Det är inte bara Olympiatravet som körs på Åby den här lördagen. Även Lovely Godivas Minne bjuder ett fint lopp för stoeliten där vi får se Mellby Free i comeback.

Mellby Free svarade för en enorm säsong i fjol som fyraåring med segrar i Stochampionatet och Breeders Crown, samt silver i Grand Prix de l’UET. Under året sprang stoet in strax över sex miljoner kronor. Första starten sedan just vinsten i Breeders Crown sker på Åbytravet under lördagen.

Mellby Free, med sin tränare Björn Goop i sulkyn, är en av hästarna i fina Lovely Godivas Minne med 300 000 kronor till sin vinnare. Bland de som utmanar finner vi Dibaba, också första starten för året, den norska Derbysto-vinnaren Calina och italienska skjutaren Valchiria Op.

Här är startlistan:

Lovely Godivas Minne, 2140 auto

1 Havefunwithme – Johan Untersteiner
2 Carna Sensei – Steen Juul
3 Commit Boom Bay – Johnny Takter
4 Valchiria Op – Alessandro Gocciadoro
5 Mellby Free – Björn Goop
6 Europhile Am – Peter Untersteiner
7 Calamara’s Girl – Emilia Leo
8 Normandie Royal – Ulf Ohlsson
9 Catch My Love – Carl Johan Jepson
10 Queen of Sand – Stefan Söderkvist
11 Calina – Frode Hamre
12 Dibaba – Örjan Kihlström

Läs även: Klart för final på Åby – så avgörs Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Solvalla: ”Båth har svårstoppade favoriter”

Tips Solvalla: ”Båth har svårstoppade favoriter”

Tips och analyser Solvalla

Solvalla. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 6 Global Adventure öppnar mycket snabbt och här bär det av mot ledningen.

Loppanalysen: Svårt hitta vettiga spel i flera lopp på Solvalla ikväll då flera stora favoriter ser ut att också ha lika stor chans att vinna. Vi hittar en given sådan här då Båths 6 Global Adventure måste ha mycket stor vinstchans. Han har bara förlorat en gång i livet och årsdebuten senast löste han på allra bästa sätt. Han försvarade då ledningen från spår ett bakom bilen och det kan vara lite kruxigt. Han gick sedan undan till helt överlägsen seger. Nu bör det bli en stabil väg mot ledningen från och sedan lär det inte hända så mycket. Med lopp i kroppen lär han vara ännu vassare nu men det lär inte behövas. Mycket bra chans till lågt odds.

Goop förstärker på 1 Galantis som kan avsluta bra. Får säkerligen en fin resa men får normalt mycket svårt mot Båths löfte. Springa på innerspår passar nog bra då hästen bryter en del och en tätplats bör det bli.

3 Surf´n Turf vann från spets näst senast men det var tämligen billigt. 8 Enge Sargon kommer från seger och det dystra utgångsläget spelar mindre roll i det lilla fältet.

Spelförslaget:  Tunna odds överlag på vettiga objekt och inget spelande här inte.

Solvalla. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:  4 Fighter Mearas drar iväg rejält bakom bilen och blir svår att stå emot. 2 Kiss of Judas kördes tidigt till spets senast. Galopperade i biltest före tävlingarna då och borde få mycket svårt att hinna utmana.

Loppanalysen: 4 Fighter Mearas är nästa Båth-häst med mycket bra chans. Hästen visar strålande fart för klassen och senast blev det helt ohotad seger från ledningen. Han drar iväg rejält bakom bilen och har en tendens att vara lite väl gåvillig under loppen. Han håller ändå farten mycket bra och han blir svårslagen från spets här. Om han sköter sig.

2 Kiss of Judas vann från ledningen efter uppehåll senast. Det var utan att ha något sparat men han kan ha gått framåt en hel del med loppet i kroppen. Det lär också behövas för att utmana Båths pålle.

11 New Aviator höll hyggligt från spets senast och går rätt bra. Goop upp nu men läget är tufft.

1 Fairchild är inte alls oäven och har läget. Bör få en fin resa och greja en framskjuten placering. Att trava på innerspår bakom en hårddragande Mearas-häst kan bli bra.

Spelförslaget: 1 Fairchild har vettig chans att lifta med till en plats och jag spelar till 2.15.

Solvalla. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 1 Definitif öppnar bra. 3 Ganga Bae gör bildebut och är svårbedömd. Favoriten 5 Zolly har inte tryckts av och det viktigaste är felfri start. Inleds nog lugnt.

Loppanalysen: Nästa favorit med stor chans att vinna. 5 Zolly är ett treårigt sto med härliga fartresurser. Näst senast vann hon trots galopp och övertygade. Näst senast kördes hon fram utvändigt ledaren mitt i loppet och kunde därifrån vinna hur lätt som helst. Här lär Djuse inleda på säkerhet och i det lilla fältet lär hon sitta vettigt till för att sedan ha ny toppchans att vinna.

3 Ganga Bae vann direkt i sin debut senast efter att ha fått en mycket behaglig resa i rygg på ledaren. Det sa väl inte överdrivet mycket men hon har nu i alla fall lopp i kroppen och bra läge. Kan nog vara värst emot.

1 Definitif öppnar bra och har god spetschans. Åtminstone initialt. Båth har starthäst även här och även om 2 On Fleek är hygglig så blir det tuffare här.

Spelförslaget: Vinnaroddset 1.95 på 5 Zolly duger faktiskt.

Solvalla Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 3 Ridgehead Mikko kan öppna rätt bra. Troligt att 6 Rocky Tilly är spetshästen.

Loppanalysen: Ett mer öppet lopp detta och det skadar inte. Rejäle 7 Heartbeat gillas och över lång distans så är det mycket möjligt att han avgör på styrka. Senast åkte Widell iväg långt för att köra honom inom V75 men det blev galopp. Näst senast avgjorde han på rejält sätt och får han det att stämma så blir han inte lätt att stå emot.

6 Rocky Tilly var nära segern senast och kan leda runt om och stallkamraten 13 Magnifik Coktail vann i överlägsen stil senast.

1 Eskimo Brother har fint grundkunnande och har läget. Bör få en fin resa.  12 Pomeroll Am var nära segern senast och kan räcka med rätt resa i draget. 4 Peakster är en av de betrodda men bara en av flera.

Spelförslaget: Jag spelar vinnare på 7 Heartbeat. Passande distans och motstånd för att avgöra på styrka. Oddset är 6.50.

 

Solvalla lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  5 Dallas Brick öppnar bra och kan nog spetsa. Gocciadoro brukar inte direkt mesa och 4 Archidamia kördes mycket tufft senast.

Loppanalysen: Då ska vi chansvärdera en Gocciadoro-häst och det känns sådär. Hans vapen heter här 4 Archidamia som kommer med fyra segrar i följd tagna över aktuell kort distans. Givetvis kan staketet bli färdigbyggt ikväll. Senast ”bara” körde gul kusk och med hjälp av väldigt aggressiv drivning så blev det ny seger. Han lär köra offensivt igen och det tål ju hans hästar. Jobbigt ekipage att spela emot.

12 Linda Sånna svarade för en mycket bra prestation senast. Efter startgalopp så svarade hon för en minst sagt häftig bortre långsida och fram till seger. Gör hon om något liknande så blir hon spännande trots det jobbiga läget. Fart finns i stora mått.

5 Dallas Brick vann från tidig spets för tre starter sedan men jar gjort bort sig med galopp därefter. Kan öppna bra.

Tarzans duo 8 Kid You Not och 2 Upload kan båda en hel del. 11 Syria A.T. satt fast senast. Trivs med ryggresa och ryggresa lär det bli från detta läge. 

Spelförslaget:  Jag spelar plats på 12 Linda Sånna till 3.25.

Solvalla lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  3 Bear Victory kan öppna rätt bra och spetsa.  Sedan kan det bli att köra där eller få bra rygg. 4 Zanzibar Wise As kan nämligen bli tuff att stå emot och rygg på gul kusk Gocciadoro är sällan fel. Där får man chansen.

Loppanalysen: Gocciadoro på nytt och hans 4 Zanzibar Wise As med lopp i kroppen blir segerfarlig. Provar ändå med en slant på 3 Bear Victory som gillas. Senast körde Tobbe perfekt med flera kloka vägval och det blev seger. Nu kan det mycket väl bli den enkla vägen till seger från spets men rygg på 4 Zanzibar Wise As behöver heller inte vara fel. Gocciadoro är ingen man som tar upp i första taget och man brukar få chansen bakom gul kusk.

Öppet bakom. 1 Drottning Pace har visat fin form i flera starter och även här bör det blir en fin resa i draget på innerspår. Kan snirkla sig fram till fin placering.

6 Alliss Wadd kan bättre än vad den trista raden ger sken av och nu får Uffe chansen. 2 Kiss Me Tooma kan öppna bra och har läget och Oskar.

Spelförslaget: Jag spelar vinnare på 3 Bear Victory och oddset är 3.75.

Summering spelförslag:
Solvalla lopp 5 – Plats 1 Fairchild till 2.15
Solvalla lopp 6 – Vinnare 5 Zolly till 1.95
Solvalla lopp 7 – Vinnare 7 Heartbeat till 6.50
Solvalla lopp 8 – Plats 12 Linda Sånna till 3.25
Solvalla lopp 9 – Vinnare 3 Bear Victory till 3.75

Avstå spel på:
Solvalla lopp 5 – 2 Kiss of Judas
Solvalla lopp 7 – 4 Peakster

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ringostarr Treb strålande direkt - vann på 1.10,3
Nästa nyhet
Ringostarr Treb strålande direkt – vann på 1.10,3

Ringostarr Treb strålande direkt – vann på 1.10,3

Ringostarr Treb är tillbaka med besked. Full laddning från start, högt tempo hela vägen och säker seger. I första starten på ett halvår segrade Elitlopps-vinnaren på 1.10,3.

Inte sedan VM-loppet i oktober hade vi sett Ringostarr Treb på tävlingsbanan. Men Jerry Riordans italienare gav direkt ett besked om att han nog kommer vara med i de stora upp-gifterna även i år. Hemma i Halmstad exploderade ”Ringo” från start och kom att anföra Yngve Larssons Memorial från start till mål.

– Jag är väldigt glad för hästen och för teamet. Han kunde nog inte ha gjort ett bättre lopp än vad han gjorde i dag, han behövde verkligen det här. Förhoppningsvis kommer han bra ur det här så får vi se om några veckor. Vi har en plats i Elitloppet och är han i form så ska han vara där, sa kusken Wim Paal.

Blixtrade till ledningen

Det hade spekulerats mycket om starten. Men den avgjorde Ringostarr Treb själv. Nioåringen blixtrade till front, öppnade första halvvarvet efter 08,4 och fortsatte kilometern på 09,5. I dödens fick Donatomite trava men blev nödd att kasta handduken en bit in på upploppet. Från rygg på ledaren kom Racing Mange loss sista hundra och sköt till vasst, men då var Ringostarr Treb redan i mål. Vinnaren noterades för fina segertiden 1.10,3a/1640 meter och tjänade nu 100 000 kronor.

I egenskap av titelförsvarare har Ringostarr Treb en plats i Elitloppet till förfogande, men om det blir en start där ville förstås tränaren Jerry Riordan inte uttala sig om än. En tänkbar nästa start kan bli Copenhagen Cup som körs den 12 maj.

– Han är bara så här bra. Nu får han komma hem och ta det lugnt några dagar, sedan får vi göra vad som är bäst för hästen. Jag har ärligt talat inte tänkt så långt som Elitloppet än, sa Jerry Riordan.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympiatravet - så avgörs finalen
Nästa nyhet
Olympiatravet – så avgörs finalen

Olympiatravet – så avgörs finalen

Propulsion är nog nästan allas favorit i Olympiatravet – men han inleder från ett spår långt ut bakom vingen. Startlistan är nu komplett och spåren lottade.

På måndagsmorgonen stod det klart vilka tio hästar som utgör årets startfält i Olympiatravet. Sedan man avböjt start med Makethemark, blev det slutligen Handsome Brad som tilldelades det sista av wild carden. Nu är också spåren lottade till årets första stora slag på svensk mark. När finalen av Olympiatravet körs på Åby kommande lördag, väntar 1,5 miljoner kronor på vinnaren.

Finalens stora favorit blir Propulsion. Förra årets gigant var tidigt inbjuden men visade direkt i sin comeback efter Prix d’Amérique att formen sitter där när han svarade för en strålande insats senast på Umåker. Tillsammans med Örjan Kihlström börjar Propulsion finalen från spår sju bakom bilen.

Bland utmanarna finns Johan Untersteiners duo Cyber Lane och Day or Night In. Den senare slog den förre i en av deltävlingarna men tränaren sätter sig själv bakom Cyber Lane. Inkvalade via seger i en deltävling är också Milligan’s School. Hemma-hoppet i finalen är Robert Bergh-tränade Muscle Hustle som för Björn Goop vid tömmarna.

Två franska hästar sluter upp bakom bilen i form av årets Prix d’Amérique-bubblare Bahia Quesnot och doldisen Coach Franbleu som kommer från en imponerande seger. De båda fransoserna lottades till de innersta spåren bakom bilen. Norrmännen håller tummarna för Cokstile medan den finska fanan hissa för Atupem, som närmast kommer från segern i Seinäjoki-Race.

Vem vinner? Spela hos Unibet här!

Här är startlistan:

Olympiatravet, 2140 auto

1 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
2 Coach Franbleu – Jorma Kontio
3 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
4 Cokstile – Lars Anvar Kolle
5 Cyber Lane – Johan Untersteiner
6 Muscle Hustle – Björn Goop
7 Propulsion – Örjan Kihlström
8 Day or Night In – Peter Untersteiner
9 Atupem – Santtu Raitala
10 Milligan’s School – Ulf Eriksson

Senaste vinnarna Olympiatravet:

2018: Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
2017: Lionel – Göran Antonsen
2016: Your Highness – Björn Goop
2015: B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
2014: Solvato – Veijo Heiskanen

(Foton: ALN)

Läs även: Olympiatravet: Handsome Brad får sista platsen
Läs även: Inget stoppar Propulsion: ”Älskar den här hästen”
Läs även: Day or Night In tillbaka – klar för Olympiatravet
Läs även: Strålande fin Milligan’s School till Olympiatravet
Läs även: Efter succén: Atupem tar plats i Olympiatravet
Läs även: Klar för Olympiatravet – Muscle Hustle får wc

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympiatravet: Handsome Brad får sista platsen
Nästa nyhet
Olympiatravet: Handsome Brad får sista platsen

Olympiatravet: Handsome Brad får sista platsen

Det blev ett slutligt nej tack från Petri Salmela. Makethemark startar inte i Olympiatravet. Platsen gick i stället till Handsome Brad.

Makethemark vann söndagens ”sista chansen” på Romme före en tapper Sorbet. Men efteråt blev det lite diffust kring vem som verkligen skulle få sista platsen i Olympiatravet. Tränaren Petri Salmela lät först meddela att Makethemark inte var aktuell, men bad senare om ytterligare betänketid. Om det blev ett nej, låg platsen till förfogande för antingen Sorbet eller Handsome Brad.

Under måndagsmorgonen har det slutligen blivit klart. Make-themark tackar nej, så också Sorbet. Sist in till Olympiatravet blir Handsome Brad. Ulf Stenströmer-träningen slutade tvåa i första deltävlingen efter Milligan’s School.

– Ulf Stenströmer och jag har haft kontakt efter hästens start på Solvalla, där han gjorde ett kanonlopp. Handsome Brad är en häst som kan växa in i den yttersta eliten i år. Han har gjort två starter i år och jag vet att Stenströmer har varit väldigt nöjd med hästen in träning inför detta, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Olympiatravet körs den 27 april. Startlistan blir lottad under måndagskvällen. Här är alla tio hästarna:

Atupem
Bahia Quesnot
Coach Franbleu
Cokstile
Cyber Lane
Day or Night In
Handsome Brad
Milligan’s School
Muscle Hustle
Propulsion

Läs även: Makethemark plockade ned Sorbet i sylvass duell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Halmstad: "Racing Mange i pole position"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson