Ringostarr Treb är tillbaka med besked. Full laddning från start, högt tempo hela vägen och säker seger. I första starten på ett halvår segrade Elitlopps-vinnaren på 1.10,3.

Inte sedan VM-loppet i oktober hade vi sett Ringostarr Treb på tävlingsbanan. Men Jerry Riordans italienare gav direkt ett besked om att han nog kommer vara med i de stora upp-gifterna även i år. Hemma i Halmstad exploderade ”Ringo” från start och kom att anföra Yngve Larssons Memorial från start till mål.

– Jag är väldigt glad för hästen och för teamet. Han kunde nog inte ha gjort ett bättre lopp än vad han gjorde i dag, han behövde verkligen det här. Förhoppningsvis kommer han bra ur det här så får vi se om några veckor. Vi har en plats i Elitloppet och är han i form så ska han vara där, sa kusken Wim Paal.

Blixtrade till ledningen

Det hade spekulerats mycket om starten. Men den avgjorde Ringostarr Treb själv. Nioåringen blixtrade till front, öppnade första halvvarvet efter 08,4 och fortsatte kilometern på 09,5. I dödens fick Donatomite trava men blev nödd att kasta handduken en bit in på upploppet. Från rygg på ledaren kom Racing Mange loss sista hundra och sköt till vasst, men då var Ringostarr Treb redan i mål. Vinnaren noterades för fina segertiden 1.10,3a/1640 meter och tjänade nu 100 000 kronor.

I egenskap av titelförsvarare har Ringostarr Treb en plats i Elitloppet till förfogande, men om det blir en start där ville förstås tränaren Jerry Riordan inte uttala sig om än. En tänkbar nästa start kan bli Copenhagen Cup som körs den 12 maj.

– Han är bara så här bra. Nu får han komma hem och ta det lugnt några dagar, sedan får vi göra vad som är bäst för hästen. Jag har ärligt talat inte tänkt så långt som Elitloppet än, sa Jerry Riordan.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Olympiatravet – så avgörs finalen

Olympiatravet – så avgörs finalen

Propulsion är nog nästan allas favorit i Olympiatravet – men han inleder från ett spår långt ut bakom vingen. Startlistan är nu komplett och spåren lottade.

På måndagsmorgonen stod det klart vilka tio hästar som utgör årets startfält i Olympiatravet. Sedan man avböjt start med Makethemark, blev det slutligen Handsome Brad som tilldelades det sista av wild carden. Nu är också spåren lottade till årets första stora slag på svensk mark. När finalen av Olympiatravet körs på Åby kommande lördag, väntar 1,5 miljoner kronor på vinnaren.

Finalens stora favorit blir Propulsion. Förra årets gigant var tidigt inbjuden men visade direkt i sin comeback efter Prix d’Amérique att formen sitter där när han svarade för en strålande insats senast på Umåker. Tillsammans med Örjan Kihlström börjar Propulsion finalen från spår sju bakom bilen.

Bland utmanarna finns Johan Untersteiners duo Cyber Lane och Day or Night In. Den senare slog den förre i en av deltävlingarna men tränaren sätter sig själv bakom Cyber Lane. Inkvalade via seger i en deltävling är också Milligan’s School. Hemma-hoppet i finalen är Robert Bergh-tränade Muscle Hustle som för Björn Goop vid tömmarna.

Två franska hästar sluter upp bakom bilen i form av årets Prix d’Amérique-bubblare Bahia Quesnot och doldisen Coach Franbleu som kommer från en imponerande seger. De båda fransoserna lottades till de innersta spåren bakom bilen. Norrmännen håller tummarna för Cokstile medan den finska fanan hissa för Atupem, som närmast kommer från segern i Seinäjoki-Race.

Vem vinner? Spela hos Unibet här!

Här är startlistan:

Olympiatravet, 2140 auto

1 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
2 Coach Franbleu – Jorma Kontio
3 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
4 Cokstile – Lars Anvar Kolle
5 Cyber Lane – Johan Untersteiner
6 Muscle Hustle – Björn Goop
7 Propulsion – Örjan Kihlström
8 Day or Night In – Peter Untersteiner
9 Atupem – Santtu Raitala
10 Milligan’s School – Ulf Eriksson

Senaste vinnarna Olympiatravet:

2018: Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
2017: Lionel – Göran Antonsen
2016: Your Highness – Björn Goop
2015: B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
2014: Solvato – Veijo Heiskanen

(Foton: ALN)

Läs även: Olympiatravet: Handsome Brad får sista platsen
Läs även: Inget stoppar Propulsion: ”Älskar den här hästen”
Läs även: Day or Night In tillbaka – klar för Olympiatravet
Läs även: Strålande fin Milligan’s School till Olympiatravet
Läs även: Efter succén: Atupem tar plats i Olympiatravet
Läs även: Klar för Olympiatravet – Muscle Hustle får wc

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympiatravet: Handsome Brad får sista platsen
Nästa nyhet
Olympiatravet: Handsome Brad får sista platsen

Olympiatravet: Handsome Brad får sista platsen

Det blev ett slutligt nej tack från Petri Salmela. Makethemark startar inte i Olympiatravet. Platsen gick i stället till Handsome Brad.

Makethemark vann söndagens ”sista chansen” på Romme före en tapper Sorbet. Men efteråt blev det lite diffust kring vem som verkligen skulle få sista platsen i Olympiatravet. Tränaren Petri Salmela lät först meddela att Makethemark inte var aktuell, men bad senare om ytterligare betänketid. Om det blev ett nej, låg platsen till förfogande för antingen Sorbet eller Handsome Brad.

Under måndagsmorgonen har det slutligen blivit klart. Make-themark tackar nej, så också Sorbet. Sist in till Olympiatravet blir Handsome Brad. Ulf Stenströmer-träningen slutade tvåa i första deltävlingen efter Milligan’s School.

– Ulf Stenströmer och jag har haft kontakt efter hästens start på Solvalla, där han gjorde ett kanonlopp. Handsome Brad är en häst som kan växa in i den yttersta eliten i år. Han har gjort två starter i år och jag vet att Stenströmer har varit väldigt nöjd med hästen in träning inför detta, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Olympiatravet körs den 27 april. Startlistan blir lottad under måndagskvällen. Här är alla tio hästarna:

Atupem
Bahia Quesnot
Coach Franbleu
Cokstile
Cyber Lane
Day or Night In
Handsome Brad
Milligan’s School
Muscle Hustle
Propulsion

Läs även: Makethemark plockade ned Sorbet i sylvass duell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Halmstad: "Racing Mange i pole position"
Nästa nyhet
Tips Halmstad: ”Racing Mange i pole position”

Tips Halmstad: ”Racing Mange i pole position”

Halmstad. Lopp 4 – spelstopp 15.00

Spetsstriden: 8 Pippi Roc är den klart snabbaste från start, inte omöjligt det blir ledningen men läget försvårar förstås. 2 Melissa Montoya är favorit att gå till täten.

Loppanalys: Klurigt lopp där flera av de bästa hästarna fått tråkiga spår. 12 Grace River till exempel. Det här är nog den mest kapabla i fältet å andra sidan och hon har sett riktigt rejäl ut vid sina segrar, fyra av sex starter så här långt i karriären. Senast i tuffare omgivning i Kalmar var hon inte helt till sin fördel, men har behandlats efter det och tränar bra. Det känns som om Grace River ska göra en positiv insats här och är nog inte rädd för att kliva fram tidigt själv om tempot blir för dåligt. Mitt val i ett jämnt lopp, läget till trots.

2 Melissa Montoya har visat farter som räcker en bit upp i klasserna. Fick ett perfekt läge här och det borde vara god chans att komma till ledningen och därifrån säljer hon sig nog dyrt. Galopperade dock direkt i årsdebuten senast och hade kanske behövt det loppet för att vara ett stekhett bud här.

9 I’m the Only One hade fått tipset med framspår. Hästen har sett kanonfin ut på sistone, speciellt i den senaste starten där hon kontrade sig tillbaka trots tuff press under resans gång. Hästen har dock alla segrar från spets och dit kommer hon inte nu.

10 Livi Magic gjorde ett mycket positivt lopp senast, men blev avslagen kort före mål. Här är formen på topp, men också det här är en häst som missgynnas av spåret. 8 Pippi Roc har varit ute i tuffa gäng de senaste starterna men galopperat i sista kurvorna med hyggliga placeringar på gaffeln. Hon är riktigt kvick ut och skulle hon braka till spets trots åttondespåret är det loppets luring.

Spelförslag: Trots läget tror jag 12 Grace River är bästa hästen i fältet och reder ut det här. Spelar vinnare till oddset 5.75 hos Unibet.

Halmstad. Lopp 5 – spelstopp 15.22

Spetsstriden: 3 Ivy League lär göra ett rejält försök att hålla ut 4 Don’t Be Shy även om den senare är mest trolig i spets.

Loppanalys: Conrad Lugauer har stallet i toppform och här borde han ha en ny fin vinstchans i fint stammade 10 Alhambra som verkar var en häst som verkligen kan flytta på sig. I den näst senaste starten var hon på fin frammarsch i ryggar när hon föll över i fel gångart med halvvarvet kvar, gick dock riktigt starkt i upphämtningen. Senast spetsade hon för att hålla bra fart hela vägen, blev lite stum sista hundra men höll ändå undan säkert, riktigt fin insats. Förvisso bakspår nu, men det här är en häst som visat att hon duger långt bakifrån också. Mitt spel.

4 Don’t Be Shy omgärdas av ett gott rykte. Har vunnit två av sina blott fyra lopp hittills och varit mycket fin då, för att inte att ha fått det att funka helt vid förlusterna. Återkommer här efter uppehåll på fem månader och det är förstås inget plus, även om hon är väl förberedd. Kommer hon till spets kan det hålla hela vägen.

2 It’s My Boko är en annan motkandidat. Gick ett kanonlopp senast i dödens, pressade på men kom aldrig förbi en bra ledare. Fint läge nu garanterar en bra resa, slåss om seger med minsta klaff. 3 Ivy League blev fast med sparat i rygg ledaren senast och håller formen, kan öppna riktigt fort och är att räkna med från ledningen.

Spelförslag: 10 Alhambra har bevisad toppform för dagen och jag tror hon avgör det här till slut. Spelar vinnare till oddset 4.50 hos Unibet.

Halmstad. Lopp 6 – spelstopp 15.44

Spetsstriden: Både 2 Floalts Ciccolina och 4 Måni kan öppna men det mest troliga scenariot är att 3 Quite A Soldier tar täten om felfri.

Loppanalys: Här är mitt drag är 8 Mellis Akema. Stoet tränas numera i Danmark och provade Jägersro för tre starter sedan, ett uppdrag som föll väl ut då hon höll undan efter att ha kört sig fram till ledningen i ett tidigt skede. Insatsen senast på Lunden var remarkabel; tappade då mängder i en startgalopp men kom tillbaka starkt i skymundan och var inte överdrivet långt efter toppen. Kan hon göra något motsvarande nu är hon med mycket långt fram. Kul spel.

3 Quite A Soldier är en bra sort för sin klass och har en bra uppgift här på pappret. Går iväg snabbt när hon funkar och är trolig att anföra fältet. Är dock inte helt stabil i volten och är dessutom i avsaknad av lopp, vilket inte lämnar plus i kanten.

11 Asterix Hornline är ärrad från tuffare sällskap än det här och visade uppåtform vid lätt seger i ett enklare sällskap senast. Har förstås långt fram här, men med rätt ryggar kan det räcka.

Spelförslag: Tycker det är lite tveksamt på den troliga favoriten här och går i stället på mitt drag 8 Mellis Akema. Spelar vinnare till oddset 5.75 hos Unibet.

Halmstad. Lopp 7 – spelstopp 16.06

Spetsstriden: Svårlöst med 3 Epic har öppnat kvickt tidigare och har det bästa läget. Troligast i spets.

Loppanalys: Treåringslopp med flera riktigt lovande hästar som vi lär få se mer av framöver. Den som känns allra mest intressant är 8 Guzz Mearas som varit fläckfri hittills med två segrar på lika många starter. Senast avgjorde han plättlätt efter att ha gått med i rygg på Empire och lämnat den samme med flera längder över upploppet efter 11,5 sista 500. En högst lovande variant som jag tror vinner igen, trots det sämsta läget bakom bilen.

7 Empire har också börjat starkt. Vann helt ohotad med krafter kvar i debuten före Epic och gick en stark avslutning senast efter att ha tågat fram i dödens på slutvarvet. Var då utan chans att stå emot Guzz Mearas till slut, men hade å andra sidan dragit fram den samma till upploppets början.

3 Epic har, som sagt, fått stryk av Empire som i sin tur inte kunde rubba Guzz Mearas senast… med det sagt är det här också en riktigt trevlig sort som Steen Juul har och senast blev det enkel viktoria i Kalmar. Gick 1.13 sista 800 då. Ska normalt inte slå tidigare nämnda duo, men har lite hållhake sedan man fått ett betydligt bättre läge och har god chans på spets.

1 Hitthebar har varit fin vid segrarna och mötte övermakten senast på Solvalla, får invändig resa nu. 4 Upper Face har en mäktig stam och lär nog bli fin vad det lider, kanske ännu inte mogen att utmana de här. 5 Affinity Kronos visade takter som låg i paritet med kullens bästa i fjol, men gör årsdebut nu.

Spelförslag: 8 Guzz Mearas såg väldigt läcker ut senast och jag tror det blir en ny seger nu. 1.45 hos Unibet är dock i blygsammaste laget, jag står över.

Halmstad. Lopp 8 – spelstopp 16.28

Spetsstriden: 4 Frances Yoda utmanas av 6 Aha om täten, men den senare vill ha rygg ledaren?

Loppanalys: 4 Frances Yoda visade fina kvaliteter vid ett par segrar i höstas och det här är nog den bästa hästen i loppet. Återkommer efter ett uppehåll på tre månader nu, men Petri Puro brukar alltid ha vältränat när det är dags för comeback. Dagens motstånd avskräcker inte nämnvärt och när det dessutom ser ut att bli tidig ledning här blir Frances Yoda svår att slå.

6 Aha duger i det här gänget och visade fin form vid seger senast. Travade då i vinnarhålet för att avgöra med lucka in på upploppet. Siktar nog på samma position nu och omöjligt är det inte att det lyckas. 1 Bastian T. trivs med distansen och har smygläget. 3 Oki Doki Face är i klart bättre slag än vad raden ger sken av. 9 Earthquake Neo är inte så tokig, men missgynnas av bakspår. Tänkbara platsspel.

Spelförslag: Avstår spel i det här loppet.

Halmstad. Lopp 9 – spelstopp 16.48

Spetsstriden: 1 Racing Mange är blixtrande snabb ut och lär nog göra sitt yttersta att hålla ut 2 Justice Ås och 3 Ringostarr Treb om denne laddas. Utifrån lär nog 5 Donatomite sändas.

Loppanalys: Yngve Larssons Memorial är eftermiddagens höjdpunkt och man har samlat ett starkt fält som blir särskilt intressant sedan 3 Ringostarr Treb här gör comeback. Jerry Riordans kanon vann som bekant både Olympiatravet och Elitloppet i fjol men funkade inte under resten av säsongen och nu gör han första starten sedan oktober. Efter avelsarbete har Ringostarr Treb tränats på ordentligt den senaste månaden och han är förstås i ordning nu när det blir årsdebut. Det är värt att komma ihåg att han återkom efter en lika lång frånvaro i fjol och då gick rakt ut och tog en överlägsen seger i finalen av Olympiatravet, samtidigt är känslan att han inte är fullt lika toppad till den här gången. Bästa hästen förstås, men det är långt ifrån någon given vinnare.

Jag går i stället på 1 Racing Mange som jag tror kommer få en mycket bra säsong. Sexåringen är redo att kliva in i eliten i år och har börjat säsongen lovande med två starter i Gulddivisionen. I årsdebuten sköt Racing Mange till kvickt när luckan kom mitt på upploppet och senast svarade han ut ledningen i ett försök till Olympiatravet, fick dock press under loppets gång och kunde inte värja sig mot Day or Night In som tassat med i rygg den sista biten. Med de två loppen lagda till handlingarna har hästen nog gått framåt ytterligare och då det handlar om en riktigt startsnabb sort så borde taktiken vara given här; full gas för att hålla upp ledningen. Om så blir fallet, tror jag han kommer bli svårpasserad.

5 Donatomite är också en klassig sort som svarade ut Pastore Bob på Momarken senast och sedan höll strålande hela vägen för att bli avslagen av Cokstile sista biten. Är också mycket snabb ut, lär laddas, men jag är tveksam till att man kommer förbi och därmed minskar chanserna. 4 Ultra Bright såg riktigt fin ut i sin årsdebut och blir spännande att se mot de här konkurrenterna. 6 Dante Boko är alltid en effektiv sprinter men uppgiften försvåras av läget väl långt ut bakom vingen nu.

Spelförslag: Alltid tufft att spekulera i förlust för en häst av Ringostarr Trebs klass men det handlar om årsdebut och 1 Racing Mange är också en mycket bra sort. Jag tror den senare svara upp och sedan leder loppet runt om. Spelar vinnare till oddset 2.75 hos Unibet.

Halmstad. Lopp 10 – spelstopp 17.08

Spetsstriden: 3 Zelante C.R. är hyfsad i väg men striden står nog främst mellan stallkamraterna 4 Global Warrior och 5 Marcello Wibb med plus för den senare.

Loppanalys: Johan Untersteiner har två bra hästar i loppet och väljer själv 5 Marcello Wibb vilket också blir mitt val. Raja Mirchi-sonen har börjat bra med tre segrar på nio starter och har kapacitet för att gå en bit upp i klasserna. Gick en plusbetonad årsdebut för att därefter prova tuffare gäng på Momarken där han anförde fältet men fick ge sig efter flera tryckare under vägen. Hästen visade då att han är kvick ut och jag tror han tar sig till ledningen igen här. Hästen att slå då.

4 Global Warrior var riktigt bra senast när han vann från ledningen och höll hela vägen trots att han var rejält ansatt över upploppet. Är också snabb ut, men känslan säger att han inte svarar ut Marcello Wibb den här gången. Rygg ledaren är förvisso också en bra position.

2 Viveur Bi är en intressant sort som senast gjorde debut för Robert Bergh. Hästen har ett fint facit från Tyskland och totalt åtta segrar på elva starter. Senast funkade han dock inte fullt ut, tog sig två korta galopper från början, men gick ändå ett fullgott lopp som sexa. Har man fått ordning på grejorna nu lär han vara med långt fram. Stallets andra häst 9 Pinto Bob är heller ingen dum sort men återkommer efter en längre frånvaro nu.  7 Vincent N.P. är vinstvan från Italien och var vass i debuten för Dahlén på Åby i december. Varit ifrån efter det, tråkigt läge nu och en aning svårbedömd.

Spelförslag: Tror 5 Marcello Wibb går till spets och därifrån blir svårpasserad. Spelar vinnare till oddset 3.85 hos Unibet.

Samtliga spelförslag Halmstad:

Lopp 4: vinnare 12 Grace River till 5.75
Lopp 5: vinnare 10 Alhambra till 4.50
Lopp 6: vinnare 8 Mellis Akema till 5.75
Lopp 9: vinnare 1 Racing Mange till 2.75
Lopp 10: vinnare 5 Marcello Wibb till 3.85

Oddsen hittas på Unibet. Notera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark plockade ned Sorbet i sylvass duell
Nästa nyhet
Makethemark plockade ned Sorbet i sylvass duell

Makethemark plockade ned Sorbet i sylvass duell

En årsdebut med mycket mersmak. Makethemark krigade ned en supertapper Sorbet på linjen i Romme-heatet. Men start i Olympiatravet blir det inte – eller?

Första starten på fem månader – vinnare i Gulddivisionen direkt. Petri Salmelas ögonsten Makethemark svarade för en flygande start på säsongen när han vann en stenhård slutstrid mot Sorbet i Romme, den sista uttagningen till Olympiatravet.

Stålmormor Speedy Foxy Vicane kom att anföra loppet och det i bra tempo, första varvet gick på 1.12. Loppets favorit Sorbet fick en jobbig inledning och fick harva i spåren de första 700 meterna innan han kunde ta plats i dödens. Ulf Ohlsson hittade tredje invändigt med Makethemark men därifrån skulle det lösa sig perfekt när West Wing felade 800 kvar och positionen byttes ut mot andra par utvändigt.

Makethemark dröjde till 400 kvar innan det blev full attack. När upploppet var kvar hade Sorbet slagit klorna i ledarinnan, men kvar fanns förstås Bodens stolthet. Makethemark plockade fram sin sylvassa avslutning och fångade in den lejontappre Sorbet till segern på linjen. Segertiden stannade vid 1.11,4a över 2140 meter. Segern innebär också den sista platsen i Olympiatravet nästa lördag, men den väljer man troligen bort. Åbys Jon Walter Pedersen berättade i ATG Live att Petri Salmela bett om betänketid. Blir det ett nej, står valet mellan Handsome Brad eller Sorbet.

– Det blev en sådan årsdebut som vi ville ha, så det spelade inte så stor roll om vi var etta eller tvåa för min del, men vilken häst alltså. Nu är vi klara för Olympiatravet, men vi ska inte dit, det hade vi bestämt på förhand. Det vore inte rätt mot hästen. Vi funderar lite och vi får se, men det kan bli start i Copenhagen Cup. Till Elitloppet är det långt kvar, men det är hästen som bestämmer. Vi hoppas i alla fall att vara med i Norrbottens Stora Pris, sa Petri Salmela efter segern.

Sorbet fick således sin segerrad bruten, men föll med flaggan högt i topp på samma tid som vinnaren. Bakom avslutade redan Olympiatravs-klara Milligan’s School snyggt till tredjepriset medan det var stallkamraten Zack’s Zoomer som blev fyra efter en resa i rygg ledaren.

Månprinsen A.M. tog åttonde raka

Månprinsen A.M. var det ingen som slog på fingrarna den här gången heller. Gunnar Melanders ikon motsvarande förväntningar-na i Dubbelcupens final, hästens andra start för året. Månprinsen A.M. började som sista häst men klev tidigt fram för att syna dödens med varvet kvar. Ledande Rus Can höll emot berömvärt, men blev ett enkelt byte för kungen sista biten som gick undan i mycket lätt stil. Den åttonde raka segern var ett faktum på segertiden 1.20,9/2180 meter – nytt svenskt rekord.

– Han kändes jättefin. Jag körde mest på säkerhet men han fick flytta lite på sig i sista sväng och avgjorde ju väldigt lätt. Jag ville köra fram tidigt för han behövde lite lopp i sig om vi ska vara med i de större loppen, sa Gunnar Melander.

Bizzi Blizz gick på kross

Knallfin vinnare i Klass 1 när Claes Sjöström visade upp formtoppade Bizzi Blizz. Det femåriga stoet styrde tidigt fram i dödens på ledande Twinkle Kronos, kopplade greppet vid utgången av den sista svängen och bara lämnade undan fältet över upploppet. 1.12,1a/1640 meter var vinnartiden. Här blev det galopp direkt i starten för favoritspelade Emile Zola Sisu.

Chapter N. Deo vann i spurten

Stoloppet till Daniel Redén-tränade Chapter N. Deo. Vinnaren slog följe i rygg på favoriten Southwind Feji som gick till kraftfull attack 800 meter kvar. Denna orkade dock inte hålla farten hela vägen, i stället sändes Chapter N. Deo på och kopplade ett säkert segergrepp. Ginny Weasley kom med en flygande avslutning i spåren, men för sent för att hinna förbi. 1.13,8/2160 visade vinnaren.

Storskräll efter diskningsdrama

Klass 2-försöket avgjordes efter dramatik. Först i mål var Quito Lane som spårat hela vägen, men efter att ha gått över i passgång strax före mål valde domarna att diska. Segern nu till jätteskrällen Head For Home som för Rikard N Skoglund gick en snabb avslutning från andra utvändigt. Fredrik Wallin tränar vinnaren som klockades till 1.14,0a/2140.

Global Trust visade styrkan

Välförtjänt vinst i Silver för Global Trust. Jorma Kontio kastade fram den Timo Nurmos-tränade valacken till utvändigt ledaren in på slutvarvet och kom därifrån avgöra på rejält sätt. Tobacco fick sent fritt från rygg på ledaren, men hann inte få upp farten för att utmana. 1.13,3 på 2140 gick vinnaren.

Bucks to Burn avslutade i Brons

Redén och Kihlström avslutade dagen. Bucks to Burn grejade segern i Bronsdivisionen efter en tripp i andra utvändigt. Sign Me Up Too svarade för en heroisk insats, knäckte ledande Ural från dödens, men kunde inte svara Bucks to Burn som i fin stil avgjorde enkelt den sista biten. 1.12,7a på 2640 var segertiden.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Six Pack läcker i kvallopp på Meadowlands

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson