneth Haugstad njöt i sulkyn.

– Jag har väntat på att få köra honom sedan i november. Det är det här vi lever för. Vi tackade nej till Elitloppet i fjol, frågar du mig så duger han där i år, sa Haugstad i vinnarcirkeln.

1.09,6 – med krafter i behåll

Heavy Sound drog iväg direkt när bilen lämnade fältet och satt strax i spets. Loppet förvandlades allt mer till en enmansshow. Efter 10,4 första 500 fortsatte ledaren varvet på 10,6 – och ökade bara. Genom sista sväng började Heavy Sound lätta ifrån sitt motstånd och kunde möta upploppet på väg mot en överläg-sen seger. Efter ett sista varv nedåt 1.09 och sista 500 på 08,2 klockades vinnaren till 1.09,6a/1640 meter, med till synes gott om krafter kvar. Segertiden var nytt löpnings-rekord och förtjänsten 100 000 kronor.

– Fasiken…han tog fram hela kittet, startsnabbhet och allt. Jag tror den här vintern har gjort gott för honom, men jag blev ändå nästan lite chockad. Han är nog hur bra som helst när han kommer i toppform, sa tränaren Daniel Redén.

I skuggan bakom gick Charrua Forlan ett starkt lopp, hela vägen i dödens för att ta hand om silvret. Food Money gjorde en fin comeback som trea, medan Rajesh Face galopperade dubbelt; först kort i starten och sedan mitt i sista sväng på frammarsch, men kom i mål som fyra.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aubrion du Gers slipar formen - debut över 1609

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson