Italienske stjärnan Urlo dei Venti gjorde på söndagen comeback inför titelförsvaret i Lotteria – men kunde inte stå emot stoet Pantera del Pino i spurten.

De två senaste årens vinnare av Gran Premio della Lotteria, Timone Ek och Urlo dei Venti, fanns båda med i söndagens Premio Memorial Mario Ricchio på Agnano-banan – men duon fick stryka på foten för det av Holger Ehlert tränade tioåriga stoet Pantera del Pino.

Urlo dei Venti gjorde här den första starten sedan Prix d’Amérique och kunde för sin nya kusk Antonio di Nardo överta ledningen från Pantera del Pino efter ett halvvarv. Därmed såg förra årets Lotteria-etta ut att gå mot en säker seger men Pantera del Pino fick i god tid fritt från vinnarhålet samtidigt som Timone Ek tröttnade från dödens. I takt med att ledarens aktion blev allt sämre över upploppet kunde stoet koppla ett knappt med säkert grepp till skrällseger på 1.11,9a/1600 meter. Den samlade prissumman i loppet var 13 200 euro.

Här kan du se loppet.