Efter att ha travat under 1.10 i senaste starten erbjöds Wingait C.H. en plats i anrika Lotteria. Men nu väljer man i stället att fortsätta matcha på hemmaplan.

Stefan Persson-tränade sjuåringen Wingait C.H. slog till med snabba segertiden 1.09,9 sin senaste start på Jägersro. Senare inviterades hästen till det italienska storloppet Gran Premio della Lotteria som körs i Neapel den 1 maj. Men efter övervägningar väljer man nu att stanna hemma. Nästa start för Wingait C.H. blir Silverdivisionen på Åby under samma dag som Olympiatravet körs.

– Vi har bestämt att avstå från Italien och Lotteria med Wingait C.H. Den långa resan till Neapet avskräcker och nästa start blir i stället Silverdivisionen på Åby, skriver Stefan Persson på Twitter.

Läs även: Inbjuden till Lotteria – Italien för Wingait C.H?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fyraårige stjärnan inbjuden till Finlandia-Ajo

Fyraårige stjärnan inbjuden till Finlandia-Ajo

Två nya biljetter delades på onsdagen ut till Finlandia-Ajo. Kretsen kring Next Direction tackar ja, men med den fyraårige segermaskinen Graceful Swamp avvaktas beslut.

Sex hästar är, definitivt, numera klara för Finlandia-Ajo. Det sedan två nya platser delades ut till Vermos storlopp på onsdagen – båda till två hemmahästar. Den ena gick till sexårige Next Direction, tvåa i Derbyt för två år sedan. Här har tränaren Timo Hulkkonen tackat ja.

Den andra biljetten gick till den blott fyraårige Graceful Swamp. Segermaskinen har som unghäst stormat fram på de finska banorna och vunnit 20 av sina 25 starter, en av de få plumparna kom dock i Kriteriet i höstas. I år har Graceful Swamp vunnit båda sina starter. Tränaren Erkki-Pekka Mäkinen avvaktar dock ett beslut om huruvida hästen är redo för internationell debut, skriver Ravinetti.

Klara för Finlandia-Ajo är:

Chief Orlando
Eridan
Next Direction
Pastore Bob
Readly Express
Top of the World

Också inbjudna är:

Atupem
Graceful Swamp

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åke Svanstedt luftar Six Pack - kvalar i helgen
Nästa nyhet
Åke Svanstedt luftar Six Pack – kvalar i helgen

Åke Svanstedt luftar Six Pack – kvalar i helgen

Ett kärt återseende sker på Meadowlands i helgen. Åke Svanstedt tar ut världens snabbaste treåring Six Pack i ett kvallopp.

Den Åke Svanstedt-tränade superstjärnan Six Pack hade en fenomenal säsong i fjol. Även om det blev ett misslyckande i Hambletonian kom hästen att som treåring att dominera. Six Packs magnum opus var förstås segern i Kentucky Futurity på 1.07,9a, världens snabbaste tid av en treåring och dess-utom bara tre tiondelar över det absoluta världsrekordet.

Den nu fyraårige Muscle Mass-hingsten är förberedd för en ny tävlingssäsong på banan och en liten smyg-comeback sker i helgen när Six Pack äntrar ett kvallopp på Meadow-lands. Planen är att Six Pack ska tävla i Nordamerika i år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guarato om Bold Eagle: "Jag är inte oroad"
Nästa nyhet
Guarato om Bold Eagle: ”Jag är inte oroad”

Guarato om Bold Eagle: ”Jag är inte oroad”

På lördag är Bold Eagle tillbaka efter magplasket i Critérium de Vitesse. Tränaren Sébastien Guarato är inte oroad inför comebacken – utan tror på seger.

Efter det att Bold Eagle tidigt varit slagen i Critérium de Vitesse den 10 mars blev hästens fortsatta karriär ett hett ämne. Spekulationer fanns i om den franske ikonen då kanske hade gjort sitt sitta lopp. Men proverna visade att Bold Eagle inte var frisk, teamet kring stjärnan tog sig en funderare och valde att fortsätta tävla. Nu på lördag gör åttaåringen med 45 miljoner kronor på kontot comeback i Prix de l’Atlantique.

– Bold Eagle har aldrig oroat mig i träningen. Efter loppet i Cagnes-sur-Mer har han tränat väldigt bra. Han är perfekt i jobben och jag ser mot lördagens lopp med stor tilltro. Jag vet fortfarande inte helt säkert vad som hände senast, men jag är full av självförtroende så som han sett ut på sistone. Vi åker till Enghien på lördag för att vinna, för jag känner att min häst är i perfekt fysiskt skick, säger tränaren Sébastien Guarato till Paris-Turf.

Bold Eagle är obesegrad på Paris-banan Enghien och har vunnit Prix de l’Atlantique de två senaste åren. I lördagens start gör Björn Goop debut i tävlingssammanhang bakom hästen vars nästa planerade start blir i Prix René Ballière den 23 juni – ett lopp som Bold Eagle vunnit tre år i rad.

Läs även: Bold Eagle tillbaka – med Björn Goop i sulkyn

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Gävle: "Vi spelar en av Perssons fyra"
Nästa nyhet
Tips Gävle: ”Vi spelar en av Perssons fyra”

Tips Gävle: ”Vi spelar en av Perssons fyra”

Tips och analyser Gävle.

Gävle. Lopp 5– Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 5 Dontloosememate öppnar bra mitt bakom bilen och är spetsfavorit.

Loppanalysen: Ett treåringslopp inleder och gul kusk ska vi gissa på. Gocciadoros 8 Acciaio har varit bra mot tufft motstånd i Italien och spår åtta behöver inte fälla honom. Gocciadoros hästar verkar inte bry sig så mycket och spåret spelar mindre roll i det lilla fältet. Det är bra rapporter och senast kutade hon en 12-tid och det är vasst. Borde ha toppchans även om jag inte gillar stilen men det gör man inte alltid på italienmannens hästar. De springer ändå. Och som de springer.

Gillar gör jag däremot Sjöströms 4 Easy so Easy och det var ett vasst intryck vi fick se senast vid övertygande seger. Måste vara ett mycket tidigt bud här.

5 Dontloosememate är mycket effektiv i sitt runda framsteg. Bold Eagle-avkomma som han är. Kan mycket väl spetsa och har fin inställning. Frågan är om farten räcker.

2 Libertin är en också en snabb rackare.

Spelförslaget: 8 Acciaio har visat hög kapacitet och är säkert i ordningställd. Spåret spelar mindre roll i litet fält. Vinnare till 1,75 känns väl ändå bar sådär och jag väljer istället att spela h2h. 4 Easy to Easy ska besegra 5 Dontloosememate och oddset är även där 1.75.

Gävle. Lopp 6 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 1 Messiah har bra spetschans. Annars 3 Ninepoints Lover.

Loppanalysen: Ett bra lopp där 1 Messiah kan leda runt om. Har läge för det och var bra efter galopp i årsdebuten senast.

På startvolten har jag också respekt för 3 Ninepoints Lover som löpt bra barfota på slutet. Fastlåst näst senast och seger senast.

6 U.R.Amazing har höjt sig mycket hos Tiets. Vann i tveksam stil sista biten senast. Har fart i massor.

13 Magic Cash och 14 My Dream Art är också tidiga. Min skojiga idé är 10 Ontrack He’s Black. En häst jag gillat men det har varit lite handbroms i. Nu gör han spännande debut hos Westerholm och det låter påställt. Inget ovanligt i och för sig men denna gång lyssnar jag verkligen på det positiva. Hästen ser ut att kunna mycket och jag räknar med en vass insats. Spännande start i tufft gäng men vi provar en slant.

Spelförslaget: Jag spelar vinnare på 10 Ontrack He’s Black till oddset 10.00.

Gävle. Lopp 7 – Spelstopp 20.13

Spetsstriden: Innerspår Gävle är lite lurigt men 1 Flash Am är snabb.

Loppanalysen: Ett stolopp med enbart sex hästar men ändå rejält rörigt. Vi har fem årsdebutanter plus en Gocciadoro-häst. Jag orkar inte riktigt gissa och man måste inte spela i alla lopp. Mest gillar jag 6 Aleppo Pine som är halsoperad efter senast. Travar inte alltid så bra men det är kanske bättre nu efter uppehåll.

Stallkompisen 1 Flash Am är startsnabb och kan leda runt om. Det blir dock sällan blufflopp med Gocciadoro med och hans 3 Zaragoza kan krossa allt och alla.

Ny regi på 4 Zenita Kronos gör henne extra svår att bedöma. 2 Vivacious Allie har lopp sig och Öjje kör. En snabb sak.

Spelförslaget: Detta är mer gissning än vanligt och jag spar på slantarna och tittar på.

Gävle. Lopp 8 – Spelstopp 20.35

Spetsstriden: Lång distans och frågan är vem som ska orka tuffa på i spets. 2 Guli Rubin är en av de allra bästa på startvolten men spår två talar inte för någon spets.  4 Vertigo Knekten ska smygas. Kan nog bli 6 Delsbofaks mot spets.

Loppanalysen: Kallblod över lång distans och JO Persson har ett gäng med. Samliga med chans och troligt att Persson har vinnaren. Hans 11 Järvsöodin är nog mest gynnad av lång distans då denne är stark. Har inte visat den allra bästa formen och på snabb bana har han svårare att hinna med sig. Desutom inte helt stabil.

Perssons 12 Guli Tor har visat mer i formväg och visat allt bättre glöd. Rikard fraktar kallbloden bra och Guli Tor lär avsluta bra. Blir farlig med rätt ryggresa. Rikard och Guli Tor verkar fungera bra ihop. Hästen gav ett mycket formstarkt intryck vid segern senast.

Persson har även 6 Delsbofaks som är bättre än raden visar och kan spetsa samt 9 Wilda Fille som är mer osäker då det är trav än monté. 2 Guli Rubin duger också bra men spår två är inte bra.

4 Vertigo Knekten trivs med ryggresa samt barfota fram och kan överraska med rätt resa.

Spelförslaget: 12 Guli Tor är i prima form och lär avsluta bra. Rikard har fint facit med honom och jag spelar vinnare till oddset 3.60. Det sänktes på någon minut men 3.60 får duga.

Gävle. Lopp 9 – Spelstopp 20.58

Spetsstriden: Lite oviss spetsstrid. 7 Sir Francis Bacon trivs bäst i spets men är svår att bedöma då det är voltstart och springspår. Vass kusk dock. 2 Hugo Gustuvar Boko har ett snävt spår men har tacklat voltstart bra och kan öppna bra. Kan spetsa. 1 You To Neat och 4 Kapish G.L  är tänkbara.

Loppanalysen: Här är nog 14 Minnestads El Paso bästa hästen och givet bud. Senast blev det krångel med det norska huvudlaget och det hämmade hästen mycket. Har nu två lopp i kroppen och är rejäl men tillägg med springspår och springband över kort distans känns inte så lyckat. Kan lätt bli strul.

1 You to Neat har ett helt annat läge men även här kan det strula. Hästen duger annars fint.

4 Kapish G.L. är ett spännande hemmahopp. Gör årsdebut och nog lär man ha siktat hit. Krångligt spår och avsaknad av lopp är minusfaktorer. Klaffar det så kan det mycket väl vara vinnaren.

7 Sir Francis Bacon är bäst i spets men ovan voltstart och springspår.

Jag är inne på att 2 Hugo Gustivar Boko kan sno åt sig ledningen trots snäva spår två. Brukar kunna öppna bra och når hästen spets så måste det vara vettig chans  med två lopp i kroppen. En rejäl sak som borde gå framåt med varje lopp och spets är bra.

Spelförslaget: Det kan bli tidig spets på 2 Hugo Gustivar Boko och misslyckas det upplägget så behöver vi inte ge upp. Vinnare till 5.75.

Gävle. Lopp 10 – Spelstopp 21.21

Spetsstriden: 4 M.T.Insider är sylvass ut men i årsdebuten så lär Olle vara nöjd med rygg på favoriten 6 Disco Volane som också är myckt startsnabb.

Loppanalysen: 6 Disco Volante var ungefär lika fin senast som inte fin näst senast. Han är mycket effektiv i ledningen vid sunda vätskor och senast blev det ohotat. Det bör bli spets på då 4 M.T.Insider borde vara nöjd med ryggen i sin årsdebut. Vid fina bana som är ett plus för Disco så dansar han undan. En mycket trolig vinnare men han har sina plumpar ibland och oddset är lågt.

Jag får prova ett platslir här då jag inte vill spela emot. Alternativet är att vila. Jag provar med plats på 1 Dupree som får en fin resa. En bra sprinter med lopp i kroppen i ny regi. Gick då i mål med sparat bakom Disco Volante och såg fin ut. Lopp i kroppen i sin nya regi nu. Detta är ingen krigare men nu bör han kunna få sin rätta vilsamma resa.

Redén duon 3 Michelangelo Ås och 2 Don’t Mind Me är båda tidiga med lopp i kroppen och bra lägen.

Spelförslaget: Jag drämmer till med platslir på 1 Dupree som bör få en fin resa. Oddset är 2.00.

Gävle. Lopp 11 – Spelstopp 21.43

Spetsstriden: Här lär det bir jakt för att få rygg på 7 Hankypanky Rubyred. 6 Dessert kan vara den som når plankan först för att få den åtråvärda ryggen.

Loppanalysen: Här är Nurmos 7 Hankypanky Rubyred mycket hårt betrodd och det är med all rätt. Hon har varit förkrossande överlägsen vid segrarna och är mycket bra för ett lopp som detta. Nu då hon fick framspår så lär vägen ligga öppen för spets. Ingen lär vilja stånga sig blodig mot henne. Förmodligen är detta en klart bra tidig spets och slut vinnare.

1 Miss Silver och 2 Angel Ovea är båda lägesgynnade och tidiga bakom den troliga vinnaren. Angel Ovea har löpt bra vid andraplatserna och bör få en fin resa i draget. Kan nog vara rätta draget om favoriten sviker.

10 Fossens Wally vann lätt från tidig spets senast. Har lopp i kroppen men sämre läge denna gång. 6 Dessert kan få rygg på storisen och haka på. 13 Symphonie One är i fin form.

Spelförslaget: 7 Hankypanky Rubyred är en mycket trolig vinnare men oddset är satt därefter. Jag tror att 2 Angel Ovea får en fin resa i draget och har god platschans. Spelar henne plats till oddset 3.00.

Samtliga spelförslag:
Gävle lopp 5h2h 4 Easy so Easy mot 5 Dontloosememate till 1.75
Gävle lopp 6Vinnare 10 Ontrack He’s Black till 10.00
Gävle lopp 8 Vinnare 12 Guli Tor till 3.60
Gävle lopp 9Vinnare 2 Hugo Gustivar Boko till 5.75
Gävle lopp 10 – Plats 1 Dupree till 2.00
Gävle lopp 11 – Plats 2 Angel Ovea till 3.00

Avstå spel:
Gävle lopp 6 – 1 Messiah
Gävle lopp 8 – 11 Järvsoödin
Gävle lopp 9 – 1 You to Neat

Notera att oddsen är hämtade från unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle är tillbaka - med Björn Goop i sulkyn

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson